HDMI 1.4 και 3D. Είναι απαραίτητο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: HDMI 1.4 και 3D. Είναι απαραίτητο;

κε Παναγιώτη καλά καταλάβατε.
Οι διαφορές μέτα πάνε στο τι έκδοσης είναι οι υπόλοιπες συσκευές και συγκεκριμένα ο ενισχυτής που παρεμβάλεται μεταξύ πηγής και προβολικού μέσου.
Όλες οι πηγές και τα προβολικά μέσα που περνάνε 3d υλικό στα 1080p είναι έκδοσης 1.4,πέραν του ps3.
Απο εκεί και πέρα υπάροχυν ενισχυτές που μπορούν να κάνουν pass through το 3d αλλά θα χάσουμε τα υψηλής ανάλυσης πολυκάναλα φορμά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

για την ωρα ομερτα , συντομα θα ανοιξω τα χαρτια μου

Reaction score
3.085

κε Παναγιώτη καλά καταλάβατε.
Οι διαφορές μέτα πάνε στο τι έκδοσης είναι οι υπόλοιπες συσκευές και συγκεκριμένα ο ενισχυτής που παρεμβάλεται μεταξύ πηγής και προβολικού μέσου.
Όλες οι πηγές και τα προβολικά μέσα που περνάνε 3d υλικό στα 1080p είναι έκδοσης 1.4,πέραν του ps3.
Απο εκεί και πέρα υπάροχυν ενισχυτές που μπορούν να κάνουν pass through το 3d αλλά θα χάσουμε τα υψηλής ανάλυσης πολυκάναλα φορμά.
Ναι, αλλά αν, όπως λες, καλά κατάλαβα, δε θέλεις ούτε καλώδιο ούτε συσκευή με 1.4, να περάσεις υλικό 3D στο προβολικό. Φυσικά, το ίδιο το προβολικό πρέπει να είναι 3D, και δεν φαντάζομαι να φτιάχνονται προβολικά 3D, χωρίς να έχουν είσοδο HDMI 1.4 (ούτε βέβαια και συσκευές αναπαραγωγής). Αλλά, άλλο αυτό (η αναπαραγωγή 3D, δηλαδή) κι άλλο να μπορεί να περνάει το σήμα, τόσο από τη σύνδεση, όσο κι από το καλώδιο.

Δηλαδή λέω πως - θεωρητικά, πάντα - μια συσκευή αναπαραγωγής, αν μπορεί να αναπαράγει απρόσκοπτα μια ταινία 3D σε full HD, το σήμα μπορεί άνετα να περάσει από HDMI 1.3, εφ' όσον το καλώδιο είναι High Speed και να αναπαραχθεί απ' το προβολικό, εφ' όσον αυτό μπορεί να αναπαράγει 3D. Και μάλιστα, αν παρεμβάλλεται και ενισχυτής, να είναι δυνατή με τη ίδια σύνδεση, η αναπαραγωγή όλων των νέων ηχητικών φορμά, χωρίς απώλειες, διότι το bandwidth το επιτρέπει.

Έτσι δεν μας λέει ο Joe?
-

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όχι.
Ο Joe μιλάει για τα καλώδια και το τι περνάνε αυτά.
Το γίνεται απο εκεί και πέρα μέσα σε μιά συσκευή είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Ναι μεν μια 3d πηγή θα δώσει 3d+νέα πολυκάναλα φορμά αλλά αν ο ενισχυτής είναι 1.3 τότε είναι πιθανόν(λόγω hardware) να περάσει την εικόνα στο προβολικό μέσο(είτε βιντεοπροβολέας είτε τηλεόραση)αλλά δεν θα αναγνωρίσει τον ήχο και δώσει τα απλά πολυκάναλα φορμα.

Reaction score
3.085
Χμμμ....

Μάλιστα!

Δηλαδή, λες ότι ναι μεν η πηγή θα στέλνει το - μεικτό - σήμα σωατά, αλλά ο ενισχυτής, λόγω του chip, που ελέγχει την έισοδό του, δεν θα μπορεί να "αντιληφθεί" σωστά το ηχητικό φορμά και θα το "κατεβάσει" (downgrade) σε συμβατικό (π.χ. απλό DD ή DTS). Αλλά το σήμα της εικόνας θα περνάει απρόσκοπτα προς το προβολικό.

Κατάλαβα καλά;
-

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ναι αν και δεν είναι 100% σιγουρο ότι θα γίνει για την εικόνα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Πχ έχει παρατηρηθεί ότι το ps3 αν συνδεθεί σε προβολικό μέσο διαμέσου ενισχυτή και μετά το ενεργοποιήσουμε δεν θα περάσει την εικόνα.
Αν όμως το συνδέσουμε στο προβολικό μέσο,ενεργοποιήσουμε το 3d και μετά το βάλουμε να περάσει απ τον ενισχυτή στέλνει την εικόνα απρόσκοπτα!

Reaction score
46

Kαλημερα αν εχω καταλαβει καλα και εγω αν εχεις εναν ενισχυτη παλιοτερο με hdmi 1.3a[z11 yamaha]και παρεις ενα blue ray με ισχυρο επερξεργαστη εικονας και 2 εξοδους hdmi 1.3 και 1.4 μπορεις να στειλεις σημα εικονας 3d απευθειας στο προβολεα[προυποθεση να ειναι 3d ] απο την εξοδο 1.4 και με ενα δευτερο καλωδιο hdmi να συνδεσεις πηγη ενισχυτη απο 1.3 και να παρεις τα νεα φορματ ηχου.Σωστο;

Reaction score
1

Kαλημερα αν εχω καταλαβει καλα και εγω αν εχεις εναν ενισχυτη παλιοτερο με hdmi 1.3a[z11 yamaha]και παρεις ενα blue ray με ισχυρο επερξεργαστη εικονας και 2 εξοδους hdmi 1.3 και 1.4 μπορεις να στειλεις σημα εικονας 3d απευθειας στο προβολεα[προυποθεση να ειναι 3d ] απο την εξοδο 1.4 και με ενα δευτερο καλωδιο hdmi να συνδεσεις πηγη ενισχυτη απο 1.3 και να παρεις τα νεα φορματ ηχου.Σωστο;

Εχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, πως πρέπει ο ενισχυτής να μπορεί να διαχειριστεί το 3D σήμα άσχετα αν έχει 1.4...νομίζω πως το γράφουν επάνω τους.

Reaction score
46

Ποιο σημα 3δ να διαχειριστει εικονας η ηχου;Sory αλλα δεν καταλαβα

Reaction score
46

Μαλιστα οκ,αλλα αν στειλεις κατευθειαν σημα εικανας στο προβολεα τι μας νοιαζει τι κανει ο ενισχυτης;

Reaction score
1

Αυτό δεν το ξέρω, δεν έχω προβολέα :137: ...ακόμα.

Reaction score
46

Ευχαριστω για τον κοπο σου να μου απαντησεις.Να δουμε τι θα πουν και τα αλλα παιδια

Σπυρος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Σωστα.

Reaction score
46

ΟΚ ευχαριστω.Θεωρητικα παω σχετικα καλα,να δω πρακτικα τι θα κανω ασχημες εποχες για εξοδα.

Reaction score
2
Να πω και εγώ το προφανές σαν άσχετος που είμαι με βάση τη κοινή λογική.

Πως λοιπόν το PS3 βγάζει 3D με έξοδο HDMI 1.3 που έχει? και δεν μιλάμε για 720p ή 1080i αλλά για full HD (wipeout HD , Gran turismo κλπ ) . Δλδ τη έχει η Hdmi έξοδος του PS3 που δεν έχουν οι άλλες?

Από τα όσα έχει πει μέχρι τώρα η Sony το PS3 παίζει κανονικά 3D έργα με Full HD.

Ωπότε αναρωτιέμαι για ποιο λόγω γίνεται όλος αυτός ο ντόρος με το 1,4? ή μήπως μου διαφεύγει κάτι?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Για να σου δώσει 3D Full-HD σου κόβει τα Dolby TrueHD και DTS HD γιατί πολύ απλά δεν χωράνε να περάσουν ταυτόχρονα από την HDMI 1.3 που έχει το PS3.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγγνώμη, προχθές δεν έκαναν στην PSA συγκριτικό 3D? ρωτήστε να σας πούν με τι καλώδια και συσκευές έγινε η όλη ιστορία, θα ξέρουν οι άνθρωποι!

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515