foobar

Reaction score
1.188
Για πείτε μου εσείς που ασχολείστε με το foobar ποιά είναι η μεταβλητή %....% που δείχνει τα bits per sample;

Reaction score
1.188
Απάντηση: foobar

Εχεις δίκιο, και παρόλο που γενικώς ακούω flac, έτυχε την ώρα που το δοκίμαζα να παίζει mp3. O Νόμος του Μέρφυ είναι αυτός.

Από ότι βλέπω τα mp3 δεν περιέχουν αυτή την πληροφορία. Είναι μόνο 16bit τα mp3s οπότε γι αυτό δεν χρειάζεται; Θεωρείται δεδομένο;

Για να μην μού βγάζει ερωτηματικό όταν παίζει mp3 έβαλα την εντολή if
Και επειδή ήθελα να βλέπω όλες τις πληροφορίες τελικά έφτιαξα αυτή την γραμμή μέσα σε ένα παράθυρο του foobar:

%codec% %samplerate% Hz $if(%__bitspersample%, %__bitspersample% bits ,) %bitrate% kbps $if(%__hdcd%'yes', 'HDCD')

Reaction score
1.188

Και την status bar την έκανα έτσι:

%codec% | %bitrate% kbps | %samplerate% Hz $if(%__bitspersample%,%__bitspersample% bits ,)| %channels% | %playback_time%[ / %length%] [ |$if(%__hdcd%,' 'HDCD '('gain: %__hdcd_gain%',' peak extension: %__hdcd_peak_extend%')',)]

Reaction score
1.188

Υπάρχει κανένα plugin που να αναγνωρίζει την μουσική;
Δηλαδή από track1.mp3 χωρίς καμμία άλλη πληροφορία να μπορεί να βρει τίτλο και καλλιτέχνη όπως με πολλή μεγάλη επιτυχία κάνει το WinAmp.

Reaction score
1.188

Ναι το ξέρω αλλά δεν βρήκα τίποτε αξιόλογο εκεί μέσα. Τα περισσότερα δεν δουλεύουν για tagging. Το μόνο σωστό είναι το discogs το οποίο έχει πολλή πληροφορία, αλλά πρέπει να ξέρεις τον καλλιτέχνη και τον τίτλο για να βρεί και τα υπόλοιπα.

Εγώ έλεγα μήπως υπάρχει plugin κάποιου τρίτου που να κάνει αυτή την δουλειά χωρίς καθόλου πληροφορία...

Υπήρχε κάπου εδώ στο site κάποιο link για προγραμματάκι που κάνει αυτή την δουλειά. Δεν το βρίσκω τώρα όμως... Μήπως το ξέρει κανείς πού είναι και πώς λέγεται;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.204

Γιατί δεν βάζεις το winamp να σου βρει αυτά που σου λείπουν;

Μετά κάνε του απεγκατάσταση...:145:

Reaction score
1.188

To έχω το winamp και το χρησιμοποιώ και με αυτό βρίσκω όσα μου λείπουν. Απλώς έλεγα μήπως κάνει και το foobar αυτή την δουλειά...

Παρεμπιπτόντως το προγραμματάκι που έλεγα το βρήκα εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=74975
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη....

Reaction score
1.188

Γιατί δεν βάζεις το winamp να σου βρει αυτά που σου λείπουν;
Τελικά το μόνο plugin που βρήκα να δουλεύει και να βρίσκει πολλή πληροφορία για τα κομμάτια είναι το discogs:

http://www.foobar2000.org/components/view/foo_discogs

Εχει πολύ μεγάλη database και δουλεύει πολύ καλά! Βρίσκει πληροφορίες ακόμα και για 45άρια του '50 ή του '60 ακόμα και τα εξώφυλλά τους! Βέβαια χρειάζεται κάποια πληροφορία για να ψάξει. Δεν είναι σαν το winamp που αναγνωρίζει το κομμάτι ακόμα κι αν γράφει track01

Reaction score
1.188

Ξέρει κανείς κανά link για να βρω τον foobar v 9.4.x για να τον φορτώσω σε ένα παλιό PC με windows 2000; H τρέχουσα version τρέχει από ΧΡ και πάνω.

abcd

Super Moderator
Reaction score
109.204

abcd

Super Moderator
Reaction score
109.204

Παρακαλώ.