full HD και HD ready

Reaction score
0
Απάντηση: full HD και HD ready

δηλαδή αξίζει για αγορά,είναι πολύ καλή η τιμή της, έτσι δεν είναι?
Ανηκει στις περιπτωσεις του "οτι πληρωσεις παιρνεις"
Μην περιμενεις κατι εξαιρετικο , αλλα για τα χρηματα της ειναι μια "τιμια" αγορα...

Reaction score
0

σε τί δηλαδή θα υστερεί, έναντι πχ της Philips 8404

επίσης μπορεί να πεί κανείς πως η LG είναι τα αντίστοιχα Hyundai για τις τηλεοράσεις;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: full HD και HD ready

σε τί δηλαδή θα υστερεί, έναντι πχ της Philips 8404

επίσης μπορεί να πεί κανείς πως η LG είναι τα αντίστοιχα Hyundai για τις τηλεοράσεις;
Βασικά όχι γιατί η αντίστοιχη σε LG είναι τουλάχιστον η LH4000.

Μην ξεχνάς ότι η Philips που αναφέρεις έχει επιπλέον 100Hz και πληρώνεις και το ambilight.

Reaction score
0

Μόνο σε αυτά τα δύο διαφέρει δηλαδή η Philips;

Όσο για την LH4000 αυτή σε σχέση με τη Philips τί λέει;

Reaction score
5

σε θέαση blu-ray σίγουρα η 1080Ρ υπερέχει αλλά πολλοί αγοράζουμε τηλεόραση για να βλέπουμε κανάλια ελληνικά, τα οποία βρίσκονται πολύ χαμηλά σε ανάλυση, πράγμα που θα ισχύσει και για τα MPEG4 που έρχονται, γι' αυτά ποιος τύπος είναι κατάλληλος;

αν μια 1080Ρ κάνει upscale ένα σήμα π.χ της ΝΕΤ, θα το κάνει έτσι ώστε να μην υπάρχουν artifacts στο πάνελ; δεν είναι "ευκολώτερο" να επιτευχθει αυτό όταν η τελική ανάλυση δεν είναι τόσο υψηλή, είναι δηλαδή 720Ρ?

σε σενάριο π.χ. μια 47άρα από τα 3.5 μέτρα

Reaction score
6
Από την άλλη όμως τα καλύτερα βελτιωτικά εικόνας είναι σε 1080p τηλεοράσεις σήμερα αφού πρόκειται και για τις ναυαρχίδες των εταιριών.

Reaction score
5

εντάξει αλλά αυτό είναι ένα πρώτο "educated guess", πρακτικά τι έχει διαπιστωθεί στην αγορά;

Reaction score
6

εντάξει αλλά αυτό είναι ένα πρώτο "educated guess", πρακτικά τι έχει διαπιστωθεί στην αγορά;
Κοίτα, το εφφέ της πιο crisp εικόνας μπορεί να το δει κάποιος βλέποντας ένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι σε έναν προβολέα data με ανάλυση 800x600.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο προβολέας αυτός είναι καλύτερος από έναν full HD. :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
πρακτικά τι έχει διαπιστωθεί στην αγορά

Αν δεν έχεις καλή λήψη απ την κεραία,κλάφτα Χαράλαμπε.
Τα βελτιωτικά είκόνας πολλές φορές τα κάνουν τατανα στα ελληνικά κανάλια(εξαιρουμένου του Σκαϊ).
Είναι σαν ακούς κοκογραμμένο mp3 από αποκαλυπτικό σύστημα.Θες απλώς να το πετάξεις απ το παράθυρο.

Reaction score
5

πολύτιμη η μαρτυρία σου!

με το 4:3 τι κάνεις; προκρούστης στο 16:9 με τις συνακόλουθες παραμορφωσεις; ή μπάρες αριστερά/δεξιά;

Reaction score
6

με έχασες...
Εννοώ ότι η χαμηλή ανάλυση πάει με τη χαμηλή ανάλυση καλύτερα. :126:

Από κει και πέρα ο Γιώργος έχει δίκιο για τα βελτιωτικά της εικόνας. Ουκ ολίγες φορές βλέπεις τέρατα προσπαθώντας να βελτιώσεις το... αβελτίωτο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

πολύτιμη η μαρτυρία σου!

με το 4:3 τι κάνεις; προκρούστης στο 16:9 με τις συνακόλουθες παραμορφωσεις; ή μπάρες αριστερά/δεξιά;
Προκρούστης(προσωπικά).Λες να παρεξηγηθεί ο Καραγκούνης που θα τον Βλέπεις μακρόστενο?:116:

Reaction score
5

φίλε ο καραγκούνης δεν νομίζω να χαλαστεί

πάντως βλέποντας σε 4:3 και μέχρι να πάρω είδηση για το φόρματ του σκάι, αναρωτιόμουν πώς κρυβόταν αυτή η Σία Κοσιώνη τόσα χρόνια στο ραδιοφωνικό στούντιο με αυτά τα ατελείωτα πόδια...

άτιμη τεχνολογία...

Reaction score
5

πάντως έχω πικραθεί με την όλη υπόθεση, καθώς ψάχνω να αποφασίσω τι θα πάρω:

- ανησυχία με το burn-in στις πλάσμα που έχουν και την καλύτερη εικόνα (και με τα λογότυπα από τη μια και τις μπάρες από την άλλη μεριά, θέλει πολύ προσοχή)
- πρόβλημα κατά το upscaling, ειδικα όταν η κεραία δεν φέρνει τέλεια εικόνα (και όταν βρέχει η δικιά μου κάνει... νερά)
- πρόβλημα με παραμόρφωση/συμπίεση σχημάτων όταν το 4:3 πας να το στριμώξεις σε 16:9

τελικά είναι για να βλεπεις broadcast τηλεόραση ή μόνο dvd/bluray αυτές οι τηλεοράσεις...

αρχίζω να σκέφτομαι μήπως δεν έχει νόημα καν να κάνω την αγορά, αφού την τηλεόραση τη θέλω για να βλέπω... τηλεόραση...

Reaction score
0

Σωστός, κι εγώ είμαι στην ίδια σκέψη γιατί περισσότερο τηλεόραση θέλω να βλέπω.Η μόνη ελπίδα μας είναι τώρα με τα πειραματικά ψηφιακά κανάλια, μήπως κ γίνει κάποια αλλαγή που να αξίζει το κόπο η θέαση των καναλιών σε τέτοιες τηλεοράσεις! Ε;

Reaction score
0
ρε παιδια συγνωμη μια 720p δεν κανει πιο καλα upscale σε τηλεοπτικο σημα αφου πρεπει να ''μαντεψει'' ποιο λιγα pixel ?

Reaction score
5

αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν και το δικό μου σκεπτικό

απλοϊκή σκέψη αλλά σωστή πιστεύω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Όχι, γιατί καμιά απ τις 2 αναλύσεις δεν είναι ακέραιος πολλαπλασιασμός του PAL.Oπότε το θέμα είναι στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το upscale και πόσο ισχυρό επεξεργαστή έχει για να τα καταφέρει.Oι πλάσμα,λόγω τεχνολογίας,έχουν ενα πλεονέκτημα εκ κατασκευής.

Reaction score
5

τι σχέση έχει αν είναι ή όχι ακέραιο πολλαπλάσιο;

ο ένας επεξεργαστής έχει ως έργο να "επινοήσει" Χ πίξελς

ο άλλος 1.5*Χ (ή πόσο βγάινει ακριβώς δεν κάθομαι να υπολογίσω)

άρα ο δεύτερος έχει δυσκολώτερο έργο να επιτελέσει

και το άλλο σπάσιμο βέβαια είναι η συμπίεση των σχημάτων όταν πας να σφηνώσεις το 4:3 σε 16:9...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l