HDMI Splitter + HDMI Switcher = 1080p ???

Reaction score
0
Καλημερα σε ολους!!!

Παρακατω παραθετω το προβλημα μου....

Εχω 2 πηγες (PS3 και Toshiba HD DVD Player EP30). Εχω εναν προβολεα (Benq W5000) και μια 50αρα SONY BRAVIA. Θελοντας λοιπον να στελνω το σημα απο τις 2 πηγες και στα 2 μου προβολικα μεσα, χρησιμοποιω ταυτοχρονα 1 HDMI Splitter και 1 HDMI Switcher. Αναλυτικοτερα, το PS3 και το Toshiba συνδεονται στο Switcher, το Switcher συνδεεται με το Splitter και απο εκει φευγουν τα σηματα για προβολεα/τηλεοραση.

Το μυστηριο ειναι το εξης: Ενω απο το PS3 βλεπω εκπληκτικης ποιοτητας 1080p σημα, το Toshiba ανεβαζει μονο μεχρι 1080i. Αν συνδεσεις το Toshiba απευθειας με τον προβολεα δινει κανονικα 1080p. Τα καλωδια που εχω χρησιμοποιησει ειναι αρκετα ακριβα.

Εχει κανεις να μου προτεινει καμμια ιδεα για να λυθει το προβλημα αυτο??

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Χρηστος

Reaction score
10
Η το switcher η το splitter δεν συνεργαζονται με το toshiba.
Μπορει ομως και ο συνδιασμος τους.

Δοκιμασε μονο το ενα καθε φορα, να δεις πιο φταιει.

1. πηγες...switcher...projector

2. πηγη....splitter....projector / tv.

Reaction score
1
θα συμφωνησω με τον oppohellas
εχω και εγω PS3 και Toshiba HD DVD Player EP30 και με τον epson tw2000 κλειδωνουν κανονικα στα 1080p με καλωδια supra 12m - 1,3version.

Reaction score
0
Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις!!

oppohellas - Ευχαριστω για τη συμβουλη, θα το δοκιμασω.

volleyst - Τις πηγες σου τις συνδεεις κατευθειαν με τον προβολεα, η παρεμβαλλεται splitter/switcher? Με απ'ευθειας συνδεσεις κι εμενα κλειδωνει στα 1080p.

Reaction score
384
Ειναι θεμα EDID.
Τυχαινει σε παρα πολλους αυτο, που εχουνε switchers.

Εχει να κανει καιμε ποια σειρα θα αναψεις τα μηχανηματα, ωστα να γινουν τα handshakes οπως πρεπει. Το προβλημα μου το ελυσα με εναν Lumagen Radiance, που κραταει ολες τις HDMI θυρες ενεργοποιημενες, και επισης προσφερει custom EDID.

Oικονομικη λυση δε γνωριζω να υπαρχει, αλλα ελπιζω ολο κατι να παρουσιαστει την αλλη εβδομαδα στην εκθεση της CEDIA. Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο προβλημα για οσους κανουν multi room video, και οπως θα διαβασεις ολοι στελνουν component ακομα για σιγουρια!

Reaction score
0
Ο Lumagen Radiance ειναι scaler/splitter να υποψιαστω? Ειμαι αρκετα ερασιτεχνης για να εχω μπει σε τοσο βαθια νερα. Πως το χρησιμοποιεις? Ειναι ακριβο? Που το προμηθευτηκες?

Σορι αν σε επρηξα στις ερωτησεις...

Reaction score
384
Scaler ειναι.
Εαν εψαχνες για scaler να το σκεφτοσουνα. Οχι ομως να αγορασεις κατι τετοιο μονο για switcher!
Πιστευω συντομα να βγει στην αγορα κατι που να σε εξυπηρετει.

Reaction score
0
Ευχαριστω!! Ελπιζω να κυκλοφορησει κατι αρκετα καλο αλλα και οχι απλησιαστο!!

Reaction score
1
Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις!!

oppohellas - Ευχαριστω για τη συμβουλη, θα το δοκιμασω.

volleyst - Τις πηγες σου τις συνδεεις κατευθειαν με τον προβολεα, η παρεμβαλλεται splitter/switcher? Με απ'ευθειας συνδεσεις κι εμενα κλειδωνει στα 1080p.
και τις 2 πηγες μου τις συνδέω απ ευθειας.

Reaction score
1
Απάντηση: HDMI Splitter + HDMI Switcher = 1080p ???

Καλημερα παιδια, θα ηθελα να κανω και γω μια ερωτηση για HDMI switcher/HDMI Y Cable. Εκανα μια αναζητηση, δεν βρηκα κατι σχετικο και ετσι ειπα να γραψω σε ενα παρομοιο thread. Λοιπον στην εγκατασταση μου χρησιμοποιω ως πηγες ΧΒΟΧ 360 και laptop οσον αφορα HDMI. Εχω παρει λοιπον ενα φτηνο switcher 2 σε 1 για την συνδεση με τον προβολεα. Μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι που ενας φιλος που μου εδωσε καλα καλωδια μου ειπε οτι θα ηταν καλυτερα να συνδεω κατευθειαν χωρις το switch γιατι μειωνεται η ποιοτητα... Ισχυει κατι τετοιο? Ο προβολεας κλειδωνει σε οτι και αν του δωσω αρα ο φιλος δεν εχει λαθος?

Επισης κατι αλλο. Επειδη σκεφτομαι να αγορασω και καποια LCD αργοτερα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω Y cable [διακλαδωτη,splitter] στην εξοδο του switcher ωστε να αποφυγω την αγορα αλλου? Εκτος κ αν πραγματικα μου ριχνει την ποιοτητα οποτε κ θα αποφασισω να παρω κατι καλυτερο. Διαβασα και για τα προβληματα handshake που αναφερετε, ειναι πιθανα και στην παραπανω συνδεσμολογια? Αν ειναι ετσι να κοιταξω να αγορασω για καποιο switcher με 2 εξοδους.

Αυτα, ευχαριστω για τον χρονο σας!

Reaction score
164

Επισης κατι αλλο. Επειδη σκεφτομαι να αγορασω και καποια LCD αργοτερα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω Y cable [διακλαδωτη,splitter] στην εξοδο του switcher ωστε να αποφυγω την αγορα αλλου? Εκτος κ αν πραγματικα μου ριχνει την ποιοτητα οποτε κ θα αποφασισω να παρω κατι καλυτερο. Διαβασα και για τα προβληματα handshake που αναφερετε, ειναι πιθανα και στην παραπανω συνδεσμολογια? Αν ειναι ετσι να κοιταξω να αγορασω για καποιο switcher με 2 εξοδους.
Και εγώ έχω την ίδια απορία με τα απλά Υ-splitters. Κάνουν δουλειά για έξοδο σε δύο οθόνες;

Κάτι άλλο: Απλά μηχανικά switchers με μία είσοδο και πολλές εξόδους δεν υπάρχουν; Χωρίς ταυτόχρονη θέαση, χωρίς ηλεκτρονικά που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Κάτι απλά για να γλυτώνεις το σκάλισμα και το βάλε-βγάλε.

Reaction score
1

μου κανει εντυπωση που ρωτας και εσυ unforgiven! εχεις 9.393 post και δεν ξερεις κατι τετοιο!? Δηλαδη τι εχεις μαθει εδω μεσα τοσο καιρο!?
Αστειευομαι, ετσι? Αν και το unforgiven σου ταιριαζει σε αυτη την περιπτωση γαντι!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7