Help!Ψάχνω Blu ray player για αναπαραγώγη ταινίων, DVD-audio,SACD κτλ...

Reaction score
0
Γειά χαρά παιδιά. Είμαι νέος ηχολήπτης,σπουδάζω σε μία ιδιωτική σχολή εδώ και ενάμιση χρόνο και πριν κανένα μήνα διδαχτήκαμε τον surround ήχο.Από τοτέ διαβάζω για τα formats που υπάρχουν και αγοράζω ταίνιες και δίσκους μουσικής που αποτελούν σταθμό στην εξέλιξη του surround.

Ηδη έχω ξεκινήσει να κάνω surround μίξεις και διαπιστώνω ότι θα ήταν καλό να ενσωματώσω στον εξοπλισμό μου ένα καλό player που θα μπορεί να αναπαράγει blu ray disc, 3d blu ray,dvd-video,dvd-audio , SACD με σκοπό να βλέπω ταινίες και να ακούω δίσκους μουσικής σε πολύ καλή ποιότητα έτσι ώστε να αρχίσει Το αυτί μου να εξοικείωνεται με τον surround ήχο.

Τα 5 ηχεία που έχω είναι επαγγελματικά αυτοενισχυόμενα monitor nearfield της focal (CMS 50) και το αντίστοιχο subwoofer cms. (συνολίκο κόστος γύρο στα 3300 €) οπότε σκοπεύω να δώσω γύρο στα 700 με 1000 € για ένα καλό player.

Εχω διαβάσει αρκετά reviews και μέχρι στιγμής εχώ καταλήξει στο OPPO BDP-105. Παρ όλα αυτά θα ήθελα να μου πείτε τις δικές σας γνώμες γιατί είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε πολλά παραπάνω από εμένα . :)

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρον

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.818
Καλώς τον!

Γιατί το 105 που είναι ακριβότερο; Το 103 ή ένα μεταχειρισμένο 93-95 θα κάνουν το ίδιο καλά τη δουλειά.

Θα το χρησιμοποιήσετε και για αποκωδικοποίηση ή έχετε AV ενισχυτή;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Help!Ψάχνω Blu ray player για αναπαραγώγη ταινίων, DVD-audio,SACD κτλ..

Ναι. θα είναι και ο αποκωδικοποιητής μου. Με τις RCA εξόδους θα συνδέομαι με τα ηχεία μου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Help!Ψάχνω Blu ray player για αναπαραγώγη ταινίων, DVD-audio,SACD κτλ..

Ποιες είναι οι διαφορές του με το 105? Νομίζω κάπου είχα διαβάσει οτι το 105 είναι το νέο μοντέλο του 103.

Reaction score
0
Απάντηση: Help!Ψάχνω Blu ray player για αναπαραγώγη ταινίων, DVD-audio,SACD κτλ...

Επίσης βλέπω ότι υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην τιμή. Οπότε σίγουρα θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.818
Οι διαφορές αφορούν τη δικάναλη ακρόαση.
Τα 103 και 105 είναι μοντελάκια της ίδιας χρονιάς.

Reaction score
3.514

Οι διαφορές αφορούν τη δικάναλη ακρόαση.
δηλαδή Δημήτρη?Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.818
Καλύτερα DACs για τις αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους και XLR έξοδοι για τα δύο κανάλια.

The BDP-105EU features an all-new analogue audio stage powered by two ESS Sabre32 Reference Digital-to-Analogue Converters (DAC), balanced (XLR) & unbalanced (RCA) dedicated stereo outputs, a Toroidal linear power supply, and asynchronous USB DAC input. These high-grade components are housed in a rigidly constructed metal chassis and work together to deliver exceptionally detailed and accurate audio quality, along with reference quality video.

http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=product&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=131&pid=528

Reaction score
3.514
Απάντηση: Help!Ψάχνω Blu ray player για αναπαραγώγη ταινίων, DVD-audio,SACD κτλ...

Μπορεί άλλο μηχανάκι (πιο φτηνή λύση)να προσφέρει όλα αυτά;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.818
Πιθανότατα, ανάλογα τις απαιτήσεις.
Αν ήθελα ένα απλό player με πλήρη συνδεσιμότητα υπάρχει τo μεγάλο Panasonic, αν και η αισθητική του είναι λίγο γυαλιστερή. :smile:

Τα Oppo βέβαια είναι και αξιοπρεπή media players, τα νέα firmwares όμως περιόρισαν μερικές δυνατότητες.
Τα δικά μου Oppo 93 έχουν παλιότερο firmware και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Reaction score
0
αν εχεις ενισχυτη να συνδεθει το player και το pioneer bdp lx 55 κανει αλλα ειναι μονο για ψηφιακα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead