HDD power down...

Reaction score
7
Ερωτηση...

Υπαρχει καποιο προγραμματακι που να σου δινει δυνατοτητα να κανεις power down καποιο σκληρο δισκο?
Να σταματασει το spin βασικα... Απο τη στιγμη που δεν τον χρησιμοποιω εκεινη τη στιγμη, γιατι να λειτουργει?

Εχω ρυθμισει στο power managment μετα απο 3 λεπτα να σταματα τους δισκους...
Αλλα ενα αλλο προγραμματακι Monitor μου δειχνει 50+°C τον sata (που δεν τον χρησιμοποιω, αρα υποθετω οτι δεν τον σταματαει...) και 40°C τον IDE (που ειναι ο δισκος που χρησιμοποιω...),

Επισης η ρυθμιση απο το power managment παιρνει ως αναφορα ολους τους δισκους αν ειναι ανενεργοι ή καθε εναν ξεχωριστα, ωστε να σταματαει μονο αυτον?[/list]

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Γιώργο δεν έχω υπόψη μου κανένα προγραμματάκι που να επιδρά σε κάποιον δίσκο συγκεκριμένα, αλλά αν ο SATA σου είναι κανένας από τα "νέα φρούτα" όπως ο 500άρης Seagate, να ξέρεις ότι έχουν και μεγαλύτερο idle temp.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βελτιώσεις τη ροή του αέρα :|
Λυπάμαι που δε βοήθησα περισσότερο...

Reaction score
7
στις προδιαγραφες του (αν θυμαμαι καλα) αναφερει
Temperature (Metric)
Operating 5° C to 55° C
Non-operating -40° C to 65° C

Αυτη αναφερεται υποθετω (και θελω να πιστευω) στη θερμοκρασια του περιβαλλοντος και οχι του ιδιου του δισκου;
Αν ειναι ετσι ειναι ΟΚ...

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Ναι...θερμοκρασία περιβάλλοντος εννοεί, μην ανησυχείς :wink:

Α, και επειδή είδα ότι το είχες ρωτήσει και δεν απάντησα: Οι δίσκοι κάνουν spin (και όχι power) down/up ανεξάρτητα, εφόσον βέβαια ο υπολογιστής σου χειρίζεται σωστά το power management.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος