Harman Kardon HK 990

Reaction score
60
Λογω περιορισμενων πορων και ελεω σωτηριας της χωρας, εξεταζω τον τελευταιο καιρο την αγορα του εν λογω ενισχυτη.
Προοριζετε να παιξει με τα Usher Mini Dancer Two και πηγη PC με Digital out ωστε να εκμεταλλευτω το ενσωματωμενο Dac.
Παρακαλω πολυ εαν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια απο τον ενισχυτη να μου πει την αποψη του καθως η δοκιμαστικη ακροαση του απο εμενα ειναι πολυ δυσκολη.

Reaction score
433
Απάντηση: Harman Kardon HK 990

Αν και δεν έχω προσωπική πείρα αλλα στα λεφτα του για νέο μηχάνημα ειναι απο τις πιο πλήρης επιλογές φουλ σε ανέσεις φουλ σε δύναμη.
Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αποδείξεις με τα λεφτα που ζητάει παίρνεις απο δεύτερο χέρι ακόμα και εδω ολοκληρωμένο μιας κατηγορίας πάνω.

Reaction score
60
Οι ανησυχιες μου αφορουν περισσοτερο χαρακτηριστικα οπως στερεοφωνικη εικονα, αναλυση, σκληροτητα στα μεσαια .

I

iason

Guest
Απάντηση: Re: Harman Kardon HK 990

Αγαπητέ φίλε στά λεφτ'α του είναι μία πολύ καλή επιλογή,εγώ εχω τον ίδιο ενισχυτή εδώ και 1,5 χρόνο με ηχεία Dali concept το μισό χρόνο και ενα χρόνο me Quadral m 4 .Ο ενισχυτής παίζει κάθε μέρα περίπου 4 ώρες είναι αρκετά καθαρός για την κατηγορία του με καλό χαμηλό και οι μεσαιες του είναι καθαρές και ζεστές ανάλογα και τά πρίμα.Μπορεί να καλύψει άνετα ενα χώρο 30 τμ χωρίς δυσκολίες και σε υψηλές στάθμες .Φυσικά και με τα ανάλογα συνοδά.Η αλήθεια είναι ότι το ψηφιακό του τμήμα δεν το εχω χρησιμοποιήσει,παίζω απλά Direct mode.Τό μόνο μειονέκτημα σε εισαγωγικά πού εγώ βρίσκω είναι ότι αργείς να τον γκαζάρεις με το ποντεσιόμετρο να γεμίζει με ακρίβεια αλλά αργά πχ, από το -80 dc πού είναι κλειστός πρέπει να κατέβεις -25.Πάντως δεν αισθάνεσαι ποτέ οτι ο ενισχυτής είναι κουρασμένος και δεν εχει καμιά μορφη συμπίεσης ακόμα και κοντα στα όρια του.
Αυτά ελπίζω να βοήθησα η επιλογή δική σου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς ΙΑΣΩΝ.

Reaction score
433

Τι να κουραστει αφου ειναι θηριο !

Δειτε τις μετρησεις του:

Μέγιστη Ισχύς 188,5 Wrms
(8Ω, 1kHz, 0.3%thd+N)

Eυαισθησία 357 mVrms
Μέγιστη Ισχύς 292 Wrms
(4Ω, 1kHz, 0.3%thd+N)
Συντελεστής 1,55
αύξησης ισχύος

Συντελεστής απόσβεσης 418
ΙMD 0,00%
(SMPTE,1/3 Pmax, 8Ω)
Λόγος S/N -68,0 dBr
(0dBr: 1kHz, 0.1Wrms/8Ω, Α)
Χρόνος ανόδου 1,90 μS
(1kHz, Pmax/8Ω)
Ρυθμός ανύψωσης 40,8 V/μS
(1kHz, Pmax/8Ω)
Crosstalk -79,1dBr
Λόγος S/N -85,8 dBr
(mm, 0dBr: 1kHz, 1Vrms,A)
Λόγος S/N -64,9 dBr
(mc, 0dBr: 1kHz, 1Vrms, A)

http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_14.htm

Κριτικη του avmentor

Ο HK990 είναι ένας ενισχυτής με άνεση οδήγησης και μπορεί να καλύψει με υψηλές στάθμες έναν σχετικώς μεγάλο χώρο, ακόμη και με ηχεία μέτριας ευαισθησίας.
Είναι επιβλητικός στις χαμηλές συχνότητες με όγκο και καλό έλεγχο, αν και θα θέλαμε λίγο περισσότερη λεπτομέρεια στην περιγραφή των οργάνων της περιοχής. Η μεσαία περιοχή αποδόθηκε με ουδετερότητα, δεν έγινε σε καμία περίπτωση καταπιεστική, αντιθέτως, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ενισχυτής κρατά μια απόσταση από τον ακροατή παραμένοντας πάντως μουσικός και ευχάριστος, ιδιότητα που θα αφήσει όσους δίνουν μεγάλη σημασία στα φωνητικά έργα ιδιαίτερα ικανοποιημένους. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων ο ενισχυτής φάνηκε λίγο πιο γρήγορος και λεπτός από όσο θα θέλαμε δημιουργώντας μια ελάχιστη (αλλά πάντως αντιληπτή) αίσθηση υπερελέγχου.
Η στερεοφωνική εικόνα εστιάζεται κάπως μακρυά από τον ακροατή αλλά παραμένει λεπτομερής και με αέρα μεταξύ των οργάνων, στις ηχογραφήσεις μικρών συνόλων, ενώ στην περίπτωση της συμφωνικής ορχήστρας η κίνηση και οι εναλλαγές μεταξύ των οργανικών ομάδων περιγράφονται με μεγάλη άνεση.
Η χρήση του ενσωματωμένου ισοσταθμιστή επιφέρει μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στην συμπεριφορά του HK990. Στην δική μας περίπτωση, ο ενισχυτής έγινε πιο ήπιος και με καλύτερο έλεγχο στις υψηλές συχνότητες ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε μια εντονότερη αίσθηση ατμόσφαιρας και envelopment στο χώρο, με καλύτερο εστιασμό των ηχητικών πηγών.
Τελικώς...
... τελικά η σχεδίαση των ολοκληρωμένων ενισχυτών είναι όπως το ποδήλατο: Δεν το ξεχνάς ποτέ! To αποδεικνύει η Harman/Kardon παρουσιάζοντας ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα το οποίο καταφέρνει να παραμείνει μουσικό αλλά και να ενσωματώσει μεγάλες ποσότητες τεχνολογίας μη ακολουθώντας την κλασική πιουρίστικη νοοτροπία. Σαφώς θα τον θέλαμε λίγο πιο ακριβή σε ορισμένα σημεία αλλά, από την άλλη, πώς να πεις όχι στο μπόνους του ενσωματωμένου ισοσταθμιστή; Η απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο καθένας για τον εαυτό του!

Αν κινείστε σε αυτή την κατηγορία σκεφτείτε πολύ σοβαρά τον HK990 της Harman/Kardon. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή συσκευή τόσο από την άποψη των δυνατοτήτων οδήγησης (είναι, άλλωστε, ο ισχυρότερος) όσο και από την άποψη των παρεχομένων, με ένα καλοστημένο DSP το οποίο προσφέρει και διόρθωση της ακουστικής. Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν φτάνει την ηχητική ποιότητα των Cambridge Audio και NAD αλλά σε έναν συγκεκριμένο χώρο και με δύο υπογούφερ ψηφιακά ελεγχόμενα, η ζυγαριά δεν αποκλείεται να γείρει υπέρ του. Αν έχετε τέτοιες φιλοδοξίες και δυνατότητες, τα 1.500 ευρώ φαντάζουν πραγματικά ως ευκαιρία!

Reaction score
32.262

ειναι πολυ καλος σε ολα- best buy -μη το σκεπτεσαι αξιζει τα λεφτα του !

Reaction score
60
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Αναρωτιομουν μονο εαν υπαρχει αλλη εναλλακτικη σε αυτη την κατηγορια τιμης- αν και κατι μου λεει οτι δεν-

Reaction score
433

Εντάξει όχι οτι δεν υπάρχουν εναλλακτικες πχ ο nad c375 ή ο xtz a100d3 ο οποιος και dac εχει και κρατάς και κανά 450 αρι στην τσέπη μέρες που ειναι...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Λόγω επαγγέλματος έχω ακούσει πολλές φορές τον 990.
Οι καλύτερες ήταν με το αυτόματο σύστημα ισοστάθμισης , μέσω του μικροφώνου που διαθέτει.

Reaction score
60
Re: Απάντηση: Harman Kardon HK 990

Λόγω επαγγέλματος έχω ακούσει πολλές φορές τον 990.
Οι καλύτερες ήταν με το αυτόματο σύστημα ισοστάθμισης , μέσω του μικροφώνου που διαθέτει.
Και οι συνολικες εντυπωσεις του 990 ως ενισχυτη- αφου σιγουρα θα μπορειτε να κανετε συγκρισεις με πολλους αλλους λογω επαγγελματος- θετικες ή αρνητικες?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.955

Λόγω επαγγέλματος, δεν μπορεί-ή μαλλον δεν θέλει- να αναφέρει συγκρίσεις με άλλους ενισχυτές.

'Ομως για να μπει ο Νίκος να γράψει σχόλιο για τον 990, πράγμα που δεν συνηθίζει, είναι σαν να στον προτείνει ανεπιφύλακτα. :wink:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ενισχυτες υπαρχουν πολλοι σε αυτη την κατηγορια κ ισως καποιοι με καλυτερο ηχο. Το πακετο οδηγηση-dac-room correction του 990 ομως δεν υπαρχει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Pablo οταν ο ...παππου Λακης επιμενει, κατι ξερει (εχασες μια καλη ευκαιρια τοτε σε ολιγοπαιγμενο σουπερμηχανημα)! Ο ΗΚ ΕΙΝΑΙ πολυ καλος ενισχυτης για το 90+% των ηχοφιλων - ενταξει, σε ΑΚΡΙΒΑ (=αναλυτικα) ηχεια ισως παρουσιαζει μια ψηφιακη σκληροτητα, αλλα με διπλασιας αξιας ηχεια ειναι ΟΚ! Τεραστιας (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ) ισχυος, κατι ATC40 - B&W 805s τα...ξετιναζε! Μετανοιωσα που τον εδωσα, αν οικονομικα μπορουσα να τον κρατησω (μιας και εψαχνα για διαφορετικο ηχο) δεν θα εφευγε με τιποτα! στερνη μου γνωση...

Παντελη, απο καμια 10αρια που ακουσα, μονο ο Yamaha 2000 μου εκανε κλικ!

Reaction score
60
Re: Απάντηση: Harman Kardon HK 990

Δυστυχως τοτε σκεφτομουν με hi end κριτηρια γιατι υπηρχε και η δυνατοτητα. Τωρα που μας τελειωσαν ο ι και δεν επιτρεπετε ουτε να ονειρευομαστε ψαχνω κατι που να αξιζει στα χρηματα του και να γερασουμε. παρεα

Reaction score
60
Μηπως γνωριζει καποιος που μπορω να βρω στο net την δοκιμη του "Ηχου" για τον συγκεκριμενο ενισχυτη?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON