Κώστας Φ.
Truth hurts. Here's a teddy bear.
- Reaction score
- 895
Το τι εμπειρία από αναλογικό ήχο έχω δεν είστε σε θέση να το γνωρίζετε - μπορείτε μόνο να κάνετε υποθέσεις.Αν με την απαντηση μου αυτη, νομιζετε οτι ειχα τη προθεση να σας μειωσω, σας διαβεβαιω οτι δεν ειχα κανεναν τετοιο σκοπο. Απλουστατα, λογω του νεαρου της ηικιας σας, δεν εχετε προλαβει τις υπεροχες στιγμες του αναλογικου ηχου. Αυτο δεν σας μειωνει, νομιζω.
Γιατί μπορεί και να έχω κάνει αρκετές συγκρίσεις ψηφιακού και αναλογικού με 5-6 συστήματα από 300 εώς και 100.000 ευρώ (εκτός Εκθέσεων) και να έχω σχηματίσει μία άποψη για τον ήχο του κάθε μέσου (πέρα από την ψυχρά τεχνική ανάλυση όπου γνώσεις Λυκείου αρκούν για να δεις την πραγματικότητα)..
Εκτός να μου πείτε ότι μετράει μόνο η γνώμη όσων έχουν προλάβει "τις υπέροχες στιγμές του αναλογικού ήχου"... Τότε θα σας απαντήσω ότι κι εσείς δεν μπορείτε να έχετε άποψη για το αν το τηλέφωνο είναι καλύτερο από τον τηλέγραφο ή τους αγγελιοφόρους γιατί δεν έχετε γνωρίσει τις χρυσές εκείνες εποχές που οι άνθρωποι βασίζονταν σε αυτά.
Το πως "στέκεται" σήμερα το πικάπ απέναντι στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής δεν εξαρτάται στον ελάχιστο βαθμό από το πόσο ωραία περνούσαν οι φίλοι του Βουτσά όταν χόρευαν σουίνγκ στις γνωστές ελληνικές ταινίες.
Όπως υποθέσεις κάνει και ο κ. Στεφανίδης για το τι εμπειρία έχω ή δεν έχω από ζωντανή μουσική.
Γιατί μπορεί και ένα έχω ένα πιάνο στο σαλόνι του πατρικού μου σπιτιού στο οποίο, λέω εγώ τώρα, μπορεί και να καθόμουν σχεδόν καθημερινά επί μία 10ετία.
Αλλά είπαμε, με τη βοήθεια της εμπειρίας σας τον "κόβετε" αμέσως το συνομιλητή σας!
Εσείς βάλατε τις κασέτες στη συζήτηση, όχι εγώ.Νομιζετε οτι ακουγοντας απο ενα κασσετοφωνο αποκτησατε την επμειρια του αναλογικου ηχου;
Χρησιμοποιώ ίδιας λογικής (ή "λογικής") επιχειρήματα (ή "επιχειρήματα") με εσάς. Αν σας ενοχλούν μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τον τρόπο που επιχειρηματολογείτε.Εδω, θα μου επιτρεψετε να δωσω μια συμβουλη. Μην ειστε τοσο εριστικος και προκλητικος. Βεβαια μπορει να εχετε και δικιο. Ισως να μην ειμαι καταλληλος να εχω αποψη πανω στον αναλογικο ηχο.
Μόνο στην κατηγορία "Επαγγελματικός Ήχος" μιλάμε με λογικά επιχειρήματα και στοιχεία; Μόνο στην παραπάνω κατηγορία μας ενδιαφέρει η τεχνική πλευρά του θέματος; Στην "Αναλογικές Πηγές" απαγορεύονται διά ροπάλου αυτά και περιοριζόμαστε στο να κρίνουμε τα μέσα με βάση το αν μας θυμίζουν τον παππού μας, τον πατέρα μας ή τα κοντά μας τα παντελονάκια; Ειλικρινά δεν το γνώριζα.Ριξτε μια ματια στον εππαγελματικο ηχο του forum.
Υπομονή. Σας εύχομαι μία μέρα να αναβαθμιστείτε και να δουλεύετε με πλήρως αναλογικό εξοπλισμό. Μπας και βάλετε λίγο συναίσθημα και "ψυχή" στη δουλειά σας... :126:Για τη ιστορια και μονο, ηχογραφω και ακουω σε ψηφιακο format.
Μπορώ να σας συστήσω ένα-δύο καλά βιβλία Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Μετά μπορούμε να το συζητήσουμε.Ολες οι ανακαλυψεις εγιναν βαση εμπειριων και παρατηρησεων.