Heco victa 300 vs JBL ES30

GOM

Reaction score
43
Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για την αξιοποίηση δεύτερου συστήματος, (σαν πρώτο έχω Krk)
Χώρος, σαλόνι 22τμ. Απόσταση ακρόασης 4 μέτρα. Πηγή pc με αναπαραγωγή κυρίως flac και προς το παρόν με onboard κάρτα ήχου.
Από ενισχυτή έχω ένα marantz 10ετίας, 2χ70, στον οποίο έχει γίνει service πυκνωτών, τρανζίστορ κ.λπ
Επειδή πρόσφατα "ξεπαραδιάστηκα" με την αγορά αυτοενισχυόμενων ηχείων, ήθελα να αξιοποιήσω και τον marantz με κάτι σχετικά φθηνό αλλά και όσο το δυνατόν ποιοτικό γίνεται. Κατέληξα, δυστυχώς χωρίς ακρόαση, (γι αυτό θέλω και την βοήθειά σας) στα heco victa 300 και στα jbl es30. Η διαφορά στην τιμή είναι 110 ευρώ υπέρ των jbl.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αξίζει η διαφορά? Κυρίως με ενδιαφέρει το χαμηλό και στα 2 ηχεία, (καθότι ακούω κυρίως μουσική που το απαιτεί).
Από τα spec τους, βλέπω ότι:
Heco - 80 / 140 Watt, 34-38000 Hz
Jbl - 70 Watts Continuous / 280 Watts Peak, 50Hz – 40kHz
Τα jbl βέβαια, έχουν το διπλάσιο βάρος, αλλά τα heco, δεν φαίνονται ότι έχουν καλύτερο χαμηλό και μάλιστα με διαφορά από τα jbl?
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Για παράδειγμα ποιο ηχείο πιστεύεται θα αναπαράγει καλύτερα αυτό το κομμάτι....http://www.youtube.com/watch?v=IoSAEo9Idkk&feature=related :105:
thx

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Heco victa 300 vs JBL ES30

34hz από ηχείο ραφιού είναι υπερβολή.

Το καλύτερο θα είναι μιά ακρόαση και των δύο με cd δικό σου .

GOM

Reaction score
43

Έχεις δίκαιο, δεν πιστεύω και γω να φτάνει τόσο, αλλά λογικά δεν θα φτάνει έστω 40? Βασικά από το μαγαζί που θα τα πάρω δεν υπάρχουν και θα πρέπει να τα παραγγείλω, οπότε δεν θα έχω την δυνατότητα να τα ακούσω και τα 2. Έλεγα μήπως κάποιος τα είχε ακούσει και είχε μια γνώμη...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στα 40Ηz κατεβαινουν δυσκολα ακομα και τεραστια ηχεια δαπεδου της εισαγωγικης κατηγοριας, αυτα που γραφουν ειναι τοσο αληθινα οσο το "λεφτα υπαρχουν" του Γιωργακη

GOM

Reaction score
43

χα. τόοοσο μεγάλη απάτη tyler ε? Τι να πώ, τόσο μεγάλη απόκλιση? Οπότε καλύτερα λες να καταλήξω στα heco? Εξάλλου για την τιμή τους, όσο και χάλια να παίξουν, δεν θα κλάψω κιόλας...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα ηχεια θα τα βαλεις πανω σε βασεις? Γιατι αν δεν τα βαλεις πανω σε βασεις δεν προκειται να παιξουν.. παρε καλυτερα φτηνα δαπεδου με κανα 300αρι

GOM

Reaction score
43

ναι tyler, έχω ήδη βάσεις, στις οποίες είχα τα quadral τα οποία όντως μεταμορφώθηκαν. Δυστυχώς όμως κατάφερα να κάνω τα woofer τους σμπαράλια:103:παίζοντας ένα χαρακτηριστικό κομμάτι το ¨bassilove you". Αν έβρισκα woofer αντικατάστασης 10άρι, δεν θα τα άλλαζα με κανένα βιβλιοθήκης να σου πω την αλήθεια...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Σταματάκος speaking:
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_stand_bookshelf_loudspeakers_2009_10.htm

Πάντως αν η διαφορά είναι 110ε υπέρ των jbl κοίτα μήπως με αυτά τα λεφτά βρείς και κάποιο sub να τα συνοδεύσεις για να τα αποφορτίσεις απ τις χαμηλές συχνότητες..

GOM

Reaction score
43

Δυστυχώς ο μόνος χώρος για sub, είναι 6 μέτρα μακριά από τα ηχεία...οπότε νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι απαράδεκτο....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα Victa για τον συγκεκριμμενο ενισχυτη ειναι υπεραρκετα, ασε που θα παιζουν καλυτερα απο τα Quadral που αναφερεις.. Ναι, ενα sub θα βοηθουσε προς την κατευθυνση που θες

GOM

Reaction score
43

tyler, πάντως τα quadral και αναφέρομαι μόνο στο μπάσο τους, γιατί στα υπόλοιπα σίγουρα χάνουν, ήταν απίστευτο. Από όσες ακροάσεις έκανα σε κατηγορία τιμής 600 ευρώ, κανένα ηχείο δεν με έπεισε να τα δώσω αυτά τα λεφτά για αντικατάστασή τους. Αν το μπάσο των heco, πλησιάζει, θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...Πάντως για το sub που αναφέρετε, αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να είναι κάπου ανάμεσα στα ηχεία σαν τοποθέτηση?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ναι εχουν εκταση μπασσου λογω καμπινας κ μεγαφωνου αλλα δεν εχουν περιγραφη χαμηλα καλε μου φιλε. Για μενα κρατα τις βασεις κ βαλε πανω τα KRK να παιξουν ακομα καλυτερα και για τον Marantz παρε ενα ζευγαρι Infinity primus 250 να ακουσεις κ το μπασσο που θες σε τιμη χωμα http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=infinity+primus+250.

αν δεν μπορεις να βρεις αλλη χρηση για τις βασεις, παροπλισε τες στην αποθηκη κ καπου θα χρειαστουν στο μελλον να σαι σιγουρος

GOM

Reaction score
43

tyler, μου άναψες φωτιές πάλι...:103: Πολύ καλή πρόταση φαίνεται και μάλιστα τα έχει και στο μαγαζί που ενδιαφέρομαι να κάνω την αγορά...Για τα Krk έχω ήδη βάσεις. Το χω κάνει studio το σαλόνι...
Θα το φιλοσοφήσω το θέμα τότε...thx!!!!

Reaction score
7.091

η διαφορα ειναι μαλλον κατα των jbl αφου ειναι πιο ακριβα!!!

στα χρηματα των jbl αγοραζεις τα victa 500 και εκει σιγουρα δεν θα εχεις προβλημα με το χαμηλο.

Πριν 2 χρονια ειχαν περασει απο τα χερια μου τα πιο μικρα victa 200 και για το μεγεθος τους και τα χρηματα τους ειχαν πολυ καλο χαμηλο.Απλα μην περιμενεις την καθαροτητα αντιστοιχων ηχειων σε μεγεθος και ισχυ αλλα με διπλασιο κοστος.

Reaction score
4.250

Οσον αφορα την ευαισθησια που αναφερεται στα χαρακτηριστικα, η διαφορα τους δεν ειναι αξια λογου. Τα μικρα ηχεια κατα κανονα εχουν πιο μικρη ευαισθησια απο τα δαπεδου. Ωστοσο κατα κανονα ειναι πολυ πιο ευκολοοδηγητα απ αυτα. Απ οσα διαβασα παντως δεν νομιζω να υπαρχει καποια δυσκολια στον ενισχυτη.

Η αποκριση συχνοτητων η αναγραφομενη απο τα σπεκς των εταιριων ειναι σα να μην υπαρχει! Ο λογος ειναι οτι δεν αναφερεται η συγκεκριμενη μετρηση στα ποσα db+- μετρηθηκε. Οποτε ποιο εξιοπιστη μου φαινεται η JBL παρα η Heco η οποια δινει νουμερα καθαρα για λογους εντυπιασμου. Σκεψου μονο οτι το B&W802D κατεβαινει στα 34Hz +-3db ,με δυο οκταιντσα και 90 κιλα καμπινα.

Για λογους καθαρα ιστορικους οσον αφορα το ονομα των εταιριων περισσοτερο εμπιστοσυνη εχω στην JBL παρα στην HECO. Ωστοσο λιγο στα τυφλα θα βαδισεις και σου ευχομαι καλη τυχη!

GOM

Reaction score
43

Vastsar, εδώ ο φίλος αναφέρει ότι "H απόκριση μπάσων που αναφέρει η εταιρεία 34-... ειναι στα -10 db, μετρημένα είναι 51 Ηz στα -6 και 64 Hz στα -3 dB" άρα που καταλήγουμε?
Ο tyler, πιο πάνω, προφανώς αναφέρεται στην παλαιότητα του ενισχυτή ότι δεν θα αποδίδει με τα χρόνια τα αναμενόμενα φαντάζομαι. Πιστεύω, ένας καινούργιος ενισχυτής 2χ70 με τα σημερινά δεδομένα, θα ανταποκρινόταν εύκολα στις απαιτήσεις των jbl. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Πάντως σε review που διαβάζω το χαμηλό των es30, φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Reaction score
4.250

Vastsar, εδώ ο φίλος αναφέρει ότι "H απόκριση μπάσων που αναφέρει η εταιρεία 34-... ειναι στα -10 db, μετρημένα είναι 51 Ηz στα -6 και 64 Hz στα -3 dB" άρα που καταλήγουμε?
Ο tyler, πιο πάνω, προφανώς αναφέρεται στην παλαιότητα του ενισχυτή ότι δεν θα αποδίδει με τα χρόνια τα αναμενόμενα φαντάζομαι. Πιστεύω, ένας καινούργιος ενισχυτής 2χ70 με τα σημερινά δεδομένα, θα ανταποκρινόταν εύκολα στις απαιτήσεις των jbl. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Πάντως σε review που διαβάζω το χαμηλό των es30, φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Το συνηθες μετρο συγκρισης ειναι +-3db. Οποτε το Jbl κατεβαινει πιο χαμηλα, και μου φαινεται τελειως φυσιολογικο. Τωρα βεβαια αλλο ζητημα αν με τον εν λογω ενισχυτη τα πιθανα πλεονεκτηματα του jbl αναδειχθουν.

Για μενα στην συγκεκριμενη περιπτωση το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο. Με τα JBL και κανενας καλυτερος ενισχυτης να σου κατσει μελλοντικα θα τα ευχαριστηθεις, ομως απο την αλλη αν αρχισουμε τετοιες υποθεσεις τελειωμα δεν εχει. Οποτε παιρνεις τα Heco και τελιωνεις. Ουτως η αλλως χαιενταδικο δωματιο δεν θα κανεις, μουσικουλα ομως μια χαρα θ ακους.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου, ο ενισχυτης σου ειναι περιπου μοντελο 93, εισαγωγικος και οι εισαγωγικοι του 2011 εχουν παει παραπερα σε καποια στανταρ ποιοτητας, εχουν μεσολαβησει και τοσα χρονια. Γιαυτο ειπα οτι τα heco και πολυ ειναι.. Εγω περνω σοβαρα υποψη τη δικια σου προτεραιοτητα οπως την εθεσες η οποια ειναι η αποδοση των χαμηλων σε αυτη την κατηγορια τιμης και γιαυτο σου προτεινα τα Infinity τα οποια σε αυτα τα χρηματα μονο χαμογελο μπορουν να σου προκαλεσουν οταν τα ακουσεις. Τα JBL με τα 86db τους και τη διασταση του μεγαφωνου και της καμπινας τους, με γνωμονα που εσυ εθεσες απ την αρχη το μπασσο, θα στα προτεινα αν μου ελεγες οτι θα τα οδηγησεις με εναν συγχρονο ενισχυτη με στιβαρη οδηγηση στην κατηγορια των 400+- ευρω . Επειδη λοιπον τα δεδομενα σου ειναι διαφορετικα, και οφειλω συμφωνα με αυτα να αξιολογησω, προτεινα τα δαπεδου και ευαισθητα Infinity. Παντως οπως ειπε και ο vastsar, οπως και να χει μουσικουλα θα ακους ικανοποιητικα. Ευχομαι καλες αγορες.

Αν θες πες την εντυπωση σου απ τα KRK γιατι απ οτι θυμαμαι ειχες ανοιξει πριν εβδομαδες ενα αντιστοιχο θεμα. Χαιρετω

GOM

Reaction score
43

Βασικά, ενισχυτής και ηχεία, δεν θα τα κρατήσω για βάθος χρόνου. Αν όλα πάνε καλά, μετά το καλοκαίρι, θα κοιτάξω να ανέβω κατηγορία με ένα πολύ καλό ενισχυτή και με τα ανάλογα ηχεία. Οπότε για τώρα μάλλον θα καταλήξω στα heco. Τα infinity όντως φαίνονται πειρασμός, αλλά νομίζω όταν θελήσω να τα δώσω, 2 ηχεία βιβλιοθήκης θα φύγουν πιο εύκολα. Εξάλλου, έχω πάρει βάσεις atacama, τις οποίες δεν πρόλαβα να τις ευχαριστηθώ ακόμα, οπότε δεν μου πάει να τις αποθηκεύσω πριν τις βαρεθώ...Πάντως ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Για τα krk τώρα. Κατέληξα μετά από ακρόαση σε αυτά Ο ήχος τους είναι απίστευτος. Ηχεία αυτοενισχυόμενα, δεν είχα ακούσει ποτέ για να είμαι ειλικρινής και όταν άκουσα μερικά, είπα μάλλον δεν μου κάνουν. Τα μόνα που με έκαναν να αλλάξω γνώμη, ήταν κάποια samson, και φυσικά τα συγκεκριμένα krk. Δυνατό μπάσο και καθαρός ήχος. Το μόνο αρνητικό, είναι οτι δεν τα θεωρώ τόσο nearfield γιατί σε μια σχετικά υψηλή ένταση ψιλοκουράζουν. Εγώ τα ακούω κοντά στο ένα μέτρο περίπου. Επίσης, είναι συνδεδεμένα με rca, από onboard κάρτα ήχου. Αν και παίζω με foobar + wasapi, και έστω και αν η κάρτα μου λέει ότι υποστηρίζει 24/192, hd κλπ, πιστεύω με μια εξωτερική, πχ emu η κάποιο dac, τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα...Για το θεματάκι αυτό θα επανέλθω κάποια στιγμή να πάρω κάποια γνώμη, για το αν χρειάζεται η όχι και γενικά τι και πως...:107:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik