High Definition Tape Transfers Monitoring System

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.389
Απάντηση: High Definition Tape Transfers Monitoring System

Λες τώρα να βελτιωθούν τα πρίμα των δίσκων τους;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: High Definition Tape Transfers Monitoring System

Λες τώρα να βελτιωθούν τα πρίμα των δίσκων τους;
Κώστα είχες κάποιο παράπονο και το λες ή απλά αστειεύεσαι?
Τα παλιά Quad χρειάζονται άκρα ούτως ή άλλως και αυτοί τα χρειάζονται σοβαρά για τη δουλειά που κάνουν. Οι μεταφορές τους, αν κρίνεις από το πρωτογενές υλικό που δεν είναι μήτρα και που απέχει από να είναι τέλειο, είναι θαυμάσιες. Τις έχω συγκρίνει με αντίστοιχα βινύλια Α' κοπής που βρήκα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: High Definition Tape Transfers Monitoring System

Αυτό που εγώ βλέπω και ξέρω είναι οτι οι "βερμπαλιστές-καφετζήδες" χρησιμοποιούν για transfer & mastering μηχανήματα που ούτε οι μεγάλες εταιρίες έκαναν τον κόπο να έχουν, ψάχνουν τις καλύτερες παραγωγές μουσικά και τεχνικά του '50-'60 και μας προσφέρουν άρτιο και σπουδαίο ψηφιακό υλικό.
http://www.highdeftapetransfers.com/mastering-equipment-w13.php
Κάπως έτσι κάτι άλλοι έλληνες "καφετζήδες" με μεράκι και επένδυση ζωής έφτiαξαν ένα αντίστοιχο πρότυπο mastering studio, αλλά η πολυξερωσύνη η Ελληνική το πετάει στα σκουπίδια.
Λίγο πιο σεμνό χιούμορ δεν βλάπτει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.389
Απάντηση: Re: Απάντηση: High Definition Tape Transfers Monitoring System

Κώστα είχες κάποιο παράπονο και το λες ή απλά αστειεύεσαι?
Τα παλιά Quad χρειάζονται άκρα ούτως ή άλλως και αυτοί τα χρειάζονται σοβαρά για τη δουλειά που κάνουν. Οι μεταφορές τους, αν κρίνεις από το πρωτογενές υλικό που δεν είναι μήτρα και που απέχει από να είναι τέλειο, είναι θαυμάσιες. Τις έχω συγκρίνει με αντίστοιχα βινύλια Α' κοπής που βρήκα.
Αγαπητέ μου Θέμη, είμαι από τους πρώτους "καταθέτες" στην High Definition Tape Transfers, καθώς αγόρασα πολύ υλικό σε μορφή flac από το site της εν λόγω φίρμας (και ακόμα παίρνω τα email τους για τις νέες παραγωγές τους και τις προσφορές τους, οπότε και ενημερώνω αν ενδιαφέρεται κανείς πως έχουν έκπτωση 15% για αγορές μέχρι 1 Οκτ - αυτό είναι και το τελευταίο email τους που έχω, σημερινό, φρέσκο!).

Η "άποψή μου" για τον ήχο των μεταφορών τους είναι άχρηστη (ιδίως σε σένα), και ταυτόχρονα δεν έκανα καμιά σύγκριση ούτε με βινύλια (ούτε Α' κοπής ούτε Ω' κοπής - δεν έχω πικάπ καρδιά μου) ούτε με υπάρχοντα CD. Και δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μου να κάνω ανάλογες συγκρίσεις.

Ο εξοπλισμός τους είναι κορυφαίος: έχουν μια Lynx AES 16 - όπως και γω - , με ρολογάκι της Antelope Audio το Isochrone OCX Master - όπως θέλω και γω, χαχαχαχα -, με A/D μετατροπέα της Weiss, το ADC2, αλλά και άλλο εξοπλισμό από τον μπάρμπα Weiss, κλπ κλπ κλπ, οπότε μια μεταφορά από ταινία είμαι απολύτως βέβαιος πως μπορούν να την κάνουν πολύ καλά (βέβαια για πολλούς είναι πιο "ρομαντικό" να έχεις μπομπίνες να γυρνάν στο σπίτι σου, κατά όμοιο τρόπο με τα βινύλια, γούστα είναι αυτά, γούστα που προσωπικά δε συμμερίζομαι - όπως ξέρεις -...).

Τώρα, το QUAD ESL είναι ένα από τα αγαπημένα μου ηχεία, διότι είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια στο χόμπι, με τις πρώτες μου "ακροάσεις υψηλής πιστότητας". Ήταν ομολογουμένως ένα εξαιρετικό ηχείο, με εξαιρετική απόδοση του βάθους της μουσικής σκηνής, με εξαιρετικές μεσαίες, αλλά επίσης με εξαιρετικά κενά στα άκρα του φάσματος, τα οποία όμως δεν σε απασχολούσαν καθόλου (ούτε καν καταλάβαινες ότι υπήρχαν) αν άκουγες συγκεκριμένες μουσικές (κυρίως μικρά σύνολα κλασσικής, ή και σόλο - πχ ένα βιολί, όπου κελαηδούσε το ρημάδι...).

Γράφεις πολύ σωστά πως "Τα παλιά Quad χρειάζονται άκρα ούτως ή άλλως και αυτοί τα χρειάζονται σοβαρά για τη δουλειά που κάνουν." Ε, λοιπόν, δε τα χρειαζόντουσαν τόσο καιρό; τώρα το ανακάλυψαν ότι τα χρειάζονται; Τώρα ανακάλυψαν πως το ακουστό φάσμα δε καλύπτεται από το ηχείο αναφορά τους; Δηλαδή τι στο καλό κάναν τόσο καιρό; πουλούσαν μούρη; ε, μάλλον αυτό συνεχίζουν να κάνουν και τώρα με το ρίμπον - πουλάνε μούρη. Προφανώς θεωρώ εξ'αρχής λάθος επιλογή το QUAD ESL για "δουλειά". Όμως, για τη δουλειά που κάνουν στην High Definition Tape Transfers, όπου παίρνουν παμπάλαιες - έως ξεχασμένες από το Θεό - ηχογραφήσεις σε ταινίες και τις περνούν σε ψηφιακή μορφή, το τι ηχείο έχουν εκεί για να ακούν τι γίνεται, λίγη (έως καθόλου) σημασία έχει κατ'εμέ, και από την ως τώρα πορεία τους, αυτό συμβαίνει και κατ'αυτούς - μάλλον δε το χρειαζόντουσαν για τη δουλειά που έκαναν. Για τόσο παλιές ηχογραφήσεις, νομίζω πως βασικά ότι ήταν να γίνει, έγινε, άσε που μιλάμε για τόσο παλιές παραγωγές, που ότι και να κάνεις, δείχνουν τα χρόνια τους.

Είναι όμως προφανές πως με το QUAD ESL, ως ηχείο "δουλειάς", δε πουλάς "μούρη" αν βάλεις κι ένα τουίτερ για να καλύψεις τα κενά που ως τώρα είχες. Διότι απλά "βουλώνεις μια τρύπα", κάνεις ένα "μπάλωμα" και τίποτα παραπάνω. Αν θέλουν να πουλήσουν "μούρη" με το ηχείο αναφοράς στο "mastering room", άλλα μόνιτορ είναι κατάλληλα, κι όχι το QUAD, το οποίο ΔΕΝ έγινε ξαφνικά "μόνιτορ δουλειάς" με ένα ρίμπον...

Άλλωστε, το ρολ οφ στις υψηλές (όπως και το "φύσημα") εκεί είναι, και θα συνεχίσει να είναι σε πολλές ηχογραφήσεις τους, διότι είναι ενσωματωμένο στην πηγή τους, στο πρωτογενές υλικό τους. Το οποίο υλικό, ό,τι και να κάνουν, δε μπορεί να φτάσει κάποια σύγχρονα επίπεδα (όπως είπα δε κρύβεται η ηλικία τους) αλλά σαφώς έχει αξία ως μουσική και εκτελέσεις.

Και τελικά, για να σου απαντήσω ευθέως, ναι, με τα πρίμα τους και συ μπορείς να πεις πως δεν είναι "πρίμα αναφοράς". Δε θα κρίνεις κανένα τουίτερ σε κανένα ηχείο με δικές τους ηχογραφήσεις. Χίλιες φορές καλύτερα τα υψηλής δειγματοληψίας flac των David και Norman Chesky, της γνωστής "HDtracks", κι ας μην έχουν στο σύστημα αναφοράς τους το σούπερ ντούπερ ρίμπον της Symposium acoustics (και στην HDtracks είμαι παλαίουρας "καταθέτης", τι νόμιζες, αμ πως!):116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.389
Απάντηση: Re: Απάντηση: High Definition Tape Transfers Monitoring System

βρε χαμένε, άκουσες ποτέ λόρι άντερσον από ί-ες-ελ φίφτι φίφτι (επ, λάθος, αυτό από αλλού μου ήρθε, εννοούσα από φίφτι σέβεν); άντε άκου το "ό σούπερ-μαν" κι έλα με τον κηδεμόνα σου μετά! θα κλάψεις καρδούλα μου, θα σου φύγει δάκρυ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.389

φίφτι-φίφτι και όλγουεϊς τού-θέρτι. μερικά πράγματα είναι... αξέχαστες εμπειρίες!:138::137:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: High Definition Tape Transfers Monitoring System

Κώστα συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, εξ άλλου ούτε κι εγώ θα δούλευα με αυτά τα ηχεία-αν και είναι ικανά να δείξουν πολλά πράγματα στην μεσαία περιοχή. Πιστεύω όμως οτι δεν είναι αυτό το μόνο και πιθανά το κύριο μόνιτορ τους. Ήταν απλά πιστεύω μία κίνηση "νοσταλγική" προς παλιούς χαιφιντελίστες/μουσικόφιλους. Ε! ας μην τους πυροβολήσουμε και γι αυτό και κυρίως οι χαρακτηρισμοί δεν νομίζω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.389

στην αρχή του παραπάνω κομματιού, το "ουρλιαχτό του λύκου" αν το ακούσεις από ESL θα σου πεταχτούν τα μάτχια έξω! Βγαίνει με ένα απίστευτο βάθος, κάτι που δεν έχω ακούσει ακόμα από κανένα άλλο ηχείο.

επί τοις ευκαιρίας: εξαιρετικός δίσκος αυτός της λόρι...

Last edited by a moderator:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.590
Και γιατί δεν παίρνουν την καινούργια, μεγάλη έκδοση των quad να τελειώνουν;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.204
Στον πλανήτη transfer οι χαϊεντάδες είναι...εύκολοι

...Λίγο πιο σεμνό χιούμορ δεν βλάπτει.
To σχόλιο περί βερμπαλισμού δεν ήταν χιουμοριστικό.Ίσως μάλιστα να νιώσεις και καλύτερα εάν γνωρίζεις ότι δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη παρουσίαση.

Ένας καφές παρασκευασμένος με τέχνη θα μπορούσε να φτιάξει ποικιλοτρόπως την ημέρα εκείνου που θα τον είχε ανάγκη.Οπότε είναι άτοπη η βαθιά προσβολή ένεκα της αναφοράς σε "καφετζήδες".

Προτού λοιπόν η ανάγκη γιά "σεμνό χιούμορ" οδηγήσει σε καταδιώξεις ανάλογες των σχετικών με τη θρησκευτική πίστη,κατατίθεται στον υπέρτιτλο ένα μικρό...δήγμα χιουμοριστικής γραφής.:612:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.903
Members
38.628
Νεότερο μέλος
hatzopou