H πρώτη μου Dual Layer εγγραφή!

Reaction score
7
Εγραψα 2 DVD DL με το DVDShrink.
Ηθελα να δοκιμασω και το CloneDVD, αλλα κατι δεν μου αρεσε, απο θεμα αριθμου επιλογων.
Την Επομενη φορα θα τα γραψω με το DVDdecrupter...

Reaction score
0
Έγραψα το πρώτο μου δισκάκι σε DL με το νεοαποκτηθέν NEC 3500 και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικότατα. Η αναπαραγωγή του σε Pioneer 656 άψογη και μόνη διαφορά από το πρωτότυπο η αλλαγή layer όπου αντί να κάνει 0,5sec έκανε 1sec (λέμε τώρα. . . )
Το δισκάκι ένα Maxell DL των 10ευρώ που γράφτηκε με ταχύτητα 2,4.
Στο δε recorder πέρασα αμέσως το νέο firmware original (Ver1.18 αν θυμάμαι καλά).
Η εγγραφή κλασικά με DVD decrypter.
Το δεύτερο δισκάκι που έχω στη κατοχή μου παραμένει στωικά στη ζελατίνα του, για να διατηρήσει το 100% της επιτυχίας ή να μου το ρίξει στο 50%, μια και το σπορ είναι ακόμα τσουχτερό!

Reaction score
786
Το Σαββατο που μας περασε εκανα την πρωτη μου αποπειρα να γραψω dual layer δισκακια. Μαρκας Ridata (Ritek), αγορασμενα απο γνωστη αλυσιδα χαρτικων-κινητων-υπολογιστων προς 7.5 Ε εκαστο, μαζι με τα δικαιωματα copyright! Αφου ειχα πληρωσει λοιπον τα δικαιωματα, εγραψα δυο γνωστες παραγωγες σχετικες με κατι σπαθια που βγαζουν φως κλπ. Μεγεθος 6.8 GB και 7 GB αντιστοιχα. Τα DVD ειχαν riparιστει με Decrypter σε file mode, οχι με τον σωστο τροπο δηλαδη. Το software ειναι το Nero 6.6.0.5 και το recorder το NEC 3500 με το τελευταιο επισημο firmware 2.18

Λοιπον, τα δισκακια γραφτηκαν με booktype DVD-ROM σε ταχυτητα περιπου 2.4 και ολα πηγαν καλα. Το Nero με ενημερωνε "τωρα γραφω το layer 1", "τωρα γραφω το layer 2", "τωρα γραφω extended lead-out" κλπ. Σημειωνω οτι εγραψα και τα δυο το ενα πισω απο το αλλο. Ρισκο, αλλα ειχα αποφασισει οτι τα 15 Ε θα ηταν εξοδα research & development. Μαλιστα, οπως εμαθα αργοτερα απο το DVD Info Pro γραφτηκαν με opposite track path. Κανενα προβλημα στο γραψιμο λοιπον, παροτι δεν υπηρχε καν layer break στα riparισμενα αρχεια.

Πρωτο test: Να παιξουν στο PC, οχι απο το recorder αλλα απο το reader. Cool! Και τα δυο ξεκινανε κανονικα, παιζουν και τα τελευταια κεφαλαια (οποτε διαβαζεται και το δευτερο layer) και αισθανομαι τυχερος.

Δευτερο test και σοβαροτερο: Stand-alone player. Εχω δυο Pioneer εύκαιρα, το δικο μου παλιο 535 και ενα νεοτερο 343 (ή κατι τετοιο) του αδελφου μου. Στο 535 τα DL αναγνωριστηκαν μεν ως DVD, αλλα μολις πηγαιναν να παιξουν... γιοκ. Κολαγαν και τα δυο στο πρωτο frame, ενω δεν δουλευε τιποτα απο stop, skip, forward κλπ παρα μονο το eject (ευτυχως). Ψυχρολουσια... Παω με κρυα καρδια στο 343 και ω! του θαυματος, και τα δυο DL επαιξαν μια χαρα, κεφαλαια δευτερου layer ενταξει, ολα καλα. Χαρουμενος (αλλα και λιγο προβληματισμενος γιατι το player μου θελει αλλαγμα) παω για το...

Τριτο τεστ: Ελεγχος για read errors με το DVD Info Pro. Το δευτερο δισκακι (κατα σειρα γραψιματος) δεν εβγαλε κανενα read error, μαλιστα διαβαστηκε σχετικα γρηγορα και αρχισα πλεον να χοροπηδαω. Σταματησα οταν το πρωτο δισκακι εβγαλε μια απιστευτη σειρα read errors κοντα στο τελειωμα του πρωτου layer, μαλιστα το DVD Info σηκωσε τα χερια ψηλα και μου ειπε οτι δεν μπορει να συνεχισει τον ελεγχο...

Συμπερασματα:
α. Επιτυχια 50%. Το γραψιμο dual layer ειναι (προς το παρον) ΠΟΛΥ ακριβο σπορ, καθως καθε αποτυχια ανεβαζει υπερογκα το συνολικο κοστος
β. Τα παλια player, ακομα και τα πλεον συμβατα με ολα τα format (οπως το Pioneer 535 που παιζει τα παντα) δεν συμπαθουν τα DL ακομα και με DVD-ROM booktype
γ. Ο ελεγχος ποιοτητας στα DL δεν ειναι στα επιπεδα των κοινων DVDR. Εχω γραψει πανω απο 100 Ritek, και μονο σε δυο ειχα read errors και αυτα οχι fatal. Τα DL ηταν σφραγισμενα σε jewel box και ελεγχθηκαν εξονυχιστικα για σκονες κλπ πριν τα γραψω. Αν στα δυο DL που αγοραζουμε το ενα ειναι πατάτα εκ κατασκευης, το αθλημα δεν θα περπατησει...

Reaction score
0
Νομίζω πως ίσως το πρόβλημα να είναι τα RITEC δισκάκια (με επιφύλαξη). Έχω κάνει με NEC 3500 (218btrpc1) δύο εγγραφές σε DL Verbatim με DVDdecrypter και έπαιξαν και οι δύο άψογα σε PIONEER 656 με booktype DVD-ROM.
Mάλιστα γράφτηκαν με 4.1x ταχύτητα.

Reaction score
446
Νομίζω πως ίσως το πρόβλημα να είναι τα RITEC δισκάκια (με επιφύλαξη). Έχω κάνει με NEC 3500 (218btrpc1) δύο εγγραφές σε DL Verbatim με DVDdecrypter και έπαιξαν και οι δύο άψογα σε PIONEER 656 με booktype DVD-ROM.
  Mάλιστα γράφτηκαν με 4.1x ταχύτητα.
Στο booktype διαλέγεις DRIVE (FOR DVD+R DL MEDIA) ή DRIVE (FOR DVD+R DL MEDIA - TEMPORARY);

Μήπως γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

Reaction score
7
Νομιζω οτι το πρωτο ειναι μονιμη ρυθμιση το drive για το πως θα χειριζεται τα δισκακια και το δευτερο ρυθμιση για το δισκακι που ειναι μεσα αυτη τη στιγμη (αν κανεις επανεκινηση θα αλλαζει)

Reaction score
54
Μακριά απο ritek..φτηνά μεν αλλα μου έχει τύχει το ίδιο.... το dvd+R DL drive που έγραψε το δισκάκι να έχει δυσκολία να το διαβάσει. Συγκεκριμένα συνάντησα προβλήματα σε ένα απο τα δύο αντίγραφα ασφαλείας που πήρα απο ταινίες. Η ταινία περίπου στη μέση κόλαγε τρομερά. Το δεύτερο δισκάκι είχε γραφτεί χωρίς προβλήματα...go figure...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589