hi-end λύσεις με zero αποτέλεσμα σε alfa147

Reaction score
51
Για να γελάσουμε λίγο......:happy_5: wall_1

Ας δούμε σε άμεση οπτική σύγκριση τα εργοστασιακά ηχεία της Α156 και τα Focal 165K2P Upgraded
Δεν χρειάζεται βεβαίως να αναφέρω ποιο είναι ποιο.....:happy_6:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Ψώνιο... "happy_1"

Είχα κάνει τέτοια σύγκριση πολύ πριν από εσένα. :prof:

Από αριστερά προς τα δεξιά, stock μεγάφωνο από Xsara MkII VTS, Audax VP170Z4, Focal 6K2P.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: hi-end λύσεις με zero αποτέλεσμα σε alfa147

Όλα τα λεφτά είναι η μόνωση και πολλοί την παραβλέπουν... Το πριν και το μετά δεν έχει καμία σχέση.

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ Tromby, καλή προσπάθεια και καλή συμβουλή.
Έχω κατεβάσει όλα τα manual απο net και μελετάω.
Σωστός επαγγελματίας είναι αυτός που όταν δεν γνωρίζει κάτι δεν το κάνει. Η' τουλάχιστον ρωτάει να μάθει.
Απο ρυθμίσεις στο pioneer έχω φάει αρκετές ώρες αλλά δεν νομίζω το σωστό setάρισμα να ειναι hi - mid σχεδόν τέρμα κάτω...flat θέλω να ακούω και δεν νομίζω σωστή λύση να είναι πικνωτές στα tweeter αλλιώς να πάει να πουλήσει κανένα κουλούρι στην ομόνοια ο τύπος που κατασκεύασε τα crossovers.
Το σίγουρο είναι οτι θα επισκεφτώ αρκετούς πριν αποφασίσω ξανά ποιός θα βάλει χέρι στο αυτοκίνητο μου.
Γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα, που πες..καμμάτια να γίνει να τα κάψω όλα (σχίμα λόγου έτσι :p), την ηρεμία και τον χαμένο χρόνο μου ποιός θα μου τα δώσει πίσω?????????
Σ' ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις!
Ιδιαίτερα τον Γιάννη Δημητρόπουλο, φοβερή ανάλυση man!!!

Γιάννη είναι η 147 120hp ti κόκκινη, because beauty is not enough ;) θα με βρείς σαν alfared στο alfisti.gr.

Πάμε τώρα στο ''ψητό''.
Αρκετές ώρες ρυθμίσεων οχι όμως πολλές. Και μόνο απο το pioneer.
Το χεράκι μου στον τελικό δεν το έχω βάλει αλλά το rcd το έχω μάθει απ' έξω τι μπορεί να κάνει και είναι όντως πολύ καλή πηγή με πολλές ρυθμίσεις.
Τα tweeter είναι στις εργοστασιακές θέσεις, λόγω μεγέθους έχει αφαιρεθεί η σίτα, η πρόσοψη του tweeter έχει βγει έξω και ο κορμός του έχει σφινωθεί μέσα.

Μόνωση δεν έχω γιατί ''δεν ήταν απαραίτητη'' αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Είδα όμως στην φώτο σου το dynaxorb και σίγουρα θα κάνει δουλειά! Μέταλλο δεν έχει κόψει και έχει χρησιμοποιήσει ξήλινες προσθήκες απο mdf. Τώρα για την μαστίχα μάλλον πλάκα θα κάνεις! Το σύστημα δεν θεωρώ πως είναι σωστό να πω που το εγκατέστησα αλλά θα σου πω οτι μόλις πήρα το αυτοκίνητο ένιωσα σαν ''εξωγήινος'' και φώναξα ''somebody stop that noise''.. ;)
Δυστυχώς φεύγω Σάββατο για Italia και γυρνάω μετά απο μια εβδομάδα. Θα ήθελα έτσι για να γελάσουμε λίγο να ακούσεις κ εσυ τα μαύρα χάλια που σας περιγράφω.
Οι συνδεσμολογία είναι σωστή πάντος και τα (+) και (-) σωστά, έκανα το check με την μπαταρία που έργαφε μεσα στο manual.
Ευχαριστώ πολύ πολύ παιδιά..
Keep on the good work!

Reaction score
7
Η 147 1.6 Imola ήρθε την Παρασκευή και είναι τάβλα!!

Κατα πάσα πιθανότητα σήμερα πάει για P75BT. Η εργοστασιακή πηγή φαίνεται πολύ λίγη για τα BOSE. Ελπίζω σε σοβαρή βελτίωση μετά την αλλαγή.
Θα σας ενημερώσω!

Reaction score
4
Είδα όμως στην φώτο σου το dynaxorb και σίγουρα θα κάνει δουλειά!
για dynaxorb μου φαινεται να πηγαινω και εγώ.
εχω το ιδιο προβλημα οτι τα woofer δεν παιζουν καλα.

δηλαδη τα πισω γοοφερ τα μαμησια τα νιωθεις πιο δυνατα.

Reaction score
7
Η 147 1.6 Imola ήρθε την Παρασκευή και είναι τάβλα!!

Κατα πάσα πιθανότητα σήμερα πάει για P75BT. Η εργοστασιακή πηγή φαίνεται πολύ λίγη για τα BOSE. Ελπίζω σε σοβαρή βελτίωση μετά την αλλαγή.
Θα σας ενημερώσω!
Για το 65άρι τελικά, μια και το 75άρι μου είπαν ότι καταργήθηκε. Αύριο ή μεθαύριο, καθώς χρειάζεται κάποιου είδους αντάπτορας για το σύστημα της BOSE.
Αλήθεια, ξέρουμε ποια ακριβώς components περιλαμβάνει το σύστημα?

Reaction score
51
Για το 65άρι τελικά, μια και το 75άρι μου είπαν ότι καταργήθηκε. Αύριο ή μεθαύριο, καθώς χρειάζεται κάποιου είδους αντάπτορας για το σύστημα της BOSE.
Αλήθεια, ξέρουμε ποια ακριβώς components περιλαμβάνει το σύστημα?

Το Rcd πάντως δεν θα παίζει ΜΡ3 σίγουρα.
Από εκεί και μετά έχουμε.....

Attachments

Reaction score
7
Το βρήκα κι εγώ αυτό το pdf, αλλά δε λέει λεπτομέρειες ρε γμτ...

Ούτως ή άλλως σήμερα μπήκε το P65BT και η αλλαγή είναι εντυπωσιακή. Βέβαια πρέπει να καταφέρω να το κλέψω λίγο το αμάξι από τον αδελφό μου, για πιο ενδελεχείς (σχετικά) αναλύσεις...

Το Bluetooth πάντως είναι άψογο και πολύ ψαρωτικό. Τον παίρνω τηλέφωνο, ανοίγει τα παράθυρα, βάζει το εργαλείο στη διαπασών και κράζω τους άλλους οδηγούς. Νομίζουν ότι είναι από το ραδιόφωνο...

Reaction score
0
Θοδωρή καλώς ήρθες!!!:cool_4:

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Τα ηχεία και ο ενισχυτής που πήρες,κυμαίνονται πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας.
Εμένα προσωπικά,τα DLS μου αρέσουν αν και τα θεωρώ λίγο τσιμπήμένα απο θέμα τιμής.
Φυσικά,δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα woofer της beyma.

Οι κόρνες είναι κυρίως για να κάνεις φασαρία και όχι για να ακούς μουσική.

Η 147 δεν έχει σοβαρά ηχητικά προβλήματα λόγω θέσεως των μεγαφώνων.
Το ύψος της σκηνής είναι λίγο πιο ψηλα από το ταμπλώ και η στερεοφωνική εικόνα "έρχεται" πανεύκολα εαν διαθέτεις πηγή με time alignment όπως το P88RS.

Το φάουλ σου είναι η έλλειψη μόνωσης.
Trust me,μιλάμε για τεράστια διαφορά.
Μπορείς να κατεβείς μέχρι και 60 κύκλους και να παίζεις πολύ γλυκά εαν έχεις και ένα Sub που δεν "χαζεύει".

Γενικά θα σου προτείνω ότι και τα παιδιά:
Παίξε με τις ρυθμίσεις.
Προσπάθησε να ρυθμίσεις σωστά τα crossover στα εμπρός ηχεία σου και ρύθμισε το sub στο τελός έτσι ώστε να συμπληρώνει τον ήχο και να μην βγαίνει μπροστά.
Καλή συνέχεια!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.159
Members
38.538
Νεότερο μέλος