HDMI SD δορυφορικός δέκτης.

Reaction score
0
Έψαξα τα θέματα κ δεν βρήκα σχετική ανακοίνωση, οπότε το γράφω εγώ. :cool_4:

Πριν λίγους μήνες βγήκε στην αγορά ένας δορυφορικός δέκτης που έχει την δυνατότητα upscaling του σήματος μέχρι τα 1080i, εκτός φυσικά των 720p. :bravo: Είναι γερμανικό προϊόν κ η εταιρεία λέγεται TechnoTrend, γνωστή μας αρκετά κ το μοντέλο είναι το ΤΤ-micro S320 hdmi.

Η προτεινόμενη τιμή είναι κάπου στα 120 ευρώ από τον κατασκευαστή αλλά το βρίσκουμε άνετα στα 100 ευρώ.

Έχει εκτός της hdmi, δύο scart θύρες, οπτική έξοδο ήχου(2/5.1), αναλογική δικάναλη έξοδο ήχου, μία θύρα CI, ενώ στο κουτί περιλαμβάνει καλώδιο hdmi κ καλώδιο scart.

Επίσημο site της εταιρείας.

Τέλος, το έχω παραγγείλει κ το περιμένω σπίτι με dhl από Γερμανία στα 119,99 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Σύντομα λοιπόν θα κάνω συγκριτικό με τον δέκτη Echostar που έχω, φωτογραφίες κ σχόλια.

:cool_4:

Attachments

Reaction score
2
Αν ειχε και ενα lanακι μαζι θα ηταν κουκλι, αλλα δεν μπορουμε να τα χουμε και ολα...

Reaction score
0
Έφτασε στα χέρια μου στις 5-10-2007 τελικά ο δέκτης, με μια τρελή ιστορία όμως...

Περίμενα, περίμενα αλλά δέκτη δεν έβλεπα στην πόρτα μου, οπότε κ επικοινώνησα με τον πωλητή. Μου λέει ότι η dhl του έχει απαντήσει ότι το παρέδωσε την επόμενη ημέρα (20-9) στα ελτά ! ωχχχ λέω από μέσα μου...
Πάω σήμερα στα ελτά, στο κεντρικό του Πειραιά, ρωτάω με τον αριθμό φορτωτικής που έπρεπε να το βρουν κανονικά κ μου λένε, μην αγχώνεστε μόλις έρθει κ δεν σας βρουν θα σας αφήσουν ειδοποιητήριο. Αφού λέω ότι η dhl λέει ότι έχει φτάσει τόσες μέρες εδώ, έχουν χτυπήσει από εσάς(ελτά), δεν βρήκαν κάποιον κ ειδοποιητήριο δεν υπάρχει...(η dhl είχε πει ότι τους απαντά τα ελτά όταν κάτι γίνεται, ότι για παράδειγμα χτυπούν κ δεν με βρίσκουν)
Φεύγω από εκεί κ πάω στα κεντρικά των Πόρτα-Πόρτα(ελτά ταχυμεταφορές) μήπως κ το έχουν εκείνοι, που είναι στο Μοσχάτο. Ρωτάω κ μου λένε, ναι σε εμάς είναι, σας έχουν χτυπήσει δύο φορές κ δεν σας έχουν βρει ! Αφού λέω ότι δεν έχετε αφήσει ειδοποιητήριο, πως θα το ήξερα ? Μου λέει αποκλείεται, θα το πήρε κάποιος το ειδοποιητήριο! Λέω αυτό δεν γίνεται αφού το σπίτι είναι Μονοκατοικία !!! Κάπου εκεί έληξε η κουβέντα μας... τουλάχιστον το πήρα σήμερα στα χέρια μου...

Σύντομα λοιπόν ρεπορτάζ αναλυτικό θα ακολουθήσει !

Reaction score
0
Ξέρω ότι το κούρασα ΑΛΛΑ είμαι πια σε σημείο να λέω ότι έχω άποψη επί του θέματος... :cool_1:

Λοιπόν, χθες το βράδυ δοκίμασα τον δέκτη. Καταρχήν, από το σπίτι το βράδυ σήμερα θα βάλω κ φωτογραφίες να δείτε κ εσείς όσο γίνεται βέβαια με τις φωτό.

Εντυπώσεις :
Όταν τον πρωτοανοίγεις σου λέει να κάνεις εγκατάσταση, όπου μεταξύ άλλων έχει κ επιλογή γλώσσας. Εκεί λοιπόν με περίμενε μια έκπληξη αφού ο δέκτης υποστηρίζει τα ελληνικά κ μάλιστα όσο έπαιξα χθες, η μετάφραση είναι ακριβέστατη κ λογική. Επίσης, ρύθμισα ώρα κ μέρος εγκατάστασης (Athina) κ τον άφησα να βρει τα κανάλια...:crazy_3:

Έκανα λίγη ώρα, εγώ έχω μόνο hotbird κ ξεκίνησα να δω τι κάνει... Με ρώτησε σε αυτό το σημείο τι τηλ έχω, του έβαλα 16:9 κ αυτόματα έβαλε τα 1080i.

Για να δούμε λοιπόν λέω από μέσα μου...αξίζουν τα 112 ευρώ ή μάπα το καρπούζι...?

Λοιπόν, ξεκίνησα να ψάχνω να βρω τα κανάλια της Νόβα. Ο δέκτης μόλις βγάλει ένα μήνυμα ότι η κάρτα στην CI είναι έτοιμη, τότε ξεκλειδώνει τα αντίστοιχα κανάλια. Στην ουσία, μόλις τον ανοίγεις τον δέκτη, περνούν 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει το μήνυμα. Η πλοήγηση λοιπόν στα κανάλι είναι ταχύτατη, σαφώς ταχύτερη από τον echostar που έχω. Βγάζει τις πληροφορίες του καναλιού κανονικά στα ελληνικά.

Ξεκίνησα λοιπόν να βλέπω τα κανάλια, να δω αν κάνει δουλειά το upscaling. Μάλιστα ο δέκτης σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις το σήμα πατώντας ένα κουμπί την ώρα που βλέπεις το κανάλι, 576p, 720p, 1080i. Κάνοντας λοιπόν την σύγκριση αυτή, είδα καθαρά ότι πράγματι κάνει δουλειά το upscaling. Στα "κακά" σήματα της Νόβα όπου από τα 2 μέτρα που καθόμουν, έβλεπα στα 576p πιξελιάσματα, στα 1080i συτά ναι μεν δεν έχουν εξαφανισθεί αλλά έχουν μειωθεί πάρααααα πολύ !!! Από ότι κατάλαβα από τις δύο ώρες που έκανα δοκιμές, είναι ότι 'διαβάζει' το σήμα κ προσπαθεί να λειάνει τα πιξελιάσματα, να ΄στρογγυλέψει' τις γωνίες δλδ, δεν ξέρω πόσο καλύτερα να το περιγράψω...:cool_4:

Ελπίζω να φανεί κάτι από τις φωτό το βράδυ. Βασικά, όταν κάθομαι από τα 3,5 μέτρα που είναι ο καναπές, το σήμα της 'κάκιστης' Νόβα στις 46" μου είναι σαφώς βελτιωμένο από αντίστοιχο σήμα scart rgb που είχα πριν, είτε από τον δέκτη Νοκια 9800 που είχα, είτε από τον τωρινό Echostar που έχω.

Εν κατακλείδι, αν αξίζει...πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του. Σίγουρα δεν κάνει θαύματα αλλά το σήμα συτό που όλοι μας βλέπουμε το "ομορφαίνει" με κάποιον τρόπο κ το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο καλύτερο. Προσωπικά λοιπόν δεν τα λυπήθηκα τελικά τα χρήματα που έδωσα. Πιστεύω ότι κάνει δουλειά, όχι φοβερή κ γουάου, αλλά κάνει...

Reaction score
0
Οι φωτό δεν δείχνουν κ πολλά...τις έχω συμπιέσει, μικρύνει για να χωρέσουν στο φόρουμ κ τελικά λίγες είναι καλές σχετικά για να τις δείτε... :happy_4:

Attachments

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo