HDR photos

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.392
Απάντηση: HDR photos

Να την ανεβάσω και εδώ αυτή που ανέβασα στο διπλανό θέμα: αλλά σε δύο εκδοχές:

Η πρώτη από μίξη τριών καρέ στο photomatix (διαφορά κάθε καρέ 1 2/3 στοπ -όχι 2 όπως είχα γράψει), η δεύτερη με προσεκτικό πείραγμα του μεσαίου raw (σημειακό πουσάρισμα, gradients κλπ)

βέβαια στο raw πειράχτηκε και η θερμοκρασία και είναι λιγάκι διαφορετική μεταξύ των δύο.

Reaction score
7

Οντως, η βάρκα φαίνεται πιο ρεαλιστικά φωτισμένη στην hdr έκδοση, αν και σαν δυναμικό εύρος δεν φαίνεται να πολυδιαφέρει η μία από την άλλη έκδοση (χωρίς να έχω πρόσβαση σε ιστόγραμμα αυτή τη στιγμή).

ΥΓ. Και το wb της πρώτης προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.

Reaction score
173

Nομιζω, σε τυπικη θεαση, οπως κανει ενας τριτος που δεν εχει αμεση γνωση των παραμετρων ληψεως, και οι δυο εκδοχες ειναι ισαξιες... το wb ειναι και λιγο υποκειμενικο, οποτε δεν το σχολιαζω.

Σιγουρα ομως, σε πιο λεπτομερειακη παρατηρηση, 3 ληψεις προσφερουν καλυτερο αποτελεσμα απο μια, σε αρκετες παραμετρους...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

άμα κιτρινίζουν πολύ τα χιόνια, δε μου αρέσει...

Reaction score
33
Μια μέτρια προσπάθεια... είχε αρχίσει να βρέχει εκεί που στεκόμουνα και βιαζόμουνα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

εσύ τη λες "μέτρια", εμένα μου αρέσει πολύ!:126:

λυπάμαι, αλλά βλέπω ...διάσταση απόψεων!:138::137::136:

Reaction score
33
Re: Απάντηση: HDR photos

εσύ τη λες "μέτρια", εμένα μου αρέσει πολύ!:126:

λυπάμαι, αλλά βλέπω ...διάσταση απόψεων!:138::137::136:
Μεγάλη μου χαρά και τιμή να με διαψεύδεις εσύ Κώστα! :107:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.392

Μεγαλειώδες μεν πλάνο Χρήστο, αλλά...
1. Τόσο χαμηλά που τοποθέτησες την πόλη και το κάστρο τα έκανες φτωχούς συγγενείς. Εάν ακολουθούσες τον απλό μπούσουλα των τρίτων, θα έπαιρνες μια καλή ισορροπία.
2. Το πρόγραμμα HDR κατάφερε και να σου κάψει τα λευκά, και να σου βγάλει banding θόρυβο στον ουρανό. Το χειρότερο από δυο κόσμους! Τι διαφορές έκθεσης είχες βάλει στη ρύθμισης ΑΕΒ?

Reaction score
33
Επίτηδες έβαλα τόσο χαμηλά την πόλη, με ενδιέφερε ο δραματικός ουρανός.
Το αποτέλεσμα ήταν από δυο λήψεις F9 me 0.3 sec η μια, 1/80 η άλλη...
Μάλλον εγώ έδωσα λάθος ρυθμίσεις στο photomatix (τώρα το μαθαίνω)
Νομίζω ότι αν είχα κάνει ένα bracketing -2, 0, +2 θα το είχα πετύχει... ας όψεται η βροχή (αλλά εδώ θα είμαστε :107:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

αυτή μια "πάρα πολύ όμορφη φωτογραφία"!

η προηγούμενη, δεν είναι μια "πολύ όμορφη φωτογραφία", είναι ...επιβλητική!
επίσης, τα καμμένα δε με ενοχλούν, γιατί δείχνουν την ένταση, φτιάχνουν την αντίθεση με το βαρύ σκούρο σύννεφο από πάνω, αλλά κι ούτε το banding δεν με ενοχλεί, διότι μπερδεύεται με τα σύννεφα που νομίζεις πως το ένα κάθεται πάνω στο άλλο, τους δίνει "βάρος", μου αρέσει... προσωπικά, εστιάζω τα μάτια μου στο καμένο του ουρανού, ψάχνοντας να βρω τον ήλιο, και εντυπωσιάζομαι από το αποτέλεσμα.

τεχνικά ο τάσος έχει δίκιο, αλλά από την άλλη έχουμε και τα γούστα μας, τι να κάνουμε.

τεχνικά βέβαια, κι η δεύτερη έχει ένα "θεματάκι" στα σύννεφα πάνω από το βουνό και στις ακτίνες φωτός, αλλά αν κάθεσαι και κοιτάζεις από κοντά το κάθε συννεφάκι προσπαθώντας να βρεις ένα ψεγάδι, χάνεις το δάσος και δε θαυμάζεις την ομορφιά του τοπίου που κατάφερες κι αποθανάτισες και μας δείχνεις... προσωπικά, εστιάζω τα μάτια μου στα σκούρα στάχυα ανάμεσα στα 2 βυθισμένα δέντρα, στο κέντρο της φωτό, και όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω στην περιφερική όραση, και η φωτό σου μου δίνει μια αίσθηση τρισδιάστατου, σα να πρέπει να εστιάσω πιο κοντά για να δω το δέντρο αριστερά, σκέτη απόλαυση!

-----------------------------

Που θέλω να καταλήξω: πιο σημαντικό από την οποιαδήποτε τεχνική αρτιότητα βλέπω προσωπικά το συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσει μια φωτό βλέποντάς τη, αυτή είναι νομίζω και η δύναμη της δημιουργίας της.
Ταυτόχρονα, είναι προσωπικό θέμα αν θα εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο στα τεχνικά στοιχεία της φωτογράφησης, και νομίζω πως τό'χεις μέσα σου αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απείρως χρησιμότερα ποστς σα του Τάσου, που σου δείχνουν τα "στραβά" της φωτό σου, ώστε να βελτιωθείς με το χρόνο, αν το επιθυμείς φυσικά. Εύχομαι μόνο, μέσα από αυτή τη διαδικασία βελτίωσης, να μην μετακινηθεί το κέντρο της προσοχής σου στο τεχνικό μέρος της φωτό και απομακρυνθεί από το αυθόρμητο και δημιουργικό, από το "καλλιτεχνικό" ίσως. Και το ίδιο εύχομαι για όλους δηλαδή. Διότι τώρα τελευταία θαυμάζω κάτι φωτός από πραγματικά "αστέρια" του χώρου, που δε δίνουν καμιά σημασία στους "κανόνες" της τεχνικής της φωτογράφησης, δηλαδή τι κομμένα κεφάλια και τι κομμένα γόνατα έχω δει, πακέτο με καμένα λευκά και μαύρα, δε περιγράφεται...

Reaction score
173

Αυτη μου αρεσει... αν προσεχεις λιγο και το φως, πχ ποτε βγαινει απο τα συνεφα ή αν κυνηγας την καταλληλη ωρα (λιγο πριν τη δυση ή λιγο μετα την ανατολη) θα εχεις και καλυτερα χρωματα πχ στα σταχια

Reaction score
33
Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα, για τα πραγματικά καλά σου λόγια αλλά και τις συμβουλές!
Πράγματι ο Τάσος λειτουργεί σαν δάσκαλος για εμένα και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ :444:(τα ευχαριστώ τα έκοψα μετά από δική του παρατήρηση :107:)
Και του έχω ζητήσει από κοντά να με διορθώνει και μάλιστα αυστηρά! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιωθώ εξάλλου, ώστε να βγάλω αυτό που πράγματι έχω "μέσα" μου.
Ειλικρινά όλοι με βοηθήσατε πολύ, παρακολουθώντας σας εδώ και πολύ καιρό (πολύ πριν πάρω την canon)
Ελπίζω και το προσπαθώ να βελτιωθώ τεχνικά -είναι μια από τις χαρές του χόμπυ και αυτό- αλλά είμαι σίγουρος ότι όπως και εσείς, δεν θα χάσω την προσωπική μου ματιά....
Στην πρώτη με τα σύννεφα είχα στο νου μου το "επιβλητικό" όπως το χρησιμοποιούσαν στους πίνακες οι Ολλανδοί masters. Λειτούργησε!!! Αν σου στείλω το αρχείο να το δεις στην 30' οθόνη σου (εγώ έχω 29΄imac) είναι ακόμη πιο έντονη.
Στην δεύτερη μου έκανε εντύπωση που όλα τα πουλιά κοιτούσανε προς τον ήλιο που μια εμφανιζότανε μια χανότανε... προς την ίδια φορά δηλαδή, που το κάδρο οδηγεί το μάτι.

Ηλία,
σε ευχαριστώ και έχεις απόλυτο δίκιο... χτες λόγω του πολύ ευμετάβλητου καιρού με είχε πιάσει μια απίστευτη ανυπομονησία (πρέπει να το δω αυτό :107:) και ενώ σε κάποιες προσπάθησα περισσότερο σε κάποιες ήμουνα πολύ βιαστικός.
Σε σημείο που μετά εξεπλάγην που είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό το θεωρώ σαν την αποτυχία του πρωτάρη.... θα έπρεπε βροχή ή όχι να είμαι πιο αποφασισμένος, τι στιγμή μάλιστα που αυτό το χόμπυ με εκφράζει τόσο πολύ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.392

Ωχ. Θα τα διαβάζει κανείς πραγματικός μάστορας και θα με πάρει με τις πέτρες! :142:

Reaction score
33
Re: Απάντηση: HDR photos

Ωχ. Θα τα διαβάζει κανείς πραγματικός μάστορας και θα με πάρει με τις πέτρες! :142:
Δεν ξέρω ποιος είναι πραγματικός μάστορας Τάσο, αλλά εμένα με έχεις βοηθήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Και συνεχίζεις. Σε σχέση με εμένα είσαι μάστορας.
Θα ήμουν και υποκριτής/ηλίθιος και αχάριστος αν δεν το αναγνώριζα! :107:
:136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

έτσι είναι, η αλήθεια να λέγεται. Ο Τάσος μας έχει βοηθήσει όλους πολύ.:126:

αν και βλαμμένος...:137::138::136:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.392

Μια παλιότερη, ανατολή στη Βουδαπέστη, από το παράθυρο του ξενοδοχείου (αυτοσχέδιος στήριξις και τρία καρέ σε ριπή)

Θα τη ξαναδουλέψω πιο προσεκτικά κάποια στιγμή, προς το παρόν....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
Oμορφη Τασο!!
Αν κ θα προτιμουσα το φως του ηλιου πιο προς το πορτοκαλι, το κανονικο δηλαδη.
απλα ετσι ειναι πιο.."ονειρικο".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.804
Members