Forward shipping

Reaction score
3.416
Για πείτε ρε παιδιά, έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις υπηρεσίες και τι άποψη έχετε ?
Βασικά με ενδιαφέρει για αγορές από Αμερική/Καναδά πρωτίστως.
Αυτές που έχω υπόψη και έχω διαβάσει καλές κριτικές είναι η stackry & planet express αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Καλό θα ήταν ίσως αν το παρόν ήταν κρυφό για τους μη ενεργούς χρήστες για προφανείς λόγους...

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Με τα τελωνεία που προκύπτουν, είσαι σίγουρος ότι δεν σε συμφέρει να πάρεις ότι θες από χώρα της ΕΕ ?

Reaction score
3.416
Με τα τελωνεία που προκύπτουν, είσαι σίγουρος ότι δεν σε συμφέρει να πάρεις ότι θες από χώρα της ΕΕ ?
Προφανώς δεν υπάρχουν τα προϊόντα που θέλω στην ΕΕ αλλιώς σιγά μην το σκεφτόμουν. Επίσης, με το forward shipping δεν πληρώνεις τελωνείο γιατί αυτοί συνήθως τα στέλνουν σε κάποια χώρα της ΕΕ που έχουν άκρη και σου έρχονται από εκεί Ελλάδα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.390
@anton

Έχω υπόψη μου δύο υπηρεσίες: 1) Forward2me & 2) ViaBox

Κάποια στιγμή, το 2014, είχα χρησιμοποιήσει τη δεύτερη. Δεν θυμάμαι κάτι αρνητικό στην όλη εμπειρία. Πέραν τούτου, δεν θυμάμαι κάτι άλλο, ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που χρησιμοποίησα τέτοιους είδους υπηρεσίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Προφανώς δεν υπάρχουν τα προϊόντα που θέλω στην ΕΕ αλλιώς σιγά μην το σκεφτόμουν. Επίσης, με το forward shipping δεν πληρώνεις τελωνείο γιατί αυτοί συνήθως τα στέλνουν σε κάποια χώρα της ΕΕ που έχουν άκρη και σου έρχονται από εκεί Ελλάδα.
Δεν υπάρχει αυτό από την 01/07/2021. Η οδηγία για την κατάργηση της ατέλειας των 22€ (αξίας CIF) είναι Πανευρωπαϊκή.

Για να μη βρεθείς προ, οικονομικής, έκπληξης, επιβεβαίωσε:
1) Με ποιά εταιρεία μεταφορών γίνεται η αποστολή.
Ενδεικτικά, θα σου πω ότι η UPS έχει μίνιμουμ χρέωση τελωνείου γύρω στο 50άρικο και είναι η φθηνότερη αυτή τη στιγμή. Την Παρασκευή για δείγματα αξίας 18$, μας ήρθε το ''κουστουμάκι'' 55€.
2) Ότι η αποστολή θα είναι σύννομη και ότι όντως τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε περιορισμό μεταφοράς:
π.χ. ότιδήποτε περιέχει αλκοόλη (λόγω χάρη after shave) δεν έρχεται με αεροπλάνο.

Υ.Γ. Μη μπερδεύετε το ΦΠΑ με τον εκτελωνισμό.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.038
Δεν υπάρχει αυτό από την 01/07/2021. Η οδηγία για την κατάργηση της ατέλειας των 22€ (αξίας CIF) είναι Πανευρωπαϊκή.
Δεν μιλάει για αυτό όμως ο @anton αλλά για εταιρείες που κάνουν τριγωνική αποστολή μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας στην οποία εκτελωνίζουν (υποτίθεται) τα αγαθά και μετά τα στέλνουν Ελλάδα χωρίς τελωνείο.

Τώρα αν τα εκτελωνίζουν όντως και με τι συμφωνία (π.χ. με το κιλό) δεν το γνωρίζουμε. Είναι δεδομένο όμως ότι αυτή η μέθοδος υπάρχει*.

Δεν νομίζω όμως ότι είναι κάτι που κάνουν by default όλοι οι forwarders εκτός αν το αναφέρουν ρητά ή το γνωρίζεις με σιγουριά από reviews κλπ. Μην το θεωρήσεις δεδομένο δηλαδή εκτός αν το επιβεβαιώσεις.

*Με πρωτεργάτες φυσικά κάτι χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο κλπ.) που συνήθως μας κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο όσον αφορά τα δικά μας κακώς κείμενα (π.χ. φοροδιαφυγή κλπ.). Γιατί αυτό που δεν έχουμε καταλάβει εμείς ακόμα είναι πως όλα αυτά είναι κακά όταν τα κάνεις στη ζούλα και σε επίπεδο ψιλικατζή. Αν τα κάνεις με τις ευλογίες του κράτους και σε τεράστια κλίμακα στερώντας ΦΠΑ και δασμούς από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ΟΚ.

Reaction score
3.416
Δεν μιλάει για αυτό όμως ο @anton αλλά για εταιρείες που κάνουν τριγωνική αποστολή μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας στην οποία εκτελωνίζουν (υποτίθεται) τα αγαθά και μετά τα στέλνουν Ελλάδα χωρίς τελωνείο.
Αυτό ακριβώς, για τους δύο παραπάνω "φορείς" που ανέφερα έχω διαβάσει ελληνικά reviews με καλά σχόλια.
Επειδή όμως κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, θα κάνω μια μικρή δοκιμαστική αγορά μετά το καλοκαίρι και θα δω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.132
Επειδή όμως κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, θα κάνω μια μικρή δοκιμαστική αγορά μετά το καλοκαίρι και θα δω.
Αν πάει καλά, βάλε μετά σε παραγγελία ένα Ford Mustang GT και θα τα βρούμε. :biggrin:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88