Hi end ιδιομορφίες...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητοί φίλοι.

Ως γνωστόν, η εν λόγω κατηγορία έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες, κάτι που κατ’ εμέ λίγο έχει να κάνει με το αντικείμενό της. Περισσότερο έχει να κάνει με τον αριθμό αλλά και το πάθος των παροικούντων και γενικώς, των του χόμπυ λίγο ή πολύ ενδιαφερομένων, είτε αυτοί αποτελούν τακτικούς θαμώνες, είτε πρόκειται για περιστασιακούς αναγνώστες, είτε πρόκειται για απλούς περαστικούς που κάθε τόσο βλέπουν φως και μπαίνουν.

Η ελευθερία λόγου και έκφρασης, είναι εκ των ων ουκ άνευ σε όλες τις κατηγορίες του AVSite και έτσι είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα και στην hi end. Μετά από αρκετή σκέψη, με τον συν-συντονιστή μου αποφασίσαμε ότι δυστυχώς η πολλή ελευθερία δεν ικανοποιεί πλέον τις συνθήκες στην εν λόγω κατηγορία, μιας και αυτή τείνει να παρεξηγηθεί και ήδη έχει οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα, όχι ευτυχώς σοβαρά, αλλά πρωτόγνωρα για την μέχρι πριν από λίγο καιρό πορεία της κατηγορίας. Συνεπώς από εδώ και το εξής αναγκαζόμαστε να περνάμε από επιπλέον φίλτρο, όχι φυσικά τις απόψεις όσων έχουν την διάθεση να τις εκφράσουν, αλλά τον τρόπο έκφρασης – γραφής.

Στην κατηγορία μας, ήταν και είναι ευπρόσδεκτος να γράψει την άποψή του όποιος θέλει. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτό στο οποίο θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί όμως από εδώ και στο εξής, είναι κατ’ αρχάς η διατήρηση των thread εντός των θεμάτων αυτών και δεύτερον η διατήρηση καλών τρόπων συμπεριφοράς. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί, ειρωνικά σχόλια, απαξιωτικές ατάκες, εξυπνάδες ή αποφθέγματα προσβολής, δεν πρόκειται να βλέπουν για πολύ το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον εφόσον πέσουν στην αντίληψή μας.

Αυτό ισχύει και για όλους, είτε αυτοί αποτελούν τακτικά μέλη της κατηγορίας είτε όχι. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν πρόκειται για χαϊεντά ή για αντιχαϊεντά, αν πρόκειται για οπαδό οποιασδήποτε φιλοσοφίας. Άκουσε κάποιος ένα καλώδιο, ας μιλήσει για καλώδιο. Άκουσε ένα αεροπλάνο, ας μιλήσει για το αεροπλάνο. Θέλει να μοιραστεί εμπειρίες, σκέψεις, γνώση μαζί μας, είναι χαρά μας να τον διαβάσουμε.

Εδώ δεν γίνεται κανένας διαγωνισμός εξυπνάδας, ούτε είναι ο κατάλληλος χώρος για να βγαίνει το κόμπλεξ, όποιου δεν έχει τα βασικά προσόντα για να μπορεί να κάνει υγιή διάλογο, ήτοι να αφήνει ικανό χώρο για να εκφράσει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ την άποψή του. Εξάλλου όπως σε κάθε μήνυμα υπογράφω, ισχύει το: No man's advice is entirely worthless. Even a watch that won't run is right twice a day...

Αυτά αποτελούν το πρώτο σκέλος.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την παρουσία επαγγελματιών στην κατηγορία, όπως και στο AVSite γενικότερα. Θέλω να γίνει απολύτως ξεκάθαρο, ότι στο AVSite ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ κοντά μας. Θέλουμε την άποψή τους, την εμπειρία τους, την γνώση τους και φυσικά την παρέα τους. Εμείς εδώ δεν διεκδικούμε για λόγους δημοσίων σχέσεων δάφνες δικαιοσύνης, ούτε το παίζουμε αδιάφθοροι...

Να είστε 100% σίγουροι όμως, ότι παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις δραστηριότητες όποιων μελών έχουν επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο, όπως φυσικά και όλων των μελών. Συνεπώς, συμβουλές, κρίσεις ή επικρίσεις, μομφές, κουτοπονηριές, υπέρμετρες καχυποψίες και λοιπές αντιδράσεις είναι εξ ολοκλήρου άχρηστες. Αφήστε στην δική μας κρίση τα πράγματα και να είστε σίγουροι ότι το περιβάλλον εδώ θα μείνει άσπιλο και αμόλυντο. Το κακό με εμάς, είναι ότι τα βράδια έχουμε ανάγκη από καλό – βαθύ ύπνο. Τοιουτοτρόπως, αν αντιληφθούμε το παραμικρό, οι πρώτοι που θα αντιδράσουμε (εννοώ θα τα γυρίσουμε ανάποδα), οι πρώτοι που θα τραβηχτούμε μακριά από την βρώμα θα είμαστε εμείς, διότι πολύ απλά με ορισμένα πράγματα δεν διαπραγματευόμαστε. Προχωράμε με την λογική της εμπιστοσύνης και με το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο θέλουμε να κάνετε κι εσείς, όχι μόνον προς τους επαγγελματίες αλλά και προς κάθε μέλος.

Ο τρόπος να επιτευχθούν όλα αυτά και το κλίμα να είναι ευχάριστο για όποιον θέλει να περάσει μερικές καλές και χρήσιμες στιγμές μαζί μας, είναι ένας και μοναδικός: "ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ". Το χιούμορ, η γνώση, ο διάλογος, η αντίθεση, η διαφωνία, ακόμη και η αυστηρή σάτιρα, γίνονται απλές ευχάριστες διαδικασίες όταν υπάρχει από όλους καλή διάθεση. Είναι σχεδόν πάντα προφανές, πότε κάποιος γράφει με καλή διάθεση ακόμη και αν αυτός διαφωνεί με όλους τους παρευρισκόμενους σε μια κουβέντα. Επίσης όμως, είναι πάντα προφανές πότε κάποιος γράφει με προθέσεις που δεν ταιριάζουν εδώ. Το βλέπουμε, ξέρουμε να το ξεχωρίζουμε και να είστε σίγουροι ότι εφόσον το αποφασίσαμε, μπορούμε και να το αποβάλουμε.

Καλή συνέχεια σε όλους μας. :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Kι εγω εχω γινει δεκτης παραπονων τις τελευταιες ημερες.
Η κατηγορια ανηκει σε οσους πιστευουν στο hi end.
Σε οσους δεν πιστευουν , υπαρχουν τοσες αλλες κατηγοριες να ασχοληθουν.

Ο Νικος με καλυψε σε οσα σκεφτομαι.
Αν και λατρης του απολυτα ελευθερου λογου , δεν μπορουμε πλεον να επιτρεψουμε τον χλευασμο.Ολοι θα πρεπει να σεβονται ολους.Οσο και εαν διαφωνουν.

Και επιτελους , ανοιξτε και λιγο την σκεψη σας σε οτι αφορα τους επαγγελματιες.Επαγγελματιας ειμαι και εγω.
Σκεφτειτε το , φυσιολογικα δεν θα με συνεφερε να γραφουν αυτοι οι ανθρωποι εδω.Σκεφτειτε το!!!Ανταγωνιστες μου ειναι!
Εκτος εαν πιστευετε πως ολοι παιρνουμε καποιας μορφης μιζα για να υποστηριζουμε προιοντα.Σκεφτειτε το και εδω!!!Ποιος θα το κανει?
Και για ποιον λογο θα το κανει?Δεν ξεπουλιουνται ετσι οι υποληψεις αγαπητοι μου.Αρκει να εχεις καθαρο μυαλο και να το δεις.

Θελω να ζητησω ομως και κατι απο τους θιασωτες της κατηγοριας.
Δεν συμφωνει καποιος μαζι σας?
Ε , και?
Πρεπει ολοι να συμφωνουν σε ολα?
Ειναι καποιος εριστικος απεναντι σας?
Αγνοηστε τον!
Εδω μπαινουμε για την διασκεδαση μας , οχι για να χαλαμε την ημερα μας.
Εαν τον αγνοησετε 3, 4 ,5 φορες τοτε θα βαρεθει.
Προχθες βραδυ , αλλα και εχθες , καποιοι μου την "εχουν πει" σε αλλες κατηγοριες.
Χεστηκε η φοραδα στ' αλωνι!
Τι νομιζετε , θα τρεξω να απαντησω μηπως και δεν στηριξω τον εγωισμο μου?
Αυτα γινοντουσαν πριν 100 χρονια , τουλαχιστον τοσο μακρια μου φαινονται.
Οποιος διαθετει μυαλο πιθηκου ας τον πιστεψει , τι με νοιαζει εμενα.
Σιγα μην χαλασω την ζαχαρενια μου.
Η δικια μου...κ@υλα ειναι να μεταδωσω τα οσα εμαθα και γνωριζω καθε ημερα.Οχι για να μου πουν μπραβο καποτε.
Για να ανοιγω ματια!!!
Και δεν θα σταματησω οσα και εαν μου "σερνουν" οσα και εαν ακουω απο τον καθε τυχαρπαστο.

Προσυπογραφω λοιπον!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Α, ώστε το high end είναι θέμα πίστεως! Μα τότε η κατηγορία δεν χρειάζεται συντονιστή. Παπά χρειάζεται! Άντε, κάντε και κανένα ευχέλαιο, μπας και κουνηθεί κανένας κρύσταλλος χαλκού και φύγει ο κόκκος! Μουάαααα χα χα, χααααααα.... :lol: :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Κώστας Κόγιας said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Α, ώστε το high end είναι θέμα πίστεως! Μα τότε η κατηγορία δεν χρειάζεται συντονιστή. Παπά χρειάζεται! Άντε, κάντε και κανένα ευχέλαιο, μπας και κουνηθεί κανένας κρύσταλλος χαλκού και φύγει ο κόκκος! Μουάαααα χα χα, χααααααα.... :lol: :lol: :lol:
Καλα , καλα , ωραιο το χιουμορ. :wink:
Αλλα και εσυ βρε , γ@μω τα μυαλα εισαι , why dont you give them some slack?

Reaction score
3
Οπως όλα τα καλά και ευχάριστα πράγματα αυξάνονται και πληθύνονται,έτσι και το avsite,μέσα σε λίγο σχετικά χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του όσον αφορά τα μέλη και τα μηνύματα. :)

Εχουμε γίνει απο μικρό χωριό που είμαστε,μια κωμόπολη,μια μεγάλη κοινωνία.
Μέσα λοιπόν σε αυτήν την κοινωνία,φυσικό και επόμενο είναι να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετικές σκέψεις και αντιλήψεις. :|

Συγκεκριμένα για την κατηγορία μας,την δύσκολη και παρεξηγημένη Hi End,υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι μέλη ή όχι,που την παρακολουθούν και πολλοί απο αυτούς στην πορεία συμετέχουν.
Δεν είναι απόλυτο να έχουν στην κατοχή τους ακριβά και εξωτικά μηχανήματα,παρά μόνον την θέληση να μάθουν κάποια πράγματα,να παρεβρεθούν σε συνακροάσεις που κάνουμε κατα καιρούς και γενικότερα να ασχοληθούν με αυτό σαν χόμπυ,γιατί εμείς έτσι το βλέπουμε σαν ένα ωραίο χόμπυ,όπου συνεχώς με τις ακροάσεις και τις δοκιμές,προσπαθούμε να βελτιώσουμε ή καλύτερα να αλλάξουμε την οικιακή ηχητική αναπαραγωγή βάσει των προτιμήσεών μας. :)

Αυτό το χόμπυ λοιπόν,σε κάποιους δεν αρέσει,όπως δεν μου αρέσει εμένα το ψάρεμα,όμως σε αντίθεση με αυτούς τους κάποιους,δεν θα μπω κακοπροαίρετα και σκοπτικά στο site τους για να τους κοροϊδέψω. :(
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δει ποτέ μπετονιά και αγκίστρι και όμως λόγω του ότι η σημερινή τεχνολογία έχει βάλει το ίντερνετ σε πάρα πολλά σπίτια,διαβάζοντας κάτι απο εκει μέσα,νομίζουν ότι ξαφνικά μέσα σε λίγη ώρα,θα βγούν στην θάλασσα και θα μαζέψουν όλα τα ψάρια... :)

Μετά απο διάφορα παράπονα που ακούσαμε μαζί με τον συνδιαχειριστή και αναπληρωτή,τα ίδια άκουσε και ο ιδρυτής,οπότε απο κοινού αποφασίσαμε να αλλάξουμε λίγο την στάση μας απέναντι στα άσχημα και προκλητικά μηνύματα που κατα καιρούς έχουν γραφτεί και έχουν θίξει προσωπικά συντονιστές και μέλη. :(
Ευτυχώς αυτά τα μηνύματα είναι ελάχιστα.

Οποιος λοιπόν απο την διαχειριστική ομάδα διαβάζει κάποιο μήνυμα το οποίο έχει γραφτεί όχι καλοπροαίρετα,θα φτάνει μέχρι του σημείου να το σβήνει.
Η πολλή δημοκρατία ιδιαιτέρως όταν γίνετε κατάχρηση βλάπτει.
Ισως όμως να το έχουμε ξεχάσει,ότι η δημοκρατία φτάνει μέχρι εκεί που δεν θίγονται συνάνθρωποί μας.
Ο καθένας λοιπόν είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του με όμορφο τρόπο,χωρίς να γίνετε "κακός",με την ευρεία έννοια του όρου,με τους υπόλοιπους.

Ας αφήσουμε εκτός κατηγορίας λοιπόν τις εξυπνάδες και ας γίνουμε παραγωγικοί για εκείνους που μας διαβάζουν.
Εαν δεν μας ενδιαφέρει το Hi End, ας μπούμε σε άλλη κατηγορία που μας εκφράζει καλύτερα να γράψουμε.

Ας γίνουμε τελικά ευχάριστοι συνομιλητές... :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
Τουναντίον τελειώσαμε, τουλάχιστον εγώ, με αυτήν την κατηγορία και αυτόν το γελοίο όρο. Ίσως είναι καλύτερα έτσι, καθώς τα φούμαρα του High End μπορούν να ανθέξουν μόνον υπό συνθήκες της επικρεμάμενης σπάθης, γιατί αλλιώς…

Reaction score
2
Κυριε Κογια την αποψη σας την εχουμε ακουσει γυρω στις 1000 φορες..Και εδω και αλλου και αλλου....
Ειστε εναντιον των καλωδιων..Το εχουμε καταλαβει..
Περα απο αυτο κατι αλλο εχετε να πειτε εκτος απο το να ειρωνευεστε τους υπολοιπους???

Reaction score
298
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Μάνο,ελπίζω απο εδώ και στο εξής να είσαι περισσότερο ενεργός στην κατηγορία μας. :)
Μπερδεύεις τη "δύναμη" των αριθμών με τη δύναμη των επιχειρημάτων.

Reaction score
2
Κι ομως κυριοι το hi-end υπαρχει, και υπαρχει οχι μονο στον ηχο αλλα και στο αυτοκινητο και στα ρολογια και στα κοσμηματα και στα ρουχα και στα σκαφη και σε οτι ειναι διαφορετικο-ακριβο-κυριλε-λιγοτερο εμπορικο, ειναι αυτο που γουσταρουμε, το χομπι μας, κι ας μην εχουμε παντα την οικονομικη ανεση...Γιατι ειναι διαφορετικο?Γιατι μας κανει διαφορετικους, γιατι με αυτο βαζουμε στοχο την κορυφη, γιατι κανουμε οικονομικες θυσιες και δεν συμβιβαζομαστε με τα καθημερινα εμπορικα μηχανακια, γιατι γι' αυτο μαλωνουμε με τις γυναικες μας, γιατι θελουμε κατι ξεχωριστο οπως και ειναι.Οσοι λενε το αντιθετο μαλλον δεν το εχουν ψαξει καλα μεσα τους.Οπως και στο αυτοκινητο υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων.Αυτοι που καθονται πισω απο το τιμονι για να πανε απλως απο το α' σημειο στο β' και συμβιβαζονται με ενα "απροσωπο" κορεακινεζικο αυτοκινητο και αυτοι που λατρευουν το καθε λεπτο οδηγησης, που παρακαλουν να μακρυνει κι αλλο η διαδρομη τους, που ασχολουνται καθε λεπτο με το "τουτου" τους σαν μικρα παιδια που παιζουν με τα playmobil τους.Ετσι κι εμεις οι "χαιενταδες" ή οι "φιλοχαιενταδες" το γουσταρουμε αυτο που κανουμε μας γεμιζει την ζωη μας.Τι το κακο σε αυτο? Οσο για εμας τους "επαγγελματιες" αφηστε ειμαστε πονεμενη ιστορια. Γιατι? ακριβως επειδη δηλωσαμε επαγγελματιες και παψαμε πια να ειμαστε αγνοι χομπιστες στα ματια καποιων γιατι οτι πουμε - υποστηριξουμε - παρουσιασουμε εχει πονηρο εμπορικο σκοπο γιατι εχουμε το μυαλο μας μονο στο κερδος.Προσωπικα τουλαχιστον πραγματικα το σκεφτομαι να παρω καποια θεση σε μια συζητηση γι' αυτον ακριβως τον λογο.

Reaction score
3.487
Εκφράσου ελεύθερα. Δεν ξύπνησε ακόμη ... μετά θα πάρει το πρωϊνό του στο PC ... :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo