Grace Design 903

Reaction score
2.098
Απάντηση: Grace Design 903

Όχι φιλε μου. Να γίνω σαφής, Φυσικά και στο 95% των συστημάτων δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με καλώδια. Φυσικά και τα περισσότερα είναι μούφες και επιδρούν σαν equalizer, η σαν fine tuning στοιχεία στο σύστημα. Φυσικά και οι τιμές τους δεν δικαολογουναι. Όμως σε ένα ισορροπημένο, αναλυτικό και εν τελεί αληθινό σύστημα μπορούν να κάνουν σημαντική διάφορα προς το καλύτερο. Καλώς η κακώς το high end αυτό αφορά την όσο δυνατόν ακριβεστερη αναπαραγωγή του πρωτογενούς υλικού, και για να επιτύχεις αυτο το στόχο πρέπει να δώσεις σημασία σε κάθε τι που αποτελεί ατο σύστημα, μηχανήματα, ηχεία, καλώδια, στήριξη, ποιότητα ρεύματος και φυσικά χώρος.

Reaction score
4.590

Όχι φιλε μου. Να γίνω σαφής, Φυσικά και στο 95% των συστημάτων δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με καλώδια. Φυσικά και τα περισσότερα είναι μούφες και επιδρούν σαν equalizer, η σαν fine tuning στοιχεία στο σύστημα. Φυσικά και οι τιμές τους δεν δικαολογουναι. Όμως σε ένα ισορροπημένο, αναλυτικό και εν τελεί αληθινό σύστημα μπορούν να κάνουν σημαντική διάφορα προς το καλύτερο. Καλώς η κακώς το high end αυτό αφορά την όσο δυνατόν ακριβεστερη αναπαραγωγή του πρωτογενούς υλικού, και για να επιτύχεις αυτο το στόχο πρέπει να δώσεις σημασία σε κάθε τι που αποτελεί ατο σύστημα, μηχανήματα, ηχεία, καλώδια, στήριξη, ποιότητα ρεύματος και φυσικά χώρος.
Ok ρε φιλαρακι, για εξηγειγα μας ομως και σε μας τους ασχετους (για να μην πεταμε τζαμπα λεφτα σε περιοδο κρισης), πως θα ξεχωρισουμε ενα καλωδιο (ρευματος) καλο χαιενταδικο οσο ακριβο κι αν ειναι απο ενα αλλο οπως το αναφερεις equlizer, fine tuning κλπ. Δεν πιστευω σ αυτο να μου πεις με το αυτι γιατι θα πηδηξω στο πηγαδι!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

...................γιατι θα πηδηξω στο πηγαδι!
Που δεν έχει και πάτο συν τοις άλλοις:105::105::105:

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Grace Design 903

πως θα ξεχωρισουμε ενα καλωδιο (ρευματος) καλο χαιενταδικο

Να γίνω σαφής
Λίγο περισσότερη σαφήνεια θα ήθελα αν γίνεται, τι να κοιτάξω από άποψη προδιαγραφών δηλαδή?
Είναι ειδικά για ήχο αυτά τα καλώδια ρεύματος & από ποια άποψη?

(απίστευτο :114:, άλλο ένα θέμα που καταλήγει σε καλωδιοπόλεμο :116:)

Reaction score
3.989

καλά, αυτό με τις προδιαγραφές παράγινε καραμέλα, μη δοκιμάζετε τίποτε, μη συνδέετε καν τις συσκευές μεταξύ τους, πεταμένα λεφτά.

Παίρνεις το δίσκο ανά χείρας, διαβάζεις τους στίχους, κοιτάς τον καλλιτέχνη στα μάτια, ανάγεις σύμφωνα με τα σπεκσ στο μυαλό σου την ακρόαση και ξεμπερδεύεις.

Μη σου πω ότι δεν χρειάζονται καν οι συσκευές...προσπέκτους...αλλά και αυτά δεν....ιντερνετ

Reaction score
2.098

Ok ρε φιλαρακι, για εξηγειγα μας ομως και σε μας τους ασχετους (για να μην πεταμε τζαμπα λεφτα σε περιοδο κρισης), πως θα ξεχωρισουμε ενα καλωδιο (ρευματος) καλο χαιενταδικο οσο ακριβο κι αν ειναι απο ενα αλλο οπως το αναφερεις equlizer, fine tuning κλπ. Δεν πιστευω σ αυτο να μου πεις με το αυτι γιατι θα πηδηξω στο πηγαδι!
Καταρχας Βασίλη δεν είπα κανένα άσχετο, ούτε θέλω να το παίξω ειδικός, αν βγαίνει κάτι τέτοιο απο τα λεγόμενα μου δεν είναι η προθεση που είχα. Όταν Βασίλη κάποιος έχει ένα ηχείο με καλές μετρήσεις, ενισχυτικα με καλές μετρήσεις, και πηγή με καλές μετρήσεις τότε είναι εύκολο να καταλαβεις αν ένα καλώδιο είναι equalizer η όχι. πολυ εύκολο. όταν σε ένα ισορροπημένο σύστημα ακούς μια γυναικια φωνή και ακουγεται σα γυναικια φωνη, αλλάζεις καλώδιο ρευματος και ακούγεται πλέον να τραγουδάει απο το πηγάδι, η λες και έχεις βάλει reverb, τότε κάτι δεν παει καλα. πήγαινε σε ένα studio και δοκίμασε καλώδια, δεν ξέρω τι συμβουλή να σου δώσω...

Φυσικά και οι μετρήσεις πιστεύω ότι δεν φτάνουν για ένα πολυ απλό λόγο, η δίνουμε βαση σε λάθος μετρήσεις, η είναι ελειπης η δεν ξέρουμε να τα μετράμε όλα. πάντα έλεγα αν πράγμα, κάθε μα κάθε ηχογράφηση πρέπει να ακούγεται ΤΕΛΕΊΩΣ διαφορετική, το κοινό που ακούμε μεταξύ των ηχογραφησεων είναι ο χαρακτήρας του συστήματος μας. Αυτο βέβαια θέλει και λίγο εξασκημενο αυτί, μόνο αυτο όμως.Άρα όταν βάζουμε κάτι καινούργιο στο σύστημα μας και δεν αλλάζει αυτο το χαρακτηριστικό, σημαίνει ότι είναι ουδέτερο component, καλώδιο etc. για αυτο και ποτέ δεν πίστευα στις συγκρίσεις μηχανηματων, καλωδίων, στο πόδι η στο πενταλεπτο. θέλει χρόνο, κάποια πράγματα φαίνονται μετά απο καιρό!

Reaction score
2.098

Βέβαια αν ξεκινήσεις ματσαροντας και δοκιμάζοντας, ψάχνοντας με απόγνωση στις αγγελίες άκρη δεν θα βρεςι ποτέ! Οπότε ξεκινάμε απο αντιπροσώπους που μας παρουσιάζουν ολοκληρωμένα συστηματα. Φυσικά αντιπρόσωποι που πουλούν και κορνες και τρανζιστορ και λάμπες και υβριδικά και παντοκατευθυντικα για μένα αποκλείονται, δεν γίνεται ρε φιλε να τα πιστεύεις όλα, ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ Άποψη, πας για το χρήμα και να πιάσεις ανθρώπους απο παντού!. Προτιμουνται αντιπρόσωποι με παρόμοια ηχητική φιλοσοφία σε όλα τα συστηματα που στήνουν! πολυ Σημαντικό!

Reaction score
2.098

Πάντα μιλάμε αν θες να στησεις ένα σύστημα ορθής αναραπαραγωγης, κάθε γούστο εννοείται δεκτό και καταννοητο!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Δυστυχώς η ευτυχώς όλα στο τέλος της ημέρας πρέπει να κρίνονται με το αυτί.

Η εμπειρία η αισθητική η κουλτούρα καθενός καθορίζει (αν έχει στόχο) το πως ακούει και τι ακούει.

Η εμπειρία μου με εκατοντάδες ανθρώπους απο το επαγγελματικό χώρο αλλά και τον Hi-Fi , μου έχει αποδείξει πως με κάποιο μαγικό τρόπο όλοι σχεδόν οι ακροατές αντιλαμβάνονται τι είναι καλύτερο αν έχουν την δυνατότητα να συγκρίνουν ήχους και ένα ποσοστό 90 % βλέπει την προσέγγιση σε έναν "ωραίο - φυσικό ήχο " με παρόμοιο τρόπο.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Την μόνη διαφορά στο καλύτερο την κάνει το καλό σταθερό ρεύμα σε ένα χώρο χωρίς παρεμβολές και είναι γνωστοί οι τρόποι που γίνεται αυτό. Με αυτή την προυπόθεση το καλώδιο ρεύματος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν ακούγονται (δεν πρέπει να ακούγονται) διαφορές.

Ενα Double-Blind check αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

D

deleted user 10898

Guest

ν'αγιάσει το στόμα σου... πω πω πως τολμάς και λες τέτοια πράγματα εδώ μέσα...

Δυστυχώς η ευτυχώς όλα στο τέλος της ημέρας πρέπει να κρίνονται με το αυτί.

Η εμπειρία η αισθητική η κουλτούρα καθενός καθορίζει (αν έχει στόχο) το πως ακούει και τι ακούει.

Η εμπειρία μου με εκατοντάδες ανθρώπους απο το επαγγελματικό χώρο αλλά και τον Hi-Fi , μου έχει αποδείξει πως με κάποιο μαγικό τρόπο όλοι σχεδόν οι ακροατές αντιλαμβάνονται τι είναι καλύτερο αν έχουν την δυνατότητα να συγκρίνουν ήχους και ένα ποσοστό 90 % βλέπει την προσέγγιση σε έναν "ωραίο - φυσικό ήχο " με παρόμοιο τρόπο.

D

deleted user 10898

Guest

Την μόνη διαφορά στο καλύτερο την κάνει το καλό σταθερό ρεύμα σε ένα χώρο χωρίς παρεμβολές και είναι γνωστοί οι τρόποι που γίνεται αυτό. Με αυτή την προυπόθεση το καλώδιο ρεύματος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν ακούγονται (δεν πρέπει να ακούγονται) διαφορές.

Να προσθεσω και την σωστη τροφοδοσια που πρεπει να εχει η εκαστοτε συσκευη.

Reaction score
2.098

Το σταθερό το καταλαβαίνω, το χωρίς παρεμβολες όχι (το πως είναι εφικτό) double blind ΟΠΟΤΕ θες και στο χώρο σου, θα μπεις όμως σε έξοδα, ειναι Πολλά τα καλώδια στο studio!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Το σταθερό το καταλαβαίνω, το χωρίς παρεμβολες όχι (το πως είναι εφικτό)
Να μην έχεις το ψυγείο μαζί με τους ενισχυτές στην ίδια γραμμή.

Reaction score
2.098

Να μην έχεις το ψυγείο μαζί με τους ενισχυτές στην ίδια γραμμή.
RFI/EMI? Περιμενω τη πρόσκληση σου να αλλάξουμε τη καλωδιωση, ρευματος και σήματος στο studio!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

RFI/EMI? Περιμενω τη πρόσκληση σου να αλλάξουμε τη καλωδιωση, ρευματος και σήματος στο studio!
Αυτά τα κάναμε διεξοδικά 15 χρόνια πρίν, δοκιμές ακόμα και με full online σύστημα ανεξάρτητο απο την ΔΕΗ. Με ξεχωριστές φάσεις και ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΙΩΣΗ δεν είχαμε ποτέ κάνενα πρόβλημα και δεν ακούγονται διαφορές σε καλώδια ρευμάτων, τουλάχιστον με balanced line σήματα (που οδηγούν active ηχεία).

Όποτε θές πέρνα να τα συζητήσουμε , να δοκιμάσουμε πράγματα και να ... πιούμε καφέ.

Reaction score
4.590

Μια δοκιμη σε στουντιο σαφως και θα εχει αποτελεσματα. Για μενα παραμενει ομως το κρισιμο ερωτημα. Πως θα καταλαβετε την διαφορα αναμεσα σε ενα καλωδιο της Legrad πχ απ αυτο που αναφερεις εκουαλαιζερ κλπ και μ ενα που θεωρεις κορυφαιο (οποιο κι αν ειναι αυτο ανεξαρτητως κοστους).

Γνωριζουμε οτι σ αυτα που αναφερεις σαν εκουαλαιζερ, ο ηχος αρχικα εντυπωσιαζει ευχαριστα και μετα την παροδο αρκετου χρονικου διαστηματος αρχιζεις να τον συνηθιζεις και να καταλαβαινεις καποιες λεπτομερειες. Και προσοχη δεν μιλαω για περιπτωσεις κραυγαλεες, που δεν ειναι και λιγες.

Προσωπικα σε συγκριτικα που εχω κανει (κι εχω και σταθεροποιητη τασης, ξεχωριστο χοντρο καλωδιο (no name) ρευματος απο τον πινακα προς τον σταθεροποιητη) οι διαφορες ηταν απο πολυ μικρες εως σχεδον ανυπαρκτες. Ισως ηταν τυχαιο. Τυχαια και ο Σταματακος σε δοκιμη καλωδιων coaxial (και οχι ρευματος) βρηκε οτι οι διαφορες ναι μεν υπηρχαν αλλα ηταν εξαιρετικα μικρες. Ενταξει θα μου πειτε οτι το συστημα του ειναι ψιλοχαλια και δεν αναδικνυει τις διαφορες. Πιθανον!

Παντως οι διαφορες που ακουγονται μεταξυ πηγων (ενισχυτων, προ κλπ) δεν εχουν καμμια σχεση (κατ εμε) με τις διαφορες καλωδιων. Το αστειο ειναι που καποια φορα οταν με ενα φιλο ακουγαμε δυο καλωδια coaxial και νομιζαμε οτι το ακριβωτερο (Χ4) ηταν λιγο καλυτερο, ηρθε η κορη μου η οποια δεν ηξερε για τιμες, μας ειπε οτι το φθηνο ηταν λιγο καλυτερο. Οποτε βγαλε ακρη.

Και κατι ακομη προς τον μονσιε Chris. Στα καλωδια γιατι οι μετρησεις να μην ακολουθουν και την ποιοτητα? Δηλαδη τους Τεσλα και σια, τοσο ευκολα τους στελνουμε στα σπιτια μας, εξαιτιας των χρυσων αυτιων μας? Αντε σε ολα τα αλλα, αλλα και στα καλωδια ρευματος ρε παιδι μου? Μηπως τα παρατραβαμε τα πραγματα?

Reaction score
2.098

Αυτά τα κάναμε διεξοδικά 15 χρόνια πρίν, δοκιμές ακόμα και με full online σύστημα ανεξάρτητο απο την ΔΕΗ. Με ξεχωριστές φάσεις και ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΙΩΣΗ δεν είχαμε ποτέ κάνενα πρόβλημα και δεν ακούγονται διαφορές σε καλώδια ρευμάτων, τουλάχιστον με balanced line σήματα (που οδηγούν active ηχεία).

Όποτε θές πέρνα να τα συζητήσουμε , να δοκιμάσουμε πράγματα και να ... πιούμε καφέ.
OK κ. Χρήστο θα κανονήσουμε να περάσω σύντομα, φυσικά με καλή διάθεση και ποιος ξέρει μπορεί εκτός από πολύ επιμορφωτική η συνάντηση για μένα, που θα ειναι σίγουρα, να μάθετε κάτι και σεις! :)

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

OK κ. Χρήστο θα κανονήσουμε να περάσω σύντομα, φυσικά με καλή διάθεση και ποιος ξέρει μπορεί εκτός από πολύ επιμορφωτική η συνάντηση για μένα, που θα ειναι σίγουρα, να μάθετε κάτι και σεις! :)
Πίστεψε με έχω μάθει πολλά πράγματα επειδή ποτέ δεν πίστεψα πως τα ξέρω όλα η τα έμαθα όλα.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Και κατι ακομη προς τον μονσιε Chris. Στα καλωδια γιατι οι μετρησεις να μην ακολουθουν και την ποιοτητα? Δηλαδη τους Τεσλα και σια, τοσο ευκολα τους στελνουμε στα σπιτια μας, εξαιτιας των χρυσων αυτιων μας? Αντε σε ολα τα αλλα, αλλα και στα καλωδια ρευματος ρε παιδι μου? Μηπως τα παρατραβαμε τα πραγματα?
Δεν είπα ακριβώς αυτό.

1) Δεν πιστέυω στις διαφορές καλωδίων ρεύματος (που πολές φορές φαίνετε πως υπάρχουν σε σπιτικές συνθήκες) για λόγους που εξήγησα

2) Οι μετρήσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια, η συνολική προσέγγιση και το optimization είναι πιο σημαντικά. Μιλώντας απο ένα επίπεδο και πέρα βέβαια. Δεν υπάρχει μηχάνημα που βγάζει ποντίκια και να ακούγεται καλά. Υπάρχουν όμως μηχανάκια που μπορεί να μετράνε "καλά" και να μην παίζουν ανάλογα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.603
Members
38.721
Νεότερο μέλος
gagakostas