Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Όπισθεν.

Και μια πιό κοντινή στις συνδέσεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Το τηλεχειριστηρίο είναι πιο φιλικό στο χέρι σε σχέση με του Pioneer και δείχνει πιό εργονομικό.
Δεν είναι φωτιζόμενο,αν και δύσκολο να βρεθεί τέτοιου είδους σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Μπράβο Γιωργο :607:
Ωραία είναι αυτά.Άντε και κανά σετάκι ηχείων ρε συ!
Και πάλι μπράβο!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Harman Kardon AVR 165(ιστοσελίδα προϊόντος).
Η τιμή του είναι πέριξ των 420ε.

Ξεκινώντας,μια μικρή περιγραφή περί κατασκευής και αισθητικής.

Η πρόσοψη είναι από εξαιρετικής ποιότητας πλαστικό ενώ όλη η υπόλοιπη υλοποιήση μεταλλική.
Η γκρί φάσα στο κάτω τμήμα της πρόσοψης περνάει άνετα για μέταλλο παρότι δεν είναι δίνοντας πόντους στον αισθητικό τομέα.
Αντίδραση της γυναίκας μόλις τον είδε:Αααα,αυτός είναι πιό ωραίος απ τον δικό μας,γιατί δεν είχες πάρει έναν τέτοιο;(τι θέλω και την ρωτάω..:141:)
Οι διακόπτες και το ποτενσιόμετρο έχουν πολύ καλή αίσθηση στην πίεση και την περιστροφή ενώ ο απαλός γαλάζιος φωτισμός τον κάνει ακόμα πιό όμορφο όταν είναι σε λειτουργία.

Αερίζεται πολύ καλύτερα απο τπν 2020 μου λόγω του αριθμού των γρυλιών,όπως είναι εμφανές απ την φωτογραφία.

Περνώντας στα μετόπισθεν βρίσκουμε 4 εισόδους hdmi και 1 έξοδο,όπου και καλύπτουν τις προδιαγραφές του διάυλου HDMI 1.4,οποτε είναι 3d και ARC(Audio Return Channel) friendly.
Εκεί υπάρχει και το master switch,καθότι δεν κλείνει τελείως απ τον τηλεχειριστήριο αλλά μπαίνει σε stand-by με ελάχιστη κατανάλωση(<0.5 Watt).
Όπως είναι φανερό η πανοπλία των συνδέσεων δεν είναι στα φόρτε του ενισχυτή ούτε και για την κατηγορία τιμής του.
Άρα κάπου αλλού έχει πέσει το χρήμα:126:

Παλαιομοδίτικος είναι όσον αφορά και τον αριθμό των καναλιών ενίσχυσης γιατί παραμένει σε 5.1 σύνθεση αντί για 7.1 που έχουν κάποιοι άλλοι σε αυτή την κατηγορία.Kαι καλά έκανε IMHO,ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής.Εδώ η πλειοψηφία δεν μπορεί να στριμώξει 5 ηχεία σε έναν χώρο,σιγά μην βάλουν 2 παραπάνω.Kudos Harman.
Μα,καλά οικονομία και εδώ θα μου πείτε;Χε,χε,χε,χε πιστέψτε με δεν είναι κακό.Υπάρχει λόγος σοβαρός και .....ευήκουστος.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.195
Ωραιος Γιωργο και πολυ ενδιαφερον προιον !!

Παμε δυνατα, αναμενουμε!!!
κι αλλο!!

Reaction score
2.237
Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Όπισθεν.

Και μια πιό κοντινή στις συνδέσεις.

Τι συνήθεια είναι αυτή ρε γμτ στους καινούριους AV; Πρέπει να ξηλωθείς δηλαδή πάνω από 600 ευρώ για να έχεις pre out??

Ριβιού!!:602: Μπράβο Γιώργο!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Τι συνήθεια είναι αυτή ρε γμτ στους καινούριους AV; Πρέπει να ξηλωθείς δηλαδή πάνω από 600 ευρώ για να έχεις pre out??

Ριβιού!!:602: Μπράβο Γιώργο!!
Άπαντα πλέον υπόκεινται σε περιοριοσμό κόστους και περνάνε απο τμήματα marketing πριν πάρουν το πράσσινο φώς.
Και η λογική(όπως και κάποιες ερεύνες) δείχνουν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές αυτής της κατηγορίας τιμής δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν κατόπιν κάποιον έξτρα τελικό.Πάλι καλά να λες που δεν πρέπει ν ανέβεις στο 1000άρικο..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Τυράκι.

Προς το παρόν παίζω λίγο χωρίς επεξεργασία.
Έχω ένα διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση με το Pioneer.
Λίγο πιο ..audiophile θα το χαρακτήριζα.

Υ.Γ.Έχει watt το πιτσιρίκι:111:

Reaction score
1.458

Ωραίος Γιώργο!:444:
Με ενδιαφέρει προσωπικά το συγκεκριμένο μοντέλο,οπότε είμαι όλος :201:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.643

Έλα Γιώργο, προχώρα!

Ωραίο το review, αλλά με τόσο τυράκι, έχουμε τη χοληστερίνη στο τσεπάκι. :136:

Και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θέλω να διαβάσω τα σχόλιά σου σε σκηνές αναφοράς (Σάουρον κλπ).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Θα γίνει και αυτό.
Θες να στον φέρω απο 'κεί;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Λοιπόν..

Η ισσοστάθμιση στον δικό μου χώρο,με τα δικά μου ηχεία,βγήκε καλή.
Τα βρήκε όλα ως small αν και με τις αποστάσεις είχαμε ένα μικρό θεματάκι καθότι τα μετρά ανα 30 εκατοστά.Πάντως δεν βλέπω κάποια διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα(έπαιξα λίγο και με την μάνιουαλ ρύθμιση).
Είναι πιο λιτή απ του 2020,αναμενόμενο για τέτοιας κατηγορίας μηχάνημα,καθότι της λείπει μια λειτουργία όπως το standing waves.
Eίχαμε κάποιες διαφορές στα db.
Πιο αναλυτικά,τόνωσε περισσότερο τα surround σε σχέση με το 2020(σωστά καθότι το είχα κάνει και εγώ με τον Pioneer),αλλά έδωσε πολύ περισσότερη πληροφορία στο sub με αποτέλεσμα να επιβάλεται στο σύστημα.Το διόρθωσα επεμβαίνοντας χειροκίνητα.Στα l,r,c η διαφορές ήταν μικρές,της τάξης των 1-2db.
Το καλό είναι ότι μπορείς να ορίσεις σημεία cross ξεχωριστά για κάθε ζεύγος ηχείων καθώς και του center,κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους δεν έχουν όμοια ηχεία(δλδ η πλειάδα των αγοραστών).
Γενικά είναι ένα σχετικά λίτο,συνάμα όμως γρήγορο και εύχρηστο σύστημα ισοστάθμισης.
Φυσικά αν θέλετε να πάρετε τα μέγιστα επιβάλεται και μια χειροκίνητη επέμβαση,ει δυνατόν με ντεσιμπελόμετρο,όπως και στα υπόλοιπα παρόμοια αυτοματοποιημένα συστήματα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Και για να έχετε εύκολες τις συγκρίσεις.

Απο ταν 2020:
Λοιπόόόόόόόόόν...

1)Η μπροστά σκηνή ανοίγει εντυπωσιακά ενώ έχω πολύ καλύτερη αίσθηση περιφεριακού ήχου και σε κατευθηντικότητα και σε ''άπλωμα''.Εντάξει δεν καταφέρνει να μου κλείσει το πίσω ηχητικό πεδίο (μιλάμε για διάταξη 5.1 μονόπολων ηχείων) αλλά έχει μειωθεί τρομερά η τρύπα που υπήρχε δεξιά-αριστερά μεταξύ left-right και των αντίστοιχων περιφεριακών.
Πιθανόν να κλείσει τελείως με πιο λεπτομερή τοποθέτηση των ηχείων αλλά με ενδιαφέρει πολύ το τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο ρεαλιστικής τοποθέτησης που δεν θα επιβαρύνει ιδιαίτερα την εργονομία και την αισθητική του χώρου.Κάτι που βλέπω ότι είναι κύριο μέλημα για αρκετούς.
2)Επίσης η σταθερότητα στην ηχητική εικόνα είναι σχεδόν αμετάβλητη ανεξαρτήτου εντάσως.Το σχεδόν πηγαίνει για τις πολύ χαμηλές εντάσεις καθότι εκεί αρχίζει και χάνεται η ομοιομορφία των εφέ.
3)Στούς διάλογους ρίχνει πολύ ξύλο στον παλαίο μου(σχεδόν 7ετίας) Marantz 6300 πράγμα που με εντυπωσίασε καθότι ο Mαραντζάκος είναι τρομερός σε αυτό τον τομέα!
Για τον 165

1)Ισοπαλία σχεδόν!
Δεν παρατηρώ διαφορές σε γνωστές μου σκηνές όσον αφορά την μπροστινή εικόνα ενώ υστερεί ελάχιστα στο πως ανοίγει το πεδίο των εφέ.Μιλάμε για διαφορές που έστησα αυτί για να τις καταλάβω.

2)Απόλυτη ισοπαλία.
Σταθερή συμπεριφορά ανεξαρτήτων εντάσεων.Πάλι έχουμε το ίδιο φαινόμενο με τον 2020 όσον αφορά τις χαμηλές εντάσεις.

3)Εδώ αρχίζει να μου θυμίζει τον Marantz.Οι φωνές είναι πιό γλυκές σε σχέση με τον 2020 ενώ η μουισκή επένδυση των ταινιών έχει αποκτήσει περισσότερο ''σώμα''(συγνώμη για τον όρο αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς).Για να το πώ διαφορετικά,ο Pioneer είναι λίγο πιό καθαρός/στεγνός.
Απο συζητήσεις που έχω κάνει με διάφορα άτομα το πιθανότερο είναι να τους αρέσει περισσότερο η συμπεριφορά του Harman στον συγκεκριμένο τομέα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Σεισμός στο σαλόνι!!
Οκ ελεώ sub(10άρι) δεν μορώ να τραντάξω το πάτωμα αλλά τα υπόλοιπα κανάλια πήραν φωτιά!Βρέθηκα στο επίκεντρο και ακουγα τα πάντα γύρω να καταρέουν με εξαιρετική ακρίβεια.
Η ταινία μπαίνει στις επιλογές για δοκιμές ασυζητητί!!
Βρε τον Harman..
Λοιπόν εδώ με άφησε άφωνο!
Η ομοιότητες με τον Pioneer είναι τρομακτικές.Για τα δικά μου γούστα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα ο 2020(ελεώ καθαρότητας),ενώ ένας φίλος (άσχετος με τα χαιφινελίστικα κτλ) που ήταν χθές εδώ προτίμησε τον Harman.Toυ φάνηκε πιο γλυκός και ξεκούραστος.
Οι διαφορές που υπήρχαν δεν δικαιολογούν επουδενί την 2πλάσια τιμή του Pioneer.:)141:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Εντυπώσεων συνέχεια και αρχίζουμε να μπαίνουμε στα σκληρά..

LOTR,Felloeship of the Ring.

Η εισαγωγική σκηνή που μέχρι το σημείο που ο Ishildour πέφτει νεκρός στο ποτάμι.

Τι εγίνε ρε παιδία;Τι τσαμουκάς είναι αυτός ο πιτισρικάς;
Αναλυτικότερα:
Προβάδισμα του Harman στην φωνή της Cate Blanchett.Aποδώθηκε με περισσότερο όγκο σε σχέση με την καθαρότητα του Pioneer.
Aπλώμα ηχητικού πεδίου.
Ελάχιστη διαφορά υπέρ του Pioneer.Αλλά πραγματικά ελάχιστη,σε σημείο που ίσως και να είναι καθαρά ψυχοακουστικό το φαινόμενο
Λεπτομέριες κατά τον ορυμαγδό της μάχης.
Εδώ η καθαρότητα του Pioneer έδωσε το προβάδισμα.Παρόλα αυτά η χoρωδία απ το soundtrack φαίνεται να είναι πιό πειστική στον Harman.
Συνοπτικά και εδώ γίνεται κατανοητή η διαφορετική ηχητική ταυτότητα των 2 ενισχυτών με τον Harman να παρουσιάζεται κάπως πιό γλυκός,αλλά όχι ευνουσχισμένος,Ανεβάζει εντάσεις για πλάκα,χωρίς να συμπιέζει και χωρίς να ξύνει στις υψηλές.

Αυτά μέχρι στιγμής καθότι λόγω χρόνου δεν πρόλαβα να δώ τίποτα άλλο.
Ρωτάτε ότι θέλετε και θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις,σύντομα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.195
Tωρα τελικα ρε Γιωργο ποιον να παρω?
Harman? Pioneer? Yamaha? Denon?

Δε μ ενδιαφερουν τα γκαζια, δεν παιζω σε τρελλες εντασεις.
Θελω ομορφο, γλυκο κι εντυπωσιακο, 3D ηχο σε λογικες εντασεις!

(ασχετο)..(ηταν αφορμη το review αυτo.)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Ή Harman ή Denon.
Αλλά κοίτα για μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλο,πχ τον 365 ή τον 2312 ή τον 2311

Reaction score
2.237

Με τα Verity???:111:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik