HDMI

Reaction score
0
Γειά σε όλους...Ερώτηση: Θέλω να αγοράσω ενα Hdmi καλώδιο για σύνδεση Blue Ray Player με ΤV Plasma, αν πάω σε ενα ακριβό θα δείξει διαφορά στην εικόνα απο ενα φτηνό? Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία? Αξίζει? Ευχαριστώ...

Reaction score
2
Απάντηση: HDMI

Νομίζω από τα 10μέτρα και πάνω καλύτερα να πάρεις κάτι αξιοπρεπές. O sir argy θα ξέρει με αποδείξεις και ονόματα..

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.074

Αν είναι μέχρι 1 μέτρο, πάρε ένα μέχρι 20€

Reaction score
0

Αυτό έλεγα και εγώ, 1m θέλω, βρήκα ενα ωραίο στα Public στα 20€ με επίχρυσους ακροδέκτες...Ευχαριστώ abcd, με απάλλαξες απο περιττές σκέψεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673

χε χε χε, γειά σου ΚΚ!

να συμπληρώσω μόνο πως το καλύτερο κατασκευαστικά καλώδιο από το απολύτως της πλάκας - προχειροδουλειάς, μπορεί (ή μάλλον οφείλει) να αντέξει περισσότερο σε καταπονήσεις ή και στην απλή χρήση του βάλε-βγάλε (πχ να μη ξεκολλήσουν οι ακίδες στο βύσμα), αν και τέτοια φαινόμενα έχουν υπάρξει και σε επώνυμα καλώδια κοστολογίου όσο ένα πολύ καλό δίπορτο ψυγείο-καταψύκτης με έξοδο παγωμένου νερού αλλά και για παγάκια... Αυτό συνέβη σε μένα, δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, είχα αγοράσει ένα ιδιαίτερα ακριβό καλώδιο HDMI, πιο χοντρό από όσο φαντάζεστε ίσως... Κι όμως, ξεκόλλησαν οι κολλήσεις στο βύσμα του μετά από 4-5 βαλε-βγάλε (είναι μια μικρή πλακέτα ενσωματωμένη στο βύσμα). Αλλά αντί να ψάχνω για βύσμα και να κάνω 24 κολλήσεις και να επισκευάσω τη γκουμούτσα, προτίμησα να πάρω ένα του κιλού, τζαμπέ, που ακόμα δουλεύει άριστα.

Αυτή ήταν η δικιά μου ανάλογη εμπειρία.

Βέβαια, εγώ τα έχω σκάσει χοντρά σε καλώδια, σε αυτή τη ζωή, ενώ ο ΚΚ όχι. Οπότε, ποιός είναι ο πιο έξυπνος? χαχαχαχαχααχα

Reaction score
0

Ευχαριστώ θερμά κ.EAR....Με κάλυψες πλήρως..Ευχαριστώ όλους...

Reaction score
10
Γειά σε όλους...Ερώτηση: Θέλω να αγοράσω ενα Hdmi καλώδιο για σύνδεση Blue Ray Player με ΤV Plasma, αν πάω σε ενα ακριβό θα δείξει διαφορά στην εικόνα απο ενα φτηνό? Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία? Αξίζει? Ευχαριστώ...
Ναι.

Ναι.

Ναι.

Τώρα που θα δει το θέμα ο Argi...:138:
Ο argi ειναι σε αποστολη top-secret, αλλα φανταζομαι οτι η απαντηση του θα ηταν κατι σε σαντουιτς με ισπανικο προσουτο....:138:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.074
Απάντηση: Re: HDMI

Εγώ λυπάμαι το φίλο που ρώτησε!

Άντε να αποφασίσει τώρα τι θα πάρει!:142:

Reaction score
10
Γευστικα το ισπανικο προσουτο ειναι πολυ καλυτερο απο το ιταλικο κι ας ειναι το δευτερο και καλα di Parma.....

ps. δεν ειναι of-topic : τσιγκλαω το καλωδιακια να γραψει....δε μπορει...καπου θα εχει βρει κομπιουτερ και θα κρυφοκοιταει....:142:.

Reaction score
0

Γεια σας παιδιά...Του έστειλα π.μ. του argi και δεν εχει απαντήσει ακόμα...Μυστήριο....Εδώ που τα λέμε περιμένω και δικιά του απάντηση για να κλειδώσω την αγορά ετσι...Argi είναι αυτός...
Ασχετο καλή μου...Ο argi είναι μάγειρας? Γαιτί ρίχνεις δόλωμα τα σάντουιτς...οεο?!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: HDMI

Γεια σας παιδιά...Του έστειλα π.μ. του argi και δεν εχει απαντήσει ακόμα...Μυστήριο....Εδώ που τα λέμε περιμένω και δικιά του απάντηση για να κλειδώσω την αγορά ετσι...Argi είναι αυτός...
Ασχετο καλή μου...Ο argi είναι μάγειρας? Γαιτί ρίχνεις δόλωμα τα σάντουιτς...οεο?!
Ασχετο καλή μου... Ποια ειναι η καλη σου ????:142:

Ο argi είναι μάγειρας? Σεφ, με πιστοποιηση, 5 σκουφους ΤΗΧ :137:

Γαιτί ρίχνεις δόλωμα τα σάντουιτς...οεο? Δε τσιμπαει στο καλαμαρι...

Περα απο τη πλακα.....

Δε σου λεω τι μαρκα να παρεις, γιατι σαν αντιπροσωπος 3 εταιρειων καλωδιων, καθε αλλο παρα αντικειμενικος θα ειμαι.

Μερικες συμβουλες ομως επιτρεπονται.
Πρωτα απ ολα ενα επωνυμο καλωδιο που γραφει στο κουτι του η παρεχει πληροφοριες online, για τις προγιαγραφες του, ειναι ασφαλεστερο απο καποιο no-name που θα σου πει ο καθε πωλητης αυτα που θελει.
Κυριο χαρακτηριστικο ενος καλωδιου ειναι το παχος των αγωγων και η θωρακιση τους.
Οσο πιο παχυς ο αγωγος, τοσο πιο πολλα μετρα φευγει, οσο καλυτερα ειναι θωρακισμενο τοσο λιγοτερο θορυβο περναει στην εικονα.

Η επιλογη σου θα κριθει απο 3 λογους :
1. ποσο μεγαλο θα ειναι το καλωδιο
2. τι μηχανηματα θα συνδεσεις
3. ποσα χρηματα θελεις να δωσεις

Ελπιζω να βοηθησα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα απο την ατάκα "...Άσχετο καλή μου". Το καλώδιο έκλεισε παιδιά και ευχαριστώ τον Αποστόλη για την άψογη συνεργασία...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673
Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI

με γειά το καλώδιο!

έτσι για τη συζήτηση, ας σχολιάσω κάτι:

Κυριο χαρακτηριστικο ενος καλωδιου ειναι το παχος των αγωγων και η θωρακιση τους.
Οσο πιο παχυς ο αγωγος, τοσο πιο πολλα μετρα φευγει, οσο καλυτερα ειναι θωρακισμενο τοσο λιγοτερο θορυβο περναει στην εικονα.
χμ χμ

ωραία άποψη. να και μια άλλη:

ξεκινώ από την παραδοχή ότι το hdmi μεταφέρει ψηφιακό σήμα ήχου και εικόνας. πάμε λοιπόν:

το πάχος των αγωγών καθόλου σημασία δεν έχει στα ψηφιακά καλώδια, όπου το μόνο που έχει ιδιαίτερη αξία είναι η σύνθετη ωμική αντίσταση του καλωδίου, ή αλλιώς εμπέδηση, που εξαρτάται από τη χωρητικότητα και επαγωγικότητα και ωμική αντίσταση του καλωδίου και οφείλει να έχει συγκεκριμένη τιμή. Εφόσον αυτό πληρεί τις προδιαγραφές σύνθετης ωμικής αντίστασης, τότε θα είναι ικανό να μεταφέρει το ψηφιακό σήμα στις αποστάσεις που έχουν στανταριστεί για το ψηφιακό πρωτόκολλο αυτό, και όσο και πιο χοντρό να κάνεις τον κάθε αγωγό δε πρόκειται να πάει παραπέρα, σε μεγαλύτερη απόσταση.

όσο καλύτερα θωρακισμό είναι το ψηφιακό καλώδιο, τόσο λιγότερο επηρεάζει τα υπόλοιπα μηχανήματα. το ψηφιακό σημα δεν έχει καμιά απολύτως ανάγκη θωράκισης. ίσα ίσα, ευνοείται τρόπον τινά από την παντελή απουσία θωράκισης. οι προδιαγραφές θωράκισης των ψηφιακών καλωδίων θεσπίστηκαν ώστε να περιοριστεί η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικων παρεμβολών από το ίδιο το καλώδιο που μεταφέρει το ψηφιακό σήμα, κι όχι για να προστατευτεί το ψηφιακό σήμα.

αυτά.

έχουμε 2 απόψεις λοιπόν.

άντε, ας περιμένουμε να ακούσουμε και μια τρίτη ή και μια τέταρτη άποψη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.673
Απάντηση: Re: HDMI

Αν και απλοϊκά, ορθά όσα αναφέρονται εκεί, όπως και το παρακάτω:

"Runs of up to 50 meters can be achieved by sending the HDMI signal over a run of Cat 5/6 networking cable"

Και σας ερωτώ: ξέρετε πόσο κοστίζουν 50μ CAT5 καλωδίου?
Aν τυχόν δε ξέρετε, δείτε εδώ. (Αν και μπορείτε να τα βρείτε και σε καλύτερη τιμή... τες πα, 15 ευρώ υπεραρκούν για 50 μέτρα...)

Χρειάζεται ο φίλος μας κάτι καλύτερο ποιοτικά από CAT5 για να συνδέσει την TV του?

Για ποιό λόγο να πληρώσει 20 ευρώ ή και 120 ευρώ για 1 καλώδιο του μέτρου, το οποίο αν έχει μέσα ένα τυπικής ποιότητας καλώδιο δικτύου υπεραρκεί γα οποιαδήποτε τέτοια σύνδεση?

κι ένα μικρό ακόμα απόσπασμα, έτσι για ενημέρωση και μόνο:

"The longest HDMI cable runs seen to date have been achieved using fiber-optic cable. Electrically it is similar to an active cable or Cat 5/6 solution. HDMI over fiber is effective in cable runs up to 100 meters or more."

Και να μη πιάσουμε κοστολόγια.... δε χρειάζεται νομίζω.

Νομίζω πως ότι είχα να πω το είπα. Μπορείτε να έχετε την άποψή σας, αλλά από τεχνικής σκοπιάς δεν υπάρχουν πολλές απόψεις.

Reaction score
0

Απο την αφή και μόνο νομίζω οτι τα Hdmi εμπορίου ανεξαρτήτου τιμής δεν χρησιμοποιούν αγωγούς καλ. Δικτύου, ετσι λέω εγώ τώρα..Οπότε μπας και ξέρουν κατι παραπάνω ή έχουν πειραματιστεί περισσότερο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.503
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus