GreyWolf in action

Reaction score
152
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΑΓΡΙΑ ΓΙΑ "ΠΑΝΙ & ΜΗΧΑΝΗ" ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ...
ΔΕΝ ΚΟΒΩ ΦΛΕΒΕΣ ΓΙΑ ΔΑΥΤΗΝ...
Ο spylab ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΣΑΝ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ "ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ..."
ΟΥΔΕΙΣ ΑΜΦΕΒΑΛΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ LCD ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ......
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ TON JARRE TA ΠΛΗΚΤΡΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΠΟ ΑSTRA ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΑΛΠΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΣΑΝ....ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ!!! :shock: :shock:
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ J.PARK ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ... :twisted: :wink: :mrgreen: :cry: :cry: :oops:

ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΜΠΛΕΔΙΖΕ ΠΟΛΥ...
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΙ Ο spylab ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΡΩΜΑΤΩΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΦ'ΕΝΟΣ ΖΥΓΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
8) 8) 8)

GTX

Reaction score
39
Τελικά έτυχε και την είδα και γω αφού πέρασα σήμερα απο τον Ανδρέα να πάρω ένα καλώδιο και είχε τον 900άρη να παίζει, οπότε θα γράψω και γω 2 λόγια μιάς και πήρα μια ίδέα, τονίζω οτι την είδα μόνο με LCD και συγκεκριμένα τον pana όπως είπα.

Μπορώ να πώ οτι οι διαφορές που υπάρχουν στην εικόνα είναι εμφανέστατες. Συγκεκριμένα η διαφορά στο μαύρο που είχε απο το ένα πανί στο άλλο έκανε μπάμ (θα ήταν ενδιαφέρον αν καμιά μέρα ευκαιρούσε ο Βαγγέλης να έριχνε καμιά γρήγορη μέτρηση στο άσπρο και το μαύρο να δούμε και αριθμητικά τη διαφορά :D). Τα χρώματα ήταν σίγουρα πιο ψυχρά στην GW και μπορώ να πώ οτι σε ένα βαθμό η κιτρινίλα στην Screenline υπήρχε όταν έβλεπες κάτι άσπρο που απλωνότανε απο την μία στην άλλη και φαινόταν έντονα η διαφορά. Πιστεύω πάντως οτι με την Screenline ήταν πιο κοντά στα 6500k αλλά φαντάζομαι οτι με το κατάλληλο καλιμπράρισμα μπορεί να έρθει στα σωστά και με την GW.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι η διαφορά με αναμμένα φώτα και ειδικά στις σκοτεινές σκηνές που στη Screenline βλέπεις μόνο το πάνι ούτε σκιά και με τη GW βλάπεις ξεκάθαρα εικόνα.

Συμπεράσματα :p
Αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση που θέλω ν'αλλάξω το πανί που έχω για τον 72 αφού αυτό που έχω είναι 4:3 και είναι κάτι που με χαλάει αρκετά πλέον (πρίν είχα τον X1 που είναι 4:3 έτσι κι αλλιώς) και θέλω και λίγο μεγαλύτερο :oops:. Οπότε όπως καταλαβαίνεται με ενδιέφερε αρκετά να το δώ, τελικά όμως δε νομίζω οτι είναι κατάλληλο για μένα. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Το πανί αυτό θέλει συγκεκριμένα πράγματα κατά την εγκατάσταση του, να μην είσαι πιο κοντά από τα 2,5-3 μέτρα γιατί λαμπυρίζει κάτι που απο πιο μακριά δε γίνεται καθόλου αντιληπτό, να κάθεσαι πάντα μέσα στο "sweet spot", πράγματα και τα 2 αδύνατο στο χώρο μου, άσε που θα προτιμούσα να υπάρχει και επιλογή ηλεκτρικής. Τέλος να πώ και γώ οτι μου φάνηκε οτι δίνει κάτι το ψεύτικο στην εικόνα σα να βλέπεις οθόνη προβολέα οπίσθιας προβολής.

Σίγουρα πάντως μια οθόνη που αξίζει να δεί κάποιος που έχει τον κατάλληλο χώρο, ειδικά αν έχει LCD αφού όπως είδα οι διαφορές είναι σοβαρές.

Reaction score
48
Θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, με την σειρά μου- άν και καθυστερημένα – λόγω τεχνικών ιντερνετικών προβλημάτων με το PC που πρόσφατα αντιμετώπισα....
Προσωπικά η Οθόνη GreyWolf της Optoma μου άρεσε αρκετά – τόσο που βλέποντας την για πρώτη φορά με τον προβολέα της Benq PE 8720 είπα φωναχτά αυτή την εικόνα θα την έβαζα στο σπίτι μου – καθ΄ότι είμαι αρκετά δύσκολος και ασυμβήβαστος με τα μέχρι σήμερα δρώμενα τής τεχνολογείας, όσον αφορά την ‘’μαγική λέξη ‘’ εικόνα............
Παρόλο που ο τύπος της χαρακτηρίζεται Glass Beaded δηλ . κρυσταλιζέ με υψηλή απολαβή της τάξεως παρακαλώ των 1,8 Gain δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις παλαιότερες που κάποιοι απο εμάς μπορεί να γνωρίζουν.
Όχι δεν την τρίβεις την επιφάνειά της με το χέρι σου, και φεύγει αυτή η επίστρωση που την κάνει να αντανακλά άν προσέξεις λίγο περισσότερο, ίσα – ίσα αυτό την κάνει ποιό διαφορετική προσδείνοντάς την ιδιαίτερη υπόσταση και υφή στο σύνολο της εικόνας.

Η απόδωση της παλέτας του μαύρου χρώματος ήταν το πρώτο κλίκ που μου έκανε να την προσέξω ξανά και ξανά.
Χωρίς να ρυθμιστεί καν ο προβολέας (super σημαντική κίνηση που θα έπρεπε να γήνει) – η εικόνα απέκτησε μια αριστοκρατική ματζέντα με πλούσια αντίθεση, τα σκιερά και μαύρα σημεία της εικόνας ήταν επιτέλους καθώς πρέπει, τα λευκά σημεία επίσης αποδειδόνταν με λευκό σωστό που μέχρι τώρα δεν είχα δεί σε προβολέα – χωρίς ίχνος ώχρας που δυστυχώς αρκετοί απο εμας συνηθείσαν να το βλέπουν και να το δέχονται έτσι, θολούρα με την μορφή άχνας ήταν ανύπαρκτη, τα χρώματα - φυσικό και επόμενο ήταν να πάρουν τον δρόμο και την μορφή που τους άξειζε αφού πλέον η βάση τους σαν συνταγή επιτυχειμένη άγγειζε το ιδανικό – προσδείδοντας καναρινί κίτρινο, πορφυρό κόκκινο, φωτεινό πράσινο, και πλούσιο μπλέ με μια θαυμάσια γλυκύτητα.
Θα αναρωτιθείτε πολλοί από εσας – ωραία όλα αυτά ήταν όμως τα πραγματικά ;
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ : και βεβαίως ήτανε πραγματικά γιατί η σύγκριση που κάναμε με μία υφιστάμενη οθόνη που το λευκό φυσικό χρώμα που κάποτε είχε – απλά δεν υπήρχε – λόγω της κιτρινοπής νικοτίνης κατα την ταπεινή μου άποψη δεν ήταν σωστή.
Απλά έπρεπε να γήνει μια σύγκριση και αυτό έγεινε – αφού αυτή υπήρχε.
Τα αποτελέσματα άν γεινόταν η σύγκριση με μία high contrast σίγουρα θα ήταν διαφορετικά.
Εδώ όμως επιτρέψτε μου όμως να πώ κάτι απο την 15ετή μου πείρα – θα ήταν ποιό φωτεινή και ενδεχομένως ποιό φυσική – αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει αυτός ο ρεαλισμός γιατί σε σύνολο άν τα βάλουμε κάτω με τους νόμους της φυσικής όσον αφορά τα της προβολής - θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί ποιό λανθάνουσα αυτή που οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε μάθει να υοθετούμε μεχρι σήμερα.
Εκτιμώ ότι θα σταθεί χρήσιμο μια μικρή γνωστική ενημέρωση για την φυσική άποψη του θέματος όσον αφορά την προβολή και ότι σχετίζεται μ΄αυτή.

Κατ΄αρχή είναι αρκετά δύκολο έως αδύνατο να προσεγγείσουμε το ιδανικό, με μέσα αναπαραγωγής της εικόνας όπως είναι το σημερινό DVD Player, οι σημερινοί περισσότεροι Βιντεοπροβολείς, και κατα συνέπεια οι Οθόνες (πανιά) προβολείς.
Αυτό το υποστειρίζω γιατί το κάθε μάτι απο εμας βλέπει δυστυχώς διαφορετικά έως πολύ διαφορετικά.
Ποιός απο εμας γνωρίζει ακριβώς τι χρώμα είχε ο ουρανός στις 5 η ώρα ενος απογεύματος όταν ο τάδε σκηνοθέτης με το δήνα διευθυντή φωτογραφίας αποθανατείζανε ένα πλάνο για να μπεί σε μία ταινία.
Τα ερωτήματα που προκείπτουν λοιπόν πολλά – τουλάχιστον για την αφεντιά μου – μιας και υπηρέτησα στην τηλεόραση στο παρελθόν το επάγγεμα του ρυθμιστή εικόνας, όταν καλείσαι λοιπόν να ρυθμίσεις 4 ή 5 κάμερες διαφορετικού κατασκευαστή μέσα σε ‘ενα στούντιο ή σε εξωτερικό χώρο με ένα μίκτη εικόνας που λέγεται CCU και κατόπιν απο ένα άλλο το Color Corection.
Εάν συγκρίνουμαι τις εικόνες από τις διαφορετικές κάμερες θα διαπιστώσουμε ότι η ποιότητα διαφέρει αρκετά μεταξύ των διαφορετικών κατασκευαστών. Αυτές οι ποιοτικές διακυμάνσεις εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες και είναι ιδιαίτερα αισθητές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Αυτά τα χρώματα που έχει στο μυαλό του λοιπόν ο σκηνοθέτης απο την στιγμή που θα γήνει η λήψη – μεχρι να φτάσει στους δέκτες μας TV άν βλέπατε τι παθαίνουν θα τα βλέπατε όλα.
Απλά στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας (montaz) συμορφωνόμαστε και κάπου συμφωνούμε σχεδον οι περισσότεροι για το τελικό αποτέλεμα της εικόνας.
Επίσης στις ακριβότερες κάμερες – μηχανές λήψης προστίθεται ένα οπτικό φίλτρο low pass. Αυτό μειώνει το ποσό του λανθασμένου χρώματος που μπορεί να εμφανιστεί όταν η σκηνή περιέχει πολλές χρωματικές λεπτομέρειες.
Ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά επίσης στους τηλεφακούς είναι ότι η σχεδίασή τους απαιτεί να έχουν ελάχιστα κρύσταλλα για την αποφυγή των διαθλάσεων και του θαμπώματος.

Φωτεινός τηλεφακός σημαίνει μεγάλα στοιχεία-κρύσταλλα, μεγάλο βάρος και κόστος, ενώ η μεγάλη ευαισθησία συνεπάγεται ψηφιακό θόρυβο και κόκο.

Για να μπούμε λοιπόν λίγο ποιό βαθειά στη θεωρία με συνέπεια την πράξη - ορίζουμε τη χρωματική κατανομή μιας πηγής φωτισμού πχ προβολέας - με μια... θερμοκρασία: τη θερμοκρασία που χρειάζεται να έχει ένα οχι φωτεισμένο σώμα για να εκπέμψει αυτό το φως πχ οθόνη.
Αυτή η θερμοκρασία μετριέται σε Kelvin Το φως Ήλιου στην επιφάνεια της Γης είναι συχνοτικά ίδιο με το φως μέλανος σώματος σε θερμοκρασία 5.500Κ. Αντίστοιχα η θερμοκρασία χρώματος ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως είναι περίπου 3.200Κ.
Μικρός αριθμός Kelvin δηλώνει μεγάλο μήκος κύματος ορατής ακτινοβολίας, δηλαδή τα «θερμά» χρώματα [κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, κ.λ.π.]. Όσο ο αριθμός Kelvin μεγαλώνει τόσο το μήκος κύματος μικραίνει και τα χρώματα που δηλώνει είναι «ψυχρά» [πράσινο, μπλε, κ.λ.π.].
Γι΄αυτό στην συγγεκριμένη περίπτωσή μας πρέπει να πέξουμε αρκετά με τη θερμοκρασία χρώματος του προβολέα, μέχρι να πάρουμε αποδεκτό σε σύνολο χρωματικό αποτέλεσμα στην οθόνη προβολής.
Η ένταση του φωτισμού μετριέται σε lux.Το δυνατό φως του ήλιου είναι περίπου 100.000 Lux, το κανονικό φως ημέρας είναι 10.000 Lux και το φως ενός κεριού είναι 1 Lux. Συνήθως απαιτούνται τουλάχιστον 200 Lux για να πάρει κάποιος εικόνες καλής ποιότητας.

Για να μπορέσουμε να ορίσουμε αριθμητικά την «ποιότητα» του χρώματος μιας φωτιστικής πηγής, χρησιμοποιούμε τον όρο της θερμοκρασίας χρώματος του φωτός.
Αν γνωρίζουμε τη θερμοκρασία χρώματος του κύριου φωτισμού σε μια σκηνή λήψης, (αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι διευθυντές φωτογραφίας ) μπορούμε να πετύχουμε σωστότερη και γενικά ποιό ρεαλιστική απόδοση χρωμάτων.
Με τη χειροκίνητη λειτουργία της εξισορρόπησης του λευκού σε μια κάμερα (White Balance) επιλέγουμε τη θερμοκρασία χρώματος που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση λήψης η οποία πρέπει να ακολουθεί κατα συνέπεια για βέλτιστα αποτελέσματα και την προοριζώμενη μετέπειτα προβολή μας.

Ένα μέλαν σώμα (σχετικά αφώτειστο), η Οθόνη μας δεν αντανακλά ακτινοβολία, αλλά την απορροφά και την εκπέμπει κατά ένα απόλυτα συγκεκριμένο τρόπο που εξαρτάται από την θερμοκρασία του και μόνο, και φυσικά το βαθμό του παθητικού ακτινοβολητή σε gain, όσο μεγαλώνει λοιπόν αυτή η απολαβή τόσο μικραίνει η γωνία θέασης – δηλ όσο απομακρυνόμαστε απο το κέντρο του άξονα της Οθόνης τόσο μειώνεται η φωτεινότητα.
Επίσης συμβαίνει και κάτι άλλο με τις αποκλήσεις τις θερμοκρασίας, όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του τόσο πιο κοκκινωπό φως εκπέμπει και όσο μεγαλύτερη τόσο πιο γαλαζωπό.

Το ανθρώπινο μάτι προσαρμόζεται αυτόματα στην κάθε πηγή φωτισμού, την οποία έπειτα από λίγο χρόνο θεωρεί «λευκό φως». Πολλές φορές μετά απο μία σειρά σκοτεινών σκηνών όταν ξαφνικά επέλθουν φωτεινά πλάνα το μάτι μας έχει την τάση να τα θεωρήσει λευκά έστω προσωρινά ένώ δεν είναι ....
Όμως, το φως ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως το βράδυ διαφέρει πολύ ως προς το χρωματικό περιεχόμενο από το φως του ήλιου ή από το φως ενός λαμπτήρα φθορισμού. Εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε άμεσα παρά μόνο σε απ’ ευθείας σύγκριση. Αλλά η εικόνα από χώρο με φωτισμό μιας λάμπας διαφέρει πολύ σε χρωματική ισορροπία από κάποια άλλη που γίνεται στο φως του ήλιου – ημέρας.

Ο πιο συνήθης αιτία για την κακή ποιότητα εικόνας είναι το ανεπαρκές φως. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα φωτισμού, τα χρώματα θα είναι ξεθωριασμένα και οι εικόνες σκοτεινές.

Τελειώνοντας αυτή την μικρή μου αναφορά θα σας αναφέρω κάποιο μικρό μυστικό που μου το είχε πεί παλαιότερα ένας επώνυμος σκηνοθέτης (και μου έμεινε) καθώς κάναμε λήψεις πάνω απο ελικόπτερο – βγαίνοντας ξαφνικά πίσω απο βουνά και αντικρύζοντας άμεσα το ήλιο......

Τα πολύ φωτεινά σημεία πρέπει να αποφεύγονται, καθώς η εικόνα μπορεί να υπερεκτεθεί (over-exposed) και τα αντικείμενα να εμφανίζονται πάρα πολύ σκοτεινά. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει χαρακτηριστικά κατά την προσπάθεια να απεικονιστεί ένα αντικείμενο που πίσω του υπάρχει έντονος φωτισμός.
Η κάμερα ρυθμίζει την έκθεση για να λάβει καλό μέσο φωτισμό για την εικόνα, αλλά η αντίθεση των χρωμάτων μεταξύ του αντικειμένου και του φόντου επηρεάζει την έκθεση.
Κατ΄επέκταση λοιπόν για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, τα μικρά σκούρα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται σε σκοτεινό φόντο για να επιτευχθεί σωστή αντίθεση και χρώμα.

ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ

Η ΟΘΟΝΗ GreyWolf της Optoma ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ .......
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ , ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ - ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΡΙΖΟ ΛΥΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΥΜΗΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ..............

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙOΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟN ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΑΣ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠOYΜΕ ΚΑΛΙΣΤΑ – ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΑΣ....................

Reaction score
164
spylab said:
Μπα ? τωρα φταιει η φωτογραφικη μηχανη για τις τσιγαριλες του Καφατου? :p

Unfo μια μικρη δοση κιτρινιλας υπηρχε και live .
Α, όχι... Αυτή τη φορά σε δικαιολόγησα:
unforgiven said:
Σε ξεγελάει η φωτογραφία. Η GreyWolf κανονικά ήταν αρκετά προς το μπλε και η Screenline κοντά στο ιδανικό, ίσως μια ιδέα πιο θερμή.
:p

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Κάτι τέτοιες ώρες Νικόλα, μου υπενθυμίζεις πόσο βρίσιμο θες :twisted: που... δεν γράφεις, δεν μας ξεστραβώνεις συχνότερα... :wink:

Ευχαριστούμε για την ανάλυση σύντροφε!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Και εγω με την σειρα μου να σημειωσω πως τετοια αναλυση- ιδιαιτερα στα θεματα θερμοκρασιας - ουτε σε περιοδικο δεν θα βρειτε...
Συγχαρητηρια Νικολη! :wink:

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Να 'μαι κι εγώ, έστω λίγο καθυστερημένα, λόγω ταξιδιού.
Θα μπω λοιπόν κατευθείαν στο ψητό. Είναι δύσκολο να αποφανθείς αβίαστα αν είναι καλή ή κακή η οθόνη. Οι λόγοι είναι προφανείς και θα τους επαναλάβω, παρότι έχουν ειπωθεί νωρίτερα.

Τα άσπρα φαίνονταν...άσπρα.
Τα μαύρα φαίνονταν πιο μαύρα.
Η απόδοση υπό φωτισμό ήταν αποδεκτή (σε αντίθεση με την screenline που -υπενθυμίζω- δεν είναι καμιά χάλια οθόνη)
Η αντίθεση κέρδιζε πολύ και με πολύ εμφανή τρόπο.

Αυτά ήταν τα καλά... Τώρα τα όχι και τόσο καλα:
Τα χρώματα ήταν πολύ ψυχρά. Προσοχή όμως: Αυτό σημαίνει απλά ότι χρειαζόταν να ρυθμιστεί διαφορετικά ο εκάστοτε προβολέας για να παίξει με τη συγκεκριμένη οθόνη.
Στα άσπρα χάνονταν λεπτομέρειες. Και πάλι, με ρύθμιση φωτεινότητας θα μπορούσαμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Τα κρυσταλλάκια της οθόνης ήταν εμφανή από μέση απόσταση θέασης. Αυτό γίνεται αισθητό ειδικά στο HD, που η "ανάλυση" της οθόνης είναι συγκρίσιμη με την ανάλυση της εικόνας. Συγκεκριμένα, όπου υπήρχαν περιοχές ομοιογενούς χρώματος, εμφανίζονταν κόκκοι που λαμπύριζαν ανεπαίσθητα.

Ακόμα και χωρίς προσεκτικότερη μελέτη, η οθόνη έχει ήδη target group.
-Αυτούς που βλέπουν ασπρόμαυρες ταινίες
-Αυτούς που έχουν προβολείς LCD/DLP προηγούμενης γενιάς με χαμηλή φωτεινότητα. (Για CRT δε την συνιστώ λόγω σχήματος 16:9, και επίσης αν έχεις CRT αξίζει να ψάξεις και λίγο περισσότερο για οθόνη. Για τρέχουσα γενιά LCD/DLP δεν θεωρώ ότι υπάρχουν προβλήματα φωτεινότητας)
-Αυτούς που θέλουν να βλέπουν με αναμμένα -κάποια- φώτα.

Στη δική μου συνείδηση υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, για το πως αποδίδει η οθόνη με κατάλληλα ρυθμισμένο τον προβολέα:
1. Όσον αφορά στο μαύρο/άσπρο. Σίγουρα θα έχει καλύτερη αντίθεση από μια τυχαία οθόνη, αλλά πόσο?
2. Όσον αφορά στη χρωματική απόδοση. Οπωσδήποτε πρέπει να χαμηλώσει η θερμοκρασία λευκού και στη συνέχεια να παρατηρήσουμε πόσο πιστά απεικονίζονται όλα τα χρώματα.

ΥΓ. Όσον αφορά στις φωτογραφίες, με το Σπύρο έχουμε πάρει πολλές όμοιες φωτοραφίες, οπότε θα αποφύγω να ανεβάσω τις ίδιες. Όπου έχω διαφορετικό υλικό, θα το δείτε σύντομα.
Σε αυτό το σημείο να τονίσω και πάλι ότι οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα ασφαλής τρόπος για να μεταδώσεις σε κάποιον την εικόνα της δοκιμής/παρουσίασης, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καλύτερος.

Reaction score
384
To kako me tin Greywolf einai i crystalize kataskeui tis, opos oloi anaferate.
H othoni pou xrisimopoiousa epi 2 xronia itan i High Power tis Dalite, kerdous 2.8. Polu kaliteri apo tin Greywolf.
Kanena hotspotting, idaniki gia provoleis se high-contrast mode, opou ta lumens einai xamila.

Den pisteuo pos einai dikaio na sugkrinoume mia othoni pano stin alli, afou tha prepei na ruthmistei to mixanima
me ti sugkekrimeni othoni, etc.

Dimitris

Reaction score
453
Είδα κι εγώ την graywolf χθες και τα συναισθήματα που μου άφησε ήταν ανάμεικτα.
Την είδα με τον optoma 72 και υπήρχε διαφορά σε όλη την κλίμακα του contrast, με αποτέλεσμα πιο πλούσια χρώματα (τηλεοπτικά-είδαμε hd spot, σε ταινία δεν ξέρω αν θα ήταν υπερβολικά) και το σημαντικό, σου έδινε την αίσθηση καλύτερης ευκρίνειας.
Η κρυσταλιζέ επιφάνεια δεν σε ενοχλούσε από τα 4 μέτρα και διακρινόταν μόνο σε φωτεινές σκηνές, αλλά και πάλι όχι σε ενοχλητικό βαθμό.
Η χαρά του θεατή είναι, όταν επιτέλους δεν χρειάζεται να έχει σβηστά τα φώτα για να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Πολλά θετικά και ένα αρνητικό, που δυστυχώς σε κάνει να αμφιταλαντεύεσαι.
Η γωνία θέασης.
Μακάρι να είχε μικρότερο gain, το οποίο θα μεγάλωνε την γωνία θέασης αλλά δυστυχώς.
Φυσικά πόσες φορές έχετε πει στην πιθανή αγορά σας ότι "αν είχε κι αυτή την δυνατότητα θα ήταν σούπερ";
Πάντα κάτι θα μας λείπει και ποτέ δεν θα τα βρούμε όλα σε ένα.

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
DIMITRIS said:
Den pisteuo pos einai dikaio na sugkrinoume mia othoni pano stin alli, afou tha prepei na ruthmistei to mixanima
me ti sugkekrimeni othoni, etc.

Dimitris
Προφανώς Δημήτρη δεν έχεις άδικο, άλλωστε το θίξαμε και αυτό. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι για τους λόγους που αναφέραμε η Greywolf φαίνεται χειρότερα με έναν out-of-the-box προβολέα απ' ότι μια πιο "ουδέτερη" οθόνη. Χρειάζεται δηλαδή περισσότερη ρύθμιση για να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτών της.
Το ζήτημα όμως ήταν να πάρουμε μια ιδέα για την οθόνη, και όχι να κάνουμε ρυθμίσεις και συγκρίσεις -για τις οποίες δεν είχαμε και το χρόνο στη συγκεκριμένη συνάντηση...

Κατά τα άλλα, παρατήρησα ότι έχω 1-2 φωτογραφίες που αξίζει να δείτε, τις οποίες θα ανεβάσω μόλις επιστρέψω από την εξορία :wink:
Πάντως με τη βοήθεια του φωτογραφικού υλικού κάναμε και μια μίνι-παρουσίαση της οθόνης στην καρδιά του HD στη λεβεντογέννα. Ο Λευτέρης απουσίαζε βεβαίως, αλλά μου θέλει και γιορτές ο Χανιώτης!

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Όπως υποσχέθηκα, ακολουθούν κάποιες αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τις δικές μου. Παραθέτω μόνο όσες προσφέρουν κάτι που δεν έχει φανεί ήδη:
(Οι διάλογοι ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική)

Κάτι που δεν πρέπει να λείπει από καμιά παρουσίαση :wink:

Σπύρος: Τι θα γίνει ρε Ανδρέα, LCD ήρθαμε να δούμε?
Νίκος: Τώρα θα σου βάλω τον Pany για να μάθεις!

minas

Πισιά
Reaction score
4.416

Το gain της gw δείχνει τα δόντια του και από γωνία -με τη βοήθεια του flash.
Ανατρέξτε πίσω στις φωτογραφίες του Σπύρου, για να δείτε πόσο γκρίζα φαίνεται με λιγότερο προσπίπτον φως.

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Ο σχολιασμός έχει γίνει. Στις δύο παρακάτω φωτογραφίες, οι κρίσεις δικές σας.

minas

Πισιά
Reaction score
4.416

Βασίλης: Που είναι η Sprite μου??

Ανδρέας: Να η Sprite σου!
Νίκος: Ποιος είπε ότι δεν έχουν lens-shift οι DLP? Βρήκα και μια χρησιμότητα του Hitech!

minas

Πισιά
Reaction score
4.416

Σπύρος: Μακριά από το δίποδό μου. Καδράρω!
Ανδρέας: Όλο και καμιά γυναίκα θα διαβάσει το τόπικ. Κάτσε να πάρω πόζα 8)

Σπύρος: Λίγο ακόμα...νοιώθω το lightsaber μου να βγαίνει απ'το θηκάρι του!
Ανδρέας: Φτου σου Σάτυρε!

minas

Πισιά
Reaction score
4.416

Άλλη μια επιτυχημένη παρουσίαση έφτασε στο τέλος της... Ώρα για χαλάρωμα υπό το φως του "μικρούλη" Benq 8720.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693