HDMI in - RGBHV out

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει αυτή τήν σύνδεση με scaler?
Δηλαδή να συνδέση ένα player στόν scaler μέ HDMI και να πάρει έξοδο από τόν scaler στον προτζέκτορα με RGBHV στα 5 BNC?
Δουλεύει η σύνδεση? ή λόγω HDCP κλειδώματος δέν βλέπουμε εικόνα?
Καί εάν δεν έχουμε εικόνα ποιός ο λόγος ύπαρξης της εισόδου HDMI τουλάχιστον για CRT προβολείς?
THATS THE BIG QUESTION BOYS !!!!
Ή έχω μπερδέψη την βούρτσα με τήν π****α?

Reaction score
0
Νομίζω μπερδεύεις λίγο τα πράγματα... Το HDMI δίνει ψηδιακώς το σήμα στον προβολέα. Αν αυτός είναι CRT τότε έχει τα κυκλώματα που το μετατρέπει για να το κάνει φως και να το στείλει στις λάμπες. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλος προβολείς (LCD, DLP, κλπ).

Το HDMI είναι ψηφιακό σήμα και κλειδωμένο κατά HDCP.
Άρα "νόμιμα" δεν μπορεί να κάνει καμμία συσκευή HDMI->Analog (component), ενώ το ανάποδο είναι εύκολο και γίνεται από πολλές συσκευές.
Επομένως στο χώρο των consumers δεν υπάρχει τέτοια συσκευή ή adaptor. Ίσως στον επαγγελματικό χώρο να υπάρχει...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Ίσως δεν το διατύπωσα καλά, ας πούμε έχουμε ένα scaler στο οποίο δίνουμε σήμα HDMI, από αυτόν παίρνουμε έξοδο RGBHV δηλ. από τα 5 BNC καί τροφοδοτούμε τον προβολέα, θα έχουμε εικόνα ή όχι, αυτό ρώτησα εάν έχει δοκιμάσει κάποιος.

Reaction score
0
Ίσως δεν το διατύπωσα καλά, ας πούμε έχουμε ένα scaler στο οποίο δίνουμε σήμα HDMI, από αυτόν παίρνουμε έξοδο RGBHV δηλ. από τα 5 BNC καί τροφοδοτούμε τον προβολέα, θα έχουμε εικόνα ή όχι, αυτό ρώτησα εάν έχει δοκιμάσει κάποιος.
Δεν γίνεται αυτό που γράφεις, άρα δεν θα έχεις εικόνα.
Νομίζω έγραψα πιο πάνω τον λόγο (εκτός αν δεν είναι κατανοητό έτσι που το έγραψα...)

Με DVI γίνεται μόνον αν παρακάμψεις το HDCP από την πηγή (dvd-player) ή αν δεν έχει καθόλου HDCP:
http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=3178

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.748
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88