Grace Design 903

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
2. Ορίζουμε μπάτζετ: τόσα έχω, ή τόσα δίνω (που δεν είναι αναγκαστικά ίσα με όσα έχω). Εάν δίνουμε περισσότερα από όσα έχουμε*, τότε και πάλι συνιστώ ψυχίατρο (=καλύτερο value for money).
3. Καταρτίζουμε shortlist (εντός των ορίων του μπάτζετ!) με αποκλειστικό κριτήριο το συμπέρασμα των αναγνωσμάτων μας. Η μαγκιά είναι να έχουμε διαλέξει τα σωστά αναγνώσματα και να έχουμε εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα. Δεν είναι εύκολο πράγμα.
4. Επιτέλους στα εύκολα: από την shortlist διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο. Τόσο απλά. Υπάρχουν και εδώ δυσκολίες, αλλά είναι πρακτικής φύσεως, δηλαδή πώς μπορούμε να ακούσουμε κάτι ήρεμα και συγκεντρωμένα, αν γίνεται να το ακούσουμε στο σπίτι μας με τη μουσική που μας αρέσει και όχι σε ένα θορυβώδες μαγαζί με καρακαλτάκες (Diana Krall, Patricia Barber και λοιπή χαϊεντική χλωρίδα) κλπ κλπ κλπ.
Αυτό το απόσπασμα του RDoherty που το ανέβασε ο Ζαπ σε άλλο νήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγορά του 903.
Η υπογράμμιση δική μου

Έχουν ανέβει φωτο ήδη οπότε να μην ξαναβάλω.

Ακούγοντας το με έπεισε επιβεβαιώνοντας τις καλές του μετρήσεις .
Έφυγαν απο την αλυσίδα 4 τεμάχια (USB interface-Dac-Preamp-Headphone amp) και ήρθε 1 τεμάχιον που τα κάνει όλα.Μου καλύπτει και το αναλογικό κομμάτι......
Τι άλλο να ζητήσει κανείς που δεν θέλει "ψυχίατρο" και είναι ορθολογιστής.
Θα υπάρχουν σίγουρα και άλλα μηχανάκια που κάνουν τα ίδια από πλευράς δυνατοτήτων και ενδεχομένως και ηχητικής απόδοσης.Αλλά αυτό μου έκανε την χάρη να με"επισκεφτεί".
Οπότε είσαι σίγουρος τι αγοράζεις.Ένα επαγγελματικό (για καλό το λέω) μηχάνημα που δεν πουλάει μούρη αλλά ουσία,δεν χρειάζεται "ειδικά "καλώδια αλλά Mogami or Belden,εγγύηση 5 ετών (άρα έχουν εμπιστοσύνη στο προϊόν τους) και υποστήριξη :126:.
Κι οτι μου φταίει στον ήχο μου από δω και στο εξής θα το ψάξω αλλού .

Reaction score
4.590
Απάντηση: Grace Design 903

Μπραβο Μανο.
Προλαβες να το βαλεις διπλα στο ματζικ?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.603
Καλοριζικο, να το χαρεις οσο τιποτα!!!!

Πες μας κ 2 λογια για την αποδοση του!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Έγιναν κόντρες με 2 τρόπους
1) Το σύστημα ως είχε (dac-preamp) vs grace 903(χρησιμοποιήθηκε και σαν προ)
2)Και τα 2 dac πάνω στον προ

Στην 1η περίπτωση οι διαφορές ήταν πιο εμφανείς και προς το καλύτερο .Οχι συνταρακτικά πράγματα όμως.Καλύτερος έλεγχος στα χαμηλά και λίγο περισσότερη διαφάνεια ψηλά.Δεν άλλαζε ομως το ύφος .Εξακολουθώ να πιστεύω οτι το DacMagic είναι ένα πολύ "τίμιο" μηχανάκι στην κατηγορία του.
Στην 2η οι διαφορές μειώθηκαν περισσότερο .Πάντα υπαρκτές μεν,λιγότερο τονισμένες δε .Ο προ έβαζε τον χαρακτήρα του σαφώς.

Θα μπορούσα να ζήσω και με τα υπάρχοντα μηχανάκια χωρίς "έλλειμα",ούτε ο χώρος μου ούτε τα υπόλοιπα έχουν αυτή την αυστηρότητα της περιγραφής που αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες .Σημαντικό ρόλο έπαιξε η "ολιστική προσέγγιση" του Grace.
Αύριο ένα ενεργό ηχείο και τέρμα .Ούτε καλώδια,ούτε ματσάρισμα,ούτε χροιές,ουτε....ούτε...
Πέραν της γνωστής "αρρώστιας"που μας κατατρέχει,κατά βάσιν είμαι περισσότερο μουσικόφιλος παρά "μηχανάκιας".
Του φοράω τις πηγές μου και..........
Πιστεύω οτι το Grace μου δίνει όσα χρειάζονται για να απολαμβάνω μουσική και να σταματήσω το "κυνήγι μαγισσών".
Επόμενο project ο player του Η/Υ.Εκεί παίζεται παιχνίδι.O pure Player τα λέει πολύ ωραία.
Και ίσως 1 πιεζοκούτι (αγγλιστί Squeezebox) αργότερα.

Reaction score
2.098

Mάνο καλοάκουστο και πάλι!

Ποιον προ αντικατέστησες? Είσαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα χωρίς προ? Μήπως απλά ακούγεται πιο καθαρό αλλά εχει χάσει σε αληθοφάνεια-σώματα κλπ?

Reaction score
2.248

Καλοάκουστο Εμμανουήλ !!
:102:

Reaction score
4.590

....Επόμενο project ο player του Η/Υ.Εκεί παίζεται παιχνίδι.O pure Player τα λέει πολύ ωραία.
Και ίσως 1 πιεζοκούτι (αγγλιστί Squeezebox) αργότερα.
Το πιεζοκουτι Μανο αν το παρεις θα καταργησεις τα παντα. Ομως το ατιμο με ολα τα καλουδια θα πλησιασει την τιμη του Grace.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

.............. Μήπως απλά ακούγεται πιο καθαρό αλλά εχει χάσει σε αληθοφάνεια-σώματα κλπ?
Μπορεί ......αλλά άμα δεν την ακούς την διαφορά .Εξάλλου ποιός μπορεί να ορίσει επακριβώς την αληθοφάνεια σε ένα μη φροντισμένο χώρο και με υλικό της "σειράς".Συνειδητά εδώ και πολλά χρόνια ψάχνω μουσική και όχι καλογραμμένους ήχους που ακούγονται σαν μουσική.Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ.Κουράστηκα ,βαρέθηκα,δεν με νοιάζει βρε αδερφέ μια audiophile εγγραφή για να την βρω με το πόσο καλά παίζει το μηχανάκιον.Προτιμώ "δευτεράντζα"που μου ξεσηκώνει τα σωθικά.

Ομως το ατιμο με ολα τα καλουδια.......
Ζω και χωρίς.......Προηγούνται άλλα ....όταν

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μπορεί ......αλλά άμα δεν την ακούς την διαφορά .Εξάλλου ποιός μπορεί να ορίσει επακριβώς την αληθοφάνεια σε ένα μη φροντισμένο χώρο και με υλικό της "σειράς".Συνειδητά εδώ και πολλά χρόνια ψάχνω μουσική και όχι καλογραμμένους ήχους που ακούγονται σαν μουσική.Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ.Κουράστηκα ,βαρέθηκα,δεν με νοιάζει βρε αδερφέ μια audiophile εγγραφή για να την βρω με το πόσο καλά παίζει το μηχανάκιον.Προτιμώ "δευτεράντζα"που μου ξεσηκώνει τα σωθικά.

Ζω και χωρίς.......Προηγούνται άλλα ....όταν

+1000

Τα μηχανηματα ειναι το μεσον για να ακουμε μουσικη. Η μουσικη δεν ειναι το μεσον για να ακουμε μηχανηματα. Κι ειναι τυχερος οποιος στη διαδρομη καταφερει να φτιαξει ενα συστημα που το χιλιοακουσμενο αγαπημενο του αλμπουμ του 19** ακουγεται καλυτερα, γιατι ομορφια υπηρχε ηδη. Το πιο επιτυχημενο συστημα ειναι αυτο το οποιο οταν ξεκιναει να παιζει μουσικη, δεν σε "παροτρυνει" να ασχοληθεις μαζι του αλλα με τη μουσικη. Μαζι σου Μανο:444:

Reaction score
2.098

H μουσική είναι μία, δεν διαφωνεί κανείς με τα παραπάνω.

Reaction score
777
Μάνο ο τρόπος σκέψης που ακολούθησες ήταν άριστος παράδειγμα για εμάς!!!
Εύγε!!!

Και μεγειές!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.795

Έφυγαν απο την αλυσίδα 4 τεμάχια (USB interface-Dac-Preamp-Headphone amp) και ήρθε 1 τεμάχιον που τα κάνει όλα.Μου καλύπτει και το αναλογικό κομμάτι......
Τι άλλο να ζητήσει κανείς που δεν θέλει "ψυχίατρο" και είναι ορθολογιστής.

...Κι οτι μου φταίει στον ήχο μου από δω και στο εξής θα το ψάξω αλλού .
τα ρέστα μου! :126:

Reaction score
140
μανο καλορίζικη καλοακουστη η "χάρη" ( grace ) :107:
πόσο πάει ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.606
Members
38.721
Νεότερο μέλος