Help για GTX 260 (192 core)!!!

Reaction score
0
Εχω την παραπανω καρτα (EVGA GTX 260 192 core) η οποια εχει δυο εξοδους DVI και θελω να την βαλω στο HTPC που στηνω.Εαν παρω ,μετατροπεα απο DVI σε HMDI θα μπορω να την συνδεσω με την LCD τηλεοραση και να εχω FULL HD εικονα και μεταφορα ηχου ή πρεπει να παρω μια καινουρια καρτα με HDMI εξοδο και εαν εχετε καμμια προταση (μεχρι 100 ευρω) θα ειναι ευπροσδεκτη.
Ευχαριστω.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.141
Απάντηση: Help για GTX 260 (192 core)!!!

Εικόνα FULL HD θα βγάλει σίγουρα με τον αντάπτορα.

Με ήχο δεν ξέρω, πρέπει να κοιτάξεις τις οδηγίες της κάρτας.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μια κάρτα γραφικών, που δεν έχει δικό της αυτόνομο κύκλωμα ήχου, μπορεί να δώσει ήχο από HDMI ή μέσω DVI-HDMI αν υπάρχει στην πλακέτα της είσοδος SPDIF η οποία μπορεί να συνδεθεί στην αντίστοιχη έξοδο μιας κάρτας ήχου.
Συνήθως μέσα στη συσκευασία υπάρχει καλώδιο SPDIF και DVI-HDMI adapter.

Reaction score
0

Η καρτα εχει 2 εξοδους DVI και μια S-video και δεν ειχε τα καλωδια,οποτε να υποθεσω οτι θα πρεπει για να εχω ηχο να συνδεσω την τηλεοραση με την on board καρτα της Μ/Β (ASUS P5N-D με realtek 7.1) απευθειας?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η καρτα εχει 2 εξοδους DVI και μια S-video και δεν ειχε τα καλωδια,οποτε να υποθεσω οτι θα πρεπει για να εχω ηχο να συνδεσω την τηλεοραση με την on board καρτα της Μ/Β (ASUS P5N-D με realtek 7.1) απευθειας?
Ναι αυτό πρέπει να κάνεις, απλά να προσέξεις ποιο HDMI της τηλεόρασης έχει δυνατότητα να λάβει ήχο από τις RCA εισόδους.

Reaction score
0

Θα χρειαστεις αυτο

Υπαρχει spdif υποδοχη μαλλον διπλα απο τους ανταπτορες του ρευματος

Reaction score
0

Η Μ/Β που εχω ειναι η ASUS P5N-D η οποια εχει και εξοδο οπτικης.
Συνδεσα την οπτικη της Μ/Β με την αντιστοιχη της τηλεορασης (SONY KDL-40HX700) και με ανταπτορα το DVI με HDMI της ΤV αλλα ηχος δεν εχω παρολο που εχω εικονα κανονικα.
Στις ρυθμισεις της REALTEC (ενσωματωμενη καρτα ηχου) μου δειχνει οτι ειναι ενεργη.
Τι κανω λαθος?

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.141

Μάλλον η οπτική της τηλεόρασης είναι έξοδος κι όχι είσοδος, γι αυτό δεν έχεις ήχο.

Reaction score
0

Εναλλακτικα εχω και εσωτερικο καλωσιο SP/DIF .Θελω να συνδεσω με αυτο την καρτα γραφικων (εχει εισοδο για SPDIF) με την αντιστοιχη υποδοχη στην Μ/Β για να δω μηπως εχω ηχο μεσω HDMI ,αλλα το καλωδιο εχει 2 pin σε καθε ακρη ενω η υποδοχη της Μ/Β εχει 3 pin.Σε ποια τα συνδεω?
URL=http://img704.imageshack.us/i/spdif.jpg/]

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.141

Αυτό δεν το γνωρίζω και δεν ανοίγει και η φωτο που έβαλες.

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.141

Μήπως βοηθάει η παρακάτω εικόνα;:121:

Reaction score
0

Τελικα το συνδεσα το SPDIF γυρισα την ρυθμιση της REALTEK σε digital output αλλα δεν εχω ηχο.

Reaction score
0

Συνδεσα το SPDIF με την καρτα γραφικων (GTX260) και με την υποδοχη στο Μ/Β και μεσω του ανταπτορα DVi to HDMI και καλωδιου HDMI τον Η/Υ στην θυρα HDMI της ΤV .
Στο menu της καρτας ηχου ,μου εχει ενεργοποιημενη την Digital output θυρα (την analog την εχει ανενεργη αφου δεν εχω καλωδιο σε αυτην) και δειχνει οτι λειτουργει κανονικα αλλα δυστυχως δεν εχω ηχο στην TV μονο εικονα.
Στο μενου της NVIDIA εχω επιλεξει το DVI-HDMI με ηχο αλλα και παλι τιποτα δεν εγινε.
Η οπτικη θυρα της TV τελικα ειναι μονο OUT οποτε δεν μπορω απο εκει να παρω ηχο.
Αλλαξα και το καλωδιο HMDI και στις 4 θυρες της TV μπας και δεν υποστηριζουν μεταφορα ηχου ολες αλλα και παλι τιποτα.
Καμμια βοηθεια γιατι θα τρελαθω δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Πρέπει το format του ήχου που πηγαίνει στην TV να είναι PCM 2 channel.

sko

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Help για GTX 260 (192 core)!!!

Καλησπέρα.

Μη παιδεύεσαι άδικα, η spidf έξοδος υποβιβάζει τον ήχο σε pcm stereo.Αυτό διότι η κάρτα σου δεν περνάει τον ήχο από τον pci x16.
Είτε θα πάρεις κάρτα ήχου, ή θα αλλάξεις σε ΑΤΙ ( δε γνωρίζω για τις καινούργιες 4χχ κάρτες της nvidia) ή θα πέσεις στον av με rca καλώδια από την αναλογική έξοδο του pc.
Είχα τον ίδιο βραχνά και εγώ με μια gts250
Από αυτά που βρήκα, ιδού το πλέον κατατοπιστικό:
http://www.maximumpc.com/article/howtos/how_to_connect_your_pc_your_surroundsound_audio_system

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Help για GTX 260 (192 core)!!!

Δηλαδη τι πρεπει να αλλαξω?
Την έξοδο ήχου σε 2 channel stereo.
Καλησπέρα.

Μη παιδεύεσαι άδικα, η spidf έξοδος υποβιβάζει τον ήχο σε pcm stereo.Αυτό διότι η κάρτα σου δεν περνάει τον ήχο από τον pci x16.
Είτε θα πάρεις κάρτα ήχου, ή θα αλλάξεις σε ΑΤΙ ( δε γνωρίζω για τις καινούργιες 4χχ κάρτες της nvidia) ή θα πέσεις στον av με rca καλώδια από την αναλογική έξοδο του pc.
Είχα τον ίδιο βραχνά και εγώ με μια gts250
Από αυτά που βρήκα, ιδού το πλέον κατατοπιστικό:
http://www.maximumpc.com/article/howtos/how_to_connect_your_pc_your_surroundsound_audio_system
Δεν είναι σωστό αυτό που γράφεις, η έξοδος SPDIF δεν υποβιβάζει τον ήχο απλά τον στέλνει από την έξοδο της κάρτας ήχου στην κάρτα γραφικών.

http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/...WFyY2hfdGV4dD1oZG1pIGF1ZGlv&p_li=&p_topview=1
http://www.evga.com/support/faq/afmviewfaq.aspx?faqid=58741
http://www.evga.com/support/faq/afmviewfaq.aspx?faqid=58835

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.523
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas