HDTV δοκιμαστική εκπομπή από το ΥΜΕ και τον HELLAS SAT!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απόσμασμα απο τον xαιρετισμό του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στην έναρξη των εργασιών της Διημερίδας «Οι Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες και η Ραδιοπλοήγηση στην Υπηρεσία του Πολίτη»
όπου μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:

""Παράλληλα, εκμεταλλευόμενος τη σημερινή ημερίδα, έχω να σας ανακοινώσω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό:
* Αυτή την ώρα που μιλάμε ξεκίνησε η δοκιμαστική εκπομπή καναλιού υψηλής ευκρίνειας-HDTV με συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και της Hellas-Sat. Το κανάλι είναι ελεύθερο και οι εκπομπές είναι δοκιμαστικές. Ίσως ήδη να το είδατε στο περίπτερο της Hellas-Sat. Πρόκειται για ποιότητα εικόνας τέσσερις φορές καλύτερη από αυτή που γνωρίζουμε όλοι. Ξεκινά και στη χώρα μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στον πυρήνα της Ευρώπης.""

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η συχνότητα εκπομπής του καναλιού υψηλής ανάλυσης (HDTV) του ΥΜΕ σε συνεργασία με τον Ηellas Sat, είναι:
Δορυφόρος HELLAS SAT 39o E
DVB S2
Downlink Frequency: 12717 Mhz Hor
Symbol rate : 7,72 Msymbols
FEC: ¾
Modulation: 8PSK
pigi:http://www.yme.gr/?aid=1227&tid=23
Το μεταφέρω από το άλλο θέμα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το lux tv θα εκπέμπει δοκιμαστικά για το επόμενο χρονικό διάστημα στην παραπάνω συχνότητα...

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε την συνέχεια...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: HDTV δοκιμαστική εκπομπή από το ΥΜΕ και τον HELLAS SAT!

όλοι οι δέκτες, απλώς το προσδιορίζεις χειροκίνητα στην αντίστοιχη θέση του καναλιού.

Reaction score
0
Καταρχήν ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Και όμως παρά τις προσπάθειες που έκανα εχθές με τον Ηumax2000 η συχνότητα δεν άνοιξε!!!

Reaction score
0
Επιτέλους, κάποιοι ξύπνησαν....αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η αξιέπαινη αυτή προτοβουλία προέρχεται από το Υπ. Μεταφορών και όχι από την κατ' εξοχήν αρμόδια ΕΡΤ? Γιατί? Ξέρει κανείς?

Reaction score
6
Καταρχήν ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Και όμως παρά τις προσπάθειες που έκανα εχθές με τον Ηumax2000 η συχνότητα δεν άνοιξε!!!
O Humax είναι λίγο "δυσκοίλιος" με τα χαμηλά (αλλά και τα υψηλά >30000) SR ....από την άλλη μπορεί να έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι (όπως την είχα πάθει και εγώ!)...
Εγώ πάντως με την Technotrend S3200 στο HTPC το πιάνω κανονικά, το ίδιο και με τον Hivion HD9090X Ultima ! Βέβαια το σήμα (και λόγω SCPC μετάδοσης) δεν είναι και πολύ δυνατό, ίσως με μικρό πιάτο (60-80cm) να υπάρχει όντως πρόβλημα!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Xristo efoson epeze apo humax2000 simeni oti itane doriforika, ara efoson stin sixnotita afti iparxoune ta tria kanalia tou luxetv kapou alou prepi na ine i sixnotita pou metedide o humax2000.
pou omos??
Αυτό λέω...

Με 80άρι πιάτο βλέπαμε το lux tv από την συγκεκριμένη συχνότητα χρησιμοποιώντας έναν humax 2000...

Reaction score
0
Μπορεί εγώ να έχω ελαττωματικό δέκτη. Η συχνότητα δεν κατεβαίνει με τίποτα. Επιπλέον το εγχειρίδιο χρήστη αναγράφει ότι ο δέκτης λειτουργεί με FEC 10000-30000

Reaction score
1
Απάντηση: Re: HDTV δοκιμαστική εκπομπή από το ΥΜΕ και τον HELLAS SAT!

Επιπλέον το εγχειρίδιο χρήστη αναγράφει ότι ο δέκτης λειτουργεί με FEC 10000-30000
Ειναι δυνατον? Δηλαδη ο δεκτης δεν μπορει να κατεβασει παρα πολλες συχνοτητες. Μηπως με καμια αναβαθμιση...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

χμμμ... πρόβλημα με τον HUMAX 2000, :pc: δυστυχώς εχει Input Symbol Rate για DVB-S2 : 10-30 Ms/s (QPSK), 10-31 Ms/s (8PSK).

Η διαμόρφωση 8PSK που χρησιμοποιεί ο Hellas Sat 2 για το LUXE - HD , δυστυχώς δεν μπορεί να αποδιαμορφωθεί απο τον Humax 2000.

Εαν αλλάξει το Symbol Rate πάνω απο τα 10 Ms/s (τώρα είναι 7,72 Ms/s) δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Στη έκθεση έπαιζε ο Pace DS 810 KP, χωρίς πρόβλημα αφού υποστηρίζει 2 Ms/s μέχρι 30 Ms/s.

Πάντως είναι μια καθαρά δοκιμαστική εκπομπή και πιστεύω ότι θα αλλάξει πρός τα πάνω η ταχύτητα μετάδοσης , μόλις μπεί σε πραγματική εκπομπή.

Μέχρι τότε οι κάτοχοι Humax 2000 δεν θα μπορούν να δούν την δοκιμαστική HD εκπομπή.

:pc: :pc: :pc:

Reaction score
385

Πάντως είναι μια καθαρά δοκιμαστική εκπομπή και πιστεύω ότι θα αλλάξει πρός τα πάνω η ταχύτητα μετάδοσης , μόλις μπεί σε πραγματική εκπομπή
Κάτι ξέρεις εσύ , ΜΙΛΑ !!!!:happy_8:

Reaction score
0
@ Πανος Οπλοποιος

Ευχαριστώ!!!

Μόλις πέρασα την τελευταία ΟΤΑ αναβάθμιση. Καί ω του θαύματος η συχνότητα κατέβηκε. Εικόνα και ήχο έχω μόνο στο LUX HDTV. Στα άλλα δύο (UK και SD) μόνο ήχο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
@ Πανος Οπλοποιος

Ευχαριστώ!!!

Μόλις πέρασα την τελευταία ΟΤΑ αναβάθμιση. Καί ω του θαύματος η συχνότητα κατέβηκε. Εικόνα και ήχο έχω μόνο στο LUX HDTV. Στα άλλα δύο (UK και SD) μόνο ήχο.
Άρα παίζει και στον humax...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv