Hi-End αναπαραγωγή μιας ταινίας DVD από τον σκληρό του PC, γίνεται ?

Reaction score
5
Αν το δισκάκι έχει γρατσουνιές η έχει καεί με μεγαλύτερη ταχύτητα από την κανονική ναι σίγουρα κάποια δεδομένα αγνοούνται

Reaction score
3.582
ΟΚ Αντώνη . Πάντως για να μην βάλουμε στο τραπέζι όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να μας πάνε αλλού, λέω να αποδεχτούμε όλοι μας ότι μιλάμε για καινούργια προτότυπα CDs ή DVDs . Ξεχνάμε δηλαδή τα κακά αντίγραφα "ασφαλείας" που αγοράζουν κάποιοι από τους συμπαθητικούς μελαμψούς φίλους μας.

Reaction score
3.582
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Ρε συ g.kar,μπήκες και τους αναστάτωσες και εδω μέσα... :lol: :lol:
Πάντως παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον,μιας που ψάχνω για player αυτή την εποχή. :)
Τα παιδιά εδώ σε αυτή την κατηγορία δεν παίζονται , πολύ τους πάω. Τρελέ χαΙεντά, φονέα γιγάντων, καλωδιάκια,.... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Παμε λιγο ποιο απλα , με βαση ας πουμε εμπειριας χρησης που εχουμε , διοτι χρησιμοποιουμε ορους απο τα πισι που δεν βοηθουν καθολου στην κουβεντα, και προφανως μπερδευουμε τον κοσμο που μας διαβαζει.

( Δεν μπορουμε να λεμε grabbing ετσι απλα σε ψηφιακο μεσο. Θα τα δει ο φουνταριστος και θα γινει της γουικιπιντια το λινκ. :shock:)

Παμε απλα.

Βαζεις να δεις μια ταινια στο dvd player .( stand alone συσκευη )

Περιπτωσεις που μπορουν να συμβουν.

- Να βλεπεις την ταινιουλα σου κανονικα
- Σε καποιο σημειο να κολλησει για λιγο, να χασεις frame και να συνεχισει
- Σε καποιο σημειο να κολλησει για λιγο, να ΜΗΝ χασεις frame και να συνεχισει
- Σε καποιο σημειο να κολλησει για πολυ και να μην ξανασυνεχισει ποτε

Παμε στο πισι τωρα τα αντιστοιχα σε play mode.

OMOIA με τα παραπανω.

Παμε να γραψουμε στο δισκο την ταινια τωρα ( και ας υποθεσουμε οτι δεν εχει κλειδωμα, και μπορει να γινει και απλο κοπι)

Με το κοπι των windows ας πουμε
- Θα γραφτει κανονικα
- Δεν θα γραφτει καθολου γιατι σε καποιο σημειο κολαει το δισκακι και σου βγαζει ερορ το αρχειο και σταματαει.

Παμε με ποιο σοφιστικε προγραμμα

- θα γραφτει κανονικα
- Σε σημειο που εχει προβλημα το δισκακι, κι επειδη εχεις ορισει απο το σοφιστικε προγραμμα να κανει ΠΑΡΑΠΑΝΩ retries στο error, επαναλαμβανει οσες φορες του εχεις ορισει να διαβαζει το συγκεκριμενο σημειο μεχρι να το διαβασει σωστα.
Αν τα καταφερει , εχει καλα, το πηρες οπως επρεπε. Αν οχι ΠΑΛΙ θα σου πει οτι δεν το εγραψε, η στην καλυτερη να σου δωσει το αρχειο μεχρι εκει που τα καταφερε, αφου μετατρεψει τον κωδικα του συγκεκριμενου που πηρε στην αρχη και το κανει usable.

Ποιο σοφοσικε προγραμματα δεν γνωριζω.
Αν υπαρχουν παρακαλω να μου τα κανετε γνωστα.

Στις παραπανω περιπτωσεις το αποτελεσμε ειναι το ιδιο και αναλογα των δυνατοτητων ειτε του dvd player ειτε του σοφιστικε προγραμματος.

Αν κανω λαθος , παρακαλω διορθωστε με !

Reaction score
1
g.kar said:
AndreasL said:
Δυστυχώς όχι και αυτό είναι επειδή ο κάθε "grabber" δεν έχει πρόσβαση κατευθείαν στο drive αλλά μέσα από software interface του λειτουργικού και του "BIOS". Κάποια drives είναι καλύτερα από άλλα και μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα.

Εδω είναι η μεγάλη διαφορά με standalone players όπου το λογισμικό που παίζει τα DVD/CD έχει κατευθείαν πρόσβαση στο hardware και έτσι υπάρχει η ευελιξία, όπου υπάρχει λάθος που δεν μπορεί να επιδιωρθωθεί πλήρως, να επισκευάσει κάτι που να προσομιοάζει το αποθηκευμένο.
Εννοείς ότι το επιτραπέζιο DVD διαθέτει καλύτερους μηχανισμούς/αλγόρυθμους διόρθωσης λαθών απόλυτα προσαρμοσμενους στις ανάγκες της συσκευής ?
Ενδεχομένως! Αλλά αυτό που λέω στην ουσία είναι ότι το επιτραπέζιο DVD δεν είναι απαραίτητο να διορθώση απόλυτα το λάθος, κάτι που απαραίτητα πρέπει να κάνει ο υπολογιστής.

Το επιτραπέζιο μπορεί να αντικαταστήσει το λάθος με πληροφορία που να είναι "παρόμοια" με την αρχική αλλά όχι η ίδια αφου δεν μπορεί να αποκαταστήσει το λάθος εντελώς.

Reaction score
5
Κοιτά, αν το φιλοσοφήσεις κάποιοι μανιακοί με τα pc ισχυρίζονται ότι δεν ακούν την συμπίεση του mp3 λες να ακούσουν την διάφορα σκληρού cd rom? :shock:

Reaction score
239
AndreasL said:
Browser said:
[Στον ηχο επαναλαμβανω ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Τελειως. Ακομα και σε ψηφιακο επιπεδο.
Ενα μονο θα αναφερω και αν δεν κανω λαθος, στο dvd (ταινια) ο ηχος ειναι στα 48 και απο τα περισσοτερα pc φευγει στα 44 υποχρεωτικα λογο του "παλιομιξερ" των περισσοτερων καρτων ηχου -βλεπε ac97.
Θελει συγκεκριμενες καρτες και chipset των, για να παρεις το "bit-exact" που λεμε .
To αντίθετο είναι και αφορά μόνο τα audio CD στα οποία ο ήχος είναι sampled στα 44ΚHz.

H κάρτες ηχου βγάζουν 48ΚΗz.

Στα DVD έχουμε ήχο με sampling 48KHz αρα κανένα τέτοιο πρόβλημα.
Αυτο εξαρταται απ την καρτα εμενα μπορει να βγαλει 192Khz και ειναι ενωμενη με φαιρ γουιρ. Επισης με τα 2γκικαμπαιτ ραμ μπορω να φορτωσω ενα κομματι γουειβ πολυ μεγαλου μεγεθους και να μην εχω καμια μεταφορα απο το δισκο κατα τη δειαρκεια της ακροασης

Reaction score
0
Αντώνης K. said:
Κοιτά, αν το φιλοσοφήσεις κάποιοι μανιακοί με τα pc ισχυρίζονται ότι δεν ακούν την συμπίεση του mp3 λες να ακούσουν την διάφορα σκληρού cd rom? :shock:
Αυτος δεν ειναι μανιακος χρηστης pc.

Ειναι περιστασιακος κουφος χρηστης . :lol:

Reaction score
1
Browser said:
- Σε σημειο που εχει προβλημα το δισκακι, κι επειδη εχεις ορισει απο το σοφιστικε προγραμμα να κανει ΠΑΡΑΠΑΝΩ retries στο error, επαναλαμβανει οσες φορες του εχεις ορισει να διαβαζει το συγκεκριμενο σημειο μεχρι να το διαβασει σωστα.
Αν τα καταφερει , εχει καλα, το πηρες οπως επρεπε. Αν οχι ΠΑΛΙ θα σου πει οτι δεν το εγραψε, η στην καλυτερη να σου δωσει το αρχειο μεχρι εκει που τα καταφερε, αφου μετατρεψει τον κωδικα του συγκεκριμενου που πηρε στην αρχη και το κανει usable.

Υπάρχει και το παλιό DVD D******er που μετά από κάποια retries μπορείς να του πεις να αγνοεί το λάθος και συνεχίζει. Άρα όταν παίξεις την ταινία απλά βλέπεις ένα στιγμιαίο glitch χωρίς να σταματάει η ταινία.

Reaction score
0
AndreasL said:
Browser said:

Υπάρχει και το παλιό DVD D******er που μετά από κάποια retries μπορείς να του πεις να αγνοεί το λάθος και συνεχίζει. Άρα όταν παίξεις την ταινία απλά βλέπεις ένα στιγμιαίο glitch χωρίς να σταματάει η ταινία.

Ουι.
Ειναι η περιπτωση που χανεις frame !

Τι μου λες τωρα, εδω σε πολλα player βλεπεις αυτο το glitch που λες, οταν αλλαζουν layer. :shock:

Reaction score
1
Αντώνης K. said:
Δεν είναι θέμα το να είσαι μανιακός! Έχω όλη την συλλογή μου από CD σε mp3 320Kbps προσβάσιμη μέσα από το τηλεχειριστήριο χωρίς να ψάχνω το CD να το βάζω να παίξει 2-3 κομμάτια, μετά να βάζω κάποιο άλλο κ.λ.π.
Kάποια CD που δεν είμαι έτοιμος να υποστώ την αλλοίωση τα έχω σε lossless και κάποια σε WAV, δηλαδή όπως είναι γραμμένα στο CD.

Η συμπίεση και η απώλεια ακούεται πολύ εύκολα στα 128Κbps. Στα 320 Kbps όχι και τόσο εύκολα.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όταν είμουν 20 τα αυτιά μου άκουαν τα πάντα. Τώρα στα 40 και βάλε δεν ακούω πέρα από τα 16-17ΚHz άρα κοιτάζω και την ευκολία πρόσβασης σε μια πολύ μεγάλη συλλογή παρά την απόλυτη ποιότητα που ενδεχομένως να μην μπορώ να την ακούσω πλέον. :)

Reaction score
3.582
EAC is a new audio grabber for CD-ROM drives. The main differences between most other audio grabbers :
.....
.......

Tα ανωτέρω από τo επίσημο site του s/w εργαλέιου Exact Audio Copy (EAC). Το αναφέρει ως audio grabber.

http://www.exactaudiocopy.de/

Reaction score
0
g.kar said:
EAC is a new audio grabber for CD-ROM drives. The main differences between most other audio grabbers :
.....
.......

Tα ανωτέρω από τo επίσημο site του s/w εργαλέιου Exact Audio Copy (EAC). Το αναφέρει ως audio grabber.

Me συγχωρεις τοτε.

Ειχα την εντυπωση οτι μιλουσαμε για το video κομματι του dvd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_grabber

( sorry φουντ. δεν θα το ξανακανω :( )

Reaction score
3.582
AndreasL said:
Αντώνης K. said:
Δεν είναι θέμα το να είσαι μανιακός! Έχω όλη την συλλογή μου από CD σε mp3 320Kbps προσβάσιμη μέσα από το τηλεχειριστήριο χωρίς να ψάχνω το CD να το βάζω να παίξει 2-3 κομμάτια, μετά να βάζω κάποιο άλλο κ.λ.π.
Kάποια CD που δεν είμαι έτοιμος να υποστώ την αλλοίωση τα έχω σε lossless και κάποια σε WAV, δηλαδή όπως είναι γραμμένα στο CD.

Η συμπίεση και η απώλεια ακούεται πολύ εύκολα στα 128Κbps. Στα 320 Kbps όχι και τόσο εύκολα.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όταν είμουν 20 τα αυτιά μου άκουαν τα πάντα. Τώρα στα 40 και βάλε δεν ακούω πέρα από τα 16-17ΚHz άρα κοιτάζω και την ευκολία πρόσβασης σε μια πολύ μεγάλη συλλογή παρά την απόλυτη ποιότητα που ενδεχομένως να μην μπορώ να την ακούσω πλέον. :)
Oi απώλειες του MP3 εντοπίζονται μόνο στις πολύ υψηλές συχνότητες (>16KHz?

Reaction score
0
g.kar said:
AndreasL said:
Αντώνης K. said:

Το πας απο εδω το πας απο εκει, παλι στον ηχο μας πας........ :lol:

Reaction score
3.582
Browser said:
g.kar said:
.....
.......

Me συγχωρεις τοτε.

Ειχα την εντυπωση οτι μιλουσαμε για το video κομματι του dvd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_grabber

( sorry φουντ. δεν θα το ξανακανω :( )
βρε εκεί θα κολλήσουμε τώρα, αν το εργαλείο λέγεται grabber ή ripper ή Jack o αντεροβγάλτης ? :lol:

Reaction score
3.582
Browser said:
g.kar said:
AndreasL said:
Αντώνης K. said:

Το πας απο εδω το πας απο εκει, παλι στον ηχο μας πας........ :lol:
Συγχώρεσέ με δεν θα το ξανακάνω. Απλως μου άρεσε αυτό που έγραψε ο AndreasL για το MP3.

Reaction score
0
Οντως , ηταν καλο !!!

Τελικα περι του αρχικου θεματος , βγηκε καμμια ακρη?

Που μειναμε?

Reaction score
3.582
Μείναμε εκεί που έκανε την παρεμβαση ο Αναμουρλίδης που ενδιαφέρεται για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας αλλά και ήχου για να απολαμβάνει ποιο σωστά τις ταινίες στο σπίτι . :lol: :lol:

Τέλος πάντων, αν κάποιος τα διαβάσει όλα όσα γράψαμε σήμερα θα καταλάβει ότι τρελοί υπάρχουν παντού. :lol: :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON