HDMI πρόβλημα με Yamaha

Reaction score
0
Καλησπέρα,

έχω έναν ενισχυτή Yamaha 363 και αντιμετωπίζω το εξής ηλίθιο πρόβλημα. Συνδέω το DVD player με τον ενισχυτή με καλώδιο HDMI και τον ενισχυτή με την τηλεόραση πάλι με HDMI. Το θέμα είναι ότι ο βλάκας ο ενισχυτής δεν κρατάει τον ήχο να το παίξει με τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα πάνω του ενώ στην τηλεόραση έχω κανονικά ήχο και εικόνα. Έτσι αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ έξτρα καλώδιο από το DVD στον ενισχυτή για τον ήχο. Φυσικά έχω ξηλώσει το HDMI από τον ενισχυτή και το δίνω από τo DVD απ' ευθείας στην τηλεόραση γιατί ήταν άχρηστη η παραπάνω συνδεσμολογία. Ξέρετε τι μπορώ να κάνω και να έχω μόνο ένα καλώδιο? Μόνο το HDMI?

Ευχαριστώ.

Reaction score
50
Απάντηση: HDMI πρόβλημα με Yamaha

ριξε μια ματιά στο manual

αντιγράφω από αυτό του 463

Use the “SUPPORT AUDIO” parameter in “SOUND
MENU” to select the component to play back HDMI audio
signals (see page 63).

Από εκεί μπορείς να διαλέξεις αν ο ήχος σου θα περνά από την έξοδο "HDMI OUT" στην TV ή θα μένει στον ενισχυτή για επεξεργασία.

Αυτά αφορούν τον 463 αλλά υποθέτω θα δουλεύουν και σε σένα

Reaction score
1
Στο εγχειρίδιο οδηγιών του 363 αναφέρει πως δεν υπάρχει έξοδος ήχου από τις εισόδους hdmi του ενισχυτή. Ο μόνος λόγος που τις έχει είναι για να μπορεί να επιλέγει το σήμα των HDMI και να το κάνει "passthrough" από τις εξόδους εικόνας. Θα πρέπει να συνδέσεις το DVD player σου με άλλο τρόπο (απλά καλώδια rca ή ψηφιακό rca ή οπτική ίνα)

Reaction score
0
Απάντηση: HDMI πρόβλημα με Yamaha

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, πρέπει να μη μπορεί να πάρει ήχο από το HDMI... Θα ξανατσεκάρουμε άλλη μια φορά και αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω αλλά χλωμό, γιατί τον έχουμε έξι μήνες και θα είχαμε βρεί την επιλογή... τι στο καλό.

ΔλΔ τα HDMI που έχει είναι να χαμε να λέγαμε...

Reaction score
1
Είναι μόνο για την έξοδο εικόνας. Πρέπει ό,τι συσκευή συνδέσεις με hdmi (για εικόνα+ήχο) να τη συνδέσεις με ένα επιπλέον τρόπο για ήχο μόνο (για τον ενισχυτή).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89