hi-end λύσεις με zero αποτέλεσμα σε alfa147

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι ο Θοδωρής απο Αθήνα, λάτρης της ποιοτικής μουσικής σαν ηχητικό αποτέλεσμα στ' αυτιά μου και της μουσικής γενικότερα. Μου αρέσει να ακούω οτιδήποτε μου δημιουργεί συναισθήματα (εκτός απέχθειας και αηδίας) απο hard rock :cool_1: μέχρι free jazz. :crazy_1:

Πρόσφατα απέκτησα μια alfa romeo 147. Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα! Κάτι όμως έλειπε.. Ο ήχος απο το εργοστασιακό ραδιοσιντί και ηχεία ήταν απλά ικανοποιητικός για τα δικά μου δεδομένα. Ήθελα να καταφέρω να ακούσω crystal clear ήχο για τις free jazz ανησυχείες μου και δυνατά μπάσα με καθαρές φωνές για soul, funk και rock ήχους! Ζητάω πολλά??? Τελικά μάλλον ναι..

Σε κάποιο hi-tech νομίζω, είχα διαβάσει κάποτε οτι είναι πεταμένα λεφτά για ήχο στο αυτοκίνητο καθότι δεν μπορείς να καταφέρεις να πετύχεις υψηλές αποδόσεις στερεοφωνικής εικόνας κτλ.
Θεώρησα οτι ο τύπος που το έγραφε ήταν μάλλον υπερβολικός.

Έτσι πρόσφατα, μετά απο μερική έρευνα αγοράς, εγκατέστησα στην alfa μου τα βραβευμένα DLS Ultimate Iridium two way 6,5'' μαζί με τον DLS Ultimate A7 τελικό ενισχυτή και για πηγή ενα pioneer P88RS. Θεωρώντας ότι έχω κάνει μια απο τις ποιοτικότερες επιλογές σε ηχητικά συστήματα αυτοκινήτου και εφόσων είχα εξηγήσει σε όλο τον ''σχετικό'' κόσμο που είχα ρωτήσει για το θέμα αυτό, ότι θέλω ποιότητα, στερεοφωνία, διαύγια, έλεγχο και ένταση σε λογικά πλαίσια (όχι να με ακούει όλος ο δήμος απ' όπου θα περνάω) το αποτέλεσμα που τελικά πήρα ήταν απογοητευτικό έως θλιβερό.

Tweeter που τσιρίζουν, mid που βραχνιάζουν, μπάσα...να'ναι καλά το σαμπάκι απο πίσω γιατί στα μπροστινά τα έχω κόψει ολα...Γιατί, γιατί,γιατί???? Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να έχω και τον τύπο που τα εγκατέστησε να μου λέει ''ποιότητα και μ@@κιες.. Βάλε τις κορνίτσες και τα beyma γουφεράκια που σου έλεγα δεν με άκουγες..'' Γιατί ρε παιδιά πως είναι δυνατών?? Για να σας προλάβω οι πολικότητες στα μεγάφωνα είναι όλες σωστές, η εγκατάσταση μια χαρά..τι να πω.. Είναι σαν τα crossover των ηχείων να τα έχει κατασκευάσει ''ΚΟΥΦΟΣ''!!!wall_1
Κάποιος μου είπε για κάκιστη θέση ηχείων στην alfa. Δεν ξέρω τι να πω και σε ποιόν να απευθυνθώ...plzzzz heeeelppp!!!

Reaction score
0
Αγαπητε φιλε καλως ορισες.

Ο ποιοτικος ηχος στο αυτοκινητο ειναι εφικτος και μπορει να επιτευχθει με πολλους τροπους και πολλα επιπεδα.

Απο οτι καταλαβαινω ο ανθρωπος που στα εγκατεστησε δεν πρεπει να ηταν και πολυ γνωστης του ειδους για να σου λεει καλυτερα τα Beyma κλπκλπ.

Εχε υποψην σου οτι για να πετυχεις σωστη ηχητικη αναπαραγωγη , ειτε στο αυτοκινητο ειτε στο σπιτι, εχεις να κανεις με μια αλυσιδα πραγματων οπου αν κανεις 1 λαθος σε αυτην να καταλυξεις να θαβεις και τα καλυτερα ηχεια, την καλυτερη πηγη κλπ.

Οντως οι εργοστασιακες θεσεις σχεδον σε ολα τα αυτοκινητα δεν ειναι οι ιδανικες, αλλα μπορεις να κανεις ενα συστηματακι των δικων σου προδιαγραφων να παιξει τουλαχιστον (στην χειροτερη) αξιοπρεπως!!!!!

Λεπτομερειες του τυπου, μονωση πισω απο τα ηχεια στις πορτες, η χρηση ή μη σωστης διατομης καλωδιων ηχου, ρευματος και RCA, μια λαθος ρυθμιση στον ενισχυτη, η πηγη σου εχει 11ή 15 (δεν θυμαμαι ακριβως) περιοχων γραφικο ισοσταθμιστη, οπου στα χερια ενος μη γνωστη μπορει να φερει ολεθρια αποτελεσματα!!!!!

Βλεπεις, οτι ειναι τοσα πολλα πραγματα που πρεπει να προσεξεις οταν αυτο που ζητας ειναι ποιοτικη αναπαραγωγη που ελαχιστοι ειναι αυτοι που ασχολουνται με αυτα στον χωρο του Car Audiο. Πιστευω οτι μια βολτα απο καποιον σωστο επαγγελματια και μερικες επεμβασεις στα σημεια, θα αποφερουν το αποτελεσμα που πραγματικα θελεις με μηδαμινο κοστος μιας και αυτα που εχεις επιλεξει σαν προιοντα ειναι καλα.

Reaction score
0
Βλεπω οτι ο ενισχυτης ειναι πεντακαναλος, τον χρησημοποιεις για να τρεξεις ενεργα τα ηχεια σου ή εχεις συνδεση και πισω. Εχοντας ενα εργαλειο οπως το P88 μπορεις να καταφερεις πολλυ καλα πραγματα με τον συνδυασμο σου!!!!!

Reaction score
5
Οντως. Το Ρ88 ειναι απο τις πολύ καλές πηγες οταν ζητάς ποιότητα και όχι φωνακλάδικα πράγματα. Τώρα με DLS δεν ξερω τι μπορείς να πετύχεις αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσεις κάπως διαφορετικά;

Πόσα διαθέτεις;;; :-?

Reaction score
0
Οντως. Το Ρ88 ειναι απο τις πολύ καλές πηγες οταν ζητάς ποιότητα και όχι φωνακλάδικα πράγματα. Τώρα με DLS δεν ξερω τι μπορείς να πετύχεις αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσεις κάπως διαφορετικά;

Πόσα διαθέτεις;;; :-?
Λαμπρο , οσο και να μην τα συμπαθω τα DLS δεν ειναι χαλια ηχειο, σιγουρα με ενα ηχειο τυπου Brax ή Rainbow Κλπ θα μεταμορφωνοτανε, αλλα δεν δικαιολογειται ναι παιζει τοσο χαλια.

Reaction score
5
Μα δεν μίλησα άσχημα για τα DLS. Αντίθετα δεν έχω ακούσει ποτε DLS γι'αυτό ειπα οτι δεν ξέρω. Θα τον έστελνα στον Γιατρό τον φίλο μας αλλα θα καθυστερήσει εμενα... :p

Απλά να του δώσω συμβουλη πως άμα θέλει καλό ήχο να μην βάλει Audison
(πείραγμα για τον Trompy ειναι αυτό. παρακαλώ αγνοήστε το)

Reaction score
0
Μα δεν μίλησα άσχημα για τα DLS. Αντίθετα δεν έχω ακούσει ποτε DLS γι'αυτό ειπα οτι δεν ξέρω. Θα τον έστελνα στον Γιατρό τον φίλο μας αλλα θα καθυστερήσει εμενα... :p

Απλά να του δώσω συμβουλη πως άμα θέλει καλό ήχο να μην βάλει Audison
(πείραγμα για τον Trompy ειναι αυτό. παρακαλώ αγνοήστε το)
:crazy_1::crazy_1::crazy_1::crazy_1:

Σιγουρα μια βολτα απο τον Γιατρο για κανενα αναλγητικο θα ηταν :bravo::bravo:

Reaction score
0
Ακουσε τα τα παιδια. Κατι ξερουν.Και εγω alfa 147 εχω, και τα ηχεια που εχω βαλει ειναι στις εργοστασιακες θεσεις. Κατι πρεπει να φταιει με τις ρυθμισεις σου.

Reaction score
7
Μη μου λέτε για κακή θέση ηχείων... Από μέρα σε μέρα περιμένουμε την 147 με την εργοστασιακή εγκατάσταση της BOSE.

Για πείτε και καμμιά καλή πηγή...

Reaction score
5
Πόσα θες να δώσεις;;

Το Pioneer P88RS πάντως ειναι ΠΟΛΥ καλή επιλογή για τα λεφτά του

Reaction score
5
Pioneer 6800. Τίμιο μηχάνημα.
ή με 300€ το Ρ55ΒΤ μονο και μονο για την ευκολία του ενσωματομένου bluetooth

Reaction score
7
Ενδιαφέρον το P55BT. Αλήθεια, το bluetooth σε αυτές τις υλοποιήσεις παίζει απροβλημάτιστα?

Reaction score
5
ενας φιλος που είχε το 75ΒΤ (αν θυμαμαι καλα) δεν ειχε προβλημα.

Reaction score
41
Ενδιαφέρον το P55BT. Αλήθεια, το bluetooth σε αυτές τις υλοποιήσεις παίζει απροβλημάτιστα?

Είχα δοκιμάσει για το περιοδικό και το Ρ55ΒΤ & το Ρ75ΒΤ.
Δουλεύουν απροβλημάτιστα, με τις χροιές των φωνών στο Ρ75 να είναι ιδιαίτερα κοντά στην πραγματικότητα.
Στο Ρ55 είναι καλές αλλά λίγο ψυχρές και ακούγονται κάπως σα συμπιεσμένες.

Η χρήση είναι απλή, αναγνωρίζουν εύκολα το κινητό με μια απλή αναζήτηση όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο.
Όταν δεν "κλειδώσουν" οι δύο συσκευές δεν έχεις ποτέ διακοπή (και ανάγκη επανεκκίνησης της αναζήτησης)

Ηχητικά είναι καλή πηγή το 55άρι.
Ίσως να προτιμούσα το 65αρι που μόλις ήρθε στην αγορά, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους......

Πάντως θα ταιριάξει σίγουρα με τα χρώματα του ταμπλό σου
γιατί έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε χρωματισμό οθόνης και πλήκτρων....

Reaction score
5
Πάντως γενικά καλό ηχιτικό αποτέλεσμα δεν παίρνεις απο Alfa Romeo.

Δεν φταίει η θεση των μεγαφωνων...

Το σηματάκι μπροστά στην μασκα φταει :p

Reaction score
41
Βασικά, αν δε σε ενδιαφέρει η σύνδεση BT εγώ θα κοιτούσα οπωσδήποτε και το εξής: Pioneer - DEH-P6900IB

Είναι αρκετά πιο οικονομικό και κάνει τα πάντα πολύ καλά.....
Ό,τι χρειαστείς μετά το αγοράζεις σαν αντάπτορα αλλά είσαι σίγουρο πως με απλό καλώδιο θα διαβάσει εύκολα ένα I-POD

Kai τιμούλα στα 285€ (και όχι σχεδόν 350 του Ρ65-ΒΤ)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Αλήθεια, το bluetooth σε αυτές τις υλοποιήσεις παίζει απροβλημάτιστα?
Σχεδόν. Εξαρτάται από το τι τηλέφωνο έχεις.

Βρε Λάμπρο, ο άνθρωπος ζήτησε σοβαρή πηγή κι εσύ προτείνεις Ρ55ΒΤ? (Άντε για το 6800 να πω εντάξει)... Αλλά τώρα ειδικά που καταργούνται? :crazy_1:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Η παρακάτω παράθεση περιέχει το λάθος σου:

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να έχω και τον τύπο που τα εγκατέστησε να μου λέει ''ποιότητα και μ@@κιες.. Βάλε τις κορνίτσες και τα beyma γουφεράκια που σου έλεγα δεν με άκουγες..''

Απλά εμπιστεύτηκες το λάθος άνθρωπο.

Reaction score
41
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι ο Θοδωρής απο Αθήνα, λάτρης της ποιοτικής μουσικής σαν ηχητικό αποτέλεσμα στ' αυτιά μου και της μουσικής γενικότερα. Μου αρέσει να ακούω οτιδήποτε μου δημιουργεί συναισθήματα (εκτός απέχθειας και αηδίας) απο hard rock :cool_1: μέχρι free jazz. :crazy_1:
Θοδωρή καλώς όρισες στην παρέα μας!!
Καλά κάνεις και είσαι λάτρης του ποιοτικού ήχου, τόσο ως προς το είδος της μουσικής, όσο και ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα των συσκευών αναπαραγωγής σου.
Ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμείς να κάνεις το αυτοκίνητό σου SPLάδικο.....
Και πάμε παρακάτω..

Πρόσφατα απέκτησα μια alfa romeo 147. Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα!
Καλορίζικη η Alfa σου. Είναι κούκλα. Ποια έκδοση πήρες??
Άλλος ένας Alfista στο AVsite. Να μαζευόμαστε σιγά σιγά......

Κάτι όμως έλειπε.. Ο ήχος απο το εργοστασιακό ραδιοσιντί και ηχεία ήταν απλά ικανοποιητικός για τα δικά μου δεδομένα. Ήθελα να καταφέρω να ακούσω crystal clear ήχο για τις free jazz ανησυχείες μου και δυνατά μπάσα με καθαρές φωνές για soul, funk και rock ήχους! Ζητάω πολλά??? Τελικά μάλλον ναι..
Λογικό είναι τα εργοστασιακά μέσα αναπαραγωγής (ηχεία και Rcd) να μην παίζουν τόσο καλά γιατί απλά είναι οικονομικές λύσεις (όπως σε κάθε σχεδόν εργοστασιακό σύστημα). όταν έβγαλα τα εργοστασιακά ηχεία από τις μπροστινές πόρτες της Α156 μου (όχι της Bose, που μην φανταστείς ότι είναι και πολύ καλύτερα) και τα έβαλα δίπλα δίπλα με τα Focal K2P μόνο κλάματα δε με έπιασαν..........
Οι δε πηγές είναι συνήθως (στις Alfa) οικονομικές πηγές της Blaupunkt με ελάχιστες δυνατότητες σε ρυθμίσεις και χαμηλές επιδόσεις γενικά, τόσο ηχητικά όσο και σε επεκτασιμότητα

Σε κάποιο hi-tech νομίζω, είχα διαβάσει κάποτε οτι είναι πεταμένα λεφτά για ήχο στο αυτοκίνητο καθότι δεν μπορείς να καταφέρεις να πετύχεις υψηλές αποδόσεις στερεοφωνικής εικόνας κτλ.
Θεώρησα οτι ο τύπος που το έγραφε ήταν μάλλον υπερβολικός.
Ο τύπος όχι απλά ήταν υπερβολικός αλλά πιθανότατα να ήταν και άσχετος.
Και αν ήταν άσχετος θα μπορούσε απλά να ακούσει κάποια καλά συστήματα (όχι απαραίτητα ακριβά) για να καταλάβει ότι και στερεοφωνία μπορείς να έχεις στο αυτοκίνητο και σωστή μουσική σκηνή και σωστές χροιές κ.ο.κ
ΔΕΝ συγκρίνω με HiEnd συστήματα ήχου σε σπίτι για το απλό λόγο ότι εκεί έχεις δυνατότητα εκτός από ψαγμένες συσκευές να παίξεις και με τον χώρο.
Αν λοιπόν φέρεις τα καλύτερα οικιακά συστήματα και τα περιορίσεις σε έναν χώρο (και μάλιστα δύσκολο) όσο το αυτοκίνητο τότε θα γελάγαμε όλοι.....

Προσωπικά, και μετά από ψάξιμο ετών και διάβασμα και δοκιμές, έχω συμπεράνει το εξής απλό: ένα καλά στημένο σύστημα αυτοκινήτου με λογικό σχετικά κόστος και ψάξιμο σε ρυθμίσεις παίζει αναλογικά καλύτερα από πάρα πολλά HiEnd σπιτιού γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις δυσκολίες του χώρου....

Έτσι πρόσφατα, μετά απο μερική έρευνα αγοράς, εγκατέστησα στην alfa μου τα βραβευμένα DLS Ultimate Iridium two way 6,5'' μαζί με τον DLS Ultimate A7 τελικό ενισχυτή και για πηγή ενα pioneer P88RS. Θεωρώντας ότι έχω κάνει μια απο τις ποιοτικότερες επιλογές σε ηχητικά συστήματα αυτοκινήτου και εφόσων είχα εξηγήσει σε όλο τον ''σχετικό'' κόσμο που είχα ρωτήσει για το θέμα αυτό, ότι θέλω ποιότητα, στερεοφωνία, διαύγια, έλεγχο και ένταση σε λογικά πλαίσια (όχι να με ακούει όλος ο δήμος απ' όπου θα περνάω) το αποτέλεσμα που τελικά πήρα ήταν απογοητευτικό έως θλιβερό.

Tweeter που τσιρίζουν, mid που βραχνιάζουν, μπάσα...να'ναι καλά το σαμπάκι απο πίσω γιατί στα μπροστινά τα έχω κόψει ολα...Γιατί, γιατί,γιατί???? Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να έχω και τον τύπο που τα εγκατέστησε να μου λέει ''ποιότητα και μ@@κιες.. Βάλε τις κορνίτσες και τα beyma γουφεράκια που σου έλεγα δεν με άκουγες..'' Γιατί ρε παιδιά πως είναι δυνατών?? Για να σας προλάβω οι πολικότητες στα μεγάφωνα είναι όλες σωστές, η εγκατάσταση μια χαρά..τι να πω.. Είναι σαν τα crossover των ηχείων να τα έχει κατασκευάσει ''ΚΟΥΦΟΣ''!!!wall_1
Πάμε σιγά σιγά να δούμε.......
Θεωρώ ότι το σύστημά σου πάσχει από ρυθμίσεις.....
Φθάνω στο σημείο να θεωρώ ότι ο εγκαταστάτης το έχει χάλια ρυθμισμένο για να σε "αναγκάσει" να βάλεις τα "χάλια μαύρα" Beyma και να σε αναγκάσει να πιστεύεις ότι παίζουν καλύτερα.....

Οι επιλογές σου είναι γενικά πολύ καλές.
Δεν ξέρω αν θα έκανα τις ίδιες στα ηχεία (που αντικειμενικά είναι πολύ καλές) αλλά συνολικά είναι τέτοιες που σου επιτρέπουν να παίξεις τουλάχιστον καλά (και σε καμία περίπτωση όπως περιγράφεις)
Το Ρ88 πάντως είναι θεϊκή πηγή και με εκπληκτικές δυνατότητες ρυθμίσεων (αυτήν έχω κι εγώ και θέλει πολλές ώρες για να την φέρεις στα μέτρα σου)

Το x-over δεν είναι ρυθμιζόμενο στα DLS??
Τα tweeter σε τι θέση τα έχεις?? Στα τριγωνάκια ή κοντά στα χερούλια της πόρτας??
Τρομερό λάθος να έχεις κόψει εντελώς το χαμηλό συχνοτικό φάσμα των μπροστινών woofer. Πρέπει να τα κόψεις πολύ χαμηλά. Σίγουρα κάτω από τους 80 κύκλους.....Και πιθανότατα πιο κάτω....
Μονώσεις εσωτερικά στην πόρτα έχεις κάνει??
Έχει κόψει καθόλου μέταλλο από την πόρτα ή δεν χρειάστηκε??
Dynaxorb έχεις βάλεις πίσω από τους μαγνήτες των woofer??
Η στήριξη των woofer πως έχει γίνει??
Έβαλε μαστίχα στην περίμετρο του ηχείου (τουλάχιστον)??
Μπορείς να μας πεις τι βασικές ρυθμίσεις έχεις σε ενισχυτή και Ρ88??
(συχνότητες crossover και στα δύο, Hi Pass & Low Pass, gain κ.ο.κ)

Αν ήσουν Πάτρα θα σου έλεγα να βρεθούμε.
Αλλά όταν ανέβω στην Αθήνα να βρεθούμε να δούμε τι μπορεί να γίνει.....

Βασικά θα σου έλεγα να κλείσεις ένα ραντεβού με τον Αντρέα τον Δραγκιώτη (τηλ.: 210 77 53 900) και πες του ότι σε στέλνουμε εμείς (εγώ και ο Νικόλας ο Ολύμπιος) και εξήγησέ του τι παίζει......
Αλήθεια...Σε ποιον έβαλες το σύστημα??

Κάποιος μου είπε για κάκιστη θέση ηχείων στην alfa. Δεν ξέρω τι να πω και σε ποιόν να απευθυνθώ...plzzzz heeeelppp!!!
Σου έγραψα ήδη που μπορείς να απευθυνθείς για πιο άμεση λύση.
Και θα ήθελα να ακούσω και εγώ αν ανέβω Αθήνα (ή απλά κατέβεις προς τα μέρη μας εσύ)
Τα περί θέσης των ηχείων της Alfa καλύτερα να τα αφήσω ασχολίαστα....
Ο καθένας θα πει και την μ@λ@κία του για να περάσει η ώρα.......

Δες τις ερωτήσεις μου, απάντα σε όσες μπορείς και θα βρούμε λύση σίγουρα σε ό,τι σε προβληματίζει......

Εδώ είμαστε!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος