GreyWolf in action

Reaction score
164
Μου δημιουργήθηκε ο εξής προβληματισμός:
Το δωμάτιο που έχω εγκαταστήσει τον προβολέα είναι ένα τυπικό σαλόνι, βαμμένο στο τυπικό λευκό των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Με την οθόνη που έχω τώρα (gain 1.0) κατά την προβολή το δωμάτιο φωτίζει αρκετά, παρ' όλο που ο προβολέας παίζει χαμηλά, "κινηματογραφικά". Αν μπει μια GreyWolf φοβάμαι ότι το δωμάτιο θα φωτίσει πολύ, και θα ίσως εμφανιστεί πέπλο και πέσει το contrast. Φαύλος κύκλος... :?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
unforgiven said:
Μου δημιουργήθηκε ο εξής προβληματισμός:
Το δωμάτιο που έχω εγκαταστήσει τον προβολέα είναι ένα τυπικό σαλόνι, βαμμένο στο τυπικό λευκό των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Με την οθόνη που έχω τώρα (gain 1.0) κατά την προβολή το δωμάτιο φωτίζει αρκετά, παρ' όλο που ο προβολέας παίζει χαμηλά, "κινηματογραφικά". Αν μπει μια GreyWolf φοβάμαι ότι το δωμάτιο θα φωτίσει πολύ, και θα ίσως εμφανιστεί πέπλο και πέσει το contrast. Φαύλος κύκλος... :?
Ο προβληματισμός σου είναι λογικός αλλά...
Το ότι έχει υψηλό gain δεν σημαίνει ότι αντανακλά περισσότερο φώς προς πάσα κατεύθυνση αλλά μόνον προς τα εμπρός. Γι αυτό και οι μικρές γωνίες θέασης. :wink:

Ο προβληματισμός πρέπει περισσότερο να είναι για το επιτρεπόμενο ύψος τοποθέτησης αλλά και την γενική διάταξη του χώρου. Αν πχ έχεις και έναν καναπέ σε κάποια εκ των δύο πλευρών, αριστερά ή δεξιά, αυτοί τι ακριβώς θα βλέπουν?

Reaction score
164
Απ' ό,τι είδα η οθόνη δεν κάνει για μεγάλες παρέες. Μην περιμένεις ότι θα δουν 5 άτομα στη σειρά. Στο σινέ-Καφάτος, μέχρι δύο θέσεις δεξιά του προβολέα ήταν καλά. Από εκεί και πέρα...
Το ξέρω ότι το φως διαχέεται σε μικρή γωνία, αλλά και ο πίσω τοίχος είναι άσπρος και σχεδόν γυμνός, οπότε πάλι θα φωτίζει το δωμάτιο... Εϊναι και η μπογιά ελαφρώς γυαλιστερή... :?

Reaction score
8
Αυτο που βλεπω στις φωτο ειναι οτι με τους dlp η διαφορες αναμεσα στις 2 οθονες φαινονται μικρες , σε αντιθεση με τους lcd που φαινονται οι διαφορες περισσοτερο , στα χρωματα (πιο φωτεινα) και στις σκηνες που δεν ειναι σκοτεινες , γιατι εκει οι 2 οθονες ερχονται πιο κοντα , αυτο που με απογοητευσε και νομιζω οτι δειχνει και την διαφορα αναμεσα στις 2 οθονες πλεον , ειναι αυτη η πλαινη φωτο , μεγαλη διαφορα , για ενα τυπικο σαλονι δεν ξερω ποσο θα βοηθαει στην θεαση αυτους που καθονται λιγο στο πλαι.
Ωστοσο το τεστ αυτο μας δειχνει και ατι ακομα οτι δεν περνουμε προβολεα και τελος , καθαρισαμε , (κατι που εγω νομιζα) αλλα οτι θελει και στην οθονη ψαξιμο.

Ετσι και αλλιως μπραβο σας!

Reaction score
3
Μαι και δεν κατάφερα να έρθω, θα πω τη γνώμη μου απ΄όσα είδα.
Κατ' αρχήν μεγάλη διαφορά δεν βλέπω (ίσως να μην μπορεί να φανεί καλά στις φωτό), με εξαίρεση εκείνες τις φωτό με το χέρι στο πιάνο. Εκεί βλέπω ότι τα πλήκτρα στη GW μπλεδίζουν αλλά η εικόνα είναι πιό καθαρή και το χέρι έχει πιο φυσικά χρώματα. Στη φωτό που δείχνει προφανώς μενού με ένα πρόσωπο και την λέξεις (English - Francais), ποιό είναι το πραγματικό χρώμα; το γκρί ή το πρασινωπό;
Βέβαια το προσόν της θέασης με αναμμένα φώτα είναι σημαντικό. Η μικρή γωνία θέασης που αναφέρεται θα προβληματίσει μόνο όσους παρακολουθούν με μεγάλη παρέα (άρα εξαιρούμαι).
Θα ήθελα να ξέρω αν πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε μικρότερη διαγώνιο, μιας και εγώ δεν μπορώ να ξεπεράσω το 1.50-1,55 cm σε πλάτος οθόνης.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Aς πω και εγω δυο λογια καθως νομιζω πως εχετε ηδη παρει την πρωτη γευση.
Δεν πρεπει να ξεχασουμε πως η οθονη κατασκευαζεται απο την Optoma.Αρα η πρωτη σκεψη ειναι πως φυσιολογικα θα επρεπε να "βοηθα" τους DLP και ειδικα τους DLP της γνωστης εταιρειας.
Ηταν ομως ετσι?

Μεσα στο test room επικρατησε μια στιγμιαια διαφωνια ως προς το ποια εικονα προτιμαμε οταν επαιζαν DLP προβολεις(για τους LCD δεν υπηρχε καμμια αμφιβολια)

Ας δουμε για αρχη τα υπερ και τα κατα μιας γκρι οθονης μεγαλου κερδους:

Υπερ
Καλυτερο μαυρο
Καλυτερο λευκο
Ελκυστικα χρωματα
Καλυτερη αποδοση με συνθηκες φωτισμου
Συνολικα βελτιωμενη αντιθεση

Κατα
Σχετικα μικρη γωνια θεασης
Απαραιτητη ρυθμιση επανω στην νεα οθονη
Μπορει να ενοχλησουν τα κρυσταλιζε beads

Ολα αυτα φανηκαν με ολους τους βιντεοπροβολεις ασχετως τεχνολογιας.Απλα αλλου ηταν περισσοτερο εμφανη και αλλου λιγοτερο.
Εξηγουσα στα παιδια οτι παλαιοτερα , οταν ειχα κανει μια αντιπαραθεση με Grayhawk και Firehawk απεναντι σε λευκη οθονη ειχαμε περιπου(εκτος της μικρης γωνιας θεασης) τα ιδια αποτελεσματα.
Παντα θα υπαρχουν σκηνες οπου η μια θα αποδιδει καλυτερα απο την αλλη και τουμπαλιν.
Η εξαρταται ακομα και απο την φωτεινοτητα ενος βιντεοπροβολεα.
Π.χ. κατα την γνωμη μου η GW εδεσε αριστα με τον Toshiba MT-700 και μας εδωσε πραγματικα παρα πολυ εικονα.

Συνολικα , και λογω της χαμηλης αναμενομενης τιμης , θα ελεγα πως ειναι μια προταση που ολοι αξιζει να σκεφτουμε , ειδικα εαν δεν εχουμε το προβλημα μεγαλης διασπορας θεατων στον προσωπικο οικιακο μας κινηματογραφο.

Απορω πως δεν με εχουν "καρφωσει" ακομα , οποτε ας το πω μονος μου να τελειωνω.
Κατα την τελευταια θεαση με τον Panasonic 900 η εικονα ηταν τοσο απιστευτα καλη που ειπα: "ετσι μαλιστα , θα μπορουσα ακομα και να παρω και LCD κατω απο αυτες τις συνθηκες" :lol:

Reaction score
3
"ετσι μαλιστα , θα μπορουσα ακομα και να παρω και LCD κατω απο αυτες τις συνθηκες"
Μια υπόθεση έκανε, μη σπεύσουν οι οπαδοί των LCD να χαρούν. :D :D :D :D
Αντρέα, υπάρχει και σε μικρότερη διάσταση (1.50 cm πλάτος);
Γιατί στο χώρο που βάζω (τραπεζαρία) τον 700, αυτή που έχω με τρίποδα ίσα που χωράει.

Reaction score
0
Quote from: ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Κατα την τελευταια θεαση με τον Panasonic 900 η εικονα ηταν τοσο απιστευτα καλη που ειπα: "ετσι μαλιστα , θα μπορουσα ακομα και να παρω και LCD κατω απο αυτες τις συνθηκες"

Tώρα αυτό με τον 900 τι το ήθελες?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
"ετσι μαλιστα , θα μπορουσα ακομα και να παρω και LCD κατω απο αυτες τις συνθηκες"
Κων/νε , προς το παρον η Grey Wolf βγαινει μονο σε δυο διαστασεις:
92'' και 106'' χειροκινητη
Μια υπόθεση έκανε, μη σπεύσουν οι οπαδοί των LCD να χαρούν. :D :D :D :D
Αντρέα, υπάρχει και σε μικρότερη διάσταση (1.50 cm πλάτος);
Γιατί στο χώρο που βάζω (τραπεζαρία) τον 700, αυτή που έχω με τρίποδα ίσα που χωράει.

GTX

Reaction score
39
spylab said:
LCD Hitachi 200

Ερώτηση:

Το κίτρινο της Screenline παίζει να οφείλεται στη τσιγαρίλα που έχει φάει στην καριέρα της ή καμία σχέση είναι λόγω του γκρί της GW???

Reaction score
164
GTXTC said:
Το κίτρινο της Screenline παίζει να οφείλεται στη τσιγαρίλα που έχει φάει στην καριέρα της ή καμία σχέση είναι λόγω του γκρί της GW???
Σε ξεγελάει η φωτογραφία. Η GreyWolf κανονικά ήταν αρκετά προς το μπλε και η Screenline κοντά στο ιδανικό, ίσως μια ιδέα πιο θερμή.

Reaction score
0
GTXTC said:
spylab said:
LCD Hitachi 200

Ερώτηση:

Προφανώς η φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή φωτ. μηχανή.
Θα πρέπει να υπολογίσουμε και την εκτίμηση (σωστό ή λάθος) του White Balance της μηχανής που προφανώς θα ήταν σε θέση AUTO. Αρα το κίτρινο ή το μπλέ που φαίνεται στις φωτογραφίες δε είναι σίγουρα και το πραγματικό.
Οσο αναφορά τις χρωματικές αποδόσεις των οθονών δε μπορούμε να τις κρίνουμε μέσω φωτογραφιών παρά μόνο μέσω των παρόντων

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.595
Μπα ? τωρα φταιει η φωτογραφικη μηχανη για τις τσιγαριλες του Καφατου? :p

Unfo μια μικρη δοση κιτρινιλας υπηρχε και live .

Reaction score
14
geokot said:
Προφανώς η φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή φωτ. μηχανή.
Θα πρέπει να υπολογίσουμε και την εκτίμηση (σωστό ή λάθος) του White Balance της μηχανής που προφανώς θα ήταν σε θέση AUTO. Αρα το κίτρινο ή το μπλέ που φαίνεται στις φωτογραφίες δε είναι σίγουρα και το πραγματικό.
΄
Ναι μεν αλλά...
Μπορεί να μην είναι ακριβώς το πραγματικό...αλλά κατ' αναλογία....είναι.
Δηλ. όσο "λάθος" έχει κάνει στην μία οθόνη έχει κάνει και στην άλλη.
Αυτό που βλέπω στις φωτό του Spylab δίνει μια τάξη μεγέθους.

Οσο αναφορά τις χρωματικές αποδόσεις των οθονών δε μπορούμε να τις κρίνουμε μέσω φωτογραφιών παρά μόνο μέσω των παρόντων
Όντως. Μπορείς να πάρεις σίγουρα μια ιδέα όμως.

Αργότερα το βράδυ θα περιγράψω και τις δικές μου εντυπώσεις. (Τις εντυπώσεις ενός "ασχέτου") :p

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Ερχόμενος έμεινα από μηχανάκι, καί έτσι έχασα την παρουσίαση,ήθελα καμμία φωτό από τον OPTOMA 72 εάν υπάρχει.
Αρκετές διαφορές,αλλά αυτή η γωνία θέασης είναι πολύτιμο πράγμα νομίζω!

Reaction score
13
Μπράβω σας ! Συγχαρητήρια για την παρουσίαση!
Κρίμα που δεν μπορούσα να είμαι εκεί λόγο της απόστασης που μας χωρίζει περί τα 5000 Κm!
Όντως η ο οθόνη δείχνει πολύ καλή.
Πώπω τη θα μπορώ να πάρω όταν ανέβω Ελλάδα :)

Reaction score
14
JohnnyWalker said:
Μπράβω σας ! Συγχαρητήρια για την παρουσίαση!
Κρίμα που δεν μπορούσα να είμαι εκεί λόγο της απόστασης που μας χωρίζει περί τα 5000 Κm!
Όντως η ο οθόνη δείχνει πολύ καλή.
Πώπω τη θα μπορώ να πάρω όταν ανέβω Ελλάδα :)
5000 χλμ και κατηφόρα που έισαι???

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος