HDMI DVD player

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.806
Για χρήση με τον PT-AE700U HDMI προβολέα της Panasonic σκέφτομαι να αγοράσω ένα DVD player με HDMI έξοδο ώστε να δω τι πραγματικά μπορεί να βγάλει αυτός ο προβολέας. Οθόνη 92' στα 4,5μ.

Οι επιλογή που θεωρώ ως καλύτερη είναι το Panasonic DVD S-97.

Άλλες επιλογές είναι
1. Toshiba - SD-V592
2. Sony - DVP-NS975V
3. Samsung DVD-HD941
4. Toshiba SD-5970

Όλα τα παραπάνω DVD players δε ξεπερνούνε τα 300ευρώ, γι'αυτό μη μου προτείνετε κάτι στα 600 ή 2000 ευρώ, οκ?

Συμφωνείτε για την αγορά του Panasonic DVD S-97 ή προτιμάτε κάποιο άλλο DVD από αυτά που έχω σαν άλλες επιλογές ή μήπως γνωρίζετε κάποιο άλλο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.806
Για να κάνουμε συζήτηση...

Ξέρεις για ποιό λόγο με denon 2910/3910 θα δω καλύτερα; Υπάρχει κάτι που υποστηρίζουν αυτά ή που βγάζουν αυτά καλύτερα στο ψηφιακό HDMI σήμα; Γιατί απ'όσο κατάλαβα από διάφορα sites δεν διαφέρουνε αντικειμενικά σε δυνατότητες ή σε προτόκολλα που υποστηρίζουνε, πχ ξέρω ότι τα below black pluge signal σε κάποια DVD δε περνάνε από το HDMI οπότε ναι, υπάρχει διαφορά.

Τα μόνα που βγαίνουνε λάθος στο S97 είναι τα 3-2 Cadence Video Flags και 2-2 Cadence Film Flags ενώ το 2910 βγάζει λάθος τα Chroma 3-2 Alt. Flags και έχει αυξημένο Image Cropping. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που δε φαίνονται.

Το μόνο που διάβασα αρνητικό για το Denon2910 είναι το παρακάτω:
The MPEG decoder doesn’t seem to be quite as good as the ESS offerings in the upper line. This decoder had severe 4:2:0 CUE issues that were so bad that the Faroudja’s chroma filters couldn’t get rid of them totally. The same went for the 3-2 alternating CUE test. There were obvious banding and flicker even with the Faroudja filters engaged. This was not the case with the 3910.

Από Macroblocking και τα δυό στα ίδια πλαίσια είναι.

Αντίθετα, άλλα DVD έχουν πάρα πολλά σφάλματα που σαφώς φαίνονται.

Από κει και πέρα το Faroudja που έχει το S97 θεωρείται πολύ καλό, όπως και το ΜΕΙ chip, ενώ το λευκό του μετρήθηκε στα 101 όπως και του Denon, εξαιρετική απόδοση λένε...

Απλά σε ρωτάω γιατί δε καταλαβαίνω γιατί είναι καλύτερο το Denon στα 650ε...

Συμφωνώ φυσικά για τις οδοντόβουρτσες...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
απλά το 2910/3910 δείχνει πιο φυσικά...

Το 2910 και το 3910 τα έχω δει και με τον ΑΕ700 όσο και με αρκετούς άλλους προβολείς (Benq, optoma κλπ κλπ) και κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα...

Το S97 δυστυχώς το έχω δει μόνο σε ένα πολύ πρόχειρο setup αλλά η εικόνα του μου φάνηκε κατώτερη από τα Denon...

Τέλος υπάρχει και η Pionner με το DV-868AVi-S το οποίο δεν έχω δει ποτέ και πιστεύω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να το δει κάποιος κόντρα στα Denon...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.806
ok, κατάλαβα, είσαι τυχερός που κατάφερες και τα είδες, είμαι μάλλον κάτι δύσκολο να καταφέρω να κάνω κι εγώ....

Φυσικά για να βγάλεις το σωστό συμπέρασμα πρέπει να να δεις σωστά στημένα, με σωστό υλικό, στη σωστή σύνδεση HDMI και τα δυό DVD με το συγκεκριμένο προβολέα, πράμα αρκετά δύσκολο έως αδύνατο...

Το pioneer παίζει στο χιλιάρικο, αρκετά ακριβότερο.

Reaction score
1
"Άλλες επιλογές είναι
1. Toshiba - SD-V592
2. Sony - DVP-NS975V
3. Samsung DVD-HD941
4. Toshiba SD-5970"

"μετά το panasonic διαφορά θα δεις μόνο με denon 2910/3910...
όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόβουρτσες..."

"Το 2910 και το 3910 τα έχω δει και με τον ΑΕ700 όσο και με αρκετούς άλλους προβολείς (Benq, optoma κλπ κλπ) και κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα...
Το S97 δυστυχώς το έχω δει μόνο σε ένα πολύ πρόχειρο setup αλλά η εικόνα του μου φάνηκε κατώτερη από τα Denon...
Τέλος υπάρχει και η Pionner με το DV-868AVi-S το οποίο δεν έχω δει ποτέ και πιστεύω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να το δει κάποιος κόντρα στα Denon..."

Αλήθεια τα υπόλοιπα που τα είδατε και τα βγάλατε ...οδοντόβουρτσες?

Ίσως ήταν πιό σωστό αν γράφατε από την αρχή την γνώμη σας μόνο γι αυτά που έχετε δει.

Reaction score
1
Την ιδια αναζητηση για HDMI dvd έχω κι εγω και μου την δινει που ολοι σε στελνουν απ'ευθειας στα ΤΟΡ dvd denon 3910/2910. Τι έγινε ρε παιδια τόσο τσάμπα τα φτιάχνουν τα άλλα? πιστευω οτι ελάχιστοι έχουν την ικανότητα να δούν διαφορες μεταξύ ας πούμε του samsung και του denon...και απλως αρκούνται να εμπιστεύονται το ακριβώτερο γιατι λογικα "πρέπει να είναι καλύτερο".

Reaction score
5
Άσχετα αν αναφερόμαστε καθαρά για ψηφιακές συνδέσεις πιστεύω ότι διαφορές στην ποιότητα υπάρχουν και κυρίως οφείλονται στη ποιότητα κατασκευής και σχεδίασης σε όλα τα στάδια και όχι απαραίτητα μόνο στα ψηφιακά.

Αν οι οποίες διαφορές που προκύπτουν σε ένα προβολέα δεν είναι εύκολα αντιληπτές η ελάχιστες η δεν βγαίνουν αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα μηχανήματα με HDMI είναι της ίδιας ποιότητας και δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.806
http://www.screenmaxx.com/produkte/detail.php?productid=4191&refid=preissuchmaschine_de

το Denon στα 630ε . Το Panasonic στα 280ε.

Αντώνη συμφωνώ ότι δε πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, αλλά οι διαφορές πια μπορούνε να ξεκαθαρίσουνε.

Πιστεύω ότα τα δυό αυτά DVD (Denon & Panasonic) αν και είναι το ένα στη διπλάσια+ τιμή από το άλλο, στην εικόνα, και συγκεκριμένα στην HDMI σύνδεση, παίζουνε ακριβώς το ίδιο.

Αυτό είναι εύκολα αποδείξιμο, αφού στο ψηφιακό σήμα video τα πράματα είναι ξεκάθαρα και είναι θέμα υποστήριξης διάφορων τεχνικών και τεχνοτροπιών, αλλά και δυνατοτήτων των χρησιμοποιούμενων τσίπσετ.

Τώρα γιατί έχουν τέτοια διαφορά στην τιμή;

Μπορούμε να το εξηγήσουμε με πολλούς τρόπους:

1. Καλύτερα - ακριβότερα αναλογικά στάδια εξόδου (εκεί το πράμα δεν έχει τέλος)
2. Καλύτερα - ακριβότερα στάδια τροφοδοσίας (επίσης)
3. Καλύτερα - ακριβότερα υλικά κατασκευής και σασί (ομοίως)
4. Καλύτερα - ακριβότερα βύσματα?
5. Διαφήμηση, μάρκα, όνομα, υποστήριξη, εγγύηση, πιστότητα και αξιοπιστία

Τέλος πάντων, μπορούμε να βρούμε την άκρη, αλλά για μια συγκεκριμένη χρήση, και ως παράδειγμα την καθαρή ψηφιακή έξοδο εικόνας, μπορούμε (νομίζω, γι'αυτό άλλωστε και ρωτώ) να πούμε ότι παίζουνε το ίδιο.

Οι δε μικροδιαφορές που μπορεί να γίνουνε αντιληπτές με το μάτι ανάμεσα σε διάφορα players (όχι τα συγκεκριμένα μόνο), τα οποία τελικά βγάζουνε ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια ποιότητα εικόνας, εξηγούνται με μικροδιαφορές στις αρχικές ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης και χρώματος ή στάθμης λευκού, τα οποία εργοστασιακά δίνονται στο κάθε player με μικροδιαφορές αλλά ως γνωστό μπορούμε και πρέπει τελικά να επέμβουμε σε όλες αυτές τις παραμέτρους για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούμε (προβολέα, πανί, τηλεόραση, γούστα).

Συμπερασματικά λέω πως ούτε καλό είναι να τα κάνουμε όλα ίσα κι όμοια χωρίς πραγματική γνώση επί του θέματος και του ζητούμενου αποτελέσματος, αλλά επίσης δεν είναι σωστό να θεωρούμε ντε-φάκτο κάποια ακριβότερα ή "μάρκας" μηχανήματα απλά και μόνο επειδή είναι ακριβότερα ή κάποιας μάρκας, ιδίως όταν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές τους ή όταν τελικά ζητάμε κάτι συγκεκριμένο.

Πάντα η γνώση και το ψάξιμο σε βάθος δίνει τα πιο σωστά αποτελέσματα, αλλά το λάθος συνεχίζει να εγκυμωνεί, τουλάχιστον μειώνουμε τις πιθανότητες....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κώστα τα 2910/3910 σίγουρα έχουν καλύτερο αναλογικό στάδιο εξόδου, (για την τροφοδοσία δεν μπορώ να πώ μιας και το μόνο dvd που έχω δει με ΣΟΒΑΡΗ τροφοδοσία είναι το Naim DVD5) αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να δικαιολογήσει την διαφορά τιμής.

Το 2910/3910 επίσης είναι universal ενώ το Panasonic δεν είναι (παίζει μόνο DVD-A).

Το 2910/3910 έχουν πάμπολλες ρυθμίσεις για την εικόνα ενώ το Panasonic λιγότερες (αλλά και πάλι αρκετές).

Τώρα σκέψου ότι στην περίπτωση της HDMI σύνδεσης το DVD ουσιαστικά λειτουργεί σαν transport. Και διαφορές ανάμεσα στα transport πάντα θα υπάρχουν. Το αν αξίζει όμως το extra κόστος μόνο εσύ μπορείς να το αποφασίσεις.

Γι' αυτό σου είπα..πέρα από το S97 μόνο τα denon υπάρχουν αυτή την στιγμή...

Εγώ αν αγόραζα σήμερα θα έπαιρνα το S97 απλά γιατί δεν μου χρειάζετε κάτι παραπάνω...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αλήθεια τα υπόλοιπα που τα είδατε και τα βγάλατε ...οδοντόβουρτσες?
πόσα ακόμη προσιτά player έχουν εξόδους HDMI???

κανένα...

Για οικονομικά players με DVI τώρα (που δεν είναι το ζητούμενο της αναζήτησης του Κώστα αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως καλυφθει με κάτι τέτοιο)

Απ' ότι θυμάμαι DVI έχει μόνο το Yamakawa 365 ,το οποίο έχει φοβερά προβλήματα ασυμβατότητας, το Denon 1910 το οποίο είναι ο φτωχός συγγενής των 2910/3910 και η τιμή του είναι ίδια με του Panasonic, και κάποια Samsung (και αυτά με ασυμβατότητες) ...

δεν χρειάζετε τόσο επιθετική στάση λοιπόν, αν δεν εξετάσουμε πρώτα το τι υπάρχει στην αγορά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
παράλειψη υπάρχει και το Pioneer DV-668 το οποίο έχει HDMI και το οποίο όπως και το μεγαλύτερο αδερφάκι του δεν το έχω δει ποτέ...

Reaction score
5
Πριν καμία δεκαριά μέρες αγόρασα δύο dvd player δώρο για τα ανιψάκια μου το ένα είναι το jvc XV-Ν212S και το άλλο επίσης jvc το XV-Ν313S πήρα διαφορετικά γιατί δεν υπήρχαν τη συγκεκριμένη στιγμή 2 τα ίδια.

Λοιπόν αυτά τα δύο player αν και ανήκουν στην χαμηλή κατηγόρια τιμής θέλησα να τα συγκρίνω μεταξύ τους. Απλά να σας αναφέρω ότι το μόνο διαφορετικό που υπάρχει ανάμεσα στα δύο είναι το τροφοδοτικό και το firmware το οποίο στο XV-Ν313S που ήταν ελάχιστα πιο ακριβό υποστηρίζει progressive scanning.

Αποφάσισα μιας και θα είχα και τα δύο για καμιά βδομάδα στο σπίτι να τα συγκρίνω.

Σε αυτά τα δύο player πέρα από την εντύπωση της πρώτης στιγμής για μια ομοιότητα ήχου και εικόνας το καλύτερο τροφοδοτικό του Ν313S μου έδωσε καλύτερο αποτέλεσμα σε ήχο και εικόνα.

Το XV-Ν212S θα το χαρακτήριζα κακό ενώ το XV-Ν313S λίγο πιο κάτω από το μέτριο και πάντα με coaxial ψηφιακή σύνδεση ήχου.

Στην εικόνα με εντυπωσίασαν και τα δύο για την τιμή τους αλλά σε καμία περίπτωση για την φυσικότητα της.

Και η μόνη διαφορά στο τροφοδοτικό.

Επίσης μια και αναφέρθηκα σε αυτά τα δύο να πω και κανένα καλό έπαιξαν δίχως πρόβλημα ορισμένα copy dvd που δεν αναγνωρίζονται από κανένα dvd Rom η άλλο
Player που έχω στο σπίτι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.806
Αντώνη ένα από αυτά που είπες δε το καταλαβαίνω, με βάση όσα γνωρίζω.

Λες πως ο ήχος τους είχε διαφορά, υπέρ του ακριβότερου, και μάλιστα στην ομοαξονική ψηφιακή έξοδο.

Όταν και τα δυό έχουν ακριβώς το ίδιο transport, αυτό δεν είναι εφικτό, δεν μπορεί να παίζουνε διαφορετικά....

Πέρα απ'αυτό, το καλύτερο τροφοδοτικό θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα αναλογικά στάδια εξόδου, είτε εικόνας είτε ήχου, αλλά η ψηφιακή έξοδος ήχου δεν μπορεί να επηρεαστεί από την τροφοδοσία.

Εκτός κι αν παίζει και άλλη διαφορά που δεν πρόσεξες....

Σπύρο DVI εξόδους έχουνε πάρα πολλά dvd players και πολύ χαμηλής τιμής....
Πολλά επίσης έχουνε HDMI έξοδο.

Δυστυχώς πολλά από αυτά είναι μούφες, με κακή εικόνα, κακά τσίπσετ, πολλά errors σε πολλά προτόκολα, και θέλει πολύ προσοχή η αναζήτηση φτηνού DVD με ψηφιακή έξοδο, είτε είναι DVI είτε είναι HDMI.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το DVD της Sony DVP NS975 που αν και υπόσχεται πολλά κάνει λιγότερα, υποστηρίζει λίγα πράγματα σωστά...

Ομοίως και κάποια ακριβά μηχανάκια, όπως το Samsung DVD HD 1000 που αν και θηριώδες σαν κατασκευή κάνει πάρα πολλά σφάλματα μη αποδεκτά στην τιμή του!

Αυτά βέβαια δε τα βγάζω απ'το μυαλό μου, αλλά από τέστ με συγκριτικές δοκιμές και ανάλυση σε βάθος χαρακτηριστικών, και δυνατοτήτων. Εκεί πλέον φαίνεται η κριτική σκέψη και το φιλτράρισμα του αναγνώστη, καθώς υπάρχουνε ένα σωρό sites με κριτικές που απλά λένε το τάδε έπαιξε καλύτερα, χωρίς καμιά μέτρηση ή ανάλυση και πιθανό με συμφέροντα.
Όταν όμως ψάχνεις καλύτερα, βρίσκεις και τεστ συσκευών με πραγματικές μετρήσεις, μη διαπραγματεύσιμες, σε συνδυασμό με οπτικό και ακουστικό αποτέλεσμα από έμπειρους στο χώρο.

Ένα τέτοιο συγκριτικό υπάρχει πχ στο

http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?function=search&articles=121

αλλά και σε πολλά άλλα sites. Ψάξιμο λοιπόν...

Όσο για το αναλογικό στάδιο εξόδου που λες ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει την διαφορά τιμής να σου πω απλά πως κάνεις τραγικό λάθος, καθώς τα χρησιμοποιούμενα op-amps στις φτηνές συσκευές είναι της τάξης των 40-50 λεπτών, δηλαδή πάνω από ,5 ευρώ δεν υπάρχουνε, ενώ καλά op-amps κοστίζουνε και πάνω από 100ε έκαστο, και μπορεί να έχει και 16 τέτοια μέσα... Μόνο από κει η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια. Οι δε πυκνωτές των ,1mf που βλέπεις στα φτηνά μηχανήματα έχουν μηδαμινό κόστος, στα 10-20 λεπτά το πολύ, ενώ ξέρω πυκνωτάκι που κοστίζει 200.000 λίρες αγγλίας!!!! ΙΔΙΩΣ στα υλικά λοιπόν δεν υπάρχει όριο τιμής, και αυτό είναι κυριολεξία!

Άρα οποιαδήποτε διαφορά τιμής εύκολα δικαιολογείται με καλύτερα υλικά.

Και αν και συνεχίζω να πιστεύω πως το Denon 2910 δεν διαφέρει ουσιαστικά σε ψηφιακή έξοδο εικόνας από το Panasonic S97, οστόσο ξέρω σίγουρα πως σε όλα τα αναλογικά στάδια (εικόνας και ήχου) υπερτερεί, ενώ το Denon 3910 υπερτερεί ακόμα περισσότερο στα αναλογικά, αλλά υπερτερεί σαφώς και στα ψηφιακά στάδια!

Όσοι τα σκάνε δεν είναι μ.....ες, άσχετο αν μας βολεύει αυτό καμιά φορά....

Αλλά ίσως, με πολύ ψάξιμο, για εντελώς συγκεκριμένη χρήση να μπορείς να βρείς σε χαμηλό σχετικά κοστολόγιο κάτι που να έχει το ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα με πολύ ακριβότερη συσκευή. Παρ'όλα αυτά οι "μούφες" παραμονεύουν...

Και φυσικά, αν δεν είναι "στενές" οι τσέπες σου, πάρε το ακριβότερο! Σπάνια, έως απελπιστικά σπάνια θα πέσεις έξω!

Reaction score
50
Άσχετο, έχεις κοιτάξει και το Philips 900 SA; Βέβαια δεν έχει βγει ακόμα, αλλά νομίζω είχαν πει αρχές του χρόνου. Αναμένεται με τιμή βέβαια όχι της τάξεως των 280 ευρώ αλλά ούτε των 600... Αν οι φήμες αποδειχτούν αληθινές πρέπει η τιμή του να κυμαίνεται στα 400 ευρώ...

Reaction score
5
Όσο και αν ακούγεται παράξενο είναι πραγματικότητα αυτά τα δύο player με το που έμπαιναν στην πρίζα και συνδεδεμένα υπήρχε μια αλλοίωση προς το χειρότερο στον ηχητικό χαρακτήρα του συστήματος μου σε όλες της πηγές και ιδιαίτερα όταν τα δύο player ήταν αναμμένα ο ηχητικός χαρακτήρας  αποκτούσε μια φωτεινότητα η οποία ειδικά στο XV-Ν212S  είχε σαν αποτέλεσμα τον τονισμό τον άκρον του φάσματος που αν και δεν ενοχλούσε είχε χαθεί σε μεγάλο βαθμό η φυσικότητα και η απόλαυση της μουσικής. Σημειώστε ότι στο σύστημα μου όλα τα μηχανήματα είναι στο ρεύμα με την σωστή φάση που είναι σύμφωνη και με της ακουστικές μου εκτιμήσεις σε όλα τα μηχανήματα του συστήματος δηλαδή σε γενικές γραμμές ένα μηχάνημα συνδεδεμένο ανάποδα τονίζει της ψηλές συχνότητες.
Και στα 2 player αν και σωστή από ηλεκτρολογικής άποψης είναι ανάποδη ηχητικά αλλά γυρίζοντας την προσθετέ θόρυβο και έκανε το σύστημα μουντό.

Στης ακροάσεις με τα player η κατάσταση επιδινόταν σε σημείο που έχανα την ισορροπία της ακοής και χρειαζόταν αρκετή ώρα με ακρόαση με τα αλλά μηχανήματα για να επανέλθει.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό με ψηφιακή σύνδεση?

Ως γνωστόν όπου υπάρχει ρεύμα υπάρχουν και ηλεκτρομαγνητικά πεδία τα οποία παράγουν θόρυβο σε διάφορες  συχνότητες ανάλογα με το τροφοδοτικό.

Αυτός ο θόρυβος μεταφέρετε και στο δίκτυο αλλά και από μηχάνημα σε μηχάνημα όπου υπάρχει σύνδεση με καλώδιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_