Google Nexus 4

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931
Το νέο Nexus smartphone από την Google παρουσιάστηκε χθες. Κατασκευάζεται από την LG και θα πωλείται και στην Ευρώπη μέσα στον Νοέμβριο.

Τα χαρακτηριστικά του:

ΟΘΟΝΗ:

4.7" diagonal
768 x 1280 pixel resolution (320 ppi)
WXGA IPS
Corning(R) Gorilla(R) Glass 2

CPU:

Qualcomm Snapdragon(TM) S4 Pro

ΜΝΗΜΗ:

2GB RAM
8 και 16 GB χωρητικότητα

CAMERAS:

8 MP (main)
1.3 MP (front)

ΜΠΑΤΑΡΙΑ:

2,100 mAh Lithium polymer

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ:

Micro USB
SlimPort HDMI
3.5mm headphone jack

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ:

Wireless charging
WiFi 802.11 b/g/n
NFC (Android Beam)
Bluetooth

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ:

Unlocked GSM/UMTS/HSPA+
GSM/EDGE/GPRS (850, 900, 1800, 1900 MHz)
3G (850, 900, 1700, 1900, 2100 MHz)
HSPA+ 21

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:

133.9 x 68.7 x 9.1 mm
139g

Το Nexus 4 δεν υποστηρίζει LTE δίκτυα και αυτό θεωρείται μείον για την κορυφαία συσκευή της Google. Από την άλλη η τιμή του δελεάζει ακόμα και τον πιο διστακτικό υποψήφιο αγοραστή. $299 για το μοντέλο με τα 8GB και $349 για τα 16.
Στην Αγγλία οι τιμές θα είναι £239 και £279 αντίστοιχα. Μιλάμε για ξεκλείδωτη συσκευή χωρίς συμβόλαιο!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931
Απάντηση: Google Nexus 4

Σε αυτήν την τιμή είναι πολύ καλή επιλογή. Ακόμα κι αν βγει σύντομα νέο μοντέλο ή θες να περάσεις σε Windows 8, δεν θα κλαις τα λεφτά που έδωσες.

Reaction score
2.237
Δηλαδή στην Αγγλία θα έχει ~ 300 ευρώ, ενώ στην Αμερική ~230. Να υποθέσω ότι εδώ θα το δούμε περίπου στα 350;;; Έχει κανείς καμιά ιδέα - εκτίμηση περί πολιτικής τιμών της google, ή της LG;

Άραγε η αμερικάνικη συσκευή να μπορεί να λειτουργήσει εδώ; Έχω και κάτι φιλαράκια που πηγαινοέρχονται μια στο τόσο...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931
Απάντηση: Re: Google Nexus 4

Δηλαδή στην Αγγλία θα έχει ~ 300 ευρώ, ενώ στην Αμερική ~230.

Στην Αμερική υπολόγισε και το sales tax που είναι από 0 - 11,5% , αναλόγως την πολιτεία.

Reaction score
2.237
Κάτι σαν το ΦΠΑ δηλαδή;

Ξέρεις κατά πόσο είναι συμβατή η συσκευή με τα δικά μας δίκτυα, κάρτες SIM κλπ; Δηλαδή αν την παραγγείλω να μου τη φέρει ένας φίλος θα μπορέσω να τη χρησιμοποιήσω ή θα μου μείνει στο κουτί;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931

Κάτι σαν το ΦΠΑ δηλαδή;
Στο περίπου, ναι. Όλες οι τιμές που βλέπουμε στα online (κι όχι μόνο) καταστήματα των ΗΠΑ είναι άνευ φόρου. Όταν συμπληρώσουμε στην παραγγελία ταχυδρομικό κώδικα, προστίθεται ο φόρος της πολιτείας που βρισκόμαστε.

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τα μεγάλα online καταστήματα στην Ευρώπη. Για παράδειγμα το Amazon.co.uk σε χρεώνει με το ΦΠΑ της χώρας που γίνεται η παραγγελία σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα. Στα ηλεκτρονικά είδη η διαφορά του ΦΠΑ είναι μόνο 3% και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή στην αλλαγή της τιμής χρέωσης. Σε κάποια όμως προϊόντα η Αγγλική τιμή έχει μηδενικό ΦΠΑ και στην Ελλάδα χρεωνόμαστε με 23%.

Ξέρεις κατά πόσο είναι συμβατή η συσκευή με τα δικά μας δίκτυα, κάρτες SIM κλπ; Δηλαδή αν την παραγγείλω να μου τη φέρει ένας φίλος θα μπορέσω να τη χρησιμοποιήσω ή θα μου μείνει στο κουτί;
Κατά 99.9% είναι συμβατή, όπως όλες οι παλιές ξεκλείδωτες εκδόσεις του Nexus. Αν δεις τις συχνότητες που υποστηρίζει:

Unlocked GSM/UMTS/HSPA+
GSM/EDGE/GPRS (850, 900, 1800, 1900 MHz)
3G (850, 900, 1700, 1900, 2100 MHz)
HSPA+ 21
είναι μέσα και οι πάροχοι της Ελλάδας. Στις 13 Νοεμβρίου θα πωλείται από το Google Play και όπως έχουν αναφέρει:

The Nexus 4 will be sold online in the US, UK, Canada, Germany, France, Spain and Australia
Απ' ό,τι δείχνει θα είναι η ίδια ακριβώς συσκευή.

Για να είσαι 100% σίγουρος περίμενε λίγες μέρες.

Reaction score
2.237
Καλά δε βιάζομαι, τα Χριστούγεννα θα αναχωρήσουν οι φίλοι μου για Σικάγο, μετά τις γιορτές θα επιστρέψουν. Μέχρι τότε βλέπουμε...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931

Καλά δε βιάζομαι, τα Χριστούγεννα θα αναχωρήσουν οι φίλοι μου για Σικάγο, μετά τις γιορτές θα επιστρέψουν. Μέχρι τότε βλέπουμε...
Βρε ως τα Χριστούγεννα θα το έχω αγοράσει και θα στο πουλήσω δεύτερο χέρι...:114:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931

Παλιά έτσι έκανα, όχι μόνο με τα κινητά... Τώρα είμαι πιο εγκρατής γιατί έχω πολλά ενδιαφέροντα που θέλουν χρήματα. :105:

Reaction score
19

καλό θα ήταν να παρασύρει και άλλα κινητά αντίστοιχων δυνατοτήτων σε αυτά τα επίπεδα τιμών

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931

καλό θα ήταν να παρασύρει και άλλα κινητά αντίστοιχων δυνατοτήτων σε αυτά τα επίπεδα τιμών
Αυτό είναι δύσκολο. Το θετικό είναι ότι μπορεί να αγοράσει κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για brand name και ομορφιά, κινητό με τα κορυφαία χαρακτηριστικά της αγοράς.

Reaction score
2.237
Μα γιατί να είναι δύσκολο; Όταν εισβάλει ένα κινητό, από μια από τις μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο (6-7 μπορώ να μετρήσω βιαστικά), με τέτοια οθόνη, τέτοιο επεξεργαστή, και λοιπά χαρακτηριστικά, πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι υπόλοιποι (πλην του μήλου) να πουλάνε κινητά αντιστοίχων προδιαγραφών σε υπερδιπλάσιες τιμές; Γιατί παραπλήσια χαρακτηριστικά μπορώ να διακρίνω μόνο στο Galaxy Nexus σε παρόμοια τιμή. Τα υπόλοιπα με τέτοιων διαστάσεων και ανάλυσης οθόνη, πολυπύρηνους επεξεργαστές κλπ φεύγουν πάνω από τα 550 ευρώ... Πως θα ξαναπουλήσει κινητό android η Sony, η LG, η Samsung, η HTC, στα 300~ ευρώ, με οθόνη μικρότερη, με βασική ανάλυση, με μονοπύρηνο επεξεργαστή και πάει λέγοντας;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931

Μα γιατί να είναι δύσκολο; Όταν εισβάλει ένα κινητό, από μια από τις μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο (6-7 μπορώ να μετρήσω βιαστικά), με τέτοια οθόνη, τέτοιο επεξεργαστή, και λοιπά χαρακτηριστικά, πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι υπόλοιποι (πλην του μήλου) να πουλάνε κινητά αντιστοίχων προδιαγραφών σε υπερδιπλάσιες τιμές; Γιατί παραπλήσια χαρακτηριστικά μπορώ να διακρίνω μόνο στο Galaxy Nexus σε παρόμοια τιμή. Τα υπόλοιπα με τέτοιων διαστάσεων και ανάλυσης οθόνη, πολυπύρηνους επεξεργαστές κλπ φεύγουν πάνω από τα 550 ευρώ... Πως θα ξαναπουλήσει κινητό android η Sony, η LG, η Samsung, η HTC, στα 300~ ευρώ, με οθόνη μικρότερη, με βασική ανάλυση, με μονοπύρηνο επεξεργαστή και πάει λέγοντας;
Εγώ μόνο την Apple σκεφτόμουν. :116:
Η Google δεν θέλει να βγάλει κέρδος από το κινητό. Θέλει να διαδώσει το Android. Και περιορίζει το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο. To Nexus είναι LG. Απ' ό,τι έχει ακουστεί έχει υπογράψει πολύ καλό (οικονομικά) deal. Και η βασική προώθηση είναι μέσω διαδικτύου. Αυτό είναι υπέρ για τη χαμηλή τιμή και κατά για τον μέσο πελάτη που θέλει να πιάσει/δει πρώτα αυτό που θα αγοράσει. Οι άλλες εταιρείες έχουν συσκευές σε πολλά φυσικά σημεία πώλησης.

Υ.Γ. Ξέρω αρκετούς φανατικούς του Android που δεν θα το πάρουν επειδή είναι LG.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.931

Reaction score
2.237
Μεγάλη καφρίλα πάντως αν επιβεβαιωθεί. Ακραίο το να πωλείται το ίδιο προϊόν 270 ευρώ (έστω 300 με τους φόρους) στην Αμερική και 600 στην Ευρώπη. Ή εναλλακτικά, σύμφωνα με το παραπάνω λινκ, στην ίδια χώρα 300 από το google play και 600 στα καταστήματα. Από την άλλη βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, τα χαρακτηριστικά του περίπου σε εκείνη την κατηγορία τιμής το τοποθετούν. Αλλά εμείς ως άπληστοι καταναλωτές, λογικό είναι να τρελαινόμαστε από τη διαφορά.

Το καλό είναι το ότι από ότι καταλαβαίνω η συσκευή πωλείται και σκέτη στο Αμέρικα, το λέω επειδή με τρόμαξαν οι αμερικάνοι φίλοι μου ότι στην Αμερική οι συσκευές πωλούνται μόνο με συμβόλαια και μάλιστα μου έλεγαν ότι είναι φιξ μέχρι και η sim και δεν αλλάζει. Με φόρο από ότι βλέπω να κυμαίνεται από 6,25 μέχρι 10,25% στο Ilinois μιλάμε για 385 δολάρια δηλαδή 300 ευρώ για την 16άρα έκδοση.

Αλλιώς με βλέπω να συμβιβάζομαι στις γιορτές με το Galaxy nexus που έχει ήδη πέσει στα 308 ευρώ και με μπόνους την διετή εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας. Αλήθεια, εκτός της ελάχιστα μικρότερης οθόνης, της χειρότερης κάμερας, και του αργότερου επεξεργαστή (που θα συνεπάγεται φαντάζομαι λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα στο καινούριο), άραγε το παλιό Nexus υστερεί ιδιαίτερα σε σχέση με το νέο;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll