Hd 970 ή Sony 790 ?

Reaction score
1
Αν ομως σε ενδιαφερουν τα MP3's απο ολα τα CDplayers μονο το HARMAN παιζει.
φίλε Kostas, και το marantz cd7300 παιζει mp3 και μάλιστα από ό,τι λεει παίζει και unfinilized cds.

Ξερεις κάποια μαγαζιά που να δανείζουν μηχανήματα στην αθήνα;

Reaction score
313
Αν και ο τίτλος του θέματος είναι "Hd 970 ή Sony 790 ?", δεν αναφέρθηκε κανείς στο Sony.

Ε, λοιπόν, θα κάνω το "συνήγορο" του διαβόλου: Το Sony είναι καλό!

Πόσο καλό; Εεεμμμ...δε γνωρίζω να σας πω (δε μετριέται σε κιλά!) αλλά, από όσο μπορώ να θυμηθώ, είναι στα επίπεδα ενός (παλιού μεν, καλού δε) 63KIS. Θα μου πείτε πως, από τότε, έχει κυλήσει "πολύ νερό στο αυλάκι" και έχουν παρουσιαστεί ΠΟΛΛΑ καλά "μηχανάκια". Συμφωνώ. Για παράδειγμα, ένα Arcam CD 73 μου ακούγεται ανώτερο...
Ωστόσο, ΟΛΑ αυτά είναι CD players. Το 790 είναι SACD player. Με δισκάκι SACD ακούγεται ΠΟΛΥ καλύτερα από ό,τι με δισκάκι CD...

Οπότε: για να απαντηθεί το ερώτημα σωστά, πρέπει να διευκρινηστεί η χρήση του player. Προφανώς θα παίζει CDs. Αν ενδιαφέρουν μόνο αυτά, τότε, ένα από τα πολλά καλά CD players της κατηγορίας (όπως το 970) είναι μάλλον προτιμότερα. Αν όμως, για οποιοδήποτε λόγο, ενδιαφέρει και η αναπαραγωγή SACD...; Παίζει καλά το άτιμο...

Υ.Γ. Η ποιότητα των δίσκων κάνει μεγάλη διαφορά. Δύο ίδιες συσκευές με διαφορετικής ποιότητας software θα ακουστούν τελείως διαφορετικά. Το ότι το 790 παίζει καλά τα SACDs οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των δίσκων και όχι στο ότι είναι κάποιο καταπληκτικό player.

Υ.Γ. 2. Αν είχα τουλάχιστον 30 δίσκους SACD, θα σκεφτόμουν σοβαρά (μεταξύ των δύο) το 790...

Reaction score
1.380
Προσωπικα πιστευω το SACD ειναι χαμενη υποθεση. Οσο καλο και να ειναι, εχει 1000 τιτλους σε κυκλοφορια μετα απο 5(?) χρονια υπαρξης. Ακριβο software, και δυσκολο να το βρεις στην Ελλαδα. Επισης εχω αμφιβολια τι διαφορα θα ακουσεις σε ενα budget συστημα απο ενα budget player σαν το 790.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Νομιζω οι το βασικο κριτηριο επιλογης πρεπει να ειναι ο ηχος της συσκευης σε αναπαραγωγη cd και οχι αν μπορει να αναπαραγει και mp3.Αλλωστε εχεις ενισχυτη με ψηφιακο τμημα...μπορεις να συνδεσεις εκει ψηφικακα ενα παμφθηνο dvdplayer και να παιζεις απο εκει τα mp3 cd σου.

Reaction score
1
Νομιζω οι το βασικο κριτηριο επιλογης πρεπει να ειναι ο ηχος της συσκευης σε αναπαραγωγη cd και οχι αν μπορει να αναπαραγει και mp3.Αλλωστε εχεις ενισχυτη με ψηφιακο τμημα...μπορεις να συνδεσεις εκει ψηφικακα ενα παμφθηνο dvdplayer και να παιζεις απο εκει τα mp3 cd σου.
Λογω του ότι το DVD μου χρήζει αντικατάστασης αλλά και του ότι παίζω με δορυφόρους και subwoofer πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσω να ακούσω σωστό δικάναλο ήχο ακόμα και με ένα καλό cd player αφού τα εμπρός ηχεία δεν μπορούν να αποδώσουν τον σωστό όγκο, λέω να προβώ στην αγορά του Denon 1920 (ή αν εχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο στα ίδια χρήματα) που είναι και universal player και σίγουρα εχει πολύ καλύτερο ήχο από το DVD και το CD player που εχω τώρα. Επίσης με ένα καλό ψηφιακό καλώδιο θα εκμεταλλευτώ το ψηφιακό τμήμα του YAMAHA (24/192) και θα μπορώ να έχω ενα καλό πολυκάναλο ακουσμα.

Ηδη ψάχνω να πουλήσω τα δύο μπροστά picollo της Chario (με τις βάσεις τους) και να πάρω κάποιο ηχείο δαπέδου (κατά προτίμηση σε Chario).
Μετά θα προβώ στην αγορά ενός πολύ καλού Cd player.

Reaction score
1.380
Σωστη κινηση κατα τη γνωμη μου, γιατι τα ηχεια διαφοροποιουν τον ηχο περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο στην αλυσιδα ενος συστηματος. Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις, ειναι η συνεργια των Left/Right με το κεντρικο περισσοτερο, αλλα και με τα πισω.

Για universal player στα χρηματα που εχεις, το καινουργιο Philips εχει οπως και το παλιοτερο 963 τη φημη ως καλο ηχητικα, αλλα πολλα ακουγονται για την αξιοπιστια και το after sales support της εταιριας.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι λες οτι με τα ηχεια που εχεις τωρα δεν θα εχεις καλο δικαναλο ηχο.....Μια χαρα ηχο θα εχεις με αρκτα καλο χαμηλο λογω υπογουφερ αρκει να μην κανεις καμια υπερβολη στις ρυθμισεις.Ειδικα αν κοψεις και τις χαμηλες απο τους δορυφορους (εχει κροσοβερ ο ενισχυτης).Βεβαια αν αγορασεις καποιο αρκετα καλυτερο ηχειο θα εχεις διαφορες αλλα αυτο δε σημαινει οτι με τον εξοπλισμο που εχεις τωρα δεν θα εχεις καλο ηχο.
Αν ειναι να παρεις το 1920 καλυτερα να παρεις το 970 και ενα dvdplayer....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν ειναι να παρεις το 1920 καλυτερα να παρεις το 970 και ενα dvdplayer....
Μάλλον θα διαφωνήσω. Νομίζω ότι δεν πρόκειται για τόσο μεγάλο μπέρδεμα.

1. Κατ' αρχάς δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος για το ποιά συσκευή εκ των δύο θα παίζει καλύτερα τα απλά CD μας.
2. Από την άλλη μεριά ακόμη και αν υπάρχουν διαφορές, αυτές μάλλον θα είναι μικρές και μη ουσιαστικές σε ένα σύστημα σαν του φίλου μας (εδώ συμφωνώ με τον Κώστα).
3. Επιπλέον μπερδεύοντας λίγο τις ανάγκες μας, η αγορά ενός universal dvd player δείχνει στις μέρες μας πολύ πιο λογική από την αγορά dedicated συσκευών ειδικά σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων. (Και αναφερόμενος στην εν λόγω κατηγορία, λέω και λίγο ψέματα, μιας και κυκλοφορούν τώρα τελευταία σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες χρημάτων, κάτι universal ντιβιντάκια που ξεσκίζουν πολλά καλά cd players...). Το SACD είναι επίσης μεγάλος πειρασμός...

Reaction score
1.380
Και αναφερόμενος στην εν λόγω κατηγορία, λέω και λίγο ψέματα, μιας και κυκλοφορούν τώρα τελευταία σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες χρημάτων, κάτι universal ντιβιντάκια που ξεσκίζουν πολλά καλά cd players...).
Για λεγε, για λεγε. Θα με ενδιαφερε ενα universal μεχρι 500 ευρω που να ειναι καλο ηχητικα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μην ψήνεστε ρε παιδιά....
Δεν υπάρχουν στεγανά πλέον στον ήχο και αν η Mcintosh η Esoteric η Meridian και οι λοιποί σαλαμέμποροι βγάζουν universal που σκοτώνουν τα παλιά μας cd player, για ποιό λόγο η denon ή η pioneer ή η philips να μην σκοτώνει στην ανάλογη κατηγορία? Βάλτε τα κάτω και ακούστε τα. Αλλά δεν φταίει κανείς, ο Μπλάτσιος φταίει που πέρισυ δεν χώσαμε και κανα universal στο test να δούμε πόσο μετράνε και δαύτα σε καθαρά δικάναλο σιντάκι... :wink: :lol:

Αν θέλετε την άποψή μου, η οικιακή αναπαραγωγή ήχου πάει ντουγρού στα καλοφιαγμένα dvd players ενώ οι ψαγμένοι (τρομάρα τους) δείχνουν να στρέφονται επίσης σε εναλλακτικότερες του cd player συσκευές, προερχόμενες μάλλον από τα επαγγελματικά χωράφια, βλέπε σκληρούς δίσκους, επαγγελματικά transport και θεϊκά DAC όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να τα χώνει κάθε τρεις και λίγο και να έχει ημιτελείς συσκευές. Φυσικά κάθε συσκευή πάντα θα έχει τον αγοραστή της...

Δεν λέω ότι τα dvd είναι η μόνη λύση για όλες τις περιπτώσεις. Στην κατηγορία του φίλου μας όμως, για τον οποίο και αρχίσαμε να συζητάμε, προσωπικά εκεί θα πήγαινα γιατί απλά τα χρήματα πιάνουν περισσότερο τόπο και το denonάκι μάλιστα στα εν λόγω φράγκα μάλλον δεν παίζεται. Αργότερα μπορεί να ξεκινήσει να αναβαθμίζεται και υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνει κάποιος τα χρήματά του από το να επενδύσει σε φθηνό cd player...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εχεις να προτεινεις universal μεχρι 500Ε με αξιοπρεπη ηχο;
Εκεί γύρω και λίγο παραπάνω νομίζω ότι κυριαρχούν τα:
denon 2910 (το καινούριο 1920 ίσως, δεν ξέρω...)
pioneer 757
philips DVP 9000 (-no DVDA- λίγο πιο φθηνό - έχω ακούσει μόνο τον προκάτοχό του)

Reaction score
0
Παντως εγω μουσικη απο dvd δεν ξανακουω! Εχω το 575 της pioneer και απο πλακα εφερα το παλιο μου cd το yamaha 393 αξιας 60000 δρχ και το αφησα μονιμα! Καμια σχεση ο ηχος τους! Βεβαια αυτή ηταν η αφορμη για να ξεχωρισω τελειως τους 2 κοσμους κανοντας ξεχωριστο δικαναλο συστημα αλλαζοντας μαλιστα τα ηχεια οπως μου ειχε προτείνει ο Νίκος ο Τσαρουχας!(Πήρα τα Mythos Ivory, φθανοντας μεχρι Σαλονικη για να τα ακουσω!!) Με τον κολλητο μου παντως που το ψαξαμε αρκετα το θεμα κανενα dvd απο αυτα που δοκιμασαμε δεν επαιζε τη μουσικη οπως ενα απλο cd player!!

Reaction score
1
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Καταρχήν χαίρομαι για το ενδιαφέρον που προκάλεσε το post μου.

Οταν αναφερόμουνα ότι δεν θα έχω καλό δικάναλο με τα piccolo εννούσα ότι με ενεργοποιημένο το Pure Direct του Yamaha 2500 απενεργοποιούνται τα dsp καθώς και το sub. Εννοείται οτι σε 2-channel stereo dsp program του yahaha o ήχος είναι υπερ του δέοντος ικανοποιητικός.

Και τώρα στην ουσία.

Από την Παρασκευή το βράδυ είμαι κάτοχος (φοβερή ψυχολογία) του Denon 1920.

Απο ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος είναι αψογο. Οσον αφορά τον ήχο το σύνδεσα με τον ενισχυτή με ένα coaxial της moster cable που είχα και έκανα κάποιες ακροάσεις με καλές ηχογραφήσεις (συγκεκριμένα ενα cd της πρωτοψάλτη).

Ο ήχος του είναι (με όσα εχω ακούσει) φοβερός για τα λεφτά του player και ίσως και παραπάνω. Δοκίμασα στο καπάκι και ένα καινούργιο coaxial της Ultralink (αρκετών ευρώ) και ο ήχος απέκτησε διάυγεια, και εύρος ακουστικό. Η διαφορά έγινε αντιληπτή και από δεύτερο ακροατή μη εμπειρο ακουστικά.

Στο ηχητικό τμήμα του λοιπόν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο σε συνδιασμό με το καλώδιο.

Οσον αφορά την εικόνα, το έχω συνδέσει στον 4805 με component. HDMI καλώδιο θα αγοραστεί αργότερα. Με ενεργοποιημένο το p.scan του dvd στο μενού του 4805 "ανοίγουν" πιο πολλές επιλογές για ρυθμίσεις. Τα χρώματα του denon by default, είναι αρύθμιστα με αποτέλεσμα να δεχτώ ένα ΣΟΚ σε σχέση με το παλαιό μου Firstline. Υστερα από κάποιες προσωπικές ρυθμισούλες ήταν ΟΚ χρωματικά (στα γούστα μου βέβαια). Η εικόνα είναι ούτως ή άλλως καθαρή και ευκρινής.

Τέλος αναπαράγει και Mp3. Απλά βάζεις το δισκάκι και διαβάζει γρήγορα την δομή του και ξεκινάς την αναπαραγωγή χωρίς να χρειάζεται να παρεις την διαχείριση του μενού του δίσκου σε μέσο προβολής.

Επόμενη κίνηση, ίσως η αλλαγή των δύο μπροστά ηχείων σε δαπέδου πάλι της chario για ταίριασμα με το υπόλοιπο σύστημα.

Αυτά.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Δηλαδη το εχεις συνδεσει ψηφιακα....αρα αυτο που ακους ειναι ο ηχος που βγαζει το ψηφιακο-αναλογικο τμημα του ενισχυτη σου.Νομιζα οτι σε ενδιεφερε ο ηχος που θα εβγαζε το cdplayer η dvdplayer απο την αναλογικη εξοδο του.
Καλοριζικο παντως .

Reaction score
1
Δηλαδη το εχεις συνδεσει ψηφιακα....αρα αυτο που ακους ειναι ο ηχος που βγαζει το ψηφιακο-αναλογικο τμημα του ενισχυτη σου.Νομιζα οτι σε ενδιεφερε ο ηχος που θα εβγαζε το cdplayer η dvdplayer απο την αναλογικη εξοδο του.
Καλοριζικο παντως .

Θα πάρω ενα αξιοπρεπές RCΑ Interconnect και θα συνδεθεί και αναλογικά καθώς και 5.1 για SACD. Σιγά Σιγά παιδιά όλα αυτά θέλουν φράγκα....

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Απλα θελω να πω οτι αυτο που αποκαλεις "φοβερο ηχο" ειναι απλα ο ηχος που βγαζουν οι μετατροπεις του ενισχυτη σου.Το 1920 μεχρι στιγμης το εχεις ακουσει απλα σαν transport.Τον ιδιο ηχο μαλλον ακουγες μεχρι τωρα και με το προηγουμενο dvdplayer.....Πρεπει να εχεις ενα πολυ ακριβο transport για να δεις διαφορα στον ηχο .

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos