HD media box + Crystallio II +Infocus 777

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μετεφερα εδω το θεμα που ξεκινησε ο spylab στην κατηγορια HDTV απο την στιγμη που εδω ειχε γινει η αρχικη ανακοινωση.

Για αρχη πρεπει να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον Βαγγελη Λαμπρου.
Ο Βαγγελης σπαταλησε (2 χθες + 2 σημερα + 2 της παρουσιασης) συνολο εξι ωρες για να μας περιγραψει με τον καλυτερο τροπο τις λειτουργιες και τα αβανταζ του νεου scaler της Crystalio αλλα και  του HD media Box.
Και για να προλαβω καποιους καλοθελητες- παντα θα υπαρχουν και τετοιοι - ναι τα συγκεκριμενα προιοντα τα εμπορευεται ο Βαγγελης αλλα δεν θυμαμαι να ακουσα τιποτα παραπανω απο μια σωστη περιγραφη , ακριβως σαν να την ειχε κανει ο οποιοσδηποτε απο εμας.

Στο δευτερο σημειο που θα ηθελα να σταθω ειναι πως εαν και ο Βαγγελης εργαζεται σε περιοδικο του χωρου προτιμησε να δωσει ακομα μια πρωτια στο AVSite , ετσι για χαρη σας.

Ευχαριστω ακομα ολους εσας(και κυριως τους νεους παρευρεθεντες) διοτι για ακομα μια φορα δημιουργησατε εκεινο το μοναδικο κλιμα που διαχωριζει το AVSite απο αλλα fora.
Να ειστε καλα!

Παρακαλω ας ακολουθησουν οι αποψεις σχετικα με τα οσα ειδαμε/ακουσαμε αποψε καθως και το πλουσιο φωτογραφικο υλικο.
Η δικη μου γνωμη , οπως παντα και για ευνοητους λογους , μετα τις δικες σας... :wink:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για τη θερμή παρουσία σας.

Επειτα θα ήθελα να πω και ένα ευχαριστω στον κ.Τσουρεκά για τη διαθεση του χώρου, στον Ανδρέα που δεν του λείπει ποτέ η διαθεση και στον Αντώνη (Deliol) που δεν βοήθησε απλά αλλά προσωπικά με ξεστράβωσε στο HD.

Ελπίζω η παρουσίαση να σας άρεσε, να μην έγινα κουραστικός και να βρήκατε κάποιον ενδιαφέρον που χαλάσετε δύο-τρεις Σαββατιάτικες ώρες μαζί μας.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας και για τα 2 προιόντα, μη ξεχνάμε οτι εσείς είστε ο τελικός κριτής.
Γνωρίζω πολύ καλά οτι δεν είναι προιόντα χαμηλής κατηγορίας τιμής, αλλά το τιμολογιακό καθεστός είναι μια απόφαση της κατσκευάστριας εταιρίας. Σε συνομιλίες που είχα σε εκθέσεις μαζί τους μου έχουν επισημάνει οτι οι ίδιοι εντάσουν τα προιόντα τους καθαρα στη HiEnd κατηγορία ποιότητας.

Mε βάση αυτό βέβαια και έχωντας κατα νού οτι άλλοι HiEnd scalers κοστίζουν όσο μια Mercedes, θα χαρακτήριζα το crystalio II και ως....οικονομικό.

Όμως ηδική σας όμως θέση μετράει παραπάνω.

Περιμένω εναγωνίως τις απόψεις σας.

Reaction score
164
Κρίμα που δεν τα κατάφερα... :(
Άντε, πείτε εντυπώσεις! :)
Ιδιαίτερα ενδιαφέρομαι για το Media Box. Πώς τα πήγε από συμβατότητα; Έπαιξε ελληνικούς υπότιτλους; Και το βασικό: πόσο κάνει το 100 και πόσο το 200;

Reaction score
1
Σήμερα σε κάποιους από εμάς (όπως εγώ) δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τρία μηχανάκια για πρώτη φορά. Εκτός από το HD Media box και τον Crystalio II είδαμε σε δράση και τον Infocus 777, ένα εντυπωσιακό προβολέα κατά την άποψή μου, που μου φάνηκε ότι με λίγη δουλίτσα και υπομονή θα μπορούσε να αφήσει πολύ ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Ο Infocus βεβαίως ήταν αρύθμιστος, από τα εσωτερικά pattern του Crystalio φάνηκε ότι το greyscale του ήθελε δουλειά. Επίσης πρέπει να πω ότι είχαμε ανοίξει ένα τεράστιο κάδρο 125-130 ιντσών που δεν βοηθούσε τον Infocus στην πρώτη σειρά των καθισμάτων που καθόμουν εγώ (δεν είχα ποτέ την αίσθηση της συμπαγούς εικόνας, έβλεπα την εικόνα σαν παζλ από οριζόντιες και κάθετες γραμμές). Παρόλα αυτά, ο Infocus μου «μίλησε», μου φώναξε ότι: «Αν με καλορυθμίσεις, θα σου πέσει το σαγόνι»! :shock: Ξεκούραστος, με υπέροχη χρωματική παλέτα, ελάχιστο dithering σε σχέση με τους μονότσιπους, πλήρης απουσία rainbow, αρκετά καλό μαύρο, άφθονο φως για το κάδρο που παίζαμε, με έκανε πραγματικά να αναρωτιέμαι αν μου χρειάζεται ένας μονότσιπος DLP1080, κυρίως με έκανε να συνειδητοποιήσω (ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τρίτσιπο DLP), ότι θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσω τα σχέδιά μου και να περιμένω αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι τη στιγμή που θα καταφέρω να αποκτήσω έναν τρίτσιπο DLP1080.

Ο Crystalio II, ένας όμορφος και καλοσχεδιασμένος scaler μου άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις, καλοσχεδιασμένα και πολύ όμορφα μενού (επιτέλους επί της οθόνης). Δύο τσιπάκια εσωτερικά, ένα της Faroudja που αναλαμβάνει τα σήματα standard ανάλυσης και το νέο τσιπάκι της Gennum που αναλαμβάνει τα σήματα υψηλής ευκρίνειας. Μου άρεσε αρκετά η δυνατότητα μείωσης του θορύβου και μάλιστα σε τέσσερις βαθμίδες (low, medium, high και super). Από ότι είδα η θέση low θα σας κάνει δουλειά στις περισσότερες περιπτώσεις (πρέπει να πω όμως ότι ακόμα και στη θέση low χάνεται ένα μικρό μέρος της ευκρίνειας). Οι υπόλοιπες θέσεις είναι για μένα ουσιαστικά περιττές, στην high και στη super αφαιρείτε μεν κάθε είδους θόρυβο από το κάδρο, αλλά ταυτόχρονα αποχαιρετάτε πολύ μεγάλο μέρος της ευκρίνειας. Φοβερή η δυνατότητα αποθήκευσης δέκα διαφορετικών προρυθμίσεων από το χρήστη σε κάθε είσοδο (composite, svideo, component, HDMI) και μάλιστα με διαφορετικό όνομα η καθεμία (η απόλυτη ευτυχία κάθε «λοξού» όπως εγώ). :mrgreen: Γενικά πρόκειται για μηχανάκι με πολλές πολλές δυνατότητες, όρεξη και χρόνο να έχεις για να ασχοληθείς μαζί του.

Το HD media box θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που δεν διαθέτει HTPC και που θα ήθελε να ανοίγει εύκολα και γρήγορα κάθε είδους αρχεία. Σε κάποιον που έχει ήδη HTPC, δεν έχει να προσθέσει κάτι νέο.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.596
Το Crystalio ειναι το απολυτο μηχανημα διαχειρισης εικονας,ανταξιο καθε HiEnd συστηματος,με πολλες παραμετρους και λεπτομερειες ρυθμισεων.

Το ΗD media box ειναι ακριβως αυτο που θελαμε εμεις που (δυστυχως) πηραμε το KISS.............ενα μικρο και ομορφο κουτακι που και παιζει
τα παντα και βλεπει σκληρο και  δικτυωνεται.......Ας πει καποιος τι ΔΕΝ κανει.........ΤΑ ΠΗΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ  :twisted:

H μαυρη HD 3 Chip χελωνα ειναι ολα τα λεφτα ............τι να κανω που εμενα μου αρεσει περισσοτερο απο το αλλο τερας (Projection D)
Iσως ειναι η πρωτη αγαπη και παντοτινη γιατι εκει ειδα πρωτη φορα ΗiEnd εικονα....

Παντως γυρισα στο σπιτι και  με τον Optoma 72i  ΔΕΝ  μου εφυγε το χαμογελο απο τα χειλη

Τι ειχε πει ο Γιωργος?
Όσοι είστε μεταξύ του αγοράζω τώρα 720 ή περιμένω να βγούν οι 1080, εγώ θα έλεγα να περιμένετε τους 1080 για να πέσουν οι τιμές στους 720   
............για να πεσουν οι τιμες στους 3 chip DPLs θα ελεγα......

Α ξεχασα να σας πω πως στο AV Forums το Αγγλικο μου εχουν ερθει μηνυματα οτι τα screenshots απο τον optoma 72i δεν ειναι αληθινα  :mrgreen: :mrgreen: ...........
και οτι κατι κανω και  φαινονται καλυτερα  :p :p

Reaction score
14
Πρώτη μου συμμετοχή στο ακροατήριο (observatorio), παρουσίασης 3 μικρών και μεγάλων θαυμάτων της τεχνολογίας.

Ας αρχίσω με τα ευχαριστώ, πρώτα πρώτα για τον οικοδεσπότη Κ. Τσουρεκά για την φιλόξενη και δροσιστική του παροχή.
Τους δύο πρωτομάστορες Ανδρέα Καφάτο και Βαγγέλη Λάμπρου που μας εδωσαν την δυνατότητα να δούμε απο κοντά μηχανήματα που μόνο σε περιοδικά θα μπορούσαμε να δούμε και να θαυμάσουμε.

Τους αφανείς και φανερούς συμφορουμίτες όπως ο deliol που γέμισε την αίθουσα με ότι πιθανό υλικό μπορούσαμε να δοκιμάσουμε και να ταίσουμε το μικρο αλλά θαυματουργό media Box της Pixel Magic

Την όμορφη παρέα που αποτέλεσαν οι Παναγιώτης Βογιατζάκης, Κωνσταντινος Διονυσάτος, Preve, spylab, gtxtc, deliol, sothoms, nick greek, bako, ... (όσοι ακόμα ήταν εκεί αλλά μου διέφυγαν τα nicknames τους ας με ενημερώσουν)

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια μικρη περιγραφή του Crystallio II, που δεν είναι τίποτε άλλο απο ενας υπολογιστής με λειτουργικό Linux που αναλαμβάνει την "unlimited" τροποποίηση και παραμετροποίηση οπτικοακουστικού υλικού. Τα σχόλια για αυτό το scaler είναι περιττά απο εμένα καθώς "έμεινα αφωνος". Οι δυνατότητες επέμβασης και ρύθμισης που σου δίνει επί της οθόνης ο μαρκ ΙΙ crystalilio είναι απίστευτες. Το κακό είναι ότι ολες οι ρυθμίσεις είναι τόσο "σχολαστικές" που απαιτουνται ή πολύ "εμπειρα" μάτια ή τεχνικός με όργανα ακριβείας. Το άλλο κακό που μπορώ να βρώ είναι ότι οι ώρες που απαιτουνται για σχολαστική ρύθμιση ώστε να επιτευχθεί το απόλυτο σίγουρα είναι παρα πολλές.

Μετά είδαμε το μικρό θαυματάκι της Pixel Magic to Media Box 200. Αυτό μας αφησε αφωνους καθώς η ποιότητα εικόνας του είναι ισάξια με dedicated DVD/media players υψηλής κατηγορίας τιμής. Το μικρό κουτάκι ακολουθεί την θεωρία των γυναικείων αρωμάτων, "ακριβά και καλά αρώματα βγαίνουν μόνο σε μικρές συσκευασίες". Το σίγουρο είναι ότι περαν της εικόνας που είναι θέμα υποκειμενικό, το Mediabox δεν "κόλλωσε" σε κανένα αρχείο mpeg2 hd. wmv hd, xvid hd και τα ρολάρισε χωρίς όυτε ένα glitsch. Η αλήθεια είναι ότι εχοντας δεί τα KISS το mediabox ήταν πολύ γρήγορο στο nvaigation στα μενού και δεν είχε την ενοχλητική (κετ'εμέ) καθυστέρηση (fade out στo KISS 600) όταν πάς απο ενα αρχείο σε ένα άλλο. Ετσι η μετάβαση απο το ένα αρχείο στο άλλο δεν γίνεται αντιληπτή. Μπορούμε ετσι να εχουμε ταινίες σε πολλά .ts σε ένα φάκελο και ετσι να επιλέγουμε Next-> next -> next και να είναι σαν εικονικά chapters. Κάτι που αν δοκιμάσεις να το κάνεις με το KISS 600 είναι κουραστικό καθώς η εικόνα του αρχείου που φέυγει κάνει fade out για 2 δευτερόλεπτα μέχρι να έρθει το επόμενο. Ενα μεγάλο plus αυτό. Επίσης επαιξε υποτιτλους αλλά ελληνικά δεν είδαμε στην δοκιμή. Κινέζικα έπαιξε σίγουρα!!!

Ο 777, σκέτο Boeing!!!! Μας απογείωσε και ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την τέλεια εικόνα του. Ομως όπως είπε και ο Σπύρος (spylab) δεν μπορώ να πώ ότι γυρίζοντας σπίτι εβαλα μάυρη κουκούλα στον OPTOMA 72 μου!!! Η διαφορά τους είναι σίγουρα αισθητή αλλά όχι τέτοια που να δικαιολογεί την διαφιρά στην τιμή τους. Αν είχα πάντως τα λεφτά μου να φέυγουν απο τα μπατζάκια μου (θα τα μπάλωνα!!!) θα είμουν με το μαυρο χελωνάκι καρέτα-καρέτα στο ταβάνι μου σίγουρα!!!!

οι δύο πρωτομάστορες σε αναμορφική φωτό!!!

ο προφέσορας Λάμπρου.

οι τεράστιες δυνατότητες παραματροποίησης όλων των εισόδωn του Crystallio II

Οι έξοδοι του μικρού γίγαντα!

το οπίσθιο πάνελ του Crystallio II με όλα τα τύπου BNC connectors

η εικόνα με τις τέλειες ρυθμίσεις μας έχει cine-πάρει όλους

ξέρουμε να κρατάμε και μυστικά.... No secrets revealed!!!

το high definition υλικό του deliol μας κράτησε κοντά 3 ώρες κεφάτους!

και με λήψη Nightshot (να δούμε αν κοιμάται κανείς!!!!)  :p :p :p

αντε καλό βράδυ.... υπερωρίες με βάζετε και κάνω Σαββατιάτικα!!!!!!!  :p :p :p :p :p :p :p

ΥΓ 40 κρουασάν ήταν λίγα για 12 άτομα.....  :p

ΥΓ ο ήχος απο το όλο σύστημα που ακούσαμε και δοκιμάσαμε ήταν high-end, ήταν πρωτάκουστος, μας "εξιτάρισε" την φαντασία μας, και μας δημιούργησε την ψευδαισθηση ότι "βλέπαμε" ότι "ακούγαμε"....??!!!/// και να πώ ότι δεν υπήρχαν και ηχεία around... μου φάινεται νεξτ ταιμ μπρινγκ γιορ όουν γκετομπλάστερς μίστερς!!!

Reaction score
0
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη για την ωραία παρουσίαση, τον Ανδρέα για την φιλοξενία και όλη την παρέα για την ωραία ατμόσφαιρα (που πάντα υπάρχει στις συναντήσεις μας στην Ηχοέκφραση, ανεξαρτήτως συνθέσεως!).

Το σημερινό setup ήταν πράγματι hi-end-ίστικο και θα δώσει σε αυτούς που ψάχνουν πλήρη έλεγχο και "plug and play" συμβατότητα μια έτοιμη και εντυπωσιακή λύση.

Ο Crystalio ΙΙ υπερπλήρης. Ο Infocus σταθερή αξια για High Definition (αλλά θα χαραμιζόταν για οτιδήποτε κάτω από 720 γραμμές). Το Box είναι αυτό που θα ήθελαν όλοι οι κάτοχοι του Kiss να έχουν.

Με μια σύνδεση μέσω δικτύου σε ένα PC και ένα HD-DVD ROM ή ένα Blu-ray ROM στο PC έχετε και συμβατότητα με δισκάκια.
Υπάρχει άλλωστε και η επιλογή για 1080p στο menu του...

Τα menu πετάγανε, με πολύ καλή ανταπόκροση (καλύτερη από HTPCs, Kiss και Snazio). Δεν κώλωσε ούτε σε clips που είχαν μεγαλύτερο bitrate από 20.

Η μόνη μου ένσταση είναι στο κόστος του αφού θα έπρεπε να έρχεται σε αυτή τη τιμή μαζί με ένα δίσκο κάποιου σεβαστού μεγέθους, αλλά γι' αυτούς που θέλουν να τα έχουν όλα μαζεμένα σε ένα μικρό κουτάκι είναι μονόδρομος!

Reaction score
164
Nick_Greek said:
Η μόνη μου ένσταση είναι στο κόστος του αφού θα έπρεπε να έρχεται σε αυτή τη τιμή μαζί με ένα δίσκο κάποιου σεβαστού μεγέθους, αλλά γι' αυτούς που θέλουν να τα έχουν όλα μαζεμένα σε ένα μικρό κουτάκι είναι μονόδρομος!
H οποία τιμή είναι.... :?:

Reaction score
47
Γειας σας και από μένα, παρότι δεν κατάφερα να είμαι στην συνάντηση αυτή (λόγω δουλειάς) έχω να πώ και εγώ δύο λογάκια για το mediabox καθώς παρακολουθώ το forum της εταιρείας www.Pixelmagicforum.com καθώς και όλα τα δρώμενα στο διαδίκτυο.
Η συσκευή πιστεύω ότι είναι μοναδική στο είδος της διότι συνδυάζει ένα όμορφο design μια πολύ καλή υλοποίηση και ένα καταπληκτικό music server.
Ειδικά αν αγοράσει κάποιος to ΜΒ200 μένει άφωνος για το άψογο παίξιμο όλων των audio file που υποστηρίζει.
Τα έχεις όλα σε ενα.
Σιγουρα είναι μελλοντική μου αγορά (με την πρώτη ευκαιρία).
Το μόνο παράπονο μου είναι ότι δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο H.264 διότι αν παίξεις .ts αρχεία με μεγάλο bitrate από δίκτυο από ότι έxω διαβάσει κολλάει.
άλλα αν τα βγάλουν όλα από τώρα τι θα mediabox θα ακολουθήσει??
Συγχαρητηρία στον Ανδρέα και τον Βαγγέλη και όσουν συμμετείχαν για να βγει αυτή η παρουσιάση.
Ευχόμαι και σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Reaction score
2
αντε ρε παιδια πειτε μας καμια τιμη.......

εχει  σκασει ο unforgiven...... :D

Reaction score
0
Thelw opwsdipote na promitheftw to HD MEDIA Box!!!Epatha plaka meta apo auta pou eida...Peste mou poso kanei kai pou mporw na to promitheftw.....Perimenw anipomonaaaaa!!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Δεν εχω ανακοινώσει ακόμη τιμή για τα HD MediaBox 100 & 200 διότι είμαι σε επικοινωνία με την εταιρία για τιμή Power Buy.
Αύριο θα γνωρίζω.

Οσο για τις τιμές για τα Crystalio II είναι οι ακόλουθες:

Crystalio II VPS3300:  4,600.oo Euros
Crystalio II VPS3800:  5,600.oo Euros

Θα έχουμε ενημέρωση για τα HD MediaBox πολύ σύντομα

Reaction score
939
Το HD media box πως τα παει απο ποιοτητα εικονας σε συγκριση με ενα DVD αξιας 600€?
Καποιο site με ποιο πολλες λεπτομερειες?

Reaction score
0
mixalis kanakakis said:
αντε ρε παιδια πειτε μας καμια τιμη.......

εχει  σκασει ο unforgiven...... :D
Πάρτε μια τιμή "μακρινή" απο εδώ http://www.digitalconnection.com/Products/Video/mb200.asp και μιά "κοντινή" απο εδώ http://www.hifix.co.uk/sku2.lasso?item=9d5d9fe7d66b848f48233b65f3325cc766d91c73381530b8 για να μην .........σκάσετε  :lol: :lol:

Βαγγέληηηηηηηηηηηηηη.......θέλω ένα ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ