HD vs non-HD

Reaction score
0
Καλησπέρα σας,
σας διαβάζω αρκετό καιρό και έφτασε η ώρα να κάνω και καμμια ερώτηση :happy_8:

Σκοπεύω να πάρω βιντεοκαμερα κοντά στα 500€ miniDV (ήθελα hdd/sd αλλά δεν είναι ώριμες ακόμη...)

Έχω μια απορία όμως... ας πουμε ότι έχουμε μια κάμερα Χ mp που είναι HD και μια άλλη πάλι Χ mp και ίδια άλλα χαρακτηριστικά, όμως δεν είναι HD.
Εκτός απο την (λογική) απουσία του HDMI, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο βιντεο που γράφεται στην κασέτα?

Αμα μου λυθεί η απορία ξεκινάω και το ψάξιμο!

Reaction score
0
η σκέψη είναι να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω entry-level HD ή να μείνω στα λεφτά μου και να πάρω μια καλή SD ?

προτάσεις κανείς?

Reaction score
3
Απάντηση: HD vs non-HD

Καλωσήρθες κατ' αρχήν.
Η διαφορά των 576 γραμμών με τις 1080 είναι πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη ίσως και από την αριθμητική διαφορά των 2 αναλύσεων.
Άρα, πας σε HD.
Το ποσό όμως που γράφεις (500€) δεν αρκεί για μια HD. Θα πρέπει να πας στα 1.000 με 1.300.
Άν αντέχει το βαλάντιό σου, δώστα. Ειλικρινά δεν θα το μετανιώσεις.
Άλλωστε, είναι κοντά ο καιρός που θα μπορούμε να γράφουμε σε Blu Ray δισκάκια αφού θα πέσουν και οι τιμές τους.
Στη σελίδα θα βρεις αρκετά θέματα για HD βιντεοκάμερες.
Η πιο προσιτή (περίπου στα 1.000€) και σε πολύ καλή ποιότητα είναι η Canon HV 20, όπως έχει ειπωθεί και από μέλη που την έχουν.

Reaction score
0
ευχαριστώ για την απάντηση...
σκέφτομαι ότι δεν έχω και τρελή εμπειρία με βιντεο, καθώς επίσης η καμερα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για home use με λίγο editing.

και μιας και 1000+ δεν διαθέτω, πάω σε SD, και άμα είναι δεν παίρνω και πολύ ακριβή, για να αγοράσω σε 2-3 χρόνια που θα έχουν σταθεροποιηθεί κάποια πράγματα (όπως mainstream HD camcorders).

Η εύλογη ερώτηση είναι.... σε SD έχει διαφορά η ποιότητα μεταξύ miniDV και σκληρού δίσκου? Ισχύει και εδώ το πρόβλημα με το αλγόριθμο συμπίεσης?

Reaction score
4
Τα μεγαπίξελ που αναφέρουν πάνω οι βιντεοκάμερες, δεν αφορούν στην κινούμενη εικόνα, αλλά στην δυνατότητά τους να βγάλουν φωτογραφίες.
Η κινούμενη εικόνα γράφετε με συγκεκριμένη ανάλυση όπως ανέφέρει ο Κωνσταντίνος, και δεν εξαρτάται απο τα megapixel, ούτε και μετριέται σε τέτοια.

Reaction score
4
ευχαριστώ για την απάντηση...
σκέφτομαι ότι δεν έχω και τρελή εμπειρία με βιντεο, καθώς επίσης η καμερα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για home use με λίγο editing.

και μιας και 1000+ δεν διαθέτω, πάω σε SD, και άμα είναι δεν παίρνω και πολύ ακριβή, για να αγοράσω σε 2-3 χρόνια που θα έχουν σταθεροποιηθεί κάποια πράγματα (όπως mainstream HD camcorders).

Η εύλογη ερώτηση είναι.... σε SD έχει διαφορά η ποιότητα μεταξύ miniDV και σκληρού δίσκου? Ισχύει και εδώ το πρόβλημα με το αλγόριθμο συμπίεσης?
Απο εμπειρία που είχα σε Digital8 να σου πω ότι για 2 ωρίτσες βίντεο το μέγεθος του stream είναι περίπου 40GB. Και μιλάμε για SD... Οπότε τίθετε θέμα αλγορίθμου συμπίεσης, ναι....

Reaction score
0
οκ... οπότε πλέον κοιτάω για μια standard definition miniDV :)

σε πρώτη φάση σκέφτομαι τις εξής...
Sony DCR-HC62E (που έχει και είσοδο iLink + Nightshot @ 0 lux?) ~400€
JVC D740 ~300€ αλλά διαβάζω ότι δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα οι JVC
Canon MD255 ~300€ (φαίνεται καλή, 1.7lux σε night shot)

Panasonic GS320 EG-S 400+€ (3 ccd θα κάνουν διαφορά?)
αν και βλέπω και την GS330 που έχει και οπτικο stabilizer
αν και το camcorderinfo κράζει την 320 για την κακή θέση που έχει τα port.

αυτά για την ώρα... καμμια σκέψη?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός