HELP PLEASE!!!

Reaction score
250
Θα ήμουν υπόχρεος αν κάποιος Φίλος που χρησιμοποιεί laptop SONY VAIO μου απαντούσε . Η ερώτηση αφορά στην ύπαρξη του
"SonicStage Mastering Studio" στον υπολογιστή του και την συνεπαγόμενη δυνατότητα δημιουργίας DSD δίσκων.

Έστω και αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ (και δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί) θα με ενδιέφερε απλά η αναφορά στην ύπαρξη του συγκεκριμένου "προγράμματος".

Reaction score
0
Απάντηση: HELP PLEASE!!!

κυριε, Τσαντουλη δυστυχως εγω που ειμαι ακομη ξυπνια εχω acer o Bασιλης ομως εχει sony vaio AΛΛΑ κοιμαται οποτε θα σας απαντησει το πρωι ελπιζω να μπορει να σας βοηθησει...............

Reaction score
14
Βασίλη εμένα το VAIO Μου εχει το SonicStage Mastering Studio και απο αναλογική πηγή ήχου, μπορεί να βγάλει DSD με κατάληξη .dsf

Οτι άλλο θές ρώτα, αν και ποτέ δεν το δούλεψα!

Reaction score
250

κυριε, Τσαντουλη δυστυχως εγω που ειμαι ακομη ξυπνια εχω acer o Bασιλης ομως εχει sony vaio AΛΛΑ κοιμαται οποτε θα σας απαντησει το πρωι ελπιζω να μπορει να σας βοηθησει...............
Λένα σε ευχαριστώ πολύ! Αν θέλει ο Βασίλης ας μπεί στο θέμα να τον ρωτήσω κάτι!

Reaction score
250
Απάντηση: Re: HELP PLEASE!!!

Βασίλη εμένα το VAIO Μου εχει το SonicStage Mastering Studio και απο αναλογική πηγή ήχου, μπορεί να βγάλει DSD με κατάληξη .dsf

Οτι άλλο θές ρώτα, αν και ποτέ δεν το δούλεψα!
Γιαννάκη θέλω σε παρακαλώ να μου πεις δύο πράγματα:
1) Αν "ανοίγοντας" το "SonicStage Mastering Studio" παρουσιάζεται στην πρώτη σελίδα το λογότυπο DSD.
2) Αν στην "διαχείριση υλικού" εμφανίζεται το "soundreality" chip.
(Υποθέτω στα υποσυστήματα ήχου)....

Reaction score
4.250

ωχ τι εχουμε εδω....νυχτοσερφαρισματα? Και μου πες θα κατσω λιγο παραπανω για να σου πλεξω γαντια για τα κρυα!
Το προγραμμα υπαρχει αλλα το εμαθα τωρα, ουτε που ξερω σε τι χρησιμευει. Να χαρω? Κανει κατι σημαντικο?

Reaction score
250

ωχ τι εχουμε εδω....νυχτοσερφαρισματα? Και μου πες θα κατσω λιγο παραπανω για να σου πλεξω γαντια για τα κρυα!
Το προγραμμα υπαρχει αλλα το εμαθα τωρα, ουτε που ξερω σε τι χρησιμευει. Να χαρω? Κανει κατι σημαντικο?
Βασίλη καλημέρα ! :605:
Εκτός από αυτά που ζήτησα από τον Γιάννη θα ήθελα να μου πείτε και αν ανάμεσα στα εγκατεστημένα προγράμματα υπάρχει το
"DSD Direct Player".

Reaction score
4.250

Βασίλη καλημέρα ! :605:
Εκτός από αυτά που ζήτησα από τον Γιάννη θα ήθελα να μου πείτε και αν ανάμεσα στα εγκατεστημένα προγράμματα υπάρχει το
"DSD Direct Player".
Βασιλη καλημερα κι απο μενα, εκανα copy στο προγραμμα που σ ενδιαφερει, οπως ακριβως το εγραψες και πατησα search σ ολο τον σκληρο δισκο αλλα δεν βρηκε τιποτα, μηπως γραφεται και διαφορετικα?

Reaction score
877
Προφανώς ο signor Basil de Tsantuli προσπαθεί να σπάσει το κλείδωμα του DSD coding...

Μακάρι να τα καταφέρει(χλωμό το βλέπω)...και τότε τρέμε SONY...

Θα μπορούμε να αντιγράφουμε SACD όπως ακριβώς τα CD και τα DVD...:140:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Κύριε Τσαντουλή ελπίζω με το κάτοθι να σας βοηθήσω:

"Το SonicStage Mastering Studio είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να εγγράφετε κομμάτια από αναλογικούς δίσκους ή από κασέτες στον υπολογιστή σας και να δημιουργείτε CD ήχου ή δίσκους DSD, ή να μετατρέπετε σε αρχεία ήχου."

Μπορείτε να εγγράφετε τραγούδια στον υπολογιστή σας μέσω μιας συσκευής ήχου
Όχι μόνο μπορείτε να εγγράφετε τραγούδια απευθείας από μια εξωτερική συσκευή αναπαραγωγής που συνδέεται με τον ακροδέκτη εισόδου του υπολογιστή σας, αλλά μπορείτε επίσης να εγγράφετε τραγούδια μέσω μιας εξωτερικής συσκευής USB ήχου, που είναι συμβατή με συσκευή ASIO. Πολλές εσωτερικές συσκευές USB ήχου διαθέτουν πολλά είδη ακροδεκτών, τα οποία σας επιτρέπουν να εγγράφετε τραγούδια από διάφορες εξωτερικές συσκευές αναπαραγωγής ή λοιπές συσκευές.

Μπορείτε να εγγράφετε τραγούδια σε ήχο υψηλής ποιότητας
Το SonicStage Mastering Studio υποστηρίζει ήχο σταθερής ποιότητας (βάθος bit, 24 bit και ρυθμός δειγματοληψίας, 192 kHz), και μειώνει επίσης το θόρυβο στα τραγούδια όταν κάνετε εγγραφή από αναλογικούς δίσκους ή από κασέτες, ώστε να μπορείτε έπειτα να τα αποθηκεύετε σε καθαρή μορφή στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 2 λειτουργιών εγγραφής τραγουδιών
Το SonicStage Mastering Studio παρέχει την Κανονική λειτουργία και τη λειτουργία DSD. Η λειτουργία DSD σας δίνει τη δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσης τραγουδιών με ακρίβεια, χωρίς να χρησιμοποιείτε εξωτερικές προσθήκες εφέ.

Μπορείτε να εγγράφετε τραγούδια με απλές διαδικασίες.
Το SonicStage Mastering Studio διαθέτει διάφορες λειτουργίες, όπως η αυτόματη προσαρμογή του επιπέδου εισόδου (ένταση ήχου), η έναρξη της εγγραφής σε προκαθορισμένο επίπεδο ("συγχρονισμένη εγγραφή) και η αυτόματη διαίρεση τραγουδιών, κ.λπ. Η χρήση αυτών των λειτουργιών επιτρέπει την απλή και αποτελεσματική εγγραφή τραγουδιών στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να εγγράψετε και να αποθηκεύσετε τραγούδια σε πολλά κανάλια.
Το SonicStage Mastering Studio σας επιτρέπει να εγγράφετε και να επεξεργάζεστε τραγούδια που έχουν εγγραφεί σε μορφή 5.1 καναλιών. Μπορείτε επίσης να μετατρέπετε σε μορφή 5.1 καναλιών τραγούδια που έχουν εγγραφεί σε στερεοφωνική μορφή.

Συμβουλή
Τα διαθέσιμα ηχητικά εφέ για το SonicStage Mastering Studio παρέχονται ως προσθήκες. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε τις "προσθήκες εφέ VST", οι οποίες είναι σε μορφή VST, ή τις "προσθήκες ηχητικών εφέ DirectX", οι οποίες βασίζονται σε τεχνολογίες "DirectX", και να τις χρησιμοποιήσετε με το SonicStage Mastering Studio.
Μπορείτε να επεξεργαστείτε εγγεγραμμένα τραγούδια και να εφαρμόσετε εφέ σε τραγούδια.
Μπορείτε να επεξεργαστείτε εγγεγραμμένα τραγούδια και να εφαρμόσετε εφέ σε τραγούδια.

Αποθήκευση εγγεγραμμένων τραγουδιών σε CD ήχου, δίσκο DSD ή αρχεία ήχου
Μπορείτε να αποθηκεύσετε (εγγραφή) σε ένα CD ήχου ή σε ένα δίσκο DSD αρχεία που έχετε εγγράψει ή εισαγάγει, για να δημιουργήσετε το δικό σας δίσκο ήχου. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε (εξαγωγή) τραγούδια σε μορφή WAV (με επέκταση .wav) ή μορφή DSD (με επέκταση .dsf). Μπορείτε επίσης να δηλώσετε τα αρχεία εξόδου στην εφαρμογή "SonicStage".

Με την εφαρμογή Windows Media Player είναι δυνατή η αναπαραγωγή ενός δίσκου DSD ή αρχείων ήχου σε μορφή DSD.

Συμβουλή
Κατά την αποθήκευσε σε δίσκο CD-R ή CD-RW ή σε αρχεία WAV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "SBM/Super Bit Mapping". Πρόκειται για μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Sony και επιτρέπει σε τραγούδια εγγραφής (δειγματοληψίας) στα 24 bit να μετατρέπονται σε 16 bit χωρίς να μειώνεται η ποιότητα του ήχου.
Εισαγωγή τραγουδιών που έχουν αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας
Όχι μόνο μπορείτε να εγγράψετε τραγούδια από κασέτες και αναλογικούς δίσκους, αλλά μπορείτε επίσης να εισαγάγετε αρχεία ήχου σε μορφή WAV (με μια επέκταση .wav), σε μορφή MP3 (με επέκταση .mp3) ή σε μορφή DSD (με επέκταση .dsf ή .dff) που βρίσκονται αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, καθώς και να τα επεξεργαστείτε και να τα αποθηκεύσετε με το SonicStage Mastering Studio.

Σημείωση
Για να εισαγάγετε ένα αρχείο ήχου, το αρχείο πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
μορφή WAV (Ρυθμός δειγματοληψίας: 44.1 kHz, 48 kHz, 88.2 kHz, 96 kHz, 176.4 kHz, ή 192 kHz)
Βάθος bit: 16 bit ή 24 bit
Στερεοφωνικά, μονοφωνικά ή 5.1 κανάλια
μορφή MP3 (Ρυθμός δειγματοληψίας: 32 kHz, 44.1 kHz, ή 48 kHz)
Ρυθμός bit: 32 kbps έως 320 kbps
Στερεοφωνικά ή μονοφωνικά
Αρχεία DSD

Reaction score
250
Απάντηση: Re: HELP PLEASE!!!

Κύριε Τσαντουλή ελπίζω με το κάτοθι να σας βοηθήσω:

"Το SonicStage Mastering Studio είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να εγγράφετε κομμάτια από αναλογικούς δίσκους ή από κασέτες στον υπολογιστή σας και να δημιουργείτε CD ήχου ή δίσκους DSD, ................................................
Στερεοφωνικά ή μονοφωνικά
Αρχεία DSD
Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου !
Το ζητούμενο όμως από εμένα δεν ήταν αυτές οι πληροφορίες που μου ήταν γνωστές . Ήταν το να μπορέσω να καταλάβω γιατί στο δικό μου VAIO που απέκτησα πρόσφατα στην εφαρμογή "SonicStage Mastering Studio" δεν εντόπιζα τις δυνατότητες εγγραφής DSD δίσκων (αντιγράφοντας αναλογικό ή ψηφιακό υλικό από οποιαδήποτε πηγή ) .

Πληροφορίες επαρκείς-σοβαρές δεν μπόρεσα να πάρω ούτε από το πολυδιαφημισμένο διαδικτυακό support της Sony.

Τελικά το έψαξα και νομίζω ότι αυτό οφείλεται μάλλον σε έλλειψη του "sound reality chip" . Με αυτό είναι εφοδιασμένα αρκετά VAIO και το Playstation 3 . Για αυτό και η version του SonicStage Mastering Studio με την οποία είναι εφοδιασμένος ο υπολογιστής μου δεν προσφέρει αυτή την δυνατότητα.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει και η εφαρμογή DSD DIRECT PLAYER που χρειάζεται για την αναπαραγωγή των DSD δίσκων.
Οι καραγκιόζηδες φαίνεται ότι μάλλον δεν έβαλαν το sound reality chip σε ένα pc που διαθέτει ακόμη και εγγραφή Blue Ray.......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Κε Βασίλη το εν λόγω chip υπήρχε μόνον στην 1ή γενιά του PS3(η οποία είχε δυνατότητα αναπαραγωγής sacd).Για κάποιους λόγους(οικονομικούς;) η sony δεν έβαλε το συγκεκριμένο chip στην επόμενη έκδοση του ps3(με τα 40GB) και σε αρκετά VAIO.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos