HDMI vs Component

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Διαβαστε πρωτα αυτο (και τις 5 σελιδες παρακαλω) και μετα...
συζηταμε

Υ.Γ.Εχω αηδιασει πια με αυτο το HDMI:141:

Reaction score
0
Είμαι υπέρ της copmponent.Πιστεύω ότι είναι πιο πλούσια χρωματικά αλλά κυρίως μου την σπαει που σε HDMI απενεργοποιούνται τα περσσότερα ρυθμιστίκα των συσκευών.

HV

Reaction score
0
Εγω παλι σαν κινηση και ποιοτητα ψηφιζω το HDMI. Γενικα ομως και το Component ειναι παρα πολυ καλο...Θεμα τιμων δεν ισχυει για μενα αφου 70ε εδωσα για HDMI και 70ε για Component.

Reaction score
164
Εγω παλι σαν κινηση και ποιοτητα ψηφιζω το HDMI. Γενικα ομως και το Component ειναι παρα πολυ καλο...Θεμα τιμων δεν ισχυει για μενα αφου 70ε εδωσα για HDMI και 70ε για Component.
Πού είδες διαφορά στην κίνηση μεταξύ component και HDMI; Σε τι μηχανήματα; :111:

Reaction score
62
Να πω την αμαρτία μου προτιμώ το HDMI. Όχι , γιατί έχω δει διαφορά στην ποιότητα, αφού σε 720p που έχω δει και τα 2, η εικόνα τους μου φάνηκε ίδια, αλλά λόγω πρακτικότητας, αφού με ένα καλώδιο μπορώ να μεταφέρω εικόνα και ήχο. Επιπλέον δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ποτέ, ούτε με κλείδωμα, ούτε με τσακίσματα, ούτε με σπασμένα pin, λόγω βάρους. Βέβαια πάντα είμαι προσεκτικός, όταν το συνδέω ή το αποσυνδέω πχ, γιατί ξέρω ότι είναι ευαίσθητο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
απλα απλα
η τεχνολογια προσταζει και εμεις εκτελουμε
και αν θελουμε ας κανουμε αλλιως.
Αν παντως ρωτουσαν εμενα που ειχα hdmi απο το πρωτοπορο pioneer 868 μεχρι και τωρα,
θα ελεγα καλυτερα αναλογικο
οχι γιατι παιζει καλυτερα η οχι
αλλα επειδη ειμαι του αναλογικου.
Αυτο βεβαια λιγη σημασια εχει .
Μιας και αλλοι αποφασιζουν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και κατι ακομα,
στο κομπονεντ μπορουσα να αλλαξω βυσματα
στο hdmi τσου

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HDMI vs Component

Εγώ με component σε τηλεόραση γιατί κλειδώνω έως 576p???
Γιατί δεν υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις 720p/1080i/1080p από την component......:117:

HV

Reaction score
0
Πού είδες διαφορά στην κίνηση μεταξύ component και HDMI; Σε τι μηχανήματα; :111:
Με το ματι μου στο ΧΜΕΝ-3....Μην νομιζεις πως εντοπισα καμια τρομερη διαφορα απλα στο HDMI μου φανηκε λιγο πιο ομαλη η κινηση.

Reaction score
0
Η μεγάλη πατάτα ήταν τα versions και τα compatibility issues –δέχομαι και τα προβλήματα απόστασης.
Αλλά για συγκεκριμένα σενάρια το hdmi είναι η καλύτερη λύση, παραθέτω μερικά από αυτά τα σενάρια:
- Σύνδεση laptop/υπολογιστή με τηλεόραση. Ειδικά στην περίπτωση ati με hdmi sound, είναι ότι καλύτερο και ευκολότερο. Χρήσιμο και ιδανικό και για το σαλόνι και για μικρά presentation rooms.
- Interconnect μεταξύ TV & dvd & game-console. Όταν συζητάμε για τηλεοράσεις των 1000e και dvd των 100e (δηλαδή πολλές μοντέρνες εγκαταστάσεις και πιθανά η πλειονότητα των πελατών μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών). Αποψή μου είναι ότι με 15ευρώ παίρνεις hdmi που πατάει κάτω οποιαδήποτε άλλη επιλογή καλωδίων.

Τέσπα, έρχεται το επόμενο φορμά σιγά σιγά… ελπίζω το επόμενο να μην έχει compatibility issues. Ως τότε hdmi rulez σε πάρα πολλά καθημερινά σενάρια.

HV

Reaction score
0
Το ματι μου δεν ειναι αρκετος εξοπλισμος ? :)
Εγω σου λεω τι μου φανηκε ελαχιστα πιο smooth στο ματι μονο αυτο.

HV

Reaction score
0
Αποσο θυμαμαι οταν ειχα πρωταγορασει το EP30 νομιζω πως ναι.
Εχουν περασει ωστοσο 2 χρονια εκτοτε.
Ασχετα με αυτο θυμαμαι πως ακομα και σε απλο DVD μαρεσε περισσοτερο με HDMI και στο τελος αντι να κρατησω τα Monster Component πηγα και αγορασα καλο HDMI της HAMA.

Reaction score
164
Αποσο θυμαμαι οταν ειχα πρωταγορασει το EP30 νομιζω πως ναι.
Εχουν περασει ωστοσο 2 χρονια εκτοτε.
Από το manual της τηλεόρασής σου, σελίδα 51, προκύπτει ότι από component δέχεται μόνο 1080i και όχι p. Επομένως συνέκρινες διαφορετικά πράγματα και όχι component με HDMI.

Ας είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε... Μας διαβάζει κόσμος και μπορεί να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα. Και στον χώρο αυτό, το λάθος μπορεί να σημαίνει ταλαιπωρία και πολλά ευρώ χαμένα.

HV

Reaction score
0
Μα εγω δεν μιλησα συγκεκριμενα για σημα αλλα για κινηση. Εξαλλου το X-men 3 ηταν απλο DVD και οχι HD-DVD.

Reaction score
164
Όταν συγκρίνουμε το Α με το Β πρέπει να το συγκρίνουμε υπό τις ίδιες συνθήκες, αν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Αν συγκρίνουμε HDMΙ με Component θα πρέπει να συγκρίνουμε και τα δύο με σήμα p. Αν το ένα έχει i και το άλλο p, και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουμε, δεν κάνουμε δουλειά...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886