HDR photos

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.088
Με αφορμη ενα νεο θεμα σε γνωστο φωτογραφικο site,

http://www.dpreview.com/learn/?/Guides/The_art_of_HDR_Photography_part_1_01.htm

ας φτιαξουμε κ ας ανεβαζουμε καποιες HDR φωτογραφιες η αλλιως Υψηλου Δυναμικου Ευρους.

Στο συγκεκριμενο θεμα, ασχολουνται περισσοτερο με τη φωτογραφια τοπιου αλλα το HDR μπορει να λειτουργησει σε πολλες περιπτωσεις.

Εξηγει πολλες απο τις αρχες του HDR και μπορει να μας βοηθησει ιδιαιτερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.619
Απάντηση: HDR photos

εξαιρετική! με ποιό πρόγραμμα την έκανες?

Reaction score
0

Ευχαριστώ....

Είναι με το HDR efex Pro με αρκετό παιχνίδι και μετά Photoshop για μικροδιορθώσεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.619

κι αυτή άπαιχτη!

πρέπει μου φαίνεται να το δοκιμάσω κι εγώ αυτό το χα-ντε-αρ...

Reaction score
173

Ωραια και η δευτερη, ειδικα ο ουρανος και οι ακτινες... λιγο κατω στα σπιτια σου ξεφυγε...

Reaction score
0

Ευχαριστώ παιδιά...

Με πόσες φωτογραφίες Στέλιο έκανες την HDR?
Είναι oneshot, η πρώτη στον σταθμό είναι εξαγωγή από camera raw -4, -2, 0, +2, +4 tif στα 16bit και ένθεση στο hdrefexpro, στη δεύτερη απ'ότι θυμάμαι είναι πιο πυκνά τα βήματα ανά 1 step...

Ωραια και η δευτερη, ειδικα ο ουρανος και οι ακτινες... λιγο κατω στα σπιτια σου ξεφυγε...
Ηλία τι ακριβώς εννοείς, αν εννοείς τα σπίτια που είναι πιο άσπρα από τα υπόλοιπα είναι γιατί εκεί έπεφταν οι ακτίνες του ήλιου...

Reaction score
173

Δεν ξερω αν το εγραψα σωστα το "σου ξεφυγε"... εννοω οτι δεν διακρινω στα σπιτια λεπτομερεια αντιστοιχη οπως στα συνεφα η στο δεντρο δεξια... μου δινει την εντυπωση υπερβολικου σαρπενινγκ ή κατι τετοιο, που δεν μπορω να προσδιορισω... δεν ξερω ομως αν ειναι θεμα επεξεργασιας ή αποστασης απο το θεμα ή ατμοσφαιρας... η το οτι ειναι εξαγωγη απο ενα μονο raw...

Οπως και να χει ειναι εντυπωσιακη...

Reaction score
0

Α μάλιστα, λοιπόν είναι από τις πρώτες μου με τον κιτ φακό από ένα σημείο ανεβαίνοντας για Πάρνηθα, η μέρα ήταν πολύ συνεφιασμένη, με ατμόσφαιρα λίγο ομιχλώδης ανεβάζω την πρωτότυπη (ανεπεξέργαστη) για να καταλάβεις τι εννοώ, όπως επίσης πόσο αγνώριστη μπορεί να γίνει μια φωτό που όταν τη βλέπεις στον υπολογιστή λες πάει τόχασα... Όταν την τράβηξα δεν είχα ιδέα από HDR...

Reaction score
173

Α μάλιστα, λοιπόν είναι από τις πρώτες μου με τον κιτ φακό από ένα σημείο ανεβαίνοντας για Πάρνηθα, η μέρα ήταν πολύ συνεφιασμένη, με ατμόσφαιρα λίγο ομιχλώδης ανεβάζω την πρωτότυπη (ανεπεξέργαστη) για να καταλάβεις τι εννοώ, όπως επίσης πόσο αγνώριστη μπορεί να γίνει μια φωτό που όταν τη βλέπεις στον υπολογιστή λες πάει τόχασα... Όταν την τράβηξα δεν είχα ιδέα από HDR...
Αγνωριστη μπορει να γινει με πολλους τροπους... 9/10 tutorial στο νετ, ειναι δοκιμες στην τυχη (τραβαμε μερικα sliders στα ακρα και βγαζουμε μια αρτιστικη/ψυχεδελικη εικονα), που στη συνεχεια τις ονομαζουν επεξεργασια...

Νομιζω ομως οτι η συγκεκριμενη, δεν ειναι ενδεδειγμενη για HDR (αν υπαρχει τετοιος ορος). Πιστευω πως θα επερνες ιδιο αποτελεσμα και με κανονικη επεξεργασια, ισως πιο δυσκολα, ισως πιο ευκολα...

Reaction score
0

Νομιζω ομως οτι η συγκεκριμενη, δεν ειναι ενδεδειγμενη για HDR (αν υπαρχει τετοιος ορος). Πιστευω πως θα επερνες ιδιο αποτελεσμα και με κανονικη επεξεργασια, ισως πιο δυσκολα, ισως πιο ευκολα...
Μπορεί να έχεις δίκιο Ηλία αλλά από το να την έχω στην αρχική της μορφή την προτιμώ 100 φορές έτσι...

Τώρα που την βλέπουμε έτσι ίσως και να φάμε μερικές ώρες στο ps για να τη φέρουμε στο περίπου με κανονική επεξεργασία και αν...

@chrisB ωραία προσπάθεια, ίσιωσε μόνο τον ορίζοντα...

Reaction score
33
Στέλιο ήταν η πρώτη μου προσπάθεια, φοβόμουν μήπως το παράκανα....πολλές φορές οι HDR δείχνουν εντελώς ψεύτικες.
Έχεις δίκιο για τον ορίζοντα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας