HD media box + Crystallio II +Infocus 777

Reaction score
0
Aυτό που ρωτάει ο ak1s είναι νομίζω σημαντικό. Μπορεί να μας απαντήσει καποιος?

Το hd mb200 είναι διαθέσιμο αυτήν την στιγμή και αν ναι απο που μπορώ να το πάρω και πόσο?

Reaction score
0
Τελευταιος και καταιδρωμενος να πω και γω λιγα πραγματα μιας και ειναι και η πρωτη παρουσιαση που παιρνω μερος και να ευχαριστησω ολους τους εμπλεκομενους .
Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με scallers οποτε ο crystallio II μου φανηκε ενα htpc που θα δουλευει απροβληματιστα εαν το ρυθμισεις μια φορα (τωρα ποσο χρονο θα παρει αυτη 1 φορα με τον πλουτο των ρυθμισεων που εχει ειναι αλλο θεμα ) και μετα απλα θα απολαμβανεις εικονα και ηχο.Ουτε κολλησε,ουτε μου εχει παρει τα αυτια το ανεμηστηρακι ,ουτε bsod(linux τρεχει φυσικα απο πισω)
Επειδη εγινε αρκετος λογος για τη επιλογη αποθορυβοποιησης που εχει και δουλευει πολυ καλα ειδικα σε κακα trasfer απο dvd π.χ προβλεπω στο crystallio III να εχει και επιλογη smart sharpening για να μη χανουμε τοσο πληροφορια-οξυτητα κατα την ενεργοποιηση του φιλτρου .Βλεπε photoshop.
Τοτε μαλλον θα ικανοποιηθει και ο Παναγιωτης  :D

Το HD media box απλα υποσχεται αυτα που κανει.Ευκολη διαχειριση,αναπαραγωγη χωρις προβληματα.Ενσωματωνει sigma τσιπακι που δεν εχει δυνατοτητα αναπαραγωγης h264x οποτε δεν ειναι δυνατον ουτε με firmware update μελλοντικα να υποστηριχθει αφου ειναι θεμα hardware και οχι software(απαντω στον ak1s).
Για τους υποτιτλους που ρωτησε ο unforgiven να πω πως ειχε 4 επιλογες κωδικοποιησης δεν θυμαμαι δυστυχως παρα μονο τη μια (western) αν εχει επιλογη για 8859-7 ή unicode τοτε κατα 99% παιζει και ελληνικους subs ισως μπορει να μας πει ο Βαγγελης Λαμπρου.
Aκομη και αν δεν κανοντας ενα request στο πολυ καλο forum της pixelmagic πιστευω πως θα δωσουν ενα firmware update.

Reaction score
0
Kαι κατι ακομη που λεχθηκε στην παρουσιαση για την προσθηκη εξωτερικου dvd στο HD Media box .Διαβαζοντας το forum της pixelmagic σχετικα με το τελευταιο firmware update αναφερει :
Added feature:
- external USB DVD-ROM/CD-ROM support
For DVD playback only non-encrypted (no CSS protection) disc is supported. For CD media, only data format is support, CD Audio Redbook format is not supported.

Δηλαδη οσοι θελουν να παιξουν τα αγορασμενα-αυθεντικα dvd δισκακια τους τοτε δεν τους κανει, μονο backup dvd ή ριππαρουμε την ταινια στον σκληρο του υπολογιστη και μετα στο hd media box.

GTX

Reaction score
39
Να γράψω και γω λοιπόν τις εντυπώσεις μου :D

Για τον Crystrallio πρώτα. Καταρχήν νομίζω οτι απευθύνεται σε πολύ advanced χρήστες με αντίστοιχα advanced setups. Το μηχανάκι έχει πολύ πράμα για να το βάλεις να οδηγήσει ένα απλό προβολικό, θέλει τον 777 του, το projection design του κτλ. Εκεί δείχνει την αξία του. Οι δυνατότητες που δίνει είναι πραγματικά ατελείωτες, πρέπει να πω οτι τρέμω στη σκέψη να έχω ένα τέτοιο μηχανάκι σπίτι μου, αν με την υπάρχουσα κατάσταση κάθε τόσο πειράζω λίγο τις ρυθμίσεις του προβολέα μου, με ένα Crystallio στο σπίτι θα σταματήσουμε να βλέπουμε ταινίες, θα βλέπουμε μόνο patterns και μενού ρυθμίσεων, μέχρι να πάμε για αλλαγή λάμπας :shock: :lol: Μπορεί να είναι ουσιαστικά ένα Pc αλλά οι δυνατότητες που παρέχει νομίζω δεν υπάρχουν σε προγράμματα για pc προς το παρόν. Γενικά εντυπωσιακό μηχάνημα αλλά για λίγους :wink:

Το αστέρι της παρουσίασης ομως δεν ήταν άλλο απ'το media box!!! Φοβερό, αν δεν είχα HTPC θα χτύπαγα ένα σίγουρα, κάνει ότι υπόσχεται. Πολύ γρήγορο, πολύ καλή ποιότητα αναπαραγωγής (ούτε σπασίματα, ούτε κολλήματα, ούτε τίποτα) γενικά πολύ εντυπωσιακό. Στο μόνο που υστερεί σε σχέση με το HTPC (πέρα απο το προφανές που είναι αδυναμία αναβάθμισης) είναι οτι βλέποντας ένα βίντεο στο pc έχεις τη δυνατότητα να πάς με το mouse στο σημείο που θες ενώ με αυτό πρέπει να υποστείς την ταλαιπωρία του FF (το οποίο πρέπει να πω οτι δε δούλευε σωστά σε όλα τα βίντεο που είδαμε).

Reaction score
453
Να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου την Ηχοέκφραση, τον Ανδρέα, τον Bαγγέλη και όλους τους συνήθεις ύποπτους που βοηθούν στο να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις.
Μπορεί να ακούγεται κουραστικό, κάθε φορά να λέγονται τα ίδια, αλλά πιστέψτε με ότι όλα αυτά που συζητάμε στο avsite και οι γνώσεις που αποκτούμε σιγά-σιγά, οφείλεται στο ότι κάποιοι άνθρωποι μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε τις νέες τεχνολογίες από κοντά, να παίξουμε μαζί τους, έτσι ώστε να μην στηριζόμαστε σε διάφορα φυλλάδια, περιοδικά που πέφτουν στα χέρια μας κατά καιρούς.
Τα μηχανάκια που είδαμε στην παρουσίαση απευθείνονται σε κόσμο που το pc το θέλουν για ότι άλλο εκτός από home cinema.
Οι δυνατότητες του Crystallio είναι απίστευτες, αλλά παράλληλα χρειάζονται και κάποιον επαγγελματία με όργανα μέτρησης για την σωστή ρύθμισή τους.
Εδώ χανόμαστε με το rgb gain & offset, άντε να ρυθμήσεις  το gamma σε διαφορετικά ire που σου δίνετε!!!!
Scaler, switcher και εν αναμονή του αναβαθμισμένου firmware έχουμε και Media Box!!!

Το MediaBox έπεισε για τις δυνατότητές του, αλλά η τιμή του, σε σχέση με την έλλειψη dvd-rom, σκληρού δίσκου και μη δυνατότητας αναπαραγωγής h264, σε βάζει σε δεύτερη-τρίτη σκέψη για την αγορά του.

Τέλος, το υλικό που είδαμε ήταν αρκετά "πλούσιο" και "πληθωρικό" που συντέλεσε στην "ανάκαμψη" του ηθικού μας.

Reaction score
6
unforgiven said:
Απ΄όσα ακούω, αυτό στο οποίο υπερτερούν τα Kiss/Snazzio είναι:
-Το wireless δίκτυο
-Το internet radio
-Το ενσωματωμένο DVD/CD player
-Το ότι δεν χρειάζονται οπωσδήποτε εξωτερικό σκληρό ή PC για να παίξουν, μιας και έχουν το DVD.
-Έχουν component, που απ' ό,τι είδα δεν έχει το HD Media Box
-Το Κiss παίζει σίγουρα ελληνικούς υπότιτλους, το Snazzio με "πατέντα", το MB είνα ακόμα άγνωστο.
Τα πιο πάνω έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά τους, αλλά, απ' ότι κατάλαβα απέχουν από το MB.
Το HD Media Box από συνδέσεις είναι υπερπλήρες και σε ψηφιακό και σε αναλογικό επίπεδο....
Έχει HDMI, Composite, S-Video ΚΑΙ D-sub (δηλαδή) VGA, μέσω της οποίας παίρνεις με καλώδιο-αντάπτορα είτε VGA-Component είτε RGB Output, ότι προτιμάς...
Φαίνεται ότι δεν πρόσεχες τι έλεγε ο Βαγγέλης (το είπε ότι έχει component) αλλά τα εξωτικά "πλάνα" που έδειχνε στο πανί..... (και τους χρωματικούς τόνους του δέρματος, κλπ κλπ)
8)

Reaction score
0
deliol said:
unforgiven said:
Φαίνεται ότι δεν πρόσεχες τι έλεγε ο Βαγγέλης (το είπε ότι έχει component) αλλά τα εξωτικά "πλάνα" που έδειχνε στο πανί..... (και τους χρωματικούς τόνους του δέρματος, κλπ κλπ)
8)
Mαλλον αλλος δεν προσεχε deliol παρα μονο τον καταρακτη που ελεγε και ο Παναγιωτης εικονα αναφορας και μπερδεψε τον unforgiven με καποιον αλλο μιας και δεν ηταν στην παρουσιαση  :D

Reaction score
14
Κωστας Κολιουσης said:
deliol said:
unforgiven said:
8)
Mαλλον αλλος δεν προσεχε deliol  παρα μονο τον καταρακτη που ελεγε και ο Παναγιωτης εικονα αναφορας και μπερδεψε τον unforgiven με καποιον αλλο μιας και δεν ηταν στην παρουσιαση  :D
μέσα στον καταράκτη είχε εναν αστακό... ήταν τέτοιας ποιότητας το high def υλικό που εγώ τον είδα... αρα κάπου εκεί ηταν και ο Βασίλης (ινφο)

Reaction score
164
dream_GR said:
Κωστας Κολιουσης said:
deliol said:
unforgiven said:
8)
μέσα στον καταράκτη είχε εναν αστακό... ήταν τέτοιας ποιότητας το high def υλικό που εγώ τον είδα... αρα κάπου εκεί ηταν και ο Βασίλης (ινφο)
Mαλλον αλλος δεν προσεχε deliol παρα μονο τον καταρακτη που ελεγε και ο Παναγιωτης εικονα αναφορας και μπερδεψε τον unforgiven με καποιον αλλο μιας και δεν ηταν στην παρουσιαση :D
:lol: :lol: :lol: Η γριά σουπιά μου έβγαλε το όνομα! :lol: Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα του βγάλω το μάτι (που είναι και καλύτερο!) :lol:

Reaction score
384
Kai kati entelos asxeto: :D

Molis ematha oti o antiprosopos tou Crystalio FRANCE (koinos Gallia),
poulaei to 3800 10.200 Euro !!! :shock:

Oi Galloi exoun pathei plaka, prepei na einai i upsiloteri timi pou uparxei, pagkosmios.

Reaction score
14
DIMITRIS said:
Kai kati entelos asxeto: :D

Molis ematha oti o antiprosopos tou Crystalio  FRANCE (koinos Gallia),
poulaei to 3800 10.200 Euro !!! :shock:

Oi Galloi exoun pathei plaka, prepei na einai i upsiloteri timi pou uparxei, pagkosmios.
καλά κρασσιά, σουπερ high end gadget τότε δεν είναι?

Αλήθεια ενα τέτοιο scaler αξίζει μόνο σε προτζέκτορα της τάξης του 777 ή θα έιχε και μεγάλη βελτίωση και σε έναν OPTOMA HD72i?

Ρωτάω αυτό γιατί τότε αν είναι να βάλεις εναν προτζέκτορα 2000 Ευρώ + 6000 για τον Crystallio II = 8000. Αυτό παίζει καλίτερα απο τον 777 μονο του???

Να ενα όμορφο τεστ?

Reaction score
384
Ean xreiazesai scaler, kai exeis 6000, tote veltiosi tha exeis, eite exeis Sony Ruby eite ton Optoma.
Ta 6 ta exeis? :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πως , καθως το εχω ηδη πει στον dream_GR , το σωστο θα ηταν να το μοιραστουμε και με ολους τους υπολοιπους.
Το βραδυ που προηγηθηκε της παρουσιασης και ενω ο Βαγγελης ασχολειτο με τις συνδεσεις θελησα να δω αυτο ακριβως που ανεφερε ο Γιαννης πριν.
Ποση διαφορα δηλαδη θα μπορουσε να ειχε ο 777 (με το Crystalio) σε σχεση με τον Optoma H72.
Εβαλα τις γνωστες σκηνες απο τα "Ταξιδιαρικα πουλια"  και μαλιστα εκεινες με το χιονι , αυτες δηλαδη που απογειωνουν τον Η72 και κατατροπωνουν τον ανταγωνισμο που παει να συγκριθει μαζι του.
Οι διαφορες ηταν με μια λεξη Χαοτικες υπερ του 777.Παντου!
Σε τετοιο σημειο που αηδιασα με τον Η72 και αρχισα να ανακαλω τις αποψεις μου για αυτον.
Εως την στιγμη που σκεφτηκα την διαφορα τιμης μεταξυ τους... :wink:

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Νομιζω πως , καθως το εχω ηδη πει στον dream_GR , το σωστο θα ηταν να το μοιραστουμε και με ολους τους υπολοιπους.
Το βραδυ που προηγηθηκε της παρουσιασης και ενω ο Βαγγελης ασχολειτο με τις συνδεσεις θελησα να δω αυτο ακριβως που ανεφερε ο Γιαννης πριν.
Ποση διαφορα δηλαδη θα μπορουσε να ειχε ο 777 (με το Crystalio) σε σχεση με τον Optoma H72.
Εβαλα τις γνωστες σκηνες απο τα "Ταξιδιαρικα πουλια"  και μαλιστα εκεινες με το χιονι , αυτες δηλαδη που απογειωνουν τον Η72 και κατατροπωνουν τον ανταγωνισμο που παει να συγκριθει μαζι του.
Οι διαφορες ηταν με μια λεξη Χαοτικες υπερ του 777.Παντου!
Σε τετοιο σημειο που αηδιασα με τον Η72 και αρχισα να ανακαλω τις αποψεις μου για αυτον.
Εως την στιγμη που σκεφτηκα την διαφορα τιμης μεταξυ τους... :wink:
Δεν με λες βρε Μπάρμπα??? Ποιά πουλιά εβαλες την Παρασκευή? Και εμείς είδαμε κάτι ταξιδιάρικα πουλιά με καταράκτες.... αλλο πράγμα

Αυτό που έκανες όμως εσύ και ο Βαγγέλης είναι ανισο. δηλαδη΄τον πουσαρισμένο 3τσιπο του βάλατε και το scaler και το φτάσατε στα 17,000 ευρώ. Εμ 8 φορές πάνω τιμή μην είσαι άδικος. Απλά λεω αν ο scaler εμπαινε στον οπτομα και ο 777 επαιζε απλά καλα ρυθμισμένος, τι διαφορά θα είχαμε? Θα ήταν χαος?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Κύριοι συγνώμη για τη καθυστεριμένη απαντηση.
Η καθυστέριση δεν έχει να κάνει με φόρτο δουλειάς αλλά με προσωπική ασθένεια.
Ο γιός μου άρρωστος με ιώση το Σαββατοκύριακό τελικά κόλλησε έμένα και τη σύζηγο, με υψηλούς πυρετούς, διάρροια, εμμέτους και άλλα δροσιστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο!
Τώρα έπεσε ο πυρετός στο 38 και μπορώ και γράψω δύο σειρές.

Η τελική τιμή για PowerBuy των HD-MediaBox για τα μέλη του AVSite είναι 445 και 495 Ευρώ αντίστοιχα για τα μοντέλα 100 και 200.
Το πρωι πληροφορήθηκα τις ειδικές τιμές από τα κεντρικά αφού οι κανονικές τους είναι 80 και 95 ευρώ έκαστο παραπάνω.
Η τιμή ισχύει όπως μου ανεφεραν εφόσον ένα δικτυακός χώρος δηλώσει συμμετοχή για τουλάχιστον 6 συσκευές.
(Ομως και να μην μαζευτούν τόσα μέλη θα τα φέρω τα υπόλοιπα κομμάτια για να πάρουμε την έκπτωση :)  ) 

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μου στείλουν PM για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες ή αν ο Γενικός θέλει μπορεί να ανοιξεί θέμα για την αγορά.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πως η τιμη -ειδικα για το ΗD 200 - ειναι πολυ καλη.
Καλο θα ηταν εαν ο γενικος ανοιγε ενα ξεχωριστο thread για το θεμα της ομαδικης αγορας :wink:

Reaction score
0
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Κύριοι συγνώμη για τη καθυστεριμένη απαντηση.
Η καθυστέριση δεν έχει να κάνει με φόρτο δουλειάς αλλά με προσωπική ασθένεια.
Ο γιός μου άρρωστος με ιώση το Σαββατοκύριακό τελικά κόλλησε έμένα και τη σύζηγο, με υψηλούς πυρετούς, διάρροια, εμμέτους και άλλα δροσιστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο!
Τώρα έπεσε ο πυρετός στο 38 και μπορώ και γράψω δύο σειρές.

Η τελική τιμή για PowerBuy των HD-MediaBox για τα μέλη του AVSite είναι 445 και 495 Ευρώ αντίστοιχα για τα μοντέλα 100 και 200.
Το πρωι πληροφορήθηκα τις ειδικές τιμές από τα κεντρικά αφού οι κανονικές τους είναι 80 και 95 ευρώ έκαστο παραπάνω.
Η τιμή ισχύει όπως μου ανεφεραν εφόσον ένα δικτυακός χώρος δηλώσει συμμετοχή για τουλάχιστον 6 συσκευές.
(Ομως και να μην μαζευτούν τόσα μέλη θα τα φέρω τα υπόλοιπα κομμάτια για να πάρουμε την έκπτωση :)  ) 

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μου στείλουν PM για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες ή αν ο Γενικός θέλει μπορεί να ανοιξεί θέμα για την αγορά.
Βαγγέλη καλημέρα και περαστικά στην οικογένεια και σε σένα . Λίγο Almora να πίνετε και οι 3 σας για να αναπληρώσετε τα πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και άλατα που χάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις :) :)

Τώρα στο θέμα μας : Το λέω ξεκάθαρα ......θέλω ένα ΜΒ 200 τώρα αμέσως , γιατί απλούστατα δεν μπορώ να περιμένω πότε θα πέσουν οι τιμές στα HTPC που μας έχει ζαλίσει τα αυτιά ο Σπίνουλας :lol: :lol: :lol:
Είναι 2 χρόνια τώρα (ίσως και παραπάνω) που ψάχνω ένα "μέσο" που να μπορεί να έχει τις δυνατότητες του HD Media Box και ναείναι και ποιοτικό συγχρόνως.Ατέλειωτες ώρες έχω αναλώσει σε test επί testών !!!!! για ΗΤPC και τις συνθέσεις τους. Πάντα κάτι με κόλλαγε από το να προχωρήσω στην αγορά κάποιου(ίσως τα Windows) . Ύστερα ήρθε ο Kiss 600 , αλλά δεν το αποφάσισα , δεν με ικανοποιούσε :lol:. Τώρα πιστεύω ότι βρήκα 90% από αυτό που έψαχνα. Με ένα NAS γύρω στα 2 Terra θα μεταφέρω όλο το οπτικοακουστικό μου υλικό και θα το διαχειρίζομαι στο σαλόνι μου :) :). Άν το HD Media Box είχε και ένα δορυφορικό δέκτη HD :mrgreen: :mrgreen:(καλά ντε ....μή βαράτε.....αν λέμε) τότε θα ήμουνα ο ευτυχέστερος όλων.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει ή να σε πάρω τηλ. (?) ή να με πάρεις εσύ Βαγγέλη (στο στέλνω με ΡΜ) για να κανονίσουμε Αποστολή - Παραλαβή. Εδώ και τώρα :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ