HDX 1000 NMT Player

Reaction score
0
Θα ήθελα την γνώμη σας για τον συγκεκριμένο Media Player γιατί σκέφτομαι να τον αγοράσω.

http://www.hdx1080.com/index.php?pa...com_virtuemart&Itemid=115&vmcchk=1&Itemid=115

Specification Overview

CASE
Solid Aluminium Alloy Case
SDHC and MMC Card Reader
Hardware Power ON/OFF Switch
Compatible with 3.5" and 2.5" SATA HDD
Support Vertical or horizontal placement
CPU
Sigma Designs SMP8635 Rev. C
Memory
DDR DRAM : 64-bit 512Mb
External NOR Flash : 16-bit 256Mbit
Audio/Video outputs
Gold plated HDMI v1.3a (up to 1080p)
Gold plated Component Video (up to 1080p)
Gold plated Composite Video
Gold plated Stereo Analog Audio
Gold plated S/PDIF Coaxial Digital Audio
Optical Digital Audio
Hardware Connectivity
2x USB 2.0 host
1x USB 2.0 Slave
Serial ATA (SATA)
Ethernet 10/100
Dimension and Weight:
20 x 20 x 5.5cm / 1.5kg
Shipping Weight / 2kg
Package Content:
1 x HDX 1000 Player
1 x HDMI Cable
1 x Remote control with batteries
1 x 110~240 power supply
1 x User Guide
Streaming Connectivity
Bonjour
UPnP SSDP
DLNA
Windows Media Connect
Windows Media Player NSS
SMB
NFS
HTTP servers: myiHome, WizD, SwissCenter, MSP Portal, Llink, GB-PVR
BitTorrent P2P
NAS access : SMB, NFS, FTP
Web services
Video : YouTube, Google Video, MetaCafe, VideoCast, DL.TV, Cranky Geeks
Audio : iPodcast, Radiobox, ABC News
Photo : Flickr, Picasa
RSS feed : Yahoo! Weather, Yahoo! Traffic alerts, Yahoo! Stock, Cinecast, Traffic Conditions.
Internet Radio : Shoutcast
Media files supported
Video containers: MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
MPEG1/2 PS (M2P, MPG)
MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
VOB
AVI, ASF, WMV
Matroska (MKV)
MOV (H.264), MP4, RMP4

Video codecs:
XVID SD/HD
MPEG-1
MPEG-2
MP@HL
MPEG-4.2
ASP@L5, 720p, 1-point GMC
WMV9
MP@HL
H.264
BP@L3
[email protected]
[email protected]
[email protected]
VC-1
MP@HL
AP@L3

Audio containers:
AAC, M4A
MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA)
WAV
WMA

Audio codecs:
WMA, WMA Pro
AAC
MP1, MP2, MP3
LPCM 5.1/7.1
FLAC
DTS, AC3 (supported via pass through to decoder)

Picture formats :
JPEG, BMP, PNG, GIF

DVD RIP Format:
ISO, IFO

Subtitle formats :
SRT, SMI, SUB, SSA
Subtitle Language:
english,gb,big5,german,greek,hebrew,russian,dutch,french,italian,czech,swedish,spanish,polish,
portuguese,bulgarian,norwegian,hungarian,slovenian,japanese,nimen

Reaction score
164
Καλωσήλθες στην παρέα μας Βαγγέλη. :)
Το συγκεκριμένο player είναι άλλο ένα NMT, που σημαίνει ότι φοράει το λειτουργικό της Sybas πάνω στο κλασικό hardware της Sigma. Το συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω, και δεν έχω ακούσει και κάποιον άλλον να το έχει αγοράσει. Υποθέτω ότι το μοναδικό πρόβλημα που θα μπορούσε να έχει είναι να μην βγάζει συχνά firmware.
Για τα υπόλοιπα της οικογένειας, ψάξε στο forum για τα Popcorn Hour 110, Egreat, IstarHD. Θα βρεις πολλές πληροφορίες. Πάνω-κάτω τα ίδια θα ισχύουν και για το HDX. Πέρα από τις κάποιες ιδιαιτερότητες που ίσως να έχει, και που μόνο ένας κάτοχός του μπορεί να σου πει. (Πχ, το Egreat έχει ανεμιστηράκι που κάνει θόρυβο)

Reaction score
0
Παιδιά σας ευχαριστώ καλώς σας βρήκα.
Από όλα που έχω διαβάσει νομίζω ότι το HDX 1000 είναι το μόνο με case αλουμινένιου κράματος σε αντίθεση με τα Egreat, και WDTV που είναι πλαστικά.
Βεβαίως αυτό δεν είναι και το βασικότερο αλλά αυτό που μετράει πολύ σε εμάς είναι οι Ελληνικοί υπότιτλοι όπου στο συγκεκριμένο μηχάνημα τους ρυθμίζεις όπως θέλεις, την στιγμή που άλλα ΝΜΤ παιδεύονται να τους βρούν.
Όποιος έχει κάποια εμπειρία απο το HDX 1000 ας μας πει την γνώμη του.

Reaction score
164
Παιδιά σας ευχαριστώ καλώς σας βρήκα.
Από όλα που έχω διαβάσει νομίζω ότι το HDX 1000 είναι το μόνο με case αλουμινένιου κράματος σε αντίθεση με τα Egreat, και WDTV που είναι πλαστικά.
Βεβαίως αυτό δεν είναι και το βασικότερο αλλά αυτό που μετράει πολύ σε εμάς είναι οι Ελληνικοί υπότιτλοι όπου στο συγκεκριμένο μηχάνημα τους ρυθμίζεις όπως θέλεις, την στιγμή που άλλα ΝΜΤ παιδεύονται να τους βρούν.
Όποιος έχει κάποια εμπειρία απο το HDX 1000 ας μας πει την γνώμη του.
Κάνεις λάθος. Σε όλα οι υπότιτλοι ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο (συγχρονισμός, χρώμα, μέγεθος). Επί πλέον, το Popcorn είναι αλουμινένιο.
Προσωπικά, δεν βρίσκω τον λόγο να προτιμήσεις το συγκεκριμένο ή κάποιο άλλο. Όλα τα ίδια είναι σχεδόν. Το Egreat είναι μόνο φασαριόζικο, αλλά είναι το μοναδικό που διατίθεται σε λογική τιμή στην Ελλάδα.

Reaction score
0
Κάνεις λάθος. Σε όλα οι υπότιτλοι ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο (συγχρονισμός, χρώμα, μέγεθος). Επί πλέον, το Popcorn είναι αλουμινένιο.
Προσωπικά, δεν βρίσκω τον λόγο να προτιμήσεις το συγκεκριμένο ή κάποιο άλλο. Όλα τα ίδια είναι σχεδόν. Το Egreat είναι μόνο φασαριόζικο, αλλά είναι το μοναδικό που διατίθεται σε λογική τιμή στην Ελλάδα.
Θα διαφωνήσω... Δεν μου φαίνεται καθόλου λογική τιμή τα 215 ευρώ για ένα πλαστικό κουτάκι, με μια πλακέτα, firmware και software που βασίζεται σε open source και με δυνατότητα παραγωγής ΟΕΜ κομματιών από την ίδια την Egreat. Απλά το e-shop μας πατάει στον κάλο γιατί μυρίστηκε την αγορά και είναι το μόνο μαγαζί που προσφέρει απευθείας εγγύηση. Απορώ πως και δεν μπήκε στην αγορά το πλαίσιο με Turbo-X brand...

Reaction score
164
Θα διαφωνήσω... Δεν μου φαίνεται καθόλου λογική τιμή τα 215 ευρώ για ένα πλαστικό κουτάκι, με μια πλακέτα, firmware και software που βασίζεται σε open source και με δυνατότητα παραγωγής ΟΕΜ κομματιών από την ίδια την Egreat. Απλά το e-shop μας πατάει στον κάλο γιατί μυρίστηκε την αγορά και είναι το μόνο μαγαζί που προσφέρει απευθείας εγγύηση. Απορώ πως και δεν μπήκε στην αγορά το πλαίσιο με Turbo-X brand...
Λογική τιμή σε σχέση με τα 280ρια που έχω ακούσει για το Popcorn 110...

Reaction score
0
Οπως ειχα γραψει και εδω παλιοτερα, το συγκεκριμενο το αγορασα οταν ακομα το δολαριο ηταν στο 1,48 και μου βγηκε σε καλη τιμη. Ενας απο τους λογους που το επελεξα ηταν το αλουμινο και η μη υπαρξη ανεμιστηρα. Του εχω εναν σκληρο WD 1 ΤΒ και δεν ζεστενεται υπερβολικα ακομη και οταν ειναι always on να κατεβαζει. Ο δευτερος λογος που πηρα αυτο ηταν η ψηφιακη coaxial εξοδος που τη θεωρω ανωτερη απο την οπτικη, καθοτι τω χρησιμοποιω πολυ για ναπαραγωγη μουσικης flac και wav.
Στις υπολοιπες λειτουργιες ισχυει οτι ισχυει και για ολα τα αλλα nmt (popcorn. egreat,istar). Ολα παιζουν αψογα και με πολυ καλη ποιοτητα εικονας και ηχου. Το δικο μου φαινεται να εχει ενα προβλημα με τον αναγνωστη καρτων που εχει, αλλα τον κατηργησα και ετσι χρησιμοποιω και τη δευτερη usb θυρα που εχει, κατι που ειναι πιο χρησιμο για μενα (η 2η usb αντι για card reader).
Πολυ καλη αγορα και ταιριαζει και ομορφα με εναν προενισχυτη-dac που εχω, τον grace m902, στον οποιο το συνδεω με την coaxial και εχω φοβερη ποιοτητα αναπαραγωγης μουσικων αρχειων.

Reaction score
0
σημερα ηρθε και το δικο μου!πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και με τη μια στην τηλεοραση!ενθουσιαστηκα! επαιξα με τη μια mkv με LAN απο τον μεγαλο υπολογιστη χωρις κανενα σπασιμο στην εικονα. Οι θυρες usb δουλευουν αψογα και το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι το card reader. Θελω να ρωτησω απο τα παιδια που το εχουν, οτι στη συντηρηση-->εκδοση νεου λογισμικου-->βγαζει 5-6 νεα αρχεια μερικα σε zip και μερικα σε αλλα φορματς.Πρεπι να κατεβασω μονο το συγκεκριμενο για το HDX1000 ή και τα αλλα?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: HDX 1000 NMT Player

σημερα ηρθε και το δικο μου!πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και με τη μια στην τηλεοραση!ενθουσιαστηκα! επαιξα με τη μια mkv με LAN απο τον μεγαλο υπολογιστη χωρις κανενα σπασιμο στην εικονα. Οι θυρες usb δουλευουν αψογα και το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι το card reader. Θελω να ρωτησω απο τα παιδια που το εχουν, οτι στη συντηρηση-->εκδοση νεου λογισμικου-->βγαζει 5-6 νεα αρχεια μερικα σε zip και μερικα σε αλλα φορματς.Πρεπι να κατεβασω μονο το συγκεκριμενο για το HDX1000 ή και τα αλλα?
πόσο σου κόστισε και από που το παράγγειλες;

Reaction score
62
Να σου πω:
Αν αναλογιστείς αυτά, που σου προσφέρει και σε σύγκριση με ένα HTPC, που θα το χρησιμοποιούσε κάποιος μόνο για ταινίες, δεν έχει άσχημη τιμή. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα προτιμούσα να το έδιναν με σκληρό...

Reaction score
0
το πηρα απο εδω:http://www.nmtank.fr/epages/237894.sf
κοστος 259ευρω με τα ταχυδρομικα (ακριβοτερα μεν αλλα το πηρα απο Ευρωπη και ηρθε σε 3 μερες). Λοιπον δοκιμασα και το card reader και δουλευει αψογα με τη SDHC που εχω στη βιντεοκαμερα. Γενικα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες ( + την εξωτερικη ομορφια - κουτι αλουμινιου), Το επομενο σταδιο ειναι ο HDD 3.5'' 1,5TB που μαλλον θα του βαλω σημερα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: HDX 1000 NMT Player

Υποστηρίζει NTFS δίσκους? ή μόνο FAT32?

Reaction score
0
αυτο δεν το γνωριζω γιατι εχω βαλει εσωτερικο δισκο μεσα και τα υπολοιπα τα λαμβανω με LAN. Παντως επαθα με τα NMT applications! ειναι απιστευτα. Το μηχανημα δεν με προδωσε σε καμια στιγμη, σε πανω απο 6 ωρες συνεχομενης χρησης σε youtube, google maps, LDTV, yahoo weather, MKV player, music klt. Ομως κραταω μια επιφυλαξη διοτι οταν το επιασα εκαιγε...Ισως φταει και ο δισκος που εβαλα (seagate 3,5'' 1tb). Το μονο που δεν καταφερα ακομα ειναι τα torrents , αφου εκανα οτι ελεγε ο οδηγος αλλα το αρχειο δεν ξεκινησε download ποτε. Ισως καπου τα εμπλεξα στο port forward, και θα ξαναπροσπαθησω αυριο.

Reaction score
0
Ομως κραταω μια επιφυλαξη διοτι οταν το επιασα εκαιγε...Ισως φταει και ο δισκος που εβαλα (seagate 3,5'' 1tb).
Ελπίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!

2 ερωτησούλες:
1) Γιατί λες να φταίει ο συγκεκριμένος δίσκος για την θερμότητα?
2) Αρχικά σκεφτόσουν ότι θα έβαζες δίσκο 1,5Tb - ξέρεις αν όντως τα υποστηρίζει η συσκευή τόσα πολλά?

Reaction score
0
ναι ειμαι σιγουρος διοτι ενας κολλητος μου (το παραγγειλαμε μαζι) εβαλε 1,5tb και του παιζει αψογα χωρις να του υπερθερμνεται!Μαλιστα το ειχε να γραφει απο τον υπολογιστη του σχεδον 1,5 μερα συνεχομενα (γεμισε ηδη 750γβ...!!χαχα) Ειναι σιγουρο αυτο το εχω δει ο ιδιος.

Reaction score
0
ναι ειμαι σιγουρος διοτι ενας κολλητος μου (το παραγγειλαμε μαζι) εβαλε 1,5tb και του παιζει αψογα χωρις να του υπερθερμνεται!Μαλιστα το ειχε να γραφει απο τον υπολογιστη του σχεδον 1,5 μερα συνεχομενα (γεμισε ηδη 750γβ...!!χαχα) Ειναι σιγουρο αυτο το εχω δει ο ιδιος.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, εντυπωσιακό το μηχανάκι!!

Reaction score
0
τσεκαρα και τα τορρεντς. Χρησιμοποιω τον Clutch και δουλευει χαλαρα. Ευκολος τροπος τελικα με τα nmt μηχανακια...!Γενικα ειμαι υπερευχαριστημενος με την αγορα.Σε σχεση με τ' αλλα αυτο που μου εχει λυσει τα χερια ειναι η αναγνωση SDHC γλυτωνοντας ετσι χρονο σε αρκετα βιντεακια απο την βιντεκαμερα που εχω η οποια τα σωζει σε MOV H.264.

ΥΓ. εβγαλα και ξαναεβαλα το σκληρο δισκο, και κατα ενα περιεργο τροπο δεν καιει τοσο πολυ οσο πριν...χμμμ...αν και μοιαζει μπακαλιστικο αυτο...τι να πω θα δουμε

Reaction score
0
υπαρχουν καποια *.avi που δεν εχω εικονα, αλλα εχω ηχο. Εχει συμβει και σε αλλους?
Βεβαια ειναι πολυ μικρο ποσοστο. Σε συνολο περιπου 200 avi δεν εχω εικονα σε 2...
απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι.
Επισης απο τοτε που εβαλα τον ενισχυτη 5.1 μεσω coaxial δεν εχω ηχο στα βιντεακια του youtube...πολυ παραξενο. Γνωριζει κανεις κατι?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.408
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim