hdmi διασύνδεση

Reaction score
0
Τελικά, διαμέσου του hdmi καλωδίου, μεταφέρεται μαζί και εικόνα και ήχος; Κι αν ναι, από ποιας έκδοσης και πάνω;

Έχω ένα blue ray dvd (samsung bd 1500), με έξοδο hdmi 1.3 και εξόδους ήχου coaxial & optical.

Συνδέω αυτό το blue ray dvd στην είσοδο bd hdmi του ενισχυτή (που το hdmi του είναι 1.4)

Χρειάζεται να συνδέσω και την πηγή με τον υποδοχέα ήχου (coaxial ή optical) μεταξύ blue ray dvd και ενισχυτή;

Ή τελικά διαμέσου του hdmi καλωδίου δε μεταφέρεται υψηλής ποιότητας ήχου, οπότε ας προτιμηθεί η χωριστή σύνδεση και hdmi για την εικόνα και coaxial/optical για τον ήχο;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.667
Απάντηση: hdmi διασύνδεση

Φυσικά και μεταφέρεται εικόνα και ήχος από την σύνδεση HDMI.

Από τις συνδέσεις coaxial/optical δεν μεταφέρεται ο ήχος DOLBY HD ή DTS HD.

Μόνο από τη σύνδεση HDMI μεταφέρεται.

Αν ενώσεις μόνο coaxial/optical θα μετατραπεί ο ήχος DOLBY HD ή DTS HD σε απλό DD & DTS.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: hdmi διασύνδεση

Φυσικά και μεταφέρεται εικόνα και ήχος από την σύνδεση HDMI.

Από τις συνδέσεις coaxial/optical δεν μεταφέρεται ο ήχος DOLBY HD ή DTS HD.

Μόνο από τη σύνδεση HDMI μεταφέρεται.

Αν ενώσεις μόνο coaxial/optical θα μετατραπεί ο ήχος DOLBY HD ή DTS HD σε απλό DD & DTS.
1. Δηλαδή, αν ξεσυνδέσω την οπτική ίνα ή το coaxial καλώδιο μεταξύ blue-ray dvd και ενισχυτή, κι αφήσω μόνο τη hdmi σύνδεση, θα έχω ήχο;

2. Οι κάρτες γραφικών ΑΤΙ (3870 π.χ.) στην έξοδο hdmi τους (ή μια από τις 2 dvi τους) μεταφέρουν και αυτόν τον DOLBY HD ή DTS HD ήχο;

Ήξερα πως αυτό δε γινόταν (να μεταφέρουν και ήχο ή ... στις ρυθμίσεις του Ηigh Definition ήχου στον Πίνακα Ελέγχου των Windows, στη σύνδεση αυτή (HD ήχου διαμέσου της κάρτας γραφικών) δεν είχε επιλογές Home Theater ήχου (5.1 ή 7.1).. Κι αν επιλεγόταν αυτή η σύνδεση, ο ήχος ακούγονταν χαμηλής ποιότητας.

Τελοσπάντων, από ποια έκδοση καλωδίου hdmi , μεταφέρεται ΣΙΓΟΥΡΑ και εικόνα και ήχος;

Τα mkvs, πώς συμφέρει να τα βλέπει και να τα ακούει κάποιος (διαμέσου HTPC υπολογιστή); Με σ΄'υνδεση ήχου optical/coaxial ή μόνο με το καλώδιο dhmi;

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.667
Απάντηση: Re: Απάντηση: hdmi διασύνδεση

1. Δηλαδή, αν ξεσυνδέσω την οπτική ίνα ή το coaxial καλώδιο μεταξύ blue-ray dvd και ενισχυτή, κι αφήσω μόνο τη hdmi σύνδεση, θα έχω ήχο;

Ναι, εφόσον ο ενισχυτής διαχειρίζεται τον ήχο από τις εισόδους HDMI.

Κατά 99% τον διαχειρίζεται, το επιβεβαιώνεις από το manual του.

2. Οι κάρτες γραφικών ΑΤΙ (3870 π.χ.) στην έξοδο hdmi τους (ή μια από τις 2 dvi τους) μεταφέρουν και αυτόν τον DOLBY HD ή DTS HD ήχο;

Αυτό καλύτερα να απαντήσουν οι κομπιουτεράδες.
Από τις dvi νομίζω δεν περνάει ο ήχος.

Τα mkvs, πώς συμφέρει να τα βλέπει και να τα ακούει κάποιος (διαμέσου HTPC υπολογιστή); Με σ΄'υνδεση ήχου optical/coaxial ή μόνο με το καλώδιο dhmi;

Πιστεύω ότι είναι το ίδιο αν έχουν απλό DD & DTS, που σχεδόν όλα τα mkv αυτό έχουν.
.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: hdmi διασύνδεση

Τα mkv μάλλον είναι σε απλό dts, αλλά τα αρχεία bd remux (m2ts) που παίζονται με το τελευταίο Cyberlink Power DVD νομίζω πως παίζουν και τα True HD κλπ καινούργια φορμάτς ήχου.

Άλλο αν κάποια άλλη διαδικασία τα οδηγεί στην coaxial ή optical της κάρτας ήχου, οπότε "υποβιβάζονται", αν κατάλαβα καλά αυτά που έγραψες πριν.

Reaction score
0

Από τις dvi νομίζω δεν περνάει ο ήχος..

Από κάποια που διάβασα, η μία από τις δυο dvi εξόδους των καρτών γραφικών ati (τελευταιας 3ετίιας-διετίας), είναι hdmi αλλά με interface σύνδεσης dvi.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.667
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: hdmi διασύνδεση

Άλλο αν κάποια άλλη διαδικασία τα οδηγεί στην coaxial ή optical της κάρτας ήχου, οπότε "υποβιβάζονται", αν κατάλαβα καλά αυτά που έγραψες πριν.
Ναι, καλά κατάλαβες.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: hdmi διασύνδεση

Ναι, καλά κατάλαβες.
ναι... αλλά δεν κατάλαβα για το cyberlink powerdvd και το hd του. αφού είναι προορισμένο να παίζει σε υπολογιστή, τότε πώς θα μεταφερθούν τα υψηλά φορμας ήχου... true theater surround κλπ ?

http://www.cyberlink.com/prog/product/main.do?ProductId=1&Tab=4

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Μόνο απ την 4600 και πάνω περνάνε τα HD formats των DD και DTS.

Reaction score
0

1. κρίμα για την 3870. btw έχω κι ένα άλλο σύστημα με την 4550! και βλέπω στη σελίδα που υπέδειξες (κλικάρονταςτη 4550) γράφει τα εξής:

HDMI output support
Supports all display resolutions up to 1920x1080
Integrated HD audio controller with up to 2 channel 48 KHz stereo or multi-channel (7.1) AC3 enabling a plug-and-play cable-less audio solution4

2. περνάνε τα true hd formats ή τα "απλά" dd + dts, που ανέφερε πιο πριν προηγούμενος αθρογράφος;

----
btw η hdmi έξοδος του western digital tv (πρώτη έκδοση) βγάζει και ήχο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

2. περνάνε τα true hd formats ή τα "απλά" dd + dts, που ανέφερε πιο πριν προηγούμενος αθρογράφος;
Μάλλον όχι.

Για το wd,ναι βγάζει κανονικά ήχο.Αν θές σου φέρνω ένα να το δοκιμάσεις(να δούμε και τον ενισχυτή επί της ευκαιρίας:144:)

Reaction score
0

Μετά από πολλές δοκιμές, ψάξιμο σε δικτυακά φόρα, μελέτη των προδιαγραφών των καρτών της ΑΤΙ, κλπ έγιναν φανερά τα εξής - ας τα έχουν υπόψη τους οι ενδιαφερόμενοι που στήνουν htpc:

Από την ΑΤΙ 3870 και τη hdmi διασύνδεσή της (έχει 2 dvi-i εξόδους, και οι δυο είναι ίδιες - είναι hdmi με το ειδικό dongle της ATI), ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΧΟΣ 5.1. Κι ας έχει κάπου στα υπομενού την επιλογή για AC3, wma κλπ. Και το stereo που περνά είναι της πλάκας! Κι ας έχεις εγκατασταθεί και το ειδικό λογισμικό για το ati hdmi!

Συγκρίνοντάς το με τον ήχο που βγάζει η coaxial ή η optical έξοδος της onboard κάρτας ήχου ενός Aus P5B premium, όπου είναι εγκατεστημένη αυτή η κάρτα γραφικών, δεν αντέχεται το άκουσμά του ούτε λεπτό!

Επομένως ξεχνάμε την περίπτωση να πάρουμε και ήχο και εικόνα από τη hdmi έξοδο μιας ΑΤΙ 3870. Δεν αξίζει τον κόπο.

Αν λοιπόν, όπως γράφτηκε πιο πριν, δεν περνάνε τα νέα πλούσια φορμάτ ήχου HD απο την coaxial ή την optical έξοδο της κάρτας ήχου, τότε ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα HD φορμάτ ήχου από υπολογιστή (με αυτήν την κάρτα γραφικών και τις δυνατότητες γενικά της coaxial - optical εξόδου ήχου).

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΣΙ;

Για κάποιον που κατέχει και τα τεχνικά στοιχεία της υπόθεσης - εύρος bandwidth/απαιτούμενο εύρος αυτών των φορμάτ ήχου, μπορεί να μας το επιβεβαιώσει και με νούμερα.

Στο site της ΑΤΙ, στις προδιαγραφές των καρτών της γράφει πολλά και διάφορα για δυνατότητες true hd κλπ στις νέες κάρτες (π.χ. στη σειρά 5)

Όσοι λοιπόν έχετε htpc με κάρτα ati της σειράς 5 (ή και nvidia), τί έχετε διαπιστώσει; Υπάρχει πραγματικό 5.1 ή 7.1 διαμέσου της hdmi διασύνδεσης της κάρτας ΑΤΙ

Υπάρχουν και με τις NVIDIA τα ίδια θέματα με τον ήχο;

Κλείνοντας, αν λοιπόν έχουν έτσι τα δεδομένα, πως δε μπορεί η coaxial και η optical έξοδος ήχου να υποστηριξουν τα νέα φορμάτ HD ήχου - και το hdmi των καρτών γραφικών μα είναι συζητήσιμο για το αν έχει δυνατότητες πραγματικού hd ήχου (διάβασα πολλά παράπονα χρηστων και για τη σειρά 5 της ΑΤΙ), τότε τι γίνεται με τα htpc;

Reaction score
0

Οι μόνες κάρτες γραφικών που περνάνε HD ήχο στον ενισχυτή είναι ΑΤΙ της σειράς 5ΧΧΧ. Σε nvidia δεν υπάρχει κάτι. Τον ήχο τον περνάνε στον ενισχυτή χωρίς να τον αποκωδικοποιήσουν δηλαδή ως raw data (bitstream) μέσα από τον κατάλληλα ρυθμισμένο συνδυασμό λογισμικού (πρόγραμμα αναπαραγωγής, λειτουργικό σύστημα, drivers). Ο ενισχυτής αφού λάβει τα data του ήχου ανάβει την ενδεικτική (μαγική) ένδειξη για HD ήχο στο ταμπλώ, και κάνει χαρούμενος την αποκωδικοποίηση μέσω ειδικού κυκλώματος ξέροντας ότι υπηρετεί τον υπέρτατο σκοπό :) . Την τελική ποιότητα του ήχου καθορίζουν τα DAC του και φυσικά τα ηχεία που φοράει.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανώτερη πηγή ήχου για ταινίες από το ταπεινό PC.

Το s/pdif (optical/coaxial) δεν έχει αρκετό banwidth για να μεταφέρει τέτοια ποσότητα data, παρα μόνο απλό DD/DTS.

Reaction score
0

Οι μόνες κάρτες γραφικών που περνάνε HD ήχο στον ενισχυτή είναι ΑΤΙ της σειράς 5ΧΧΧ.
ΟΚ. Έτσι γράφουν στα χρακτηριστικά τους. Αλλά μου φαίνεται διαφημιστική καταχώρηση, από διαίσθηση. Απομένει να το βεβαιώσει κάποιος που έχειθ τέτοια κάρτα και το δοκίμασε.

Σε nvidia δεν υπάρχει κάτι. Τον ήχο τον περνάνε στον ενισχυτή χωρίς να τον αποκωδικοποιήσουν δηλαδή ως raw data (bitstream) μέσα από τον κατάλληλα ρυθμισμένο συνδυασμό λογισμικού (πρόγραμμα αναπαραγωγής, λειτουργικό σύστημα, drivers).
Ο ενισχυτής αφού λάβει τα data του ήχου ανάβει την ενδεικτική (μαγική) ένδειξη για HD ήχο στο ταμπλώ,
Μπορεί τα λαμπάκια να ανάβουνε... αλλά και το αυτί αισθάνεται και διακρίνει! Δε συμπίπτει πάντα το άναμμα του λαμπακιού να ταιριάζει με το αυτί... αντίθετα ανάβουν κι άλλα λαμπάκια!

και κάνει χαρούμενος την αποκωδικοποίηση μέσω ειδικού κυκλώματος ξέροντας ότι υπηρετεί τον υπέρτατο σκοπό :) . Την τελική ποιότητα του ήχου καθορίζουν τα DAC του και φυσικά τα ηχεία που φοράει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανώτερη πηγή ήχου για ταινίες από το ταπεινό PC. Το s/pdif (optical/coaxial) δεν έχει αρκετό banwidth για να μεταφέρει τέτοια ποσότητα data, παρα μόνο απλό DD/DTS.

Αυτή τη στιγμή.. οκ? και με το σκεπτικό της συνεχούς ανανέωσης των free codecs.

Γιατί με τα νέα hd φορμάτς ήχου, πώς είναι αυτό δυνατό, όταν
α) οι cοaxial+optical έξοδοι κάθε κάρτας ήχου υπολογιστή δεν τα παίζουν. To γράφεις κι εσύ.
β) οι hdmi έξοδοι των καρτών γραφικών - της μεν nvidia λες δεν τα παίζουν - της δε ATI... από τη σειρά 5 και άνω (κι αυτή με επιφυλάξεις κατά τη γνώση κι εμπειρία μου - ας με διορθώσουν οι κάτοχοι αυτών τν καρτών κι αν ακούνε πραγματικά HD κι όχι να νομίζουν.

Οπότε... το pc ήταν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ η ανώτερη πηγή.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: hdmi διασύνδεση

ΟΚ. Έτσι γράφουν στα χρακτηριστικά τους. Αλλά μου φαίνεται διαφημιστική καταχώρηση, από διαίσθηση. Απομένει να το βεβαιώσει κάποιος που έχειθ τέτοια κάρτα και το δοκίμασε.

Μπορεί τα λαμπάκια να ανάβουνε... αλλά και το αυτί αισθάνεται και διακρίνει! Δε συμπίπτει πάντα το άναμμα του λαμπακιού να ταιριάζει με το αυτί... αντίθετα ανάβουν κι άλλα λαμπάκια!

Αυτή τη στιγμή.. οκ? και με το σκεπτικό της συνεχούς ανανέωσης των free codecs.

Γιατί με τα νέα hd φορμάτς ήχου, πώς είναι αυτό δυνατό, όταν
α) οι cοaxial+optical έξοδοι κάθε κάρτας ήχου υπολογιστή δεν τα παίζουν. To γράφεις κι εσύ.
β) οι hdmi έξοδοι των καρτών γραφικών - της μεν nvidia λες δεν τα παίζουν - της δε ATI... από τη σειρά 5 και άνω (κι αυτή με επιφυλάξεις κατά τη γνώση κι εμπειρία μου - ας με διορθώσουν οι κάτοχοι αυτών τν καρτών κι αν ακούνε πραγματικά HD κι όχι να νομίζουν.

Οπότε... το pc ήταν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ η ανώτερη πηγή.
Φίλε, για ρίξε σε παρακαλώ ξανά μια ματιά στο post #14. Bλέπεις πουθενά να λέω ότι "υποθέτω" ή "νομίζω"; Γράφω κάπου "ίσως";

Όχι έτσι;

ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ) ΜΙΑ ΑΤΙ 5ΧΧΧ ΚΑΙ ΤΑ "ΔΟΚΙΜΑΖΩ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ BR KAI MKV ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ 6ΜΗΝΟ!!!

Δε φταις εσύ, εγώ φταίω που κάθομαι κι απαντάω στον κάθε νέοπα και τ' ακούω κι απο πάνω ότι "νομίζω"...

Reaction score
29.559

Καλά δημήτρη χαλάρωσε.Εντάξει τα είπες αλλά δεν τα πιάνουν όλοι αμέσως.Κάποιοι εχουν και κάποιες απορίες παραπάνω , η ψάχνονται διαφορετικά.
Testit , αφού τα εχει και τα εχει δοκιμάσει , εσυ γιατί αμφιβάλεις?
Και εγω αυτά ξέρω. Για τα παραπάνω λαμπάκια που λες τι εννοείς?
Οταν ο av δέχεται ψηφιακό πολυκάναλο σήμα υψηλής ανάλυσης , τότε όντως ανάβουν κάποια λαμπάκια λογότυπα και διάφορα άλλα κερατιλίκια που λέει και ενας γνωστός μου.
Αν δεν ακούγεται καλά , κάτι άλλο φταίει.Το bitstream είναι Bitstream πάει και τέλειωσε.
Δεν αλλάζει αυτό.Εχε υπόψην σου οτι το αυτί μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί.Πολύ εύκολα.
Ενα λάθος σε πολικότητα η δεν ξέρω εγω τι άλλο μπορεί να στα κάνει ολα μπάχαλο.
Ομως όταν ο ενισχυτής δέχεται bitstream στην είσοδό του δεν μπορεί να το αποκωδικοποιεί αλλιώς αν είναι απο pc και αλλιώς απο άλλη πηγή.
Ο τρόπος είναι ενας και μοναδικός.Επίσης απο spdif σαφώς και περνάει Mόνο απλό dd, dts , και οχι true hd , dd hd ma.Και αυτό γιατί δεν χωράει να περάσει.
Αυτό δεν τίθεται υπο αμφισβήτηση.
Η σειρά 5χχχ ati όντως περνάει νεα formats αλλά θέλει και power dvd 10για να τα περάσει bitstream.Στο pc δεν πρόκειται ποτέ να γίνει decoding της προκοπής , οχι γιατί δεν μπορούν , αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Reaction score
0

Άλλο να μην καταλαβαίνει κάποιος και άλλο να σε γράφει στ΄ @@ του. Τέλος πάντων.

Bitstream των HD formats με την ΑΤΙ 5ΧΧΧ δεν γίνεται μόνο με αγοραστό software (Powerdvd 10, WinDVD, TMT), αλλά και τσάμπα (με ffdshow), αφού η προστασία έχει πλέον σπάσει.

Reaction score
0

Φίλε, για ρίξε σε παρακαλώ ξανά μια ματιά στο post #14. Bλέπεις πουθενά να λέω ότι "υποθέτω" ή "νομίζω"; Γράφω κάπου "ίσως";

Όχι έτσι;

ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ) ΜΙΑ ΑΤΙ 5ΧΧΧ ΚΑΙ ΤΑ "ΔΟΚΙΜΑΖΩ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ BR KAI MKV ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ 6ΜΗΝΟ!!!

Δε φταις εσύ, εγώ φταίω που κάθομαι κι απαντάω στον κάθε νέοπα και τ' ακούω κι απο πάνω ότι "νομίζω"...
Τυχαία διάβασα την απάντησή σου - και δεν καταλαβαίνω τι γράφεις και γιατί το γράφεις.

Όμως από την απάντησή μου κράτησε την πληροφορία: "Δεν έχω πεισθεί πως γνωρίζεις κάτι.. ή να το πω διαφορετικά, δε μου έχει φανεί χρήσιμη η απάντησή σου."

Στο ντούκου την πέρασα. Επομένως μην αγχώνεσαι.

Reaction score
0

Καλά δημήτρη χαλάρωσε.Εντάξει τα είπες αλλά δεν τα πιάνουν όλοι αμέσως.Κάποιοι εχουν και κάποιες απορίες παραπάνω , η ψάχνονται διαφορετικά.
Testit , αφού τα εχει και τα εχει δοκιμάσει , εσυ γιατί αμφιβάλεις?
Δε μπήκε θέμα αμφιβολίας. Ήταν μια γνώμη πάνω σε διαφημισικές τακτικές εταιρειών, στην περίπτωσή μας τηςε ΑΤΙ. Αλλά και να εκλήφθηκε σαν "αμφιβολία", σιγά την "αμφιβολία", σιγά την "πρόκληση"! Πολλά πολλά νεύρα!

Τελοσπάντων αγαπητέ , μη δίνεις περισσότερηη σημασία - δεν αξίζει ενασχόληση με καταστάσεις σαν και του ευερέθιστου... πώς τον λέγανε παλιά στα κόμικς του "Ντομινό" τη δεκαετία του 60-70.. "ζοχάδα".. "ζοχαδιασμένο"? (ζοχάδες=έξαρση αιμορροϊδων)

Και εγω αυτά ξέρω. Για τα παραπάνω λαμπάκια που λες τι εννοείς?
Οταν ο av δέχεται ψηφιακό πολυκάναλο σήμα υψηλής ανάλυσης , τότε όντως ανάβουν κάποια λαμπάκια λογότυπα και διάφορα άλλα κερατιλίκια που λέει και ενας γνωστός μου.
Αν δεν ακούγεται καλά , κάτι άλλο φταίει.Το bitstream είναι Bitstream πάει και τέλειωσε.
Δεν αλλάζει αυτό.Εχε υπόψην σου οτι το αυτί μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί.Πολύ εύκολα.
Ενα λάθος σε πολικότητα η δεν ξέρω εγω τι άλλο μπορεί να στα κάνει ολα μπάχαλο.
Ομως όταν ο ενισχυτής δέχεται bitstream στην είσοδό του δεν μπορεί να το αποκωδικοποιεί αλλιώς αν είναι απο pc και αλλιώς απο άλλη πηγή.
Ο τρόπος είναι ενας και μοναδικός.Επίσης απο spdif σαφώς και περνάει Mόνο απλό dd, dts , και οχι true hd , dd hd ma.Και αυτό γιατί δεν χωράει να περάσει.
Αυτό δεν τίθεται υπο αμφισβήτηση.
Η σειρά 5χχχ ati όντως περνάει νεα formats αλλά θέλει και power dvd 10για να τα περάσει bitstream.Στο pc δεν πρόκειται ποτέ να γίνει decoding της προκοπής , οχι γιατί δεν μπορούν , αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
Eπειδή η επιφύλαξή μου έχει να κάνeι με την ATI κι όχι με τις γνώσεις κανενός, η εμπειρία με έχει διδάξει ότι η ati δεν ακριβολογεί.... θυμούμαι π.χ. στη 2600 ή τη 2900 υπόσχονταν να φτιάξει σύντομα το patch για τον ήχο των hdmi εξόδων της.. και τελικά έβγαλε νέες σειρές καρτών παρά έφτιαξε το patch
Δεν εμπιστεύομαι την ΑΤΙ σε αυτά που λέει. Είναι όμως φτηνή και την αγοράζω. Και περιμένω την απάντηση από κάποιο ΕΜΠΕΙΡΟ που δοκίμασε την κάρτα ΑΤΙ της σεράς 5 και είδε/άκουσε πως υπάρχει πραγματικά HD DTS κλπ

Αν λοιπόν ο προσφερθείς για απάντηση έλεγε: Ναι τη δοκίμασα την κάρτα και έχει πραγματκό HD DTS , τότε το ζήτημα θα τελείωνε. Θα έπαιρνα την απάντηση που ζητούσα. ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και τη επανέλαβα, μήπως μπορεί να τη δώσει κάποιος άλλος.

Κατά συνέπεια δεν αμφισβήτησα τις γνώσεις σε αυτά ή άλλα του προσφερθέντα δυσαρεστημένου συνομιλητή.

Αλλά δηλώνω και πως δε με ενδιαφέρουν οι γνώσεις του - ούτε τις αξιολογώ. Μου είναι λίγο αδιάφορο αυτό. Λυπάμαι που το λέω. αλλά αναγκάζομαι.

Με ενδιαφέρει απάντηση από κάποιον που δοκίμασε την κάρτα και είδε πως όλα είναι ΟΚ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ.. ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΠ.

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης