HDMI 10μετρο - 1.3/1080p certified. Από Κίνα και καλό (μάλλον)!

Reaction score
3.085
Βρίσκομαι στην Guangzhou, μια πόλη 10 εκ. κατοίκων (χωριουδάκι, δηλαδή:126:) της νότιας επαρχίας Guangdong (κοντά στην Καντώνα) και σήμερα το πρωί έκανα μια διερευνητική βόλτα στην αγορά της πόλης.

Σε ένα μαγαζί με AV electronics, που φαινόνταν πιο σοβαρό από τα εκατοντάδες υπόλοιπα της περιοχής (κυρίως κομπιουτερο-μαγαζάκια), ρώτησα για καλώδιο HDMI 10m, 1.3/1080p certified.

Σε δυο λεπτά μου έφεραν ένα Κινέζικο (Hong Kong), σε άψογη συσκευασία, flat, 10μετρο με όλα τα ζητούμενα επάνω στο κουτί του. Κόστος: 104 ευρώ κι αν το παζάρευα κι άλλο θα το έπαιρνα και στρογγυλά 100.

Τέλος πάντων, το πήρα και λέω τώρα "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Μπαίνω και στο Ιντερνέτι μπας και βρω καμιά πληροφορία,
και ιδού:

Στο e-bay, υπάρχει ένας τύπος, λοιπόν, που πουλάει το 3μετρο και το ίδιο των 1.8 μέτρων 25 και 15 λίρες (στερλίνες) αντίστοιχα +μεταφορικά.

Το link για να τα δείτε είναι:

http://stores.ebay.co.uk/Digital-Age-Digital-Home

Από όλα τα προϊόντα, επιλέξτε είτε το:

MPINS Don Scorpio 3M Flat Design GOLD HDMI Cable

ή το:

MPINS Don Scorpio 1.8M Flat Design GOLD HDMI Cable

Το δικό μου είναι το μοντέλο F1000L. Προφανώς το "L" σημαίνει "Long", σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, που δεν έχουν το "L" στην ονομασία μοντέλου. Φυσικά, αυτό δεν το έχει ο τύπος, αλλά ο κατασκευαστής και ο τύπος του καλωδίου είναι τα ίδια.

Πώς τα βλέπετε;

Reaction score
3.085
Απάντηση: HDMI 10μετρο - 1.3/1080p certified. Από Κίνα και καλό (μάλλον)!

Τελικά, η τιμή είναι 140 ευρώ. Λάθος στα μηδενικά της μετατροπής έκανα.

Αλλά πάλι φτηνό μου έρχεται.

Νομίζω, δηλαδή.

Reaction score
164
140 για κινέζικο δεν είναι πολλά;
Από το Πλαίσιο αγόρασα ένα παρόμοιο με 50€, και δουλεύει μια χαρά.

Reaction score
3.085
Πολλά και λίγα. Σχετικό είναι.

140 για κινέζικο δεν είναι πολλά;
Από το Πλαίσιο αγόρασα ένα παρόμοιο με 50€, και δουλεύει μια χαρά.
Να διευκρινήσω πως είναι από Χονγκ Κονγκ. Η αγορά έγινε στην Κίνα.

Όσο για το του ΠΛΑΙΣΙΟΥ, αφού σου δουλεύει, εγώ τί να πώ, είσαι μια χαρά.

Δουλεύει σίγουρα όμως στα 1080p - 24 -50 -60 - 120, δηλ. με πηγή BD ή/και HD-DVD, ή με upscaling DVD?

Να μην παρεξηγηθώ, καλοπροαίρετη είναι η ερώτηση, άλλωστε έχω κι εγώ ένα no-name 10μετρο, που σε upscaling DVD στα 1080i και στα 720p δούλευε ως τώρα μια χαρά. Φυσικά δεν το δοκίμασα στα 1080p με BD ή HD-DVD να δω τί κάνει, αλλά κάποιοι είχαν κακή εμπειρία με ανάλογα πειράματα.

Πάντα φυσικά εννοούμε για τροφοδοσία προβολέα full HD, γιατί για άλλα δεν συζητάμε.

Τέλος, για δες κι αυτό:

Oehlbach HDMI Kabel Real Matrix
Bestellnummer: Oehlbach-HDMI-HDMI-1000
MKII HDMI 1.3b Cat.2 - 10,0m

Oehlbach HDMI Kabel Real Matrix MKII HDMI 1.3b Cat.2 - 10,0m
- Art.-Nr. Hersteller: 42408
- UVP* 240,00 EUR

Dieses High-Speed HDMI-Kabel unterstützt alle HDMI-Formate von 1.0 bis 1.3b CAT.2 (bis 10m, grössere Längen 1.3 Cat.1) und eine Auflösung bis 1080p. Versilberte OFC-Kupfer-Innenleiter, vierfache Schirmung und 24kt. vergoldete Steckkontakte sichern eine optimale Digitalübertragung insbesondere bei Full HD / HDTV-Signalen.

*=Unverbindliche Preisempfehlung des Herstellers.

Einzelpreis: 204,00 EUR
Verfügbarkeit: Der Artikel ist lieferbar.

Reaction score
164
Παίζει από ενισχυτή HK 1080p, με πηγές 1080p (PS3/XBOX 360/HD-DVD) σε 1080p προβολέα, ενώ ένα 10μετρο επώνυμο μου είχε αλλάξει τα φώτα στα προβλήματα...
Σου εύχομαι να μην έχεις προβλήματα! Γιατί, πραγματικά, είναι εξαιρετικά εκνευριστικά!

Reaction score
3.085
Ίσως δεν έχεις άδικο

Παίζει από ενισχυτή HK 1080p, με πηγές 1080p (PS3/XBOX 360/HD-DVD) σε 1080p προβολέα, ενώ ένα 10μετρο επώνυμο μου είχε αλλάξει τα φώτα στα προβλήματα...
Σου εύχομαι να μην έχεις προβλήματα! Γιατί, πραγματικά, είναι εξαιρετικά εκνευριστικά!
Ίσως δεν έχεις άδικο.

Είχα κι εγώ μια κακή εμπειρία με δυο δεκάμετρα no-name, που το ένα έπαιζε απροβλημάτιστα (και παίζει ακόμα, είναι αυτό που ανέφερα παρπάνω) και το άλλο μια “κλείδωνε” και μια “ξεκλείδωνε”, μέχρι που το πέταξα. Τα είχα τότε πάρει καμιά 70αριά-80αριά ευρώ το καθένα, και μάλιστα χωρίς προδιαγραφή, άλλωστε η μόνη προδιαγραφή που υπήρχε ήταν η 1.0.

Ειδικά δε με αυτά που έχω τελευταία ακούσει για τα μεγάλα μήκη, δεν θέλησα να το ρισκάρω με καλώδιο χωρίς προδιαγραφή 1.3 (έστω του κατασκευαστή).

Γι αυτό και πήρα. Προς το παρόν δεν έχω βρει φτηνότερο από 200 ευρώ 10μετρο 1.3 στην Ευρώπη, και επώνυμο.

Ίσως μπορέσω να το δοκιμάσω αύριο, οπότε θα σου πω.

Reaction score
10
Παναγιωτη,

Κοιτα τι καλωδιο πηρες...η...με τι μοιαζει το καλωδιο που πηρες.
link

τα σχολια δικα σας.....

Reaction score
3.085
Το είδα

Παναγιωτη,

Κοιτα τι καλωδιο πηρες...η...με τι μοιαζει το καλωδιο που πηρες.
link

τα σχολια δικα σας.....
Απόστολε, σ' ευχαριστώ, το είδα το link.

Αλλά, βρε παιδί μου αυτά που δείχνει τα πουλάνε 35 $ το μέτρο, τουλάχιστον έτσι λέει το site της wireworld, άμα το ψάξεις. Υπάρχει ένα review (http://www.gspr.com/wireworld/island.html) για το μοντέλο Island (που είναι flat), από το 2007, που ο συντάκτης λέει πως οι τιμές ξεκινάνε από $ 34.95 για το καλώδιο του ενός μέτρου. Τώρα, βέβαια, λεπτομέρειες (και τιμές) για μεγαλύτερα μήκη δεν βλέπω, αλλά δια της εις άτοπον απαγωγής, κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγούν.

Τώρα είμαι καθ' οδόν προς το μαγαζί. Όταν επιστρέψω, θα σας πω τα νέα.

Reaction score
3.085
Ευτυχώς, δούλεψε

Λοιπόν, το καλώδιο το τεστάρισα σήμερα στα 1080p και δούλεψε, δηλ. κλείδωσε.

Φυσικά, το setup δεν ήταν και από τα καλύτερα, για να δούμε performance και άλλα τέτοια, αλλά δουλεύει.

Πιστεύω πως δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Ο μαγαζάτορας με διαβεβαίωσε πάντως πως αυτά τα καλώδια τα δίνει σε πολύ λίγους (δεν θα περίμενα και κάτι διαφορετικό, πόσοι Κινέζοι στήνουν Home Cinema με προβολέα και πηγές 1080p) και ποτέ δεν άκουσε παράπονα.

Τώρα για συγκρίσεις, όταν γυρίσω Ελλάδα.

Reaction score
0
Υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις πιστοποιημένο καλώδιο στα 1.3 και να μην κλειδώνει στα 1080ρ? Και αν κλειδώνει γιατί η διαφορά τιμών τότε? Υπάρχουν κάποιες άλλες προδιαγραφές που πρέπει να βλέπουμε και που παίζουν ρόλο ????

Reaction score
3.085
Περί προδιαγραφών HDMI

Υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις πιστοποιημένο καλώδιο στα 1.3 και να μην κλειδώνει στα 1080ρ? Και αν κλειδώνει γιατί η διαφορά τιμών τότε? Υπάρχουν κάποιες άλλες προδιαγραφές που πρέπει να βλέπουμε και που παίζουν ρόλο ????
Λοιπόν, φίλε virtus, τώρα μόλις είδα το μήνυμά σου. Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

1) Όπως είπα και στην αρχή του thread, η πιστοποίηση του καλωδίου που αγόρασα είναι του κατασκευαστή. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου καλώδιο με πιστοποίηση από HDMI, LLC Organization. Δεν αποκλείεται να υπάρχει, βέβαια. Παρ' όλα αυτά, ο οργανισμός έχει μια μεγάλη λίστα από εταιρείες, οι οποίες έχουν επισήμως υιοθετήσει τις προδιαγραφές του και επομένως θεωρείται πως επισήμως τις εφαρμόζουν. Η λίστα αυτή είναι στο:

http://www.hdmi.org/learningcenter/adopters_founders.aspx

2) Με την λέξη "κλειδώνει" εννοούσα πως το καλώδιο δεν παρουσίασε κάποιο αρχικό πρόβλημα, που ΔΕΝ θα επέτρεπε την διέλευση του ψηφιακού σήματος από αυτό, οποιασδήποτε ανάλυσης και αν ήταν. Από κει και πέρα, έμενε να το δοκιμάσω σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας, πράγμα που ΔΕΝ μπορούσα να το κάνω εκεί, αλλά που το έκανα εδώ, στο σύστημά μου και που αποδείχθηκε ότι το καλώδιο όντως δούλεψε στα 1080p/24 και 1080p/50 ή στα 1080p/60.

3) Η βασική προδιαγραφή είναι αυτή τη στιγμή το 1.3. Σήμερα μάλιστα η προδιαγραφή αυτή είναι στην τρίτη της revision, την 1.3c, η οποία δεν αφορά τους χρήστες αλλά τους κατασκευαστές, σε κάποιες επί μέρους λεπτομέρειες, που δεν επηρεάζουν την απόδοση των συσκευών και το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα ο οργανισμός ξεκαθαρίζει πως η revision 1.3c είναι προδιαγραφή για έλεγχο συμμόρφωσης κατασκευαστών. Συγκεκριμένα, λέει τα εξής:

Q. What is the difference between HDMI 1.3 and HDMI 1.3a, or 1.3b?

For consumers, there is no difference between HDMI version 1.3 and 1.3a or 1.3b. These minor revisions to the specification typically relate to manufacturing or testing issues and do not impact features or functionality. In addition, HDMI Licensing, LLC is actively working with manufacturers to reduce confusion for consumers by de-emphasizing version numbers and focusing instead on product features and functionality.
For Adopters, the latest HDMI Specification is v1.3a and the latest HDMI Compliance Test Specification (CTS) is 1.3c.

Επίσης, ειδικά για την προδιαγραφή 1.3, επισημαίνονται τα:

Q. What’s new in the HDMI 1.3 Specification?
  • Higher speed: Although all previous versions of HDMI have had more than enough bandwidth to support all current HDTV formats, including full, uncompressed 1080p signals, HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps) to support the demands of future HD display devices, such as higher resolutions, Deep Color and high frame rates. In addition, built into the HDMI 1.3 specification is the technical foundation that will let future versions of HDMI reach significantly higher speeds.
  • Deep Color: HDMI 1.3 supports 10-bit, 12-bit and 16-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 8-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail.
  • Broader color space: HDMI 1.3 adds support for “x.v.Color™” (which is the consumer name describing the IEC 61966-2-4 xvYCC color standard), which removes current color space limitations and enables the display of any color viewable by the human eye.
  • New mini connector: With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option.
  • Lip Sync: Because consumer electronics devices are using increasingly complex digital signal processing to enhance the clarity and detail of the content, synchronization of video and audio in user devices has become a greater challenge and could potentially require complex end-user adjustments. HDMI 1.3 incorporates automatic audio synching capabilities that allows devices to perform this synchronization automatically with total accuracy.
  • New HD lossless audio formats: In addition to HDMI’s current ability to support high-bandwidth uncompressed digital audio and all currently-available compressed formats (such as Dolby® Digital and DTS®), HDMI 1.3 adds additional support for new lossless compressed digital audio formats Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio™.
Λεπτομέρειες για αυτήν στις συχνές ερωτήσεις για το HDMI standard στο:

http://www.hdmi.org/learningcenter/faq.aspx#112

και στο:

http://www.hdmi.org/pdf/HDMI_Insert_FINAL_8-30-06.pdf

Από πείρα, έχει αποδειχθεί πως ούτε όλα τα καλώδια ούτε όλες οι συσκευές είναι 100% συμβατές με αυτή την προδιαγραφή, ακόμα κι αν οι κατασκευαστές λένε έτσι. Ο πειραματισμός αποδεικνύει τί τελικά παίζει και τί δεν παίζει. Ειδικά αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό στα καλώδια μεγάλου μήκους (πάνω από 7 ή 8 μέτρα)Γι αυτό και ανησυχούσα αν αυτό που αγόρασα ήταν ότι έλεγε. Ευτυχώς έλεγε αλήθεια.

Όσον αφορά στις τιμές, τα πράγματα είναι μάλλον θολά. Κάποιες συσκευές και κάποια καλώδια ίσως δικαιολογούν ένα αυξημένο κόστος, που όμως πολλές φορές είναι δυσανάλογο με αυτό που προσφέρουν και που με αυτό που ο χρήστης ζητά. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε επώνυμους κατασκευαστές, όπου ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να πληρώσει και λίγο ή περισσότερο "όνομα".

Αν πρόσεξες, ήμουν προσεκτικός και είπα "πολλές φορές" και όχι "πάντα". Αυτό σημαίνει πως κάποιοι κατασκευαστές - επώνυμοι, συνήθως - προσφέρουν προϊόντα όντως αυξημένου κόστους αλλά απόλυτα δικαιολογημένου, που δεν φαίνεται μόνο στην απόδοση του καλωδίου αλλά και στην αντοχή του στις καταπονήσεις, στην ποιότητα του βύσματος και στον τρόπο στήριξής του και σε άλλους παρόμοιας φύσης παράγοντες.

Ελπίζω να απάντησα στα ερωτήματά σου. Άλλωστε τώρα μαθαίνω κι εγώ.

Reaction score
8
και το αντιθετο βεβαια πολλα πανακριβα επωνυμα καλωδια, ειναι αυτο που λεμε μαπα στην κατασκευη, η απλα βαζουν το ονομα τους σε φτηνα καλωδια και τα χρεωνουν 200 φορες πανω στην τιμη. Και οταν λεω 200 εννοω 200.

Reaction score
10
Αν το καλωδιο ειναι πιστοποιημενο απο την εταιρεια που το κατασκευαζει, δεν υπαρχει περιπτωση να μην κανει οσα υποσχεται.

Προσφατα η Tributaries σταματησε να βγαζει το 15μετρο της σειρας 7, προφανως γιατι καπου δεν θα κλειδωσε η δεν επαιξε τα αναμενομενα.

Να προσεχεις λοιπον τι γραφει ο κατασκευαστης στο κουτι του καλωδιου και οχι το τι λεει το καταστημα για το καλωδιο.

Δυστυχως με τα νεα φορματ του ηχου εχουμε να γραψουμε πολλες γραμμες σε λιγο καιρο.

Reaction score
0
Τελικά υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία για να τσεκάρουμε αν ένα καλώδιο είναι όντως 1.3 ή όχι;

Reaction score
0
εγω πηρα πριν 1 χρονο 10μετρο καλωδιο noname με 26!!! ευρω και κλειδωνει μεχρι και σημερα στα 1080p 24/60/οτι θες, και ποτε δε προκειται να τα σκασω για κανενα (ψηφιακο τουλαχιστον - αλλα και αναλογικο για διαφορετικους λογους ομως) καλωδιο.
Φτηνο καλωδιο απο τοπικο μαγαζι και αμα δε κλειδωσει επιστροφη και καινουριο φτηνο, μεχρι να παιξει....αυτη θα ειναι η τακτικη μου αν καποια στιγμη δεν παιξει καποιο καλωδιο (δεν μου εχει συμβει ακομα).

ΥΓ: Δεν ισχυριζομαι οτι το καλωδιο μου εχει την ιδια "ποιοτητα" με τα επωνυμα, αλλα και αμα αρχισει εξω να βρεχει δε χρειαζεται να διαθετεις πυρηνικο καταφυγιο στο σπιτι σου...ο νοων νοειτο...

Reaction score
8
Δεν ισχυριζομαι οτι το καλωδιο μου εχει την ιδια "ποιοτητα" με τα επωνυμα,
στα ψηφιακα να το ισχυριζεσαι εφοσον κλειδωνει.

Reaction score
0
στα ψηφιακα να το ισχυριζεσαι εφοσον κλειδωνει.
Δεν εννοω οτι εχει χειροτερη ποιοτητα στην εικονα που δινει, αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενα επωνυμο μπορει να εχει χρυσους ακροδεκτες, να εχει 4πλη ενισχυση στο "τοιχωμα" του καλωδιου με εξωτικα υλικα και αλλα τετοια, να ειανι αδιαβροχο, να μην επηρεαζεται απο τιποτα, και να μπορει να δωσει σημα σε καποιες συνθηκες που το δικο μου να μην ανταπεξελθει. Αλλα εκει παει και η παραβολη με το πυρηνικο καταφυγιο....βρε αδερφε, το 99% των αγοραστων εκει εξω δε θα κανουν τιποτα περιεργο και δε χρειαζονται τις ενα καρο εφετζιδικες τεχνικες κατασκευης που χρησιμοποιουν οι ακριβες εταιρειες για να δικαιολογησουν το κοστος...

Reaction score
384
Aπο τα 15 μετρα και πανω αρχιζουν να δυσκολευουν τα πραγματα στα καλωδια. 10 μετρα ειναι απλο, δεν χρειαζεται και πολλα εξοδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.165
Members
38.539
Νεότερο μέλος
johngala