Giga Mp3!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Ξεκίνησα σήμερα να φτιάχνω τον πρώτο μου GIGA MP3 δίσκο μου.
Θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες.
80's
80's slow
90's
00's
classic (pavaroti and more)
DURAN-DURAN
Λαικά
Παλαιά λαικά.
Μοντέρνα & pop Ελληνικά.
Λοιπόν, μόλις τέλειωσα. Το αποτέλεσμα πολύ καλό.
Η ποιότητα του ήχου, άριστη.
Υπάρχουν ελλάχιστα μικρολάθη στις λίστες.
Οι κατηγορίες που στις οποίες μέσα υπάρχουν και υποκατηγορίες, ειναι οι εξής:

60'ς & 80's slow 463MB (98 songs)
80's 992MB (186 songs)
90's 492MB (86 songs)
New Hits 96,4MB (20 songs)
Sundracks Themes 226MB (50 songs)
cllasic music63,8MB(14 songs)
DURAN-DURAN 693MB (124 songs)
Ellectronic 221MB (39 songs)
Pop Ellinika & Hip Hop 428MB (83 songs)
Elafrolaika - Slow 243MB (51 songs)
Laika palaia 294MB (82 songs)
Laika. 358MB. (76 songs)

V

VIDEOMIX

Guest
tha mporouses na tsekareis an to sigekrimeno player paizei kai diskakia DL me mp3 giati me endiaferei kai na mou stileis kapoia stigmi ena pm (eite edo eite sto myphone)? :p

thanks! :)
Kαλως ήρθες στο AV Site. Αν και έχω εγγραφέα DL, εν τούτης δεν εχω δισκάκια. Ειχα πάρει της TRADAXTA (κάπως έτσι λέγεται η εταιρία) και δεν μου τα αναγνωρίζει. Θα ασχοληθώ πάντως μές'την εβδομάδα. 8)
Να τονίσω πως στο διαφημηστικό έντυπο της JVC υπερτονίζει την δυνατότητα για 4,7 giga αλλα δεν μιλλάει πουθενά για 9,4. :?:  :?:  :?:  :!:

Reaction score
5
kalos sas vrika...!
to oti de to anaferei to gnorizo alla ta dual layer diavazontai genika apo ola ta drive pou diavazoun DVD... (ta egrapsima exoun ena periorismo sta 8.5GB kai oxi 9.4GB)

pare kai esi vre paidi mou ena DL... 50euro exoun pia! :p

V

VIDEOMIX

Guest
kalos sas vrika...!
to oti de to anaferei to gnorizo alla ta dual layer diavazontai genika apo ola ta drive pou diavazoun DVD... (ta egrapsima exoun ena periorismo sta 8.5GB kai oxi 9.4GB)

pare kai esi vre paidi mou ena DL... 50euro exoun pia! :p
Δεν τα βλέπει ο εγγραφέας μου,παρ'ότι ειναι dual. Λέτε να φταίει το πρόγραμμα του ΝΕRO;

V

VIDEOMIX

Guest
Φίλε Διονύση,έχω το εξής πρόβλημα το οποίο παρατήρησα στο αυτοκίνητο και οχι στον υπολογιστή. Εκεί δεν φαινόταν έντονα μάλλον.
Υπάρχει χαμηλή ένταση σε ορισμένους δίσκους που εχω μετατρέψει σε mp3. κυρίως σε παλαιώτερους δίσκους των DURAN2 πχ, ειναι χαμηλώτερος ο ήχος απ'ότι στα 2 τελευταία άλμπουμ τους. Γιατι συμβαίνει αυτό; Υπάρχει επίλυση; Ευχαριστώ.

Reaction score
23
Φίλε Διονύση,έχω το εξής πρόβλημα το οποίο παρατήρησα στο αυτοκίνητο και οχι στον υπολογιστή. Εκεί δεν φαινόταν έντονα μάλλον.
Υπάρχει χαμηλή ένταση σε ορισμένους δίσκους που εχω μετατρέψει σε mp3. κυρίως σε παλαιώτερους δίσκους των DURAN2 πχ, ειναι χαμηλώτερος ο ήχος απ'ότι στα 2 τελευταία άλμπουμ τους. Γιατι συμβαίνει αυτό; Υπάρχει επίλυση; Ευχαριστώ.
Το πρόβλημα που παρατήρησες οφείλετε στην διαφορετική στάθμη εγγραφής μεταξύ των διάφορων ηχογραφημάτων.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που κάνουν την "ισοσταθμιση" φέρνοντας όλα στο ίδιο περίπου επίπεδο έντασης.Η λειτουργία αυτή λέγετε "Normalize"
Τα πιο πολλά όμως το κάνουν όταν έχεις mp3 και θέλεις να φτιάξεις Audio CD.

Εσυ αν κάταλαβα καλά θέλεις να κάνεις Normalize στα Mp3 και να παραμείνουν Mp3.
Αυτό μπορείς να το κάνεις με έναν Sound Editor.Εγω χρησιμοποιώ τον Editor της Roxio.

Nα τονίσω εδώ ότι σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις τα αρχεία που έχουν υποστεί Normalization συνήθως έχουν χειρότερη ηχητική απόδοση και καλό είναι να αποφευγεται...

Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση. Προγράμματα όπως το audiograbber (απο τους πιο γρήγορους audio rippers) έχουν επιλογή Normalize τκατά την στιγμή του rip.
Ετσι ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις rip ένα audio CD σε mp3 και να το "ισοσταθμίζεις " με το normalize. Ετσι όλα τα ριπαρισμένα δικά σου Mp3 θα έχουν την ίδια στάθμη ένατσης.

V

VIDEOMIX

Guest
Αρα θα πρέπει να συμβιβασθούμε με το πρόβλημα;
Και πως ακριβώς γίνεται η διαδικασία; Ενα προς ενα κομμάτι;

Reaction score
51
Παιδιά επειδή έχω δουλέψει πάνω από 10ετία στα MP3, εξού και η συλλογή που διέθεσα στον Διαγωνισμό, το καλύτερο πρόγραμμα που έχω βρεί και έχω δουλέψει μέχρι σήμερα είναι το MP3Gain!!!

Από εδώ:http://mp3gain.sourceforge.net/
....MP3Gain does not just do peak normalization, as many normalizers do. Instead, it does some statistical analysis to determine how loud the file actually sounds to the human ear.
Also, the changes MP3Gain makes are completely lossless. There is no quality lost in the change because the program adjusts the mp3 file directly, without decoding and re-encoding....
To έχω δουλέψει και μαζικά (ανά folders) και ενα ένα κομμάτι!!
Είναι γρήγορο, ακριβές διορθώνει τα clips!!! και δεν παρατήρησα αλλοίωση στην απόδοση!
Με το Nero δεν είδα αποτελέσματα καλά!!!!
Επιτρέπει ρυθμίσεις σε επίπεδο db και προτείνει τα 91db!! Εκεί έχω καταλήξει και γώ!!!
:wink: :wink:

Reaction score
23
Ετσι όπως το πάτε,με βλέπω σύντομα και με mp3... :(  :mrgreen:
Γιώργο το mp3 είναι μια πραγματικότητα στην ζωή μας!
Ξέρουμε όλοι οτι η ¨συμπίεση¨έχει μικρές ή μεγάλες , ακουστές ή μη απώλειες στο ηχητικό σήμα.

Είναι ευκολία όμως και τα Mp3 τα βρίσκεις παντού!!

Αλλωστε μήπως οι ίδιοι που "σκιζουμε τα ρούχα μας" στο όνομα της ποιότητας , αναθεματίζοντας την "συμπίεση" από την μία , δεν ξοδεύουμε μια μικρή περιουσία σε πηγές , ενισχυτικά και πολλά ήχεία για να ακούσουμε το επίσης "συμπιεσμένο" Dolby Digital , από την άλλη ?
Ή εκεί κάνουμε τα στραβά μάτια ?

Reaction score
3
Ετσι όπως το πάτε,με βλέπω σύντομα και με mp3... :(  :mrgreen:
Μη στεναχωριέσαι Γιώργο μου. Θα τα βρείς έτοιμα όλα!!! :wink:
Δεν στεναχωριέμαι,αντίθετα χαίρομαι. :|

Δώστε συμπίεση στόν λαό... :lol:

Διονύση,πράγματι,όταν πρόκειται για ταινίες, κάνουμε τα στραβά μάτια... :mrgreen:

V

VIDEOMIX

Guest
Παιδιά επειδή έχω δουλέψει πάνω από 10ετία στα MP3, εξού και η συλλογή που διέθεσα στον Διαγωνισμό, το καλύτερο πρόγραμμα που έχω βρεί και έχω δουλέψει μέχρι σήμερα είναι το MP3Gain!!!

Από εδώ:http://mp3gain.sourceforge.net/
To έχω δουλέψει και μαζικά (ανά folders) και ενα ένα κομμάτι!!
Είναι γρήγορο, ακριβές διορθώνει τα clips!!! και δεν παρατήρησα αλλοίωση στην απόδοση!
Με το Nero δεν είδα αποτελέσματα καλά!!!!
Επιτρέπει ρυθμίσεις σε επίπεδο db και προτείνει τα 91db!! Εκεί έχω καταλήξει και γώ!!!
:wink:  :wink:
Εκεί έχει διάφορα για κατέβασμα. Ποιο απ'όλα; Ειναι εύκολο στην χρήση του απο κάποιον που δεν γνωρίζει Αγγλικά;

Reaction score
239
VideoMix, an theleis pes mou ta kommatia pou theleis na ftiakseis kai tha ta vrw na sto kanw egw. Exw asxolithei epaggelmatika me to thema(grafontas mousiki) kai diathetw akomi tis soundcard kai ta programmata mou.

To pio kalo sound editor gia mena einai to Steinberg Wavelab 5.0 to opoio fisika stoixizei arketa kai einai kai einai kai arketa diskolo stin xrisi tou giati prosferei tromeres parametrous.

An apofasiseis esu na kaneis edit ta kommatia, afto pou tha sou sinistousa einai na daneisteis studio monitors an gnwrizeis kapoio pou exei, me afto to tropo tha katalaveis pragmatika an exei veltiwthei to kommati sou i oxi. Opws kai na exei sxedon ola ta programmata exoun level meter pou sou deixnoun to output tou kommatiou, prosexe na min cliparei i alliws na mpainei kokkina giati se pc speakers isws na min katalaveis tin diafora alla oso pio kalo einai to sistima sou tote toso pio polu tha akougetai

V

VIDEOMIX

Guest
Καλά τα λές,αλλα έτσι τρομάζω περισσότερο. Ποιό πολύπλοκο φαντάζει. Τέλος πάντων, θα κατεβάσω το πρόγραμμα που λέει ο φίλος sambalis και θα προσπαθήσω να καταφέρω κάτι. Το ελπίζω τουλάχιστον.

Reaction score
239
Καλά τα λές,αλλα έτσι τρομάζω περισσότερο. Ποιό πολύπλοκο φαντάζει. Τέλος πάντων, θα κατεβάσω το πρόγραμμα που λέει ο φίλος sambalis και θα προσπαθήσω να καταφέρω κάτι. Το ελπίζω τουλάχιστον.
Oti tha allaksei i stathmi tha allaksei, mia simvouli mono dimiourgeisai ena kainourgio folder gia na kaneis ekei save ta kommatia, min ta kaneis overwrite giati otan to akouseis sto player sou i kapou allou isws protimiseis to palio

V

VIDEOMIX

Guest
Τώρα που πήρα το i mac, θα γράψω σε dual ενα super giga mp3. Βέβαια, αμφιβάλω για την χρηστικότητά του, αλλα ως ενα τεράστιο αρχείο, φαντάζει απίθανη ιδέα, 2000 κομμάτια σε ενα δισκάκι. :)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas