GPRS και WEB browsing. ΚΛΕΦΤΕΣ ?

Reaction score
4
Η τεχνολογία στις συσκευές των κινητών εχει φτάσει σχεδον στο ζενίθ.
Όλα τα τελευταία κινητά μοντέλα εφοδιάζονται με web browsers με flash players κτλ και ρωτάω εγω τωρα το εξής.

Ποσοι από εμας στην Ελλαδα με τις τιμες που ευθαρσώς κοστολογούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας
την σύνδεση internet μεσο gprs εχουν χρησιμοποιήσει?

Προσφατα επισκέφτηκα ένα κατάστημα της Tim για να ρωτήσω ποιες είναι οι τιμες για την χρήση του gprs για να εκμεταλλευτώ το browser του Ν73.
Η απάντηση ηταν 30 ευρω πάγιο το μηνα με (30mb free) και μετά κάθε klb δεδομένου δεν ξερω και εγω πόσο θα το χρέωνε! Ακόμα και στην απλή περιήγηση!

Απάντησα στην υπάλληλο ευγενικά όταν μου ειπε να προχωρήσουμε την σύνδεση ότι πληρώνω ηδη 32 ευρω παγιο το μηνα για σύνδεση στο internet 2 Mbit και με απεριόριστο ογκο δεδομένων οποτε θεωρώ κοροϊδία τις τιμες της Tim για να έχεις internet στο κινητό σου.

Και έχουν και το θράσος να λενε ότι τα 30 Mb που σου δίνουν είναι και δωρεάν που θα τα έχεις πληρώσει 5.000.000 φορές από το πάγιο και μονο.

Γιατί οι εταιρίες κινητης τηλεφωνίας κοστολογούν τοσο πολύ το internet μέσο gprs?
Τόσο πολύ κοστίζει σε αυτές?
Πραγματικα αδυνατώ να καταλάβω όχι μονο γιατι είναι ακριβες οι τιμες αλλα και την στρατηγικη τους.
Δεν μπορω να πιστεψω ότι θα εχουν περισσότερο κερδος από τους χ αριθμους συνδρομητών που πληρώνουν ήδη τα 30 ευρω το μήνα για το gprs από το κέρδος που θα ειχαν από περισσοτερους συνδρομητες αν το παγιο ηταν 5-10 ευρω με απεριοριστη χρηση η εστω αν έβαζαν ένα οριο μεχρι τα 500 Mb.

[FONT=&quot]Στο εξωτερικό ξερει κανεις η χρήση [/FONT][FONT=&quot]gprs[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ποσο κοστίζει για [/FONT][FONT=&quot]web[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]browsing[/FONT][FONT=&quot]?[/FONT]

Reaction score
2
Εγώ έχω το πακέτο της Voda με τα 40ΜΒ "δωρεάν" και πάγιο γύρω στα 34 Ευρώ. Το χρησιμοποιώ πολύ και κυρίως όταν είμαι σε ταξίδι (όπως αυτή τη στιγμή) για να σερφάρω στο internet από laptop μέσω του κινητού (με bluetooth). Οι ταχύτητες είναι πολύ γρήγορες όπου υπάρχει 3G. Βέβαια τα 40ΜΒ μερικές φορές δε φτάνουν ούτε για ζήτω, οπότε έρχονται κάτι λογαριασμοί τέρατα! Φυσικά, όταν το ξενοδοχείο που μένω προσφέρει Wi-Fi (ολοένα και περισσότερα σε όλη την Ελληνική επικράτεια), το προτιμώ ασυζητιτί.
Τέλος, εκτός από το λάπτοπ, χρησιμοποιώ την υπηρεσία της Voda και για να σερφάρω σε PDA και φυσικά να παίρνω τα e-mails μου παντού.

Πάντως, το θετικό είναι ότι οι εταιρίες θέλουν να πάρουν τώρα ό,τι περισσότερο μπορούν. Στο άμεσο μέλλον αυτές οι υπηρεσίες θα ενσωματώνονται στα διάφορα πακέτα μαζί με το χρόνο ομιλίας, τα μυνήματα, τα MMS κλπ. και φυικά θα χρεώνονται πολύ ανταγωνιστικά!

Reaction score
4
Μιας και πολλες εταιριες καλυπτουν τα site τους και σε wap περιεχομενο η λυση που προσφερει η ΤΙΜ με την αχρεωτη περιηγηση στο wap της (3,50 ευρω τον μηνα) ειναι ενα option.
Μπορεις να μπαινεις στο wap google και να κατεβαζεις κειμενα και photo χωρις να πληρωνεις το download.
Πληρωνεις μονο οτι κατεβαζεις μεσο wap στο Tim plus.

Mπηκα και στο e-mail μου στο yahoo.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να δω της vivodi το e mail μου (το σοβαρο)
Προσπαθησα αλλα διαπιστωσα οτι δεν υπαρχει καλυψη για wap χρηση.
Mηπως υπαρχει το outlook σε μορφη wap για να μπαινω απο εκει στο mail της vivodi?

Και για το messenger του yahoo αραγε να υπαρχει για wap?
Το εχω τσεκαρει και η tim δεν χρεωνει τιποτα οσα και klb να γραψει το κοντερ.
Μονο οτι κατεβαζεις απο το Tim plus.

Ακουω γνωμες...

Γενικα για να περνα η ωρα καλο το TIM plus της ΤΙΜ για δωρε4αν περιηγηση στα wap sites.

Το gprs internet παραμενει απαγορευτικο ομως... Κριμας :mad_1:

Reaction score
4
Λοιπον...
ισχυει η δωρεαν περιηγηση σε ολα τα wap sites.
Δεν καταλαβα αν το chating μεσο wap ειναι και αυτο δωρεαν αλλα μαλλον οχι αφου εκει θα υπαρχει κινηση kib download.

Aν καποιος ξερει περισσοτερα ας ριξει λιγο φως στην υποθεση της δωρεαν περιηγησης μεχρι που ειναι δωρεαν ???

Reaction score
4
Μπαινω στο avsite μεσο wap και διαβαζω κανονικα το site. Κανω log in κανονικα αλλα μετα δεν ανοιγει η σελλιδα...
Παντως αν ψαξεις μεσο google wap ολα τα site που θα σου βγαλει ειναι δωρεαν στην περιηγηση τους και στο να κατεβασεις φωτο κτλ.
Αν κατεβασεις παιχνιδια κτλ τοτε χρεωνεσε...

Καλη φαση...

Αυτο με το av site καλη φαση αλλα αν με αφηνε να κανω log in και να ανοιγει η σελλιδα κανονικα θα ηταν ακομα καλυτερα γιατι θα εγραφα και ολας...

Reaction score
4
Βλεπω κανεις δεν την ψαχνει την δουλεια με τα κινητα...
Μα καλα τι κανετε με το browser του κινητου σας?
Θα εχει πιασει αραχνες...

Reaction score
457
προσωπικά απολαμβάνω full internet με αρκετά ελεύθερα wifi connections που είναι insecure από το μπαλκόνι μου...:)
Ν80 wifi rocks..;) (και να φανταστείς ότι δεν πάω την νόκια καθόλου)..:p

Reaction score
4
Εγω γιατι να μην εχω γειτονες με wifi ??? :mad_2::mad_2::mad_2:
Ουτε στην δουλεια εχω σταθει τυχερος.

Η μονη wifi συνδεση που πιανω ειναι του starbucks αλλα δεν ειναι free και θελει καρτα ... (ΑΛΗΤΕΣ) :mad_1:

Τυχεροι οσοι απολαμβανουν την wifi συνδεση τους απο του γειτονα την συνδεση ...

Για να ειδοποιησω τους γειτονες σας λοιπον :happy_8:

Reaction score
5
Από το κινητό, μπαίνω στο internet κυρίως για το Gmail, μέσω "Vodafone Internet" (GPRS) και όχι "Vodafone GPRS" που είναι για WAP και άρα πιο ακριβό.
Επίσης με Wifi από όπου σταθώ και όπου βρεθώ, που λένε...
Nokia 9500.

Reaction score
2
Δηλαδή, για να καταλάβω, πόσο ακίνδυνο είναι να βρίσκεις ελεύθερα wi-fi spots και να μπαίνεις στο internet; Και ποιοί είναι οι "βλάκες" που τα αφήνουν ελεύθερα και εμείς οι "έξυπνοι" τους κλέβουμε bandwidth; Μήπως κάποιο λάκο έχει η φάβα;

Reaction score
5
Επικίνδυνη είναι η αμάθεια και η ημιμάθεια. Αν δεν ξέρουμε τι σημαίνει Wifi, τι ασφάλεια χρειάζεται και τι μέτρα να παίρνουμε, δεν ασχολούμαστε με το άθλημα. Αυτό δεν σημαίνει παρανοϊκές τακτικές ασφαλείας, αλλά απλή εφαρμογή της λογικής. Πάντα το social engineering είναι εκεί να μας θυμίζει ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι 100% ασφαλές.
Γενικά, δεν μιλούσα απαραίτητα για free συνδέσεις, αλλά με 1-2 ώρες π.χ. στο Starbucks, μπορείς να κάνεις ΠΟΛΥ δουλειά. Στο αεροδρόμιο, σε σπίτια φίλων, σε ανοικτά wifi (Κηφισιά, Αργυρούπολη). Στο εξωτερικό γενικά υπάρχουν παντού.
Ακόμα και το Athens Metropolitan (www.awmn.net) είναι μια καλή προσπάθεια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON