GRADO RED

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Μήπως ξέρει εάν η κεφαλή αξίζει τα 135 ευρώ? ή να μου προτείνεται κάποια περίπου στα ίδια λεφτά, οι επιλογές μου ήταν, ortofon 2m blue, shure m97xe, grado red, βέβαια αυτές μου πρότεινε κάποιο κατάστημα, για το πικάπ PIONEER 117D με ιμάντα τελείως χειροκίνητο και πολύ ηλικιωμένο.
Οι απαντήσεις θα με διευκολύνουν αφάνταστα!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.133
Μάλλον πολλά. Δεν ξέρω την ενδοτικότητά τους, οι οποίες, δοθέντος του βραχίονα του συγκεκριμένου πικάπ, πρέπει να είναι μικρή. Προτίμησε κάποια κεφαλή που να απευθύνεται στο Technics SL-1200. Δεν θέτω θέμα ήχου, αλλά προσαρμογής της ενδοτικότητας του στελέχους με τη μάζα του βραχίονα, κάτι πρώτιστης σημασίας. Προσωπικά θα αγόραζα μια φθηνή επαγγελματική Ortofon.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: GRADO RED

Καμμία πρόταση? οτι προαιρείσθε που λέει ο λαός? και σε ευχαριστώ για την απάντηση!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: GRADO RED

Δυστηχώς δεν τα κατάφερα με το site, νομίζω δεν γράφει τέτοια στοιχεία το manual, πάντως και για όσο ασχοληθήκατε ευχαριστώ όλους!!

Attachments

Reaction score
0
Re: Απάντηση: GRADO RED

http://www.cartridgedb.com/

Βάλε τα στοιχεία του βραχίονα, επέλεξε την εταιρία που προτιμάς και θα σου βγάλει πολλές προτάσεις...

Ωραίο site, δεν το είχα δει ποτέ. Δυστυχώς δεν "βλέπει" τις κεφαλές μου για το βραχίονα μου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: GRADO RED

Δυστηχώς δεν τα κατάφερα με το site, νομίζω δεν γράφει τέτοια στοιχεία το manual, πάντως και για όσο ασχοληθήκατε ευχαριστώ όλους!!
MAD από τη σελίδα που δίνεις όντως δεν υπάρχει η effective mass του βραχίονα αλλά δίνει απευθείας τα στοιχεία της κεφαλής. Αν χρησιμοποιήσεις το site λοιπόν, μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο cartridge database δίνοντας τα παρακάτω (το 9-11 είναι δική μου επιλογή).

Επίσης τα 3mv output και τα 50ΚΩ load resistance που δίνονται στη σελίδα που δίνεις παραπέμπουν σε ΜΜ κεφαλή

Lateral Dynamic Compliance: 9-11 [x 10-6 cm/Dyne] (για τη μαμίσια κεφαλή του πικάπ η σελίδα σου δίνει 10)
Cartridge Mass: 5-6 [gm] (για τη μαμίσια κεφαλή του πικάπ η σελίδα σου δίνει βάρος 5.6)

Βάζοντας αυτά τα στοιχεία για search παρουσιάζονται κάποιες επιλογές, μέσα σε αυτές είναι όντως και οι επαγγελματικές της Ortonfon (οι απλές όχι οι concorde) όπως ανέφερε και ο Κώστας αλλά εγώ θα προτιμούσα τα αντίστοιχα Home μοντέλα, όπως πχ την OM-5 ή ΟΜ-10 που όντως έχω δοκιμάσει σε παλαιό πικάπ (ένα ΑΚΑΙ Αp-004) με ικανοποιητικά αποτελέσματα, και βέβαια σε πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που αναφέρεις

Reaction score
0
Μήπως ξέρει εάν η κεφαλή αξίζει τα 135 ευρώ? ή να μου προτείνεται κάποια περίπου στα ίδια λεφτά, οι επιλογές μου ήταν, ortofon 2m blue, shure m97xe, grado red, βέβαια αυτές μου πρότεινε κάποιο κατάστημα, για το πικάπ PIONEER 117D με ιμάντα τελείως χειροκίνητο και πολύ ηλικιωμένο.
Οι απαντήσεις θα με διευκολύνουν αφάνταστα!!!
Αυτό είναι? Ωραίο είναι... Δες παρακάτω, έχει και το service manual να κατεβάσεις, αν δεν το έχεις ήδη (από εκεί πρέπει να είναι η σελίδα που επισύναψες) :cool_4:

http://www.vinylengine.com/library/pioneer/pl-117d.shtml

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966