help!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!

Reaction score
0
http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/...les/art-PAH334

καλησπερα!γεια σε ολους θα ηθελα να με βοηθησετε ειμαι λιγο ασχετος με ηχεια και απο λιγο που εχω ψαξει μου αρεσαν το συστηματακι απο πανω!!!!ειμαι dj se εκδηλωσεις....οχι επαγγελματιας!αλλα θελω να γινω και θελω να αγορασω εξοπλισμο.παιζω με virtual dj....

πειτε μου καμια προταση μεχρι 1500 ευρω!!!!αυτη σας αρεσει;

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/...les/art-PAH334

ΓΙΑ εκδηλωσεις 300-400 ατομων!!!!!

Reaction score
216
Απάντηση: help!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!

1) 300-400 ατομα ΦΥΣΙΚΑ και δεν γινεται να καλυφθουν απο 2 ηχεια ! Ουτε καν σε κλειστο χωρο. Ξεκιναμε λοιπον για καλυψη 200 ατομων το ΠΟΛΥ...

2) Εχοντας ριξει πολυ μελετη τον τελευταιο καιρο σε αμερικανικο φορουμ για PA , σου λεω ΟΧΙ για τα MACKIE THUMP
Ολοι υποστηριζουν οτι δεν παιζουν πιο δυνατα απο ενα απλο ζευγαρι οικειακων Hi-fi ηχειων....(εξαλλου και η Mackie 115 max spl λεει , οταν αλλα αντιστοιχα ηχεια ξεκινανε απο 123 + )
και επισης αναφερουν οτι εχουν εναν σταθερο ενοχλητικο θορυβο - βομβο το οποιο ακουγεται πολυ στα χαμηλα περασματα τραγουδιων

3) Η mackie εχει αγοραστει εδω και 1-2 χρονια απο κινεζικη εταιρεια και απ οτοτε αναφερουν πολλα προβληματα σε θεματα αξιοπιστιας και κακιστη εξυπηρετηση πελατων στο σερβις . Αυτο ειναι ο,τι χειροτερο για PA συστημα , το να εχεις αγχος αν θα σε αφησει ξαφνικα (θα σε θυμαται η νυφη και ο γαμπρος μια ζωη.,,,)

Αν δεν βιαζεσαι κανε λιγο υπομονη για να δεις τι λενε για την αξιοπιστια της νεας σειρας των Behringer , αλλιως κινησου σε πιο αξιοπιστες - δοκιμασμενες λυσεις οπως τα RCF (αυτα επελεξα) , JBL , DB technologies , Yamaha , Yorkville, QSC

Reaction score
0

σοβαρα; φιλε ημουν ετοιμος να τα αγορασω ειναι δυο ηχεια και ενα sub!!!!
ποσο καιρο να περιμενω;
μπορεις να μου προτεινεις κατι σε ενεργο συστημα μεχρι 1500 ευρω;

Reaction score
0

ολες καλες οι εταιριες που μου ειπες αλλα τα behringer μαπα το καρπουζι .....ετσι εχω ακουσει!!!

Reaction score
216

Οι ενισχυτες της Behringer (οχι ολοι) εχουν αποδειχθει γαιδουρια με πολυ ρευμα και αξιοπιστοι
Τα ηχεια καθολου....αλλα ακουσα κατι καλες κριτικες για τη νεα σειρα...το θεμα ειναι αν ειναι αξιοπιστα για αυτο λεω υπομονη (μηνες ομως)
Αλλιως σε 10 μερες θα εχω τα RCF 312Α εδω , μολις τα ακουσω θα σου πω !
Εχουν 1.000ε το ζευγαρι μαζι με 2 τριποδες....λενε οτι ειναι ο,τι πιο ποιοτικο υπαρχει σε αυτα τα χρηματα , και πετυχαινουν αρκετα καλες σταθμες (127db) . Mε αλλα 500-600ε παιρνεις και ενα ενεργο υπογουφερ 18" και εισαι καλα για περιπου 200 ατομα
Εν καιρο αλλα 2 τετοια (συνδεονται μεταξυ τους σε "αλυσιδα") και τοτε εχοντας 4 ηχεια αντικρυστα ψηλα σε τριποδες εισαι οκ για τα ατομα που αναφερεις

Reaction score
216

Θεωρητικα (και πρακτικα) για πανω απο 200 ατομα μπορεις να παιξεις με καμπινες ξυλινες ηχειων που να αποτελουνται απο 2 15" γουφερ η καθε μια , σαν τα JBL jrx 125 , τα οποια αν οδηγηθουν απο εναν σοβαρο ενισχυτη (γιατι θελουν αρκετο ρευμα ) πετυχαινουν πολυ υψηλες σταθμες !! (ανω των 131)
Εχω ενα τετοιο ζευγαρι που εχει παιξει πολυ λιγες φορες , και οντως τα καταφερνει σε κατι τετοιο , αλλα εχω και σοβαρο ενισχυτη (crown xti 4000 , 2x1200wrms )
To + ειναι οτι δεν χρειαζεται υπογουφερ , αλλα το μειον , (και για αυτο λεω να τα πουλησω) ειναι οτι ειναι μεγαλα και βαρια ! (δε χωρανε στο αμαξι μου πλεον)

Reaction score
0

σε ευχαριστω φιλε για τι βοηθεια σου!!!
...οραια τα rcf αλλα εχουν μικρο γουφερ 12''!!!!μπορεις φιλε μου να μου πεις τι ρολο παιζει το spl ;
τα watt δν πρεπει να κοιταω;
νομιζω για αρχη καλυτερα ειναι να παρω δυο 15'' και ενα sub!!!
για τα mackie το συστημα που σου ειχα πει ειχα ακουσει καλα σχολια!!!σιγουρα ξερω οτι τα rcf ειναι καλυτερα!!!ολοι οι dj's μου λενε να παρω 15'' γτ βγαζουν μεγαλυτερο ογκο!!

Reaction score
216

Απο τη στιγμη που θα εχεις υπογουφερ 18" δεν βρισκω λογο να εχεις 15αρια στα tops ηχεια σου.
Επισης να ξερεις οτι το 12" δενει πιο καλα με το tweeter στο xover Point απο οτι ενα 15" το οποιο σιγουρα υστερει σε αυτες τις συχνοτητες σε σχεση με ενα 12" (αναφερομαι σε συχνοτητες κοντα στο ευρος των φωνητικων)
Απο τα ηχεια σου θελεις (εγω προσωπικα) ο,τι καλυτερο μπορεις σε μεσαιες-υψηλες και οχι στις χαμηλες.....εξαλλου βαζοντας τα πανω σε τριποδα...ξεχνα το μπασο....
Τα watt δε λενε τιποτα φυσικα , μπορει το ηχειο να ειναι 500watt αλλα επειδη ειναι αναισθητο , με τα 500 watt να μπορει να φτασει 120db μεγιστη σταθμη (= spl) , ενω ενα αλλο με 300 watt επειδη ειναι πιο ευαισθητο το ηχειο να φτανει τα 125 που σημαινει ΑΙΣΘΗΤΑ πιο δυνατα !

Τα mackie που αναφερεις στην αρχη υστερουν οπως διαβαζω παντου σε θεμα εντασης , ειναι οπως σου ειπα οπως ενα ζευγαρι ηχειων σπιτιου hi-fi και εχουν προβλημα βομβου - hum .
Μ α κ ρ ι α αν θες κατι για παραπανω απο 70-80 ατομα

Τα rcf βγαινουν και με 15" , με 100ε παραπανω , AΛΛΑ διαβασα οτι παιζουν πιο καλα με τα 12" γιατι η καμπινα τους ειναι σχεδιασμενη για αυτα

Αν καιγεσαι για 15¨ εδω σου εχω τα JBL JRX 125 με 2 15" το καθενα οποτε δε χρειαζεσαι καν υπογουφερ , και με γαιδουρι ενισχυτη (crown xti4000) και ειναι στα χρηματα που αναφερεις ανετα
(απλα θα κανεις μπρατσα)

Reaction score
0

αν ειχες να μου προτεινεις και κατι που να μην χρειαστω να κανω μπρατσα θα ηταν καλυτερα!!!!το ηχειο ζυγιζει 45 κιλα!!!!ειναι δυσκολα στη μεταφορα!!!!θα πεθανω στο κουβαλημα!!!
και πιστευω και ενεργο συστημα που δν θα χρειαζομαι ενισχυτες!!τι λες;

Reaction score
216

Σιγουρα πιο βολικη λυση ειναι 2 ενεργα απο τα 2 JBL που εχω (και εγω για αυτο τα πουλαω - αλλα κυριως διοτι δεν με απασχολουν καταστασεις για παραπανω απο 150-200 ατομα)
Τωρα εαν νομιζεις οτι δε σε καλυπτουν 2 RCF 312 επειδη εχουν 12" , υπαρχουν ενεργα ηχεια πιο ακριβα ξεκινωντας απο εδω http://www.thomann.de/gr/db_technologies_opera_405_d.htm
τα οποια τα εχω χρησιμοποιησει μια φορα σε ενα event και εμεινα πολυ ικανοποιημενος και με λιγο παραπανω στα 600ε ειναι τα RCF 315

Reaction score
216

Απο τη μια προτεινουμε τα καλυτερα 12¨ στα χρηματα τους , της αγορας τα οποια εχουν επαρκη ενταση για εστω τα μισα ατομα που θελεις , και μας λες οτι θα ειναι μικρα και θες ηχεια με 15" ....και απο την αλλη δειχνεις ενα σετακι που εχει 12" ηχεια , φυσικα σαφως πιο μετρια ...τα οποια θα λαμβανουν απο τον ενισχυτη του υπογουφες 150watt το καθε ενα

Φυσικα και ειναι μια χαρα το σετακι που δειχνεις , πολυ καλη τιμη , καλα γερμανικα ηχεια , ολοκληρωμενη λυση μιας και περιεχει ΚΑΙ υπογουφερ , αλλα ειναι κατι φυσικα ανεπαρκες για τα ατομα που αναφερεις. Δεν εχω ιδεα τι ενισχυτης ειναι αυτος που εχει το υπογουφερ και αν ειναι καλος η αξοππιστος , επισης δεν λεει πουθενα τι μεγιστη ενταση φτανουν τα ηχεια με τον ενισχυτη αυτο....Παντως τα ηχεια ειναι 300watt και ο ενισχυτης τους δινει τα μισα....κατι που σημαινει οτι για να πετυχουν ενταση για παραπανω απο 100 ατομα θα πρεπει να τα τσιτωσεις , θα ζοριστει ο ενισχυτης και σε βλεπω ειτε να τα καις ολα ΄η απλα να εχεις παραμορφωμενο ηχο.
Απο την αλλη εαν καποιος ξερει οτι εινα καλος ο ενισχυτης , τοτε αν παρεις 2 τετοια σετ νομιζω οτι θα εχεις σωστα μοιρασμενο ηχο , αν τα στησεις σε σαν ορθογωνιο ή τετραγωνο και φυσικα πανω σε τριποδες

3δρομο ειναι ηχειο που εκτος απο τουιτερ για υψηλες συχνοτητες και γουφερ πχ12¨για μεσοχαμηλες , εχει και ενα ενδιαμεσου μεγεθους γουφερακι πχ 6" που αναλαμβανει τις μεσαιες καθαρα συχνοτητες
Ενα τετοιο ηχεια οπως τα PRX 635 ειναι πραγματικα φοβερα καλο (και ακριβο)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514

Παρακαλώ όχι greeklish.

Reaction score
0

το εψαξα λιγο και κατεληξα να παρω τα ( rcf 315α) ή τα (db opera 405d) απλα λιγο το baget επεσε και θα παρω αρχικα δυο ηχεια ....πια απο αυτα ειναι καλυτερα αξιοπιστα και εχουν μεγαλυτερη αντοχη;
αυτα που απεριψα ειναι ειναι τα mackie 450srm καπως ετσι ενεργα με 12 γουφερ!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef