Harman kardon hk970 με ποια ηχεια;

Reaction score
0
Εχω αποφασίσει να παρω τον hk970 μαζι με το cd της σειρας,το hd970.Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε κάποια ηχεια βάσης που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με τα παραπάνω.Ο χώρος ειναι γύρω στα 25 τετ. και τα λεφτα μεχρι 800-1000 ευρω.Eπειδη αναγκαστηκά θα μπούνε σε μικρή απόσταση απο τον πίσω τοίχο(20-30cm) θα προτιμούσα με bass reflex στο εμπρός μέρος ή στο κατω(chario).Σαν πρώτη ιδεα εχω στο μυαλο μου τα εξης:

kef iq3
avance 630av
chario premium 2000
kef xq1

Απο αυτά,τα avance τα εχω ακούσει,τα iq3 δεν τα βρισκω πουθενά,ενω κατάφερα να ακούσω τα premium 1000(σύμφωνα με τον πωλητή τα 2000 εχουν τον ίδιο ήχο αλλά με μεγαλύτερη έκταση στα χαμηλά) .Καθε πρόταση θα βοηθήσει αρκετά.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Μαννομιζω δενυπαρχει πλεον αντιπροσωπος για τα KEF,ενω απο τα αλλα δυο προτιμω τα chario γιατι μου αρεσει ο ηχος της εταιρειας αλλα και επειδη τη θεωρω πιο..."ψαγμενη" απο την AVANCE.Στα χρηματα ομως που κινεισαι υπαρχουν πολλες επιλογες.Μεσα στα χρηματα που αναφερεις ειναι και οι βασεις?

Reaction score
3.574
KostasD, σε αυτή τη χαμηλή κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς, θα σου πρότεινα να πας σε ηχείο από δεύτερο χέρι αλλά σε άριστη κατάσταση.
Στις αγγελίες του avsite κάπου είδα ένα ζευγάρι B&W CDM1 NT , σε πολύ καλή τιμή. Τα ηχεία αυτά το έχω ακούσει και είναι εξαιρετικά. Πήγαινε να τα δεις και να τα ακούσεις.
Eγώ ακόμα διαθέτω την πρώτη έκδοση του CDM1 (1997-98) και παίζει πολύ καλά . Είναι πολύ όμορφο και παίζει τα πάντα χωρίς να κουράζει. Προσοχή όμως γιατί είναι απαιτητικό στις βάσεις. Θέλει πολύ βαριές και σταθερές βάσεις για να αποδόσει τα μέγιστα. Εγώ το δικό μου το έχω επάνω σε κάτι βάσεις της Atacama γεμισμένες με άμμο θαλάσσης.

Η πρώτη έκδοση του B&W CDM1 σήκωνε και πολλες μετατροπές στο crossover. H νέα σειρά CDM1 NT δεν χρειάζεται "πείραγμα". Διαθέτει και πολύ καλύτερο tweeter από την αρχική έκδοση.

Επίσης ψάξε να βρεις (second hand): τα μικρά της Revel ή τα Sonus Faber Concerto.

Υπολόγισε στο budget και την αγορά καλωδίων για τα ηχεία. Το πλεονέκτημα των second hand ηχείων είναι ότι συνήθως τα αγοράζεις κομπλέ με τα καλώδια, οπότε συμφέρει ακόμα περισσότερο.

Σήμερα, και όταν το budget μας είναι πολύ περιορισμένο, δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε καινούργια. Υπάρχουν χιλιάδες second hand σε άριστη κατάσταση με τα μισά ή ακόμα λιγότερα χρήματα.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις καινούργια ηχεία δες και τις προτάσεις των καταστημάτων στην Audio κατηγορία (ολοκληρωμένα συστήματα μέχρι 3.000€).

Reaction score
0
g.kar το εχω σκεφτει για μεταχειρισμενο και εχω τα ματια μου ανοιχτα.Οπως και στο θεμα των καλωδιων θα κοιταξω σιγουρα για second hand.Τωρα βεβαια τα sonus(concertino) δε νομιζω να τα βρω μεσα στο ευρος τιμης που ψαχνω.
Τασο τα λεφτα που αναφερω ειναι καθαρα για τα ηχεια.Αληθεια,ποσο καταλυτικη ειναι η επιδραση της βασης σε ενα ηχειο;

PS. Καπου ειδα και διαβασα για τα comete es της Triangle και μου καλοαρεσαν θα ελεγα

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
O HK970 δεν ειναι και οτι καλυτερο για πολυ δυσκολα ηχεια . Αν κοιταξει κανεις την ισχυ του στα 8ωμ 2χ70w και την ισχυ στα 4ωμ 2x100w θα συμπερανει οτι τα "ρευματα" του δεν επαρκουν για οδηγηση "δυσκολων" ηχειων ( αναλογιζομενοι οτι θα επρεπε να διπλασιαζει την ισχη του αν ειχε ιδανικο τροφοδοτικο ) .
Κατα συνεπεια Κωστα πρωτα να καταληξεις στην αγορα των ηχειων και μετα ν αγορασεις τον ενισχυτη ο οποιος θα τα οδηγησει καλυτερα και οχι φυσικα το αντιθετο .

Αααα ! εγω ειμαι ο πωλητης που σου προτεινε τα CHARIO premium 2000 . :D

Reaction score
1
Προσωπικά θα απέφευγα κι εγώ τον HK για τους λόγους που αναφέρθηκαν..

Επίσης θα απέφευγα και τα ΚΕF..

Στην κατηγορία τιμής που κινείσαι, νομίζω την κορυφαία επιλογή αποτελούν τα Monitor Audio Silver RS1, τα οποία έχουν και σχετικά ικανοποιητική ευαισθησία για ηχεία τέτοιου μεγέθους.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
LUXMAN said:
O HK970 δεν ειναι και οτι καλυτερο για πολυ δυσκολα ηχεια . Αν κοιταξει κανεις την ισχυ του στα 8ωμ 2χ70w και την ισχυ στα 4ωμ 2x100w θα συμπερανει οτι τα "ρευματα" του δεν επαρκουν για οδηγηση "δυσκολων" ηχειων ( αναλογιζομενοι οτι θα επρεπε να διπλασιαζει την ισχη του αν ειχε ιδανικο τροφοδοτικο ) .
Κατα συνεπεια Κωστα πρωτα να καταληξεις στην αγορα των ηχειων και μετα ν αγορασεις τον ενισχυτη ο οποιος θα τα οδηγησει καλυτερα και οχι φυσικα το αντιθετο .

Αυτα που λεει ο φιλος LUXMAN δεν ειναι λαθος αλλα σε αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει αλλος ενισχυτης με
75Α +_ ρευματος.Βεβαια τα μικρα revel που ελεγε ο g.kar δεν νομιζω οτι μπορει να τα παιξει.

Reaction score
0
LUXMAN said:

Βρε βρε μικρος που ειναι ο κοσμος.Ενα χωριο ειμαστε ολοι στο διαδικτυο!Τους χαιρετισμους μου λοιπον στον ευγενικο πωλητη!
Ενταξει συμφωνω οτι αυτος ειναι ο σωστος τροπος(αν και βεβαια υπαρχει ενα σχετικα προκαθορισμενο ποσο στο μυαλο μου για ολα αυτα,δηλαδη αν τα ηχεια που θα μου αρεσαν ταιριαζαν με εναν ενισχυτη των 2000 ευρω,τι θα εκανα;θα τον επαιρνα;εννοειται πως οχι)αλλα μιας το ξεκινησα ετσι θα το τελειωσω ετσι.Φανταζομαι λοιπον οτι ηχεια με ευαισθησια 89-90dB ειναι ενταξει για τον συγκεκριμενο.Μη σου πω οτι ψηνομαι να ακουσω και τα delphinus της chario

Reaction score
3.574
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
.... τα μικρα revel που ελεγε ο g.kar δεν νομιζω οτι μπορει να τα παιξει.
Αν τα βρεί τα Revel με 1.000 € να τα πάρει. Δυνατούς ενισχυτές βρίσκεις πιο εύκολα και με λιγότερα χρήματα.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ο 970 ειναι υπεραρκετος για τα περισσοτερα ηχεια βασης αντιστοιχης κατηγοριας τιμης και ποιοτητας.Οι βασεις ειναι σημαντικο συμπληρωμα ενος ηχειου βασης....ο ηχος ειναι αποτελεσμα της συνεργειας τους.Για ενα ηχειο βασης της ταξης των 1000 ευρω μαλλον θα χρειαστεις βασης τουλαχιστον 200 ευρω.
Απλα θεωρω υπερβολικο να αγορασεις ηχεια βασης 1000 ευρω για τον 970,αν ειχες κατι στη κατηγορια 1000-1200 ευρω θα ηταν επιβεβλημενο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa