Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
θελω να κανω μια απλη αναβαθμιση, (αν κ δεν ειναι το θεμα του thread εδω)
δε με νοιαζουν οι εντασεις κ τα τρελλα γκαζια, θελω χαμηλες εντασεις γεματο ηχο κ εντυπωσιακο-τρισδιαστατο πεδιο κλπ.

Με το Sony 3300 που εχω ηδη παιζει μια χαρα , οχι κατι τρελλο αλλα τις ταινιες μου τις γουσταρω ανετα.
οποτε...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

θελω να κανω μια απλη αναβαθμιση, (αν κ δεν ειναι το θεμα του thread εδω)
δε με νοιαζουν οι εντασεις κ τα τρελλα γκαζια, θελω χαμηλες εντασεις γεματο ηχο κ εντυπωσιακο-τρισδιαστατο πεδιο κλπ.

Με το Sony 3300 που εχω ηδη παιζει μια χαρα , οχι κατι τρελλο αλλα τις ταινιες μου τις γουσταρω ανετα.
οποτε...
Μείνε όπως είσαι.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Harman Kardon AVR 165 review στο AVSite!

thanx για το review :107:

Mια μικρη βοηθεια στα χαρακτηριστικα αν γινεται.
Ποσα watt βγαζει με ολα τα καναλια οδηγουμενα ?
Επισης δεχεται ηχεια κατω των 8ohm ? Kαι αν μεχρι ποσο θα μπορουσαν να ''πεσουν'' με ασφαλεια για αυτα και τον ενισχυτη ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Στο #5 post υπάρχει link που οδηγεί προς την επίσημη ιστοσελίδα.
Απ την στιγμή που δεν έχω μετρηικό εξοπλισμό δεν μπορώ να δώσω άλλα στοιχεία πέραν αυτών.
Αν κάποιος έχει εξοπλισμό που μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις,πολύ ευχαρίστως να τον πάω.

Επισης δεχεται ηχεια κατω των 8ohm ? Kαι αν μεχρι ποσο θα μπορουσαν να ''πεσουν'' με ασφαλεια για αυτα και τον ενισχυτη ?
Η προϊστορία της Harman έχει δείξει ότι ακόμα και με 4ωμα ηχεία δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ε,τώρα αν κάποιος θέλει να οδηγήσει σωστά ηλεκτροστατικά ηχεία με έναν AV της κατηγορίας αυτής(ή και με οποιονδήποτε AV) τότε κακό του κεφαλίου του.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

LOTR Fellowships of Ring,συνέχεια.

Συνάντηση του Gandalf με τον Frodo.
Πάλι η ίδια συμπεριφορά και εδώ.
Προηγήται ο Pioneer στα περιφεριακά εφέ,αλλά ο Harman παραμένει πιο γλυκός.

Πάρτυ του Bilbo.
Oμοίως και εδώ.

Tangled
Εδώ έχουμε ανατροπή ακόμα και για τα δικά μου γούστα!
Εξηγούμαι:
Λόγω των πολλαπλών σκηνών με μουσική και τραγούδια ο Harman δίνει πιό πειστική συμπεριφορά ενώ ακόμα και στις σκηνές με διάφορα εφέ δεν παρουσίασε διαφορές με τον Pioneer.Παραμένει φυσικά ο ίδιος ηχητικός χαρακτήρας και στους 2 απλά λόγω της φύσης της ταινίας ο Harman ξεδιπλώνει τις αρετές του ευκολότερα.

Τransformers 2
Iσοπαλία σχεδόν.
Η συγκεκριμένη ταινία λόγω των πολλών υψίσυχνων ήχων σε κάποια σημεία κουράζει με έναν ενισχυτή όπως ο Pioneer.
Με τον Harman δεν παρατήρησα τέτοιο φαινόμενο,αλλά φαίνεται λιγάκι πιό μουντός σε σχέση με τον 2020.Επίσης υστερεί ελάχιστα στα περιφεριακά αλλά όλες οι φωνές,ακόμα και των ρομπότ,έχουν περισσότερο όγκο.
Οπότε και εδώ θέμα γούστου τίθεται.

Τerminator Salvation.
Βρήκα μια σκηνή που ο Harman υστέρησε αρκετά.
Ο John Connor είναι μέσα σε ένα μεταγωγικό και μετά πέφτει στην θάλασσα.
Εδώ ο Harman δεν είχε τόσο ευδιάκριτους διάλογους(χωρίς υπότιτλους δεν είναι ξεκάθαρο το τί λένε) ενώ η βροχή που μας περιβάλει στο τέλος στης σκηνής χάνει αρκετά σε αίσθηση.

Tron Legacy
Και εδώ πάλι θέμα γούστου θα τεθεί.Πάντως ακόμα και με αυτό το soundtrack ηλεκτρονικής μουσικής ο Harman ήταν απολαυστικός.Ειδικά η,μικρή,τόνωση του στις χαμηλές θα χαρίσει χαμόγελα απόλαυσης σε πολλούς ακροατές.

Aυτά μέχρι στιγμής όσον αφορά τις ταινίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Για να δούμε όμως τι κάνει και με μουσική.

Αν και το περίμενα επιβεβαιώθηκα.
Ο Harman είναι καλύτερος σε αυτόν τον τομέα.
Με μια πρώτη και σύντομη ακρόαση η καθαρότητα του Pioneer μεν εντυπωσιάζει,αλλά έχοντας ζήσει με τον 2020 για έναν χρόνο,σχεδόν,καταλβαίνω ποιά στοιχεία του λείπουν σε σχέση με ένα μηχανάκι που παρουσιάζει πιο audiophile συμπεριφορά.
Δοκιμές με sub:
Ο χαρακτήρας του Harman 165 δίνει,με την μικρή του τόνωση στις χαμηλές,πιό χορταστική αίσθηση ενώ η διαφορά στις φωνές κάνει πιό απτούς τους τραγουδιστές.Γενικά τα μουσικά όργανα εμφανίζονται με περισσότερο όγκο ενώ τα ακουστικά όργανα(κιθάρες και βιολία)είναι εμφανώς καλύτερα.
Σε πολυκάναλο πρόγραμμα μουσικής(Hell freezes over) και πάλι ο Harman θα παρουσιαστεί πιστότερος απ τον Pioneer.

Δοκιμές χωρίς sub.
Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό:141:
Με απαλλαγμένο το πρόγραμα απ τις συχνότητες κάτω των των 100Hz είναι ακόμα πιο ευδιάκριτες οι διαφορές μεταξύ των 2 ενισχυτών,όπου και ο Harman ρίχνει αβέρτα ξύλο στον 2020!
Kαταλαβαίνω ότι είναι ανούσια ως δοκιμή,σε πρώτη ανάγνωση,αλλά λόγω των ηχείων μου, δορυφόροι γαρ,είναι ένας τρόπος να δω τι γίνεται χωρίς να υπάρχουν οι χαμηλές,από μια αυτόνομη ενισχυτικά πηγή ήχου,να μου τραβάνε την προσοχή.

Στο μόνο σημείο που προτίμησα ελαφρώς τον Pioneer ήταν κάποια είδη ηλεκτρονικής μουσικής λόγω του πιό στεγνού του χαρακτήρα.

Επίσης τα όρια του ενισχυτή είναι αρκετά υψηλά καθότι έφτασα την ένταση στο 0 για να ακούσω κάποια συμπίεση στην στερεοφωνική σκηνή,πράγμα που με τον Pioneer αρχίζει να συμβαίνει απ το -10.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Συμπεράσματα μέχρι στιγμής:

Γενικά είναι ενας AVR διαφορετικού ηχητικού χαρακτήρα απ τον 2020.
Πιο γλυκός και ''συμπαγής'' στον ήχο του,διαφορά που γίνεται πιό εμφανής στην απόδοση μουσικού προγράμματος.
Δεν έχει την ισοστάθμιση του 2020(λογικό μιας και το MCACC είναι στην μεγάλη του έκδοση εδώ) χάνοντας λίγο στα εφέ.
Μπορεί να ανεβάσει εντάσεις εύκολα και απαραμόρφωτα αν και θα ήθελα να δώ τι κάνει εδώ και με πιό δύκολα ηχεία.

Απο επίπεδο ευκολιών και συνδέσεων,κατά εμέ έχει ότι θα χρειαστεί ένας χρήστης αυτής της κατηγορίας για να απολάυσει την μουσική και τις ταινίες του.
Συν τις άλλοις είναι και πιό όμορφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό,λόγω της επιτυχημένης διχρωμίας και των έξυπνα τοποθετημένων κουμπιών.
Επίσης το τηλεχεισριστήριο του είναι πιό φιλικό στο χέρι,λόγω σχήματος και αρκούντως εργονομικό.

Έχει καλύτερο ραδιοφωνικό δέκτη απ τον 2020,τουλάχιστον σε ευαισθησία,καθότι έπιασα πιό ευκολα τους σταθμούς και με λογότερα παράσιτα.Σε επίπεδο ήχου εδώ δεν είδα διαφορές πέραν μιας τόνωσης στις φωνές.

Αυτά προς το παρόν.

Αναζητήται και κάποιος που θα δεχτεί να τον δοκιμάσουμε σπίτι του για ακόμα περισσότερα αποτελέσματα.
Όποιος θέλει ας μου στείλει pm!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Γεωργιε, ποια ηχεια (δορυφορους) εχεις;
Παντως, εχοντας εναν παλαιοτερο πολυκαναλο (τον 445), οντως εχει αλλον ηχο απο τον Pioneer (εχω και τετοιον!)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv