Help to connect BenQ 7800 with PS3

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους,

Έχω τον BenQ 7800 (υποστηρίζει μέχρι 1080i) και δε μπορώ να το συνδέσω με το PS3 μέσω καλωδίου HDMI-DVI.

Η εν λόγω σύνδεση έχει ως εξής:
Από PS3 σε switcher της Octava 3χ2 με καλώδιο Oelbach, 1/2 μέτρο HDMI-HDMI.
Από το Switcher στον BenQ με καλώδιο Monster M1000 12 μέτρων με HDMI στη μιά άκρη και DVI στην άλλη.

Οι δοκιμές μου έχουν γίνει και με απευθείας σύνδεση στο PS3 χωρίς το switcher. Επίσης έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις ανάλυσης ή τις λειτουργίες βελτίωσης της εικόνας, αλλά τζίφος.

Αρχικά, με ένα από τα πρώτα firmware του PS3 το σήμα διερχόταν, αλλά μόνο με απευθείας σύνδεση. Όταν το έβαζα μέσω switcher έβλεπα τις πολύχρωμες κάθετες γραμμές στο πανί μου.
Με τα επόμενα firmware του PS3, δε βλέπω πλέον τίποτα με απευθείας σύνδεση ενώ οι πολύχρωμες γραμμές παραμένουν μέσω switcher.

Υποψιάζομαι ότι φταίει το καλώδιο, αλλά το συγκεκριμένο είναι από τα πιο ακριβά της αγοράς, και λογικά δε θα έπρεπε να έχει πρόβλημα.

Μήπως κάποιος από εσάς αντιμετώπισε αντίστοιχο πρόβλημα? Τι θα μπορούσα να κάνω? Ενίσχυση του σήματος - booster? αλλαγή καλωδίου? άλλο?

Υ.Γ.1 ο BenQ υποστηρίζει DVI-I σήμα και όχι DVI-D σήμα που στέλνει το PS3.

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
5
Spyrout καλωσήρθες.

Καταρχήν, δοκίμασε με μία άλλη πηγή ότι τα καλώδιά σου είναι εντάξει. Εάν δουλέψουν και δεν έχεις πρόβλημα, άνοιξε το PS3 κρατώντας πατημένο το Power Button μπροστά από το drive slot για 5 δευτερόλεπτα.

Αν θυμάμαι καλά θα κάνει και κάποιο μπιπ να σε ειδοποιήσει να το αφήσει.

Με αυτό τον τρόπο τα display settings επιστρέφουν στα default και μπορείς να τα σεττάρεις από την αρχή. Δεν βρίσκω κάποιον άλλο λόγο να μην παίξει.

Κι εγώ το περνούσα από switch (τώρα πλέον από τον ενισχυτή μου) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Reaction score
0
Για σου Λάμπρο,

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Το δοκίμασα και αυτό, αλλά πάλι δεν έπαιξε. Το PS3 δεν αναγνωρίζει τον προβολέα και σταματάει να κάνει οτιδήποτε.

Πριν γράψω στο AVSite, έψαξα στο Internet για πολλές λύσεις, και το μόνο που βρήκα ήταν αυτό που πρότεινες.

Όσον αφορά το καλώδιο, όταν το είχα δοκιμάσει και δούλευε δεν το είχα περάσει στα κανάλια της οροφής. Φοβάμαι μήπως το τσάκισα περισσότερο απ' όσο έπρεπε σε καμιά στροφή, αν και το πρόσεξα πάρα πολύ.

Δεν έχω άλλη πηγή με ψηφιακή θήρα στο rack μου, οπότε είτε θα κουβαλήσω το PC από το δωμάτιο είτε θα αγκαρέψω κανά φίλο που έχει κανά DVD με HDMI.

Θα ενημερώσω ανάλογα.

Reaction score
384
Ανοιξε τον προτζεκτορα πρωτα και μετα το PS3.
Πρεπει να γινει η HDCP 'χειραψια' με αυτον τον τροπο.
Δοκιμασε και πες μου.

Reaction score
0
Ευχαριστώ Δημήτρη,

Θα το δοκιμάσω το βράδυ και θα ενημερώσω ανάλογα. Αν και έχω την εντύπωση ότι είχα δοκιμάσει τα πάντα. Άντε να δούμε...

Reaction score
0
Λοπόν,

Δοκίμασα τη συμβουλή του Δημήτρη και πάλι δεν έπιασε.

Αρχικά ο προβολέας ενημερώνει για ανίχνευση search DVI-I (που υποστηρίζει). Ανήγοντας το PS3 η εικόνα μαύρη (Δοκίμασα όλες τις αναλύσεις εξόδου). Μόνο όταν άλλαζα τη σύνδεση από το switcher, δηλάδη αλλάγη από DLP σε TV και πάλι DLP, έβγαζε τα χιόνια και το μήνυμα DVI-D not supported.

Τι να πω...

Ψάχνω κι άλλες λύσεις. Στο μεταξύ εάν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο!

Reaction score
5
αν, με το ίδιο καλώδιο, συνδέσεις κατευθείαν PS3 και προβολεα;;; δουλεύει;;;

Reaction score
0
Όχι δε δουλεύει. Και το παράξενο είναι ότι εδώ η εικόνα είναι τελείως μαύρη, πάντα. Δεν βλέπω ούτε τα χιόνια.

Reaction score
5
Βρε μάστορα, μπας και τα'παιξε το PS3;;; Στο λέω γιατί εχω ζήσει κατι τέτοιο. Το δικο μου τα ειχε παίξει. δεν εδινε σήμα ή έβγαζε μαυριλα και αν το αφηνα έτσι μετα από 10-15 λεπτά μπορει να εδεινε σήμα χωρις να μπορει να φορτώσει τιποτα.

απλά εδειχνε το μενού. Το πήγα στην Sony Και μου το άλλαξαν. Είσαι σιγουρος οτι δεν φταιει το PS3;;;

Reaction score
0
Στην TV που είναι HD Ready βλέπω κανονικά μέχρι και 1080i και δεν είχα ποτά πρόβλημα. Κλειδώνει και το HDCP και όλα. Επίσης λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και μέσω του switcher. Εσύ είχες πρόβλημα μόνο στον προβολέα ή και στην TV?

Reaction score
0
Καλησπέρα,
Μόλις δοκίμασα να συνδέσω το PS3 με μικρό καλώδιο 3μ (μάλιστα με δύο διαφορετικά καλώδια από 2 μάρκες που έχω) και πάλι τζίφος. Άρα δεν φταίει το καλώδιο. Είτε το PS3 είτε ο προβολέας.

Ερώτηση: Αν έφταιγε το PS3 λογικά δε θα έβλεπα ούτε στην TV έτσι δεν είναι?

Reaction score
384
Οταν βαζω switcher στη μεση, παντα εχω προβληματα με το PS3 .
Xωρις το switcher παιζει?

Reaction score
0
Καλημέρα Δημήτρη,
Και χωρίς το switcher τζίφος. Έχω ήδη στείλει e-mail στην BenQ και αναμένω και σήμερα θα στείλω και στη Sony.
Άντε να δούμε.

Reaction score
0
Παρακάτω η επίσημη απάντηση από το EU support της BenQ.

"We guess suspect that the PE7800 doesn't support the HDCP content of the PS3 via DVI. Unfortunately we can't simulated problems with the connection mentioned."

Αναμένω και την επίσημη απάντηση της SONY.

Άντε να δούμε.

Reaction score
0
Δοκίμασα το Denon DV-2910 από HDMI θύρα στον προβολέα και δούλεψε αμέσως με το καλώδιο των 12μ, χωρίς προβλήματα και με αψεγάδιαστη εικόνα.

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έχω πρόβλημα χειραψίας HDCP με το PS3. Να δω αν θα μου απαντήσει η SONY και βλέπουμε...

Υ.Γ. Έχετε δοκιμάσει το DVI Magic; Ξέρετε που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί μιας και έχει σταματήσει η παραγωγή του; Ξέρετε εάν έχουν κλειδωθεί οι κωδικοί του;

Αυτά προς το παρόν.

Reaction score
0
Ωραία τα λες Midgard! Αυτή είναι η λύση; να παίζουμε με τα τερτίπια των εταιριών και να βάζουμε το χέρι στην τσέπη;

Μίλησα με τη Sony Hellas (tech support). Η απάντησή τους ήταν ότι εφόσον η συσκευή δουλεύει με την HDMI θύρα στην TV, δεν αφορά τη SONY. Η SONY εγγυάται ότι τα προϊόντα της συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά δεν εγγυάται για τη συνεργασία με τις άλλες εταιρίες.

Φυσικά, η απάντηση της BenQ ήταν ανάλογη. Έχεις πρόβλημα HDCP.

Είμαι λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, άλλο ένα θύμα της έλλειψης προδιαγραφών και πιστοποιήσεων της τεχνολογίας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef