Helppppp...

Reaction score
447
Καλησπέρα, τα τελευταία 5 χρόνια έχω μετακομίσει σε ένα καινούργιο σπίτι, και δεν μπορώ να ευχαριστιθώ μουσική. Ο χώρος ακρόασης είναι ακανόνιστος σαν Γ , είναι χαμηλοτάβανο με ψευδοροφή (γυψοσανίδα), ξύλινο πάτωμα, έχω χαλιά-κουρτίνες-έπιπλα, αλλά ο ήχος είναι χάλια. Τι να πω πρέπει όλα να είναι λάθος. Έχω αντανακλάσεις , ακυρώσεις σε τέτοιο βαθμό που έχω απελπιστεί.
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει (με το αζημίωτο φυσικά) με τεχνικό εξοπλισμό και γνώσεις, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
539
Απάντηση: Helppppp...

Υποθέτωντας ότι έχεις επιλέξει το σωστό ηχείο για το χώρο και το οδηγείς σωστά, θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με ισοστάθμιση. Δεν είναι rocket science, τουλάχιστον για κάποια πρώτα βήματα. Θέλει απλά λίγο μελέτη στην αρχή, ένα-δυο απλά εργαλεία, και μετά αρκετό χρόνο για πειραματισμό.

Βεβαίως, ένας επαγγελματίας θα σε γλιτώσει από πολύ κόπο και το αποτέλεσμα δε θα έχει, ίσως, σχέση με τη δική σου προσπάθεια.

Ωστόσο, ο επαγγελματίας θα σου δώσει μια έτοιμη λύση η οποία όμως δε θα είναι future proof.
Aν κάτι αλλάξεις δλδ μετά (αλλαγή χώρου, διαρύθμισης, θέση συστήματος πχ) θα πρέπει να απευθυνθείς, και πάλι, στον επαγγελματία, μιας και δε θα έχεις εσύ κάποιες βασικές γνώσεις να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

Η ισοστάθμιση, με σύνεση στη χρήση, κάνει θαύματα και είναι τρομερά ενδιαφέρουσα σα διαδικασία.

Reaction score
3.967

Μπορώ να σου συστήσω την εταιρεία Athens pro Audio γνωριζοντας -από πρώτο χέρι-ότι θα βοηθηθείς με τον καλύτερο τρόπο δίχως να γκρέμισεις το σπίτι σου και να το ξανακτίσεις..

Reaction score
2.566
Ο χώρος ακρόασης είναι ακανόνιστος σαν Γ , είναι χαμηλοτάβανο με ψευδοροφή (γυψοσανίδα), ξύλινο πάτωμα, έχω χαλιά-κουρτίνες-έπιπλα, αλλά ο ήχος είναι χάλια. Τι να πω πρέπει όλα να είναι λάθος. Έχω αντανακλάσεις , ακυρώσεις σε τέτοιο βαθμό που έχω απελπιστεί.
Δύσκολα τα πράματα...πρέπει να είσαι έτοιμος για χοντρές αλλαγές αν θέλεις σοβαρή βελτίωση....

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.464

@vixos: Καταρχήν, είμαι υπέρ της λύσης του επαγγελματία, οπότε συμφωνώ με την πρόταση του geomiat και - εάν καταλήξεις εκεί - ετοιμάσου για τις αλλαγές που προβλέπει ο ep4nder.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί η λύση του επαγγελματία (είτε λόγω οικονομικού κόστους είτε επειδή το σαλόνι μπορεί να μην θυμίζει σαλόνι μετά τις αλλαγές [ΟΚ, μπορεί να υπερβάλω λίγο στο σημείο αυτό]), τότε αυτό που πρότεινε ο philosopher είναι η επόμενη καλύτερη λύση. Όμως, η πρόταση του philosopher ενέχει αρκετό προσωπικό χρόνο αφιερωμένο σε διάβασμα και πειραματισμούς. Εάν είσαι ΟΚ με τη διαδικασία, τότε προχώρα!

Εάν όμως δεν μπορείς (ή δεν έχεις) να αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο, τότε σου προτείνω το RP-1 της Lyngdorf (υπάρχει αντιπρόσωπος στην Αθήνα και προσφέρεται για ακρόαση). Είναι συσκευή η οποία μετρά το χώρο σου και διορθώνει τα "κακώς κείμενα" του τελικού ηχητικού αποτελέσματος που λαμβάνεις στο μέγιστο/καλύτερο βαθμό. Από πλευράς σου, απαιτεί τον ελάχιστο χρόνο των 10-20 λεπτών για να πραγματοποιηθούν οι μετρήσεις και τέλος. Το χρησιμοποιώ στο σύστημά μου εδώ και κάποιους μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Καλησπέρα Vixo,
αν κερνάς καφέ? αναλαμβάνω εγώ να κάνω τις απαραίτητες μετρήσεις στο χώρο σου και βλέπουμε για την συνέχεια.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef