FOCAL DOME 5.1

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά και από εμένα,
Μετά από πολύ σκέψη ήρθε η ώρα να αλλάξω τα ηχεία μου (κατι παλιά ΒOSE CS 75). Ο χώρος μου είναι περίπου 34-40 m2. Ο ενισχυτής μου είναι ο Denon AVR 1603. Η χρήση τους είναι 70% μουσική και 30% ταινίες. Κρυφός πόθος είναι τα FOCAL DOME 5.1 αλλά το κόστος τους είναι αρκετά ψηλό.
Θα ήθελα τις προτάσεις σας για να πάω να ακούσω και κάποια άλλα με ταβάνι τα 800 Euro.
Θα προτιμούσα κάτι σαν τα FOCAL DOME 5.1 λόγω χώρου.
Αλήθεια θα μπορούσα να πάρω προς το παρόν τα FOCAL DOME για 2.1 και αργότερα να συμπληρώσω το setup; Ποιο είναι το κόστος τους

Reaction score
50
Καλωσήρθες καταρχήν στο forum! Όσο για τα Focal Dome: για τι τιμή μιλάμε ότι πάει το set;

Επίσης όταν ρωτάς αν μπορείς ν' αγοράσεις για την ώρα μόνο τα 2.1 και μετά τα υπόλοιπα, η ερώτηση είναι αν μπορείς να το κάνεις από θέμα απόδοσης ή αν πουλιούνται ξεχωριστά; Για το πρώτο δεν υπάρχει θέμα, μπορείς άνετα να τα πάρεις ξεχωριστά και βασικά πιστεύω ότι είναι μια καλή ιδέα, εφόσον σ' αρέσουν.

Για το αν πουλιούνται ξεχωριστά δε γνωρίζω, αλλά ένα τηλεφωνάκι στην αντιπροσωπεία θα μπορούσε να σε διαφωτίσει φαντάζομαι.

Πάντως να σου πω την αλήθεια, λίγο μικρά μου φαίνονται για τα χώρο που έχεις να καλύψεις...

Reaction score
0
Απάντηση: FOCAL DOME 5.1

Καλώς σας βρήκα . Ειστε πράγματι γνώστες του αντικειμένου και συγχωρηστε την αγνοια μου.

Απ΄οτι φαίνετε σας μπερδεψα. Αλλα και εγω είμαι μπερδεμένος.
Τα FOCAL DOME τα έχω ακούσει σε ένα φίλο και μου άρεσε πολύ ο ήχος τους. Επιπλέον μου άρεσε και το design τους αφού για τον χώρο μου τα επιδαπέδια είναι απαγορευτικά.
Η τιμή τους όμως απο ένα προχειρο search στο internet ειναι για τα FOCAL DOME 5.1 περίπου 2500Εuro και τα 2.1 περίπου 1500Εuro και τα περιφερειακά χωριστά περίπου 750/ζεύγος. Απαγορευτικό κόστος .

Αυτό που εννοούσα είναι αν προτείνετε καποιο 5.1 συστημα ηχείων και ποιο ή καλύτερα θα πρέπει να κινηθώ για 2.1 και να το συμπληρώσω αργότερα.
Το ταβάνι μου και στις δυο περιπτώσεις είναι τα 800Euro
Ευχαριστώ για την βοήθεια

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.669
Φίλε μου τα focal dome(5.1) που πήρα, τα έβρισκα πάντου 1450 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Νομίζω ότι αξίζουν τα λεφτά τους.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: FOCAL DOME 5.1

http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=products&view=series&sid=2&lm_1=3&lm_2=2&lm_3=2
(Εμένα μ άρεσαν πολύ )
ή

http://www.teufel.eu/Homecinema/Motiv-3.cfm
(με το μειονέκτημα ότι δεν μπορείς να τα ακούσεις γιατί δεν υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ.)
Tα twin digital ξεφευγουν στην τιμη.

Για τα teufel ψηνομαι. Εσυ τα έχεις ακουσει; Μπορουν αληθεια να τοποθετηθουν στην οροφη; Θα με βολευε πολύ κατι τέτοιο και είναι ενας από τους λόγους που μου άρεσαν τα focal dome.

Reaction score
0

Ο λόγος που θέλω να τοποθετήσω στην οροφή είναι γιατί είναι πολυ δυσκολο να τοποθετήσω τα ηχεία στον χώρο.
Καθότι και άσχετως θα ήθελα να σας ανεβασω και μια προχειρη κατoψη του χωρου για να εχετε πιο ολοκληρωμενη άποψη αλλά δεν ξερω πως :431:.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Re: FOCAL DOME 5.1

Tα twin digital ξεφευγουν στην τιμη.

Για τα teufel ψηνομαι. Εσυ τα έχεις ακουσει; Μπορουν αληθεια να τοποθετηθουν στην οροφη; Θα με βολευε πολύ κατι τέτοιο και είναι ενας από τους λόγους που μου άρεσαν τα focal dome.
Tα Τwin έχουν 800 e σε 2.1.

Όχι δεν έχω ακούσει teufel.
Να τοποθετηθούν στην οροφή?Δεν ξέρω τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ενέργειας και δεν μπορώ να καταλάβω και τον λόγο.Για τέτοια τοποθέτηση καλύτερα να επικοινωνήσετε είτε με την ίδια την teufel.
Εξάλλου ποιός είπε ότι είναι σωστό τα focal να τοποθετηθούν σε ταβανι?

Reaction score
0
Έχω τα motiv 3 εδώ και 3 εβδομάδες περίπου. Είναι πολύ όμορφα και διακριτικά. Ειδικά οι πίσω βάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, φαντάσου ότι πήραν τα εύσημα της συμβίας.

Από ήχο δεν έχω και μεγάλη εμπειρία για να σου πω αλλά σε ταινίες που έχω δει είναι πολύ καλά. Αν θέλεις να τα δεις και να τα ακούσεις είσαι ευπρόσδεκτος.

Reaction score
0

Έχω τα motiv 3 εδώ και 3 εβδομάδες περίπου. Είναι πολύ όμορφα και διακριτικά. Ειδικά οι πίσω βάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, φαντάσου ότι πήραν τα εύσημα της συμβίας.

Από ήχο δεν έχω και μεγάλη εμπειρία για να σου πω αλλά σε ταινίες που έχω δει είναι πολύ καλά. Αν θέλεις να τα δεις και να τα ακούσεις είσαι ευπρόσδεκτος.
Καλησπερα,

Στην μουσικη πως τα ακους ? εισαι οκ ?
Με τι ενισχυτη τα εχεις

Reaction score
0
Τα έχω με έναν H/K 255.

Εμένα καλά μου ακούγονται αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Δεν έχω πιάσει βέβαια μεγάλες εντάσεις ποτέ.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση :437:. Πραγματικά το εκτιμώ. Από πλευράς παραγγελίας και παράδοσης ποια είναι η εμπειρία σου; Εγω τώρα είδα στο site της teufel τα motiv 6 και ψηνομαι για αυτά καθότι θεωρώ ότι για μουσική οι σφαίρες δεν θα με καλύψουν. Τα motiv 6 ξεκινάνε από τα 100Ηz ενώ τα motiv 3 από τα 120 Ηz. Βέβαια δεν γνωρίζω τι γίνεται σε σχεση με τον ενισχυτή μου. Οποιος μπορει να βοηθήσει :201:

Reaction score
0
Εγώ ήθελα τα Motiv 10 αλλά ήταν πολύ μεγάλο το sub. Ασχετο αυτό.

Το πρόβλημα με την αποστολή της Teufel δεν είναι η ίδια η εταιρία αλλά τα ΕΛΤΑ τα οποία παραλαμβάνουν το δέμα από την DHL 5 μέρες αφού φύγει από την αποθήκη στο Βερολίνο και κάνουν 2 βδομάδες να το φέρουν από τη Θεσσαλονίκη σπίτι σου.

Εγώ παρήγγειλα τρία δέματα: ηχεία, stand και καλώδια. Τα καλώδια τα ΕΛΤΑ δεν τα έφεραν ποτέ. Επειδή μπορούσα να βρω καλώδια και αλλού δεν το έψαξα καθόλου και απλά έκλαψα λίγο τα ωραία μου λεφτά.

Reaction score
0

Παιδιά μετά και από πολύ διαβασμα στα threads του σιτε είμαι πολύ κοντά στα Τeufel. To ερωτημά μου είναι concept S ή motiv 6 ή και κάποιο άλλο με ανω όριο τα 800euro μαζί με τα μεταφορικά; Αξίζουν τα 200euro παραπάνω για τα motiv 6 ή ειναι περισσότερο θέμα design;
Καποιος που να μπορει να καταλάβει ισως κατι παραπάνω απο τα specs;

Reaction score
0

Το προβλημά μου είναι ότι τα μπροστά δεν χωράνε με βάσεις. Στα αλλα δύο σκεφτόμουνα μπροστά τα επίτοιχα και πίσω τις βασείς αφού είναι ακριβώς ίδια τα εμπρος με τα πίσω. Στα theater 1 πίσω πρέπει να πάνε τα δίπολα, άρα οι βάσεις μπροστά. Επιπλέον δεν ξέρω πως πρέπει να είναι οι τοιχοι για να αποδώσουν τα δίπολα.

Reaction score
0

Τελικά έχω παραγγειλει και περιμένω τα motiv 6 της Tuefel. Ευχαριστώ όλους σας για την βοηθειά σας.:607:
Εχω να ρωτήσω και δυο τελευταια πραγματα:

1. Τι καλώδια πρέπει να χρησιμοποιήσω. Υπάρχει κάποια μέση λυση κόστους-απόδοσης. Μην βάλουμε περιφεριακά Ferrari σε Lada.

2. Τα παλιά μου ηχεία σκέφτομαι να τα κρατησω στο Β (ο ενισχυτης μου εχει επιλογη ηχείων Α - Β) και να παίζουν σε άλλο χωρο. Δεν ξέρω όμως τι γινεται με τις αντιστάσεις τους. Τα Tuefel όπως και τα παλιά έχουν αντίσταση 4-8 Ohm. Οταν τα συνδέσω παράλληλα η καινουργια αντίσταση θα είναι 1/R=1/R1+1/R2. Aρα η καινούργια τιμή της αντίσταση θα είναι 2-4 Ohm. Σωστά; Υπάρχεί πρόβλημα για τον ενισχυτή;:431:

Reaction score
0
Αν τα συνδέσεις στις εξόδους Α/Β του ενισχυτή, τότε δεν θα είναι παράλληλα, οι δύο αυτές έξοδοι είναι ανεξάρτητες.

Reaction score
0

Γεια σου Γιαννη. Είμαστε και συμπατριώτες. Δεν μενω πια Λαμία αλλα έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λαμία. Χαιρετίσματα λοιπόν στην "εξωτική" Λαμία.:605:
Όσον αφόρα τα ηχεία είσαι σίγουρος ότι δεν παραλληλίζονται οι αντιστάσεις. Συγνώμη για την δυσπιστία μου αλλά φοβάμαι μην κάψω τον ενισχυτη και μετά :623:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale