Hard questions...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146
Προφανώς ! Έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην αναπαραγωγή της μουσικής , έχουν καθορίσει το πως ακούμε. Ποιόν να ακούσω δηλαδή
για να γίνω καλύτερος ?
Βασικά, εγώ διαφωνώ με νύχια και με δόντια! Ωραία, όντας χαμηλότερα, σαν μαθητές, ακούμε τους υπάρχοντες, και βελτιωνόμαστε, μέχρι να τους φτάσουμε. Μέχρις εκεί. Κάνοντας ό,τι σου λέει ο άλλος, δεν μπορείς να κάνεις κάτι που δεν σου λέει - αφού δεν στο λέει! Επομένως, αν ακούμε τους υπάρχοντες, μένουμε στάσιμοι, δίπλα τους, συνυπάρχοντες, στην καλύτερη περίπτωση.

Μπροστά, πώς πάμε; Το θέμα έχει γενικώτερο, αλλά ας το δούμε στο πλαίσιο του audio. Για πείτε...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Απάντηση: Hard questions...

Και που ξέρουμε ότι οι υπάρχοντες δεν βελτιώνονται και αυτοί;

D

Deleted member 23222

Guest

Με ενημέρωση? χμ...άρα πάλι θα ακούμε κάποιον πιό προχωρημένο...με πειραματισμούς?...δεν λέει ...εδώ μιλάμε για χιλιάρικα όχι για ...χημεία...μάλλον τελικά δεν μου αρέσουν οι πρωτοβουλίες...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Hard questions...Τhere are two kinds of ducks,sitting ducks & dead ducks

Η μέθοδος του να μην αφομοιωνόμαστε από τις απόψεις των άλλων οδηγεί στην εξέλιξη.Το αντίθετο σημαίνει στασιμότητα και οδηγεί στον πάτο.

Reaction score
33
Πως πάμε μπροστά? Όπως σε όλα τα πράγματα....
Ξεκαθαρίζοντας στην ουσία τι είναι αυτό που ψάχνουμε, που εμάς μας αρέσει.... όχι τι αρέσει στους άλλους...
Να είναι διασκεδαστικό το αποτέλεσμα για εμάς.
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό.
Είναι πολύ συνηθισμένο στο χώρο, άνθρωποι να ξοδεύουν τεράστια -αναλογικά- ποσά, να καμαρώνουν για την "αποδεκτή" από τους παροικούντες αξία του συστήματός τους και να κ@λοστρίβονται συνεχώς γιατί στην ουσία το σύστημά τους δεν τους ικανοποιεί...
Άμα λοιπόν ξεκαθαρίσεις την δική σου ανάγκη τότε προχωράς, ειδάλλως ούτε τι ακούς ξέρεις (οι άλλοι σου λένε) ούτε που να πας.

Reaction score
2.248

Μια παροιμία λέει "Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα λάβεις" και αυτή μπορούμε να την επεκτείνουμε σε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του audio.
Η ευθύνη σε αυτή την περίπτωση είναι στον "δάσκαλο" παρά στον "μαθητή", τουλάχιστον όσο αφορά την μεταφορά γνώσης και τον τρόπο μεταβίβασης.

Απόλυτοι τρόποι όπως περιγράφονται παραπάνω με βρίσκουν και σύμφωνο αλλά και αντίθετο.
Σύμφωνω ότι στο ότι οφείλουμε να αναπαράγουμε "ορθώς" το μουσικό γεγονός με βάση τη στουντιακή εγγραφή και την άποψη του παραγωγού/μηχανικού ήχου αλλά διαφωνώ ως πρός τη "ορθή" άποψη τους για την εγγραφή του μουσικού δρώμενου καθώς αρκετές φορές εμείς σαν καταναλωτές έχουμε αναρωτηθεί το τι σκέφτονταν όταν κάθοταν μπροστά στην κονσόλα.

Το ότι έχουν καθορίσει το πως ακούμε το θεωρώ δεδομένο. Το να τους ακούσω όμως για να γίνω καλύτερος είναι ένα άλλο θέμα που εμπεριέχει μουσική παιδεία και γνώση μη διαθέσιμη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Δηλαδή δεν συμφωνώ σαν καταναλωτής ότι οφείλω να ακούσω (να ακολουθήσω) την γνώμη κάποιου μόνο διότι έχει καθορίσει το πως πρέπει να ακούμε. Αυτός πρέπει να διαθέτει και μουσική παιδεία αλλά και τεχνικές γνώσεις για να τον ακούσω.

Μπροστά πως πάμε λοιπόv;
Κατά τη γνώμη μου πρώτα από όλα ακούγοντας τους δασκάλους στην αρχή και με ιδίους πειραματισμούς ακόμα και στα ήδη αυταπόδεικτα πράγματα. Ετσι μπορούμε να ελέγξουμε και τους δασκάλους μας.
Κατά δεύτερον μειώνοντας τον εγωισμό μας αποδεχόμενοι ότι δεν τα γνωρίζουμε όλα (δάσκαλοι και μαθητές) αφού πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Reaction score
20

"Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα λάβεις".
Η ευθύνη είναι στον "δάσκαλο" παρά στον "μαθητή", τουλάχιστον όσο αφορά την μεταφορά γνώσης και τον τρόπο μεταβίβασης.

Μπροστά πως πάμε;

...πρώτα ακούγοντας τους δασκάλους και με ιδίους πειραματισμούς ακόμα και στα αυταπόδεικτα. Ετσι μπορούμε να ελέγξουμε και τους δασκάλους μας.
...δεύτερον μειώνοντας τον εγωισμό μας αποδεχόμενοι ότι δεν τα γνωρίζουμε όλα (δάσκαλοι και μαθητές) αφού πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Τέλειο! :113:

+1: Kάποιοι το 'χουν και κάποιοι δεν το 'χουν :112: :137:
(το=φαγούρα)

ΥΓ: Αγαπητέ GeoVaz συγχώρα με για το... haircut... :120:

Reaction score
28
Βασικά, εγώ διαφωνώ με νύχια και με δόντια! Ωραία, όντας χαμηλότερα, σαν μαθητές, ακούμε τους υπάρχοντες, και βελτιωνόμαστε, μέχρι να τους φτάσουμε. Μέχρις εκεί. Κάνοντας ό,τι σου λέει ο άλλος, δεν μπορείς να κάνεις κάτι που δεν σου λέει - αφού δεν στο λέει! Επομένως, αν ακούμε τους υπάρχοντες, μένουμε στάσιμοι, δίπλα τους, συνυπάρχοντες, στην καλύτερη περίπτωση.

Μπροστά, πώς πάμε; Το θέμα έχει γενικώτερο, αλλά ας το δούμε στο πλαίσιο του audio. Για πείτε...
δε λεμε το βασικοτερο ,το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι και το σπουδεοτερο
να εχουμε οσον το δυνατον περισσοτερη εμπειρια απο ζωντανη μουσικη ,οσον το δυνατον μεγαλυτερη οικιοτητα με τα μουσικα οργανα στον φυσικο τους χωρο την ζωντανη επαναλαμβανω μουσικη ειτε ειναι φυσικα οργανα ειτε ηλεκτρικες κιθαρες η και οτι αλλο μονον τοτε θα μπορουμε να εκτιμησουμε και να αξιολογησουμε μονοι μας και προσπαθωντας οσον το δυνατον να εχουμε ακουστικη εμπειρια απο τα μηχανηματα !!για να εχουμε δικη μας γνωμη και εκτιμηση των γεγονοτων !!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Στασιμότητα έχεις όταν δουλεύεις με ένα πρωτόκολο που σου πρόσφεραν και γενικά κοιτώντας μόνο τριγωνικά.
Βελτίωση έχουμε όταν θέλουμε και μπορούμε να βγάλουμε τα "εγώ" μας, ακούγοντας και κάτι παραπέρα π.χ. Μέγαρο.
Όταν νοιώσουμε ότι το σύστημά μας έγινα βαρετό και νοιώθουμε οτι πάλι κάτι λείπει.
Όταν μπορούμε να παραδεχτούμε κάποιο καλύτερο.
Να ακούμε τακτικά όχι μόνο Hi-End αλλά και live και studio ώστε να εντοπίζουμε τις διαφορές ειδικά σε μάζα και ταχύτητα ήχου.

Επίσης πιστεύω οτι όταν έχεις σωστή καθοδήγηση (σεμινάρια) για το πως πρέπει ν' ακούς και να επισημαίνεις τις διαφορές, τότε βρίσκεται σε καλό δρόμο. Άσχετα αν αυτός ο δρόμος δεν έχει τέλος.

Reaction score
1.845

Κάτι πολύ σχετικό έχει πει ο Honda.
Αν αντιγράφεις, έχεις γρήγορα και οικονομικά (με χαμηλό κόστος) αποτελέσματα. Μόνο που αντιγράφεις το προϊόν και όχι τον τρόπο σκέψης. Επομένως μια ζωή θα είσαι πίσω.
Όσο για το πως πάμε μπροστά, το έγραψε πρώτος ο haralas:
... να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία από ζωντανή μουσική, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικειότητα με τα μουσικά όργανα στο φυσικό τους χώρο ...
και, να συμπληρώσω, να κρίνουμε ένα σετ μηχανών ήχου όχι με κάποιο άλλο σετ, αλλά με τις παραστάσεις (μνήμες) που αποκομίσαμε από τα ζωντανά ακούσματα. :126:

D

Deleted member 8307

Guest

Εξαρτάται τι εννοείται με τον όρο βελτίωση, εξέλιξη. Διότι εδώ και 2 δεκαετίες δεν έχω δει κάτι καινούργιο στο χώρο. Εξαίρεση το HD και προφανώς τα digital active ηχεία (π.χ. Meridian) τα οποία δεν έχουν διαδοθεί καθόλου.
Σχεδόν όλοι από τα έτοιμα τρώνε, κατασκευαστές και retailers, κανείς δεν στρώνει τον κ@λ@ να σχεδιάσει κάτι πρωτοποριακό και ευρύτερα εμπορεύσιμο.

Ηχεία: όλοι ακολουθούν την πεπατημένη. σχεδον κανείς την τεχνολογία του σήμερα.
Ενισχυτές: Class-D στον καιάδα από τους φαντασιόπληκτους.
Πηγές: οκ εδώ έχουμε την όποια εξέλιξη που είναι υπερ-αρκετή για τα προηγούμενα παλαιολιθικά.
Χώρος: κανείς (σχεδόν) δεν ασχολείται με το αντικείμενο.

Παράλληλα κυκλοφορώντας ο κάθε ηλίθιος και ο παν-ηλίθιος καταναλωτής στο Hi-Fi/End δεν υπάρχει καμία πιθανότητα βελτίωσης. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει.

Μπροστά θα βρισκόμαστε άμα πχ. η focal έβγαζε το κάθε της ηχείο ως dsp active στην τιμή που έχει τώρα το απλό, το metric halo ή παρόμοιες συσκευές βρουν το δρόμο του σε κάθε σπίτι κλπ.
Βέβαια τα παραπάνω υπάρχουν στον επαγγελματικό ήχο, είναι όμως δύσκολο για τον απλό καταναλωτή να τα γνωρίσει.

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Hard questions...

Πως πάμε μπροστά? Όπως σε όλα τα πράγματα....
...
Άμα λοιπόν ξεκαθαρίσεις την δική σου ανάγκη τότε προχωράς, ειδάλλως ούτε τι ακούς ξέρεις (οι άλλοι σου λένε) ούτε που να πας.
Καλά αλλά πώς ξεκαθαρίζεις? ανάλυσε το...

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Re: Hard questions...

Καλά αλλά πώς ξεκαθαρίζεις? ανάλυσε το...
Απλά, στάσου ένα λεπτό και σκέψου τι είναι αυτό που σου αρέσει εσένα. Τι είναι αυτό που ψάχνεις...
Κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδέα... ρωτώντας γενικώς τριγύρω θα ακούσεις τις ιδέες των άλλων, οι οποίες όσο σωστές και να είναι, είναι σωστές για εκείνους και μόνο τυχαία μπορεί να συμπέσει να ταιριάζουν με την δική σου άποψη.
Υπάρχουν πολλοί και σωστοί δάσκαλοι τριγύρω... σε ποιόν θα πας να μάθεις? Πρέπει πρώτα να ξέρεις τι θέλεις ....
Αν κάποιος θέλει να μάθει να παίζει μουσική που πρέπει να πάει για να μάθει?
Για να το κάνω ποιο εύκολο... αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα σε ποιον δάσκαλο πρέπει να πας?

Reaction score
4

...
C T ?

Πρέπει να ορίσεις "σε τι" -να πάμε μπροστά- για να γίνουν ανάλογες (και αναλογικές) απαντήσεις ..... :137:

Υ.Γ.
Aaa ...μου λείπει και το
"σε ποιους αναφέρεται το κείμενο ?
Προφανώς ! Έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην αναπαραγωγή της μουσικής , έχουν καθορίσει το πως ακούμε. Ποιόν να ακούσω δηλαδή
για να γίνω καλύτερος ?

Reaction score
815
Καταρχήν η καθημερινότητα μπορεί να δημιουργεί μεν αλλοθι πρακτικής (αφου δουλεύει είναι σωστό), όμως στρογγυλεύει πολύ την πραγματικότητα. Κατά την άποψή μου την ευθύνη ή την πρωτοπορια πρέπει να την αναλάβει η επιστήμη. Αν δεν βγάλουν τα εργαστήρια ποιό είναι και τι είναι το επόμενο βήμα και δεν προσδιοριστεί επιστημονικά δεν μπορεί η πρακτική να γίνει πιονέρος. Ετσι λοιπόν τα πολυτεχνεία και γενικότερα η επιστημονική κοινότητα πρέπει να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα. Εχω την πεποίθηση ότι υπάρχει ποοολύς δρόμος εξέλιξης με το τι θα συλληφθεί και γραφεί. Δεν ξέρω αν σήμερα υπάρχει αρκετή θεωρία και αρκετή τεχνολογία ώστε να την κάνει πράξη.
Απο την άλλη όμως και μένα με ενοχλεί η σημερινή πραγματικότητα ότι πρέπει να στηρίζομαι στην άποψη κάποιου που δεν κάνει τον κόπο ούτε καν να με ενημερώσει για την δουλειά του (τι εργαλεία χρησιμοποίησε, που έγινε η εγγραφή, την χωροταξια των οργάνων και εκτελεστών κλπ) και να είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι ένα σωρό άθλιες ηχογραφήσεις.
Αν τελικά υπάρχει η θεωρία και επαρκεί και η υπάρχουσα σήμερα τεχνολογία αλλά δεν έχει υιοθετηθεί απο την πρακτική τότε η επιστήμη οφείλει να το φωνάξει δυνατά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ωχ κουραστηκε το μυαλο μου απο το πολυ διαβασμα.
Το πως παμε μποροστα εχει να κανει με το πως το οριζει ο καθενας.Μερικες φορες για να πας μπορστα πρεπει εσκεμενα να πας και λιγο πισω.
Στα τοσα χρονια ακροασεων και ακουγοντας την γνωμη του καθενος ειδα οτι δεν πηγα και πολυ μπροστα απο εκει που ξεκινησα.
Δηλαδη ακου και ξανα ακου.
ή αλλιως οτι πουν τα αυτια του ακροατη (γενικως)

Reaction score
37

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά κάτι δεν καταλαβαίνω σε αυτό το νήμα.

Εξελίσσεται κάποιος εάν όντως φτιάξει το καλύτερο σύστημα αλλά να έχει 3 cd όλα και όλα να βάλει;
Η' μήπως εξελίσσεται όταν ακούει μουσική ,απο το ίδιο σύστημα, μία φορά τα 5 χρόνια.

Επίσης μήπως είναι ατυχής ο απόλυτος παραλληλισμός ότι πρέπει να ακούμε στo σύστημα όπως ακούμε στα live; Σε live έχω ακούσει πολλές φορές χάλια ήχο αλλά η τρίχα τσουτσουρώνει πάντα!
Επίσης αδύνατο είναι να συγκριθεί ο ήχος στο studio με οποιουδήποτε συστήματος. Ποιό αποστειρωμένο περιβάλλον ηχητικά δεν υπάρχει.
Ίσως να φταίνε και τα αυτιά μου. Έχω και κάτι εμβοές τελευταία απο κάτι συναυλίες :138: .

Επίσης μην κατηγορείτε τον "άσχετο" χομπίστα του HiFi γιατί μπορεί να είναι πολύ σχετικός στο πως να ζήσει την οικογένειά του ή την επιχείρησή του κ.α., επομένως ίσως το HiFi να αποτελεί ένα καταναλωτικό καπρίτσιο όπως σχεδόν όλα τα καταναλωτικά προϊόντα.

Τέλος για τους χώρους διαβάζω συνέχεια πόσο λάθος είναι και είναι άχρηστοι αυτοί που έχουν στήσει το σύστημά τους κλπ.
Sorry αλλά αφορά και εμένα. Τι να κάνουμε δηλαδή να κρεμάσω την τραπεζαρία απο το ταβάνι και τις καρέκλες να τις ρίξω στο τζάκι για να έχω καλύτερο ήχο?

Ξέρω πως ίσως να μην λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο στα παραπάνω απλά θέλω να καταλήξω πως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι και πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του κάθε χομπίστα/καταναλωτή.
Εάν κάνει λάθος επιλογή θα αυτομουτζωθεί όπως έχουμε κάνει όλοι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Φιλικά...άντε να δουλέψω και λίγο :138:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος